-
תגובה להודעה: טוארג יד ראשונה, כדאי?
אני מציע להקשיב טוב, טוב לאיציק, מבחינת הנסיון שלי עם הרכב, בשטח הוא מדהים ,עושה צחוק מרוב הרכבים שראיתי, כולל יום עבירות מול דיסקברי משופר ונעול אחורה, הטוארג טיפס בכל מקום שהדיסקברי טיפס, רק בהרבה יותר קלות ושליטה.
על הכביש אין מה להוסיף.
אמינות מאלו שאני מכיר(בערך 8 כלים), לא כלי אמין, כל הזמן יש בעיות וכאן מגיע החלק העצוב-החלקים ועלות האחזקה.
עלות החלקים והתיקונים מטורפת, אני מכיר מישהו בV10 שנאלץ להשייט את הרכב לגרמניה לשם תיקון הגיר כי בישראל לא היה את הידע/חומרה/חלקים עבור הגיר ,מיותר לציין שבעלות התיקון היה אפשר לקנות משפחתית טובה חדשה....
זו לא דוגמה יחידה שיש לי....חשוב לבדוק עלות פלסטיקים וטיפולים מול המתחרים(כגון דיסקברי 3,לנדקרוזר וכו'), מנסיון בכלל הכלים היקרים אומנם נופלים במחירון ,אבל עלות החלקים נשארת אותו הדבר כשהיבואן לוקח בחשבון שמדובר על רכב של חצי מליון ש"ח ומעלה ולבעליו לא תהיה בעיה להחזיק אותו(מה שכמובן מקרין על מחירי הביטוחים גם).
-
איציק, מה שאתה אומר נכון כמעט לכל רכב משנת 2000 ומעלה שהוא לא מדגם שנמכר בליסינג (כי אז יש לו חלקים כמו זבל).
אז מעכשיו נקנה רק רכבים ישנים?
אין מה לעשות, חלק מהעניין של הקידמה ברכבים האלה הוא המערכות החכמות שלהם. הן עוזרות מאד ביומיום ומנעימות את החיים אבל אין ספק שכשיש בעיה אז היא לא זולה לטיפול. כמו בכל עניין בחיים - זה סיכום של עלות מול תועלת וכל אחד עושה את החשבון שלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
איציק, מה שאתה אומר נכון כמעט לכל רכב משנת 2000 ומעלה שהוא לא מדגם שנמכר בליסינג (כי אז יש לו חלקים כמו זבל).
אז מעכשיו נקנה רק רכבים ישנים?
אין מה לעשות, חלק מהעניין של הקידמה ברכבים האלה הוא המערכות החכמות שלהם. הן עוזרות מאד ביומיום ומנעימות את החיים אבל אין ספק שכשיש בעיה אז היא לא זולה לטיפול. כמו בכל עניין בחיים - זה סיכום של עלות מול תועלת וכל אחד עושה את החשבון שלו.
יש הרבה מה לעשות
חלק חשוב בקבלת החלטה איזה רכב לקנות
זה סוף מעשה במחשבה תחילה .
טוב עשה פותח השרשור בשאלה שלו .
לצערי אני ניתקל לא פעם בסוף המעשה .
אותו בעל רכב שחושב שיש לו ביצת זהב ביד ומתברר לו שזה קן צרעות .
רכב שאינו נמכר בשוק הישראלי כל שנה כמה מאות יחידות
והוא צריך להמכר במשך כמה שנים רצופות
הוא רכב שמי שמחזיק אותו בשנה 3 -4 - 5 מחזיק צרות .
ולא חסר דוגמאות של כל יצרני הרכב .
איציק
-
אני מבין לגמרי את ההגיון של נמרוד.. רואים בתמונות ובמפרט...
-
[quote=RONI;212972]מכונית עממית עאלאק.
quote]
וואלה.
בתרגום מגרמנית: VOLKSWAGEN = "מכונית עממית". מה זה עממית....
חשוב מאוד לציין שבין כולנו, המעטים שהתנסו בטוארגים עשו זאת ברכבי הדגמה (אני) או ברכבי הדגמה ורכבים של לקוחות (יפתח) - בכל מקרה לא במכונית שלנו. אנחנו נסענו בכלים חדשים ותקינים, וככאלה באמת אין להם שום מתחרה בעידון, בנוחות, בהתנהגות ובאיכות הביצוע בשטח ובכביש. תראו לי עוד "רכב-שטח" שנוסע 240 קמ"ש מדודים על GPS (כן כן,כאן בארץ), שמשחיז כבישים מפותלים בקצב של מכונית ספורט טובה, ואחר כך מטפס ועובר בזילזול הצלבות, בורות עמוקים, שיפועי צד ועליות תלולות? עובד מדהים גם בבוץ וגם בדיונה? גם בדרדרת וגם בשטח טכני?
טוארג נמכר בישראל בהרבה מאות יחידות כבר כמה שנים טובות. יש הרבה כלים בשוק, יש חלפים (במחירים מפולפלים), יש מוסכים (יקרנים ושוחטים). ברור שזו האמ-אמא של כל המפלצות המוצצות, לא רכב זול לתחזוקה כלל. אבל מי שקונה אוטו כזה מחזיק כנראה במשאבים הפיננסיים הדרושים. בשביל הנאות החיים צריך לשלם כנראה, ולא מעט.
עצם איזכור הלנדקרוזר הוא עלבון לרכב ברמתו של הטוארג - לנדקרוזר שהוא רכב טוב לכשעצמו, מרגיש כמו משאית ישנה מול טוארג. אז תעשו טובה, בחייכם...
גם לנדקרוזר לא רכב זול, ויש מעט מאוד משותף בינו לבין דגמי טויוטה האמינים-מיתולוגיים של פעם. גם הוא עטוי בפלסטיקים פריכים מכל הכיוונים, גם הוא יודע לשבור דיפרנציאלים... גם במוסכי טויוטה אפשר להשאיר לא מעט כספים ולהתקוטט עם מחלקת השירות על הפעלת אחריות.
איציק, לעניין הגלגל הרזרבי - בטוארג פשוט אין כזה! מין אופנה מעצבנת שפושה כמו צרעת ביצרני רכב רבים. תהיה בטוח שפולקסווגן השקיעו כמה מיליונים בסקרים שתוצאותיהם הראו שעל האוטובאנים בגרמניה כמעט ואין תקרים, וחוץ מזה לקוחות של מכוניות יקרות לא מעזים ללכלך את אצבעותיהם המטופחות בהחלפת גלגל מפונצ'ר... אז למה לטרוח? חוץ מזה, ואתה יודע זאת טוב ממני - בעולם הרכב המודרני שולטת התפיסה שגורסת "למה לפשט עניינים אם אפשר לסבך אותם? וככל שיותר מסובך, כך יותר טוב..." (ליצרן כמובן). אז בטוארג יש מדחס אוויר ובלון של חומר לתיקון תקרים, די דומה ל-FAST הישן והטוב שאנחנו מכירים כבר 20 שנה מעולם האופנועים. תגיד שזה לא שווה כלום בשטח? שצמיגי חתך נמוך נקרעים תוך שנייה ושום בלון לא יעזור במקרה של קרע? אנשי פולקסווגן יסכימו איתך ויסבירו לך שהרכב לא מיועד לנסוע בשטח...אז במטותא ממך, אל תבלבל להם במוח. אם תתעקש, ימליצו לך להחזיק סט גלגלים נוסף, הכולל חישוקים בקוטר קטן יותר עם צמיגי שטח...
לחילופין - ברשימת התוספות האינסופית של הטוארג נמצא גם מתקן חיצוני עם גלגל רזרבי, תוספת שמחירה הפעוט עומד על 5 ספרות... ואני מניח שפותרת את השאלה שלך. זה שרוב הלקוחות לא טורחים להזמין אותה? סיפור אחר לגמרי.
-
לעניין "אמינות" בטוארג:
כולנו כאן מבלבלים ומתבלבלים ועושים השוואות שאינן במקומן. מה זה "לא אמין"? בהשוואה למה? ברור שברכב עמוס בטכנולוגיה כמו מעבורת חלל, הסיכוי לבעיות ולתקלות גבוה משמעותית.
ברור שבטוארג יהיו הרבה יותר תקלות מאשר בהיילקס לדוגמא, ושכל אחת מהן תהיה מסובכת ויקרה לתיקון. רוצים השוואה רצינית? תשוו את הטוארג לבני מינו ממשפחת המפלצות המוצצות - דיסקו 3, מרצדס ML, ב.מ.וו X5, וולבו XC90.
-
פותח השרשור יודע שלרכב אין גלגל רזרבי
דרור ברכב שאני מכיר ( מה לעשות מכיר אחד מקרוב ) היה גלגל רזרבי מכווץ
ועוד שקית לארוז את הגלגל המפונצר .
ובמקרה שיש ציוד ברכב אין מקום לגלגל המפונצר :rolleyes:
הרוב המוחלט של כלי רכב יוקרתיים מוצא את עצמו כיד שניה ברשות כאלה שלא בדיוק מבינים מה יש להם .
הם מתרשמים מהשם
מתרשמים מהמחיר ( הזול יחסית לחדש )
מתרשמים מתאורי פרסומת שונים
ולא פעם יש להם באמת מוצר איכותי אבל ממש לא בתקציב התחזוקה שעומד לרשותם .
איציק
-
יצא לי להגיע למדרגת הנקרות ולראות אחד כזה שבא לא נכון למדרגה (ב90 מעלות), כשל, נסע אחורה והתיישב על סלע.
שם יצא לי לזחול מתחת לאוטו כדי לעזור לחילוץ, ראיתי את הזרועות של הגלגלים האחוריים, ראיתי את הפלסטיקים שם מתחת לפגושים וראיתי גם את התיסכול והאכזבה של בעל הרכב שידע כמה הטיול עלה לו (הוא הצליח גם לפגוע בפגוש הקדמי היכן שהוא בדרך).
אזי יש לרכב 30 ס"מ מרווח גחון, ומערכות אלקטרוניות שיקחו אותו עד לקוטב הצפוני, אבל באמת נראה לכם שהמהנדסים הגרמניים דמיינו אותו עולה את מעלות ארצינו, אני בטוח שהוא יכול אבל בעל המוסך יחכך ידיו בהנאה אח"כ.
מי שקונה כזה ויסע לדיונות באשדוד (או לשלג בגולן בחורף) לא יפסיק לחייך, אבל מי שקונה כזה כדי להפוך לגי'פאי חובב מעלות ונחלי הדרום, כדאי שיהיה לו הרבה מצלצלים בכיס. ואם יש לו אז מה אכפת לו....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
רוצים השוואה רצינית? תשוו את הטוארג לבני מינו ממשפחת המפלצות המוצצות - דיסקו 3, מרצדס ML, ב.מ.וו X5, וולבו XC90.
זו השוואה של מגזינים. ההשוואה הרצינית היא זאת של המציאות - הלקוח האמיתי של רכב משומש מתחבט בין מכוניות שעל פי הספר הם מסגמנטים שונים לגמרי, משנתונים שונים, כשהמכנה המשותף הוא תמיד קודם כל תקציב. במקרה הזה אני בטוח שגם רכבים חדשים נכנסים להשוואה מול הטוארג בן השנתיים. למעשה, זה חלק ממה שמפיל את המחיר של היקרים מאד - כי אפשר לקנות רכבים חדשים, טובים מאד, פחות יוקרתיים, בפחות כסף והם גם ישמרו את ערכם טוב יותר. נסיעה ב240 קמ"ש בדרך למצפה רמון רק כדי להתקע עם פאנצ'ר בנקרות... אני חייב להגיד דרור שגם אלי זה לא מדבר, והייתי מעדיף לקנות, למשל, רנגלר חדש דנדש באותו כסף ועוד לקבל עודף. ואם תגיד שגם זה לא רלוונטי - הייתי לוקח סובארו פורסטר, טורבו, חדשה + עודף.
בחייכם - מעבר לנסיעות מבחן ודיונים פילוסופיים - אתם באמת יכולים להצדיק רכישה של טוארג משומש, לשימוש אישי יומיומי, במציאות, לבן אדם כמוכם ששואל שאלה בפורום, גם לו היה לכם כסף? ואתם לא רחוקים. רבים מאיתנו יכולים להרשות לעצמו לקנות טוארג/X5/מרצדס ML, לא בן שנתיים אבל בן 4, 5, 6. למה אתם לא עושים את זה? השאלה היא לא רק לדרור.
-
עוד סיפור לאוסף:
במשרד בו אשתי עבדה קנו טוארגים לשותפים.
יום כיף של המשרד - נסעו כולם לטיול שטח- המסלול שנבחר היה מערד- ציר הגז- נחל חימר- וקינוח בנחל סדום.
בסופו של יום- לא כולם חזרו במכונית שעמה יצאו מת"א... (והיה נהג מונית מערד שהרויח נסיעה מיוחדת לת"א :-)
נכון- מקרה אחד בטח לא מייצג, אבל זה טיבו של פורום- כל אחד מספר מנסיונו וככה מתבהרת קצת התמונה. התיקון היה יקר לזה שנתקע ויקר שבעתיים לזה שחבט את גחונו באיזו מדרגה (הלך החיישן הזה והרכיב ההוא וכו')
כששואלים את השותפים היום (כבר שנתיים עם הרכבים)- הם לא כ"כ מרוצים מהבחירה: האוטו נוח והכל ,זה נכון- אבל: ירידת ערך חדה, נסיעת השטח הופכת לנסיעה מתוחה כשכל חבלה קלה עלולה להסתיים בנזקים גדולים. מבחינה זו- עובד נוסף שדווקא רכש טויוטה לנדקרוזר הרבה יותר מרוצה.
רק נק' למחשבה. ומה שלא תקנה- כולנו אכולי קנאה:mrgreen: תהנה.
-
ברוך UNIX
אולי כדאי שתספר להם מה מפרקים בטוארג, כדי שיהיה אפשר לעשות טיפול שהוא קצת יותר מורכב מהחלפת חוטי הצתה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
אמינות מאלו שאני מכיר(בערך 8 כלים), לא כלי אמין, כל הזמן יש בעיות וכאן מגיע החלק העצוב-החלקים ועלות האחזקה.
גם מהכרותי, הרכב רחוק מהמיתוס המדבר על "אמינות גרמנית" (בכלל בפולסוואגן יש לא מעט בעיות אמינות בדגמים השונים).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
ברוך UNIX
אולי כדאי שתספר להם מה מפרקים בטוארג, כדי שיהיה אפשר לעשות טיפול שהוא קצת יותר מורכב מהחלפת חוטי הצתה.
לספר לך על מכוניות שמצריכות הוצאת מנוע החוצה כדי להחליף פלאגים?
פירוק משולש מתלה וציריה קומפלט כדי להגיע לפילטר שמן?
צמיגים ללא ונטיל?
השתנו כמה דברים בעולם הרכב מאז ימי הסיקס, ההיילקס והסופה. בוולבו 740 של אבא שלי אתה יכול לשלוח יד ולהגיע לכל פינה סביב הבלוק. בוולבו חדשה אתה לא יכול לדחוף אפילו קיסם.
זוכר כמה פשוטה היתה הסובארו ליאונה? עכשיו תנסה למצוא את הידיים והרגליים מתחת למכסה של B4 או אאוטבק. על אימפרזה טורבו אני כבר לא מדבר.
כולם כאן מתפזרים לכל הכיוונים, כי אף אחד כאן הוא לא לקוח של רכב כמו טוארג. לא משומש ובטח לא חדש.
אנשים כאן מתלהבים מרנגלר כי אחרי שנסעו שנים בסיקס ובסופה הוא מרגיש להם כמו סוף העולם.
אחרים מקבלים את הקיק שלהם מפירוק משני לגורמים והרכבה מחדש של המנוע והגיר לפחות פעם בשבוע.
אחרים מיד מספרים לי על האמיצים שרק אתמול רכשו את הטוארג כרכב שטח ראשון בחייהם, ומיד יצאו לטיול קשה ושברו/ניפצו/נתקעו וחזרו על גרר.
אני יכול לספר לכם על מישהו שהיה מדריך נהיגת שטח בצבא והביא איתו הרבה רוח ופוזה, שלא הצליח לעבור עם הסופה שלי (שתי נעילות, צמיגי שטח, מתלים משופרים וכו' וכו') שלולית תמימה בעליל.
נהיגה חברים, נהיגה. האוטו הכי טוב בעולם הוא לא יותר מערימת ברזלים שלא שווה כלום בלי נהג שיודע מה אפשר וצריך לעשות איתו.
נהג טוב ו/או מנוסה יעבור עם טוארג סטנדרטי בלי דרמה ובלי נזק כמעט כל מסלול שאנחנו מכירים בארץ. כולל כמה מסלולים טכניים בעליל. כולל כמה קשים בעליל. כולל כמה מעלות "מיתולוגיים".
נהג גרוע ו/או לא מנוסה ישבור סופה/דיפנדר/היילקס משופרים כבר על המדרגונת הראשונה.
נבצר מבינתי מדוע נוטים לזלזל בהתנהגות הכביש של רכבי כביש-שטח חדשים ויקרים. לא צריך לנסוע 240 קמ"ש בשביל זה. אבל כמה נעים לגלות רכב שטח שלא נבהל מפניות במהירות תלת ספרתית ומכביש רטוב, רכב שבולם על המקום, שיש לו הגה מהיר עם תחושה טובה והיזון חוזר, שמרגיש על הכביש באמת כמו מכונית סאלון טובה ולא כמו משאית - עם היגוי של משאית, עם רעש של משאית, עם התנהגות של משאית, אבל עם ריפודי עור ועם סמל של טויוטה על ההגה.
נימוסי כביש טובים מתבטאים בבטיחות. אצלנו בסיקס/סופה/דיפנדר/סמוראי/היילקס, כדי להרגיש בטוחים אנחנו פשוט נוסעים יותר לאט. בטוארג ובתואמיו לא צריך להפחית מהירות, והתחושה מאחורי ההגה נעימה ובטוחה ורגועה.
כל מכוניות היוקרה מאבדות מערכן הרבה, מהר וחזק. לא רק טוארג. למה? כי הן נרכשות כסמל סטאטוס, ובעליהן נוטים להחליף אותן במכונית חדשה/יקרה/יוקרתית יותר לאחר פרקי זמן קצרים יחסית, כי תחזוקתן מורכבת ויקרה גם כשהן חדשות וגם לאחר כמה שנים..
את היתרונות המוחלטים אי אפשר לקחת מהטוארג ותואמיו. יש לזה מחיר - מי שיכול ומוכן לשלם אותו? סבבה. מי שלא (לא רוצה או לא יכול, היינו הך) אז לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
גם מהכרותי, הרכב רחוק מהמיתוס המדבר על "אמינות גרמנית" (בכלל בפולסוואגן יש לא מעט בעיות אמינות בדגמים השונים).
הנה - עוד מוסכמה ופרה קדושה שצריך לשחוט.
"אמינות" היא לא עניין של גיאוגרפיה או מוצא עדתי.
"אמינות גרמנית" - מיוחסת לחיפושית קירור-אוויר הקלאסית.
"אמינות יפנית" - סובארו ליאונה, טויוטה היילקס וקורולה הישנות.
"אמינות שוודית" - דגמי וולבו הקלאסיים מסדרות 140, 240.
מה שותף לכל אלה?
נכון. מכוניות פשוטות, פרימיטיביות גם לתקופתן, עגלות, עם ביצועים נחותים. מנועים שלא יודעים מה זה סל"ד גבוה, הספקים נמוכים. מכוניות שמגבלותיהן נמוכות בהרבה משל הנהגים שלהן, שלא מייצרות מספיק עומסים על מנת להשבור ולהישבר, ושאלמלא היו בסופו של דבר וכדרך כל ברזל - מחלידות את עצמן למוות, לעולם לא היו מתקלקלות. פשוט כי אין בהן מה שיתקלקל.
עברו שנים, הטכנולוגיה התקדמה וגם טעמם של הלקוחות. עכשיו לך תחפש "אמינות גרמנית" בגולף דור 4 ובטוארג, "אמינות יפנית" במנועי דייהטסו אכולי הקורוזיה או בקורולות החדשות או בדיפרנציאלים הטחונים של הלנדקרוזרים והפראדואים, ואמינות שוודית בוולבואים מוגדשי הטורבו החדשים....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
פירוק משולש מתלה וציריה קומפלט כדי להגיע לפילטר שמן?
צמיגים ללא ונטיל?
השתנו כמה דברים בעולם הרכב מאז ימי הסיקס, ההיילקס והסופה. בוולבו 740 של אבא שלי אתה יכול לשלוח יד ולהגיע לכל פינה סביב הבלוק. בוולבו חדשה אתה לא יכול לדחוף אפילו קיסם.
זוכר כמה פשוטה היתה הסובארו ליאונה? עכשיו תנסה למצוא את הידיים והרגליים מתחת למכסה של B4 או אאוטבק. על אימפרזה טורבו אני כבר לא מדבר.
כולם כאן מתפזרים לכל הכיוונים, כי אף אחד כאן הוא לא לקוח של רכב כמו טוארג. לא משומש ובטח לא חדש.
אנשים כאן מתלהבים מרנגלר כי אחרי שנסעו שנים בסיקס ובסופה הוא מרגיש להם כמו סוף העולם.
אחרים מקבלים את הקיק שלהם מפירוק משני לגורמים והרכבה מחדש של המנוע והגיר לפחות פעם בשבוע.
אחרים מיד מספרים לי על האמיצים שרק אתמול רכשו את הטוארג כרכב שטח ראשון בחייהם, ומיד יצאו לטיול קשה ושברו/ניפצו/נתקעו וחזרו על גרר.
אני יכול לספר לכם על מישהו שהיה מדריך נהיגת שטח בצבא והביא איתו הרבה רוח ופוזה, שלא הצליח לעבור עם הסופה שלי (שתי נעילות, צמיגי שטח, מתלים משופרים וכו' וכו') שלולית תמימה בעליל.
נהיגה חברים, נהיגה. האוטו הכי טוב בעולם הוא לא יותר מערימת ברזלים שלא שווה כלום בלי נהג שיודע מה אפשר וצריך לעשות איתו.
נהג טוב ו/או מנוסה יעבור עם טוארג סטנדרטי בלי דרמה ובלי נזק כמעט כל מסלול שאנחנו מכירים בארץ. כולל כמה מסלולים טכניים בעליל. כולל כמה קשים בעליל. כולל כמה מעלות "מיתולוגיים".
נהג גרוע ו/או לא מנוסה ישבור סופה/דיפנדר/היילקס משופרים כבר על המדרגונת הראשונה.
נבצר מבינתי מדוע נוטים לזלזל בהתנהגות הכביש של רכבי כביש-שטח חדשים ויקרים. לא צריך לנסוע 240 קמ"ש בשביל זה. אבל כמה נעים לגלות רכב שטח שלא נבהל מפניות במהירות תלת ספרתית ומכביש רטוב, רכב שבולם על המקום, שיש לו הגה מהיר עם תחושה טובה והיזון חוזר, שמרגיש על הכביש באמת כמו מכונית סאלון טובה ולא כמו משאית - עם היגוי של משאית, עם רעש של משאית, עם התנהגות של משאית, אבל עם ריפודי עור ועם סמל של טויוטה על ההגה.
נימוסי כביש טובים מתבטאים בבטיחות. אצלנו בסיקס/סופה/דיפנדר/סמוראי/היילקס, כדי להרגיש בטוחים אנחנו פשוט נוסעים יותר לאט. בטוארג ובתואמיו לא צריך להפחית מהירות, והתחושה מאחורי ההגה נעימה ובטוחה ורגועה.
כל מכוניות היוקרה מאבדות מערכן הרבה, מהר וחזק. לא רק טוארג. למה? כי הן נרכשות כסמל סטאטוס, ובעליהן נוטים להחליף אותן במכונית חדשה/יקרה/יוקרתית יותר לאחר פרקי זמן קצרים יחסית, כי תחזוקתן מורכבת ויקרה גם כשהן חדשות וגם לאחר כמה שנים..
את היתרונות המוחלטים אי אפשר לקחת מהטוארג ותואמיו. יש לזה מחיר - מי שיכול ומוכן לשלם אותו? סבבה. מי שלא (לא רוצה או לא יכול, היינו הך) אז לא.
מילים בסלע ,
תאריך לי את האחריות לעוד שנתיים ואני קונה אחד בן שנתיים,
נסעתי עימו בכביש עד שרעדו לי הבייצים בסיבובים, ראיתי אותו בנ.ג והייתי אחוז קינאה,
רק בעיה קטנה במזומנים והכל מסתדר:D
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
או... עכשיו מתחילים לדבר...
בטוארג ידידי, לא רק שמוציאים את המנוע-
מוציאים מנוע + גיר + טרנספר, כיחידה אחת מתחת לרכב
כמובן שכדי לעשות זאת, גם מפרקים כמעט את כל הפרונט של הרכב.
וזאת על מנת לעשות מה? זרוק ניחוש/ רעיון...
רמז- ברכב אחר זה יעלה לא יותר מכמה מאות שקלים, במוסך.
לאחר זאת,
אתה יותר ממוזמן לזרוק סכום, כמה עבודה שכזאת עולה, ולאיזה צורך פשוט, בעצם ביצעו אותה.8)
-
באמת שאין לי מושג, אבל אני לא יודע למה זה כל כך מפליא אותך. זה מתוכנן ככה מראש, ובכוונה תחילה. כדי להבטיח תעסוקה למוסכים המורשים והכנסות-עתק מטיפולים ומתחזוקה שוטפת.
אם בפג'רו בנזין V6 צריך לפרק סעפת יניקה כדי להגיע לפלאגים, יש לך טענות למפלצת מוצצת כמו טוארג? וזה עוד כלום - אם ייצא לך לראות מקרוב את מנוע ה-W12 של פולקסווגן (זה שמותקן באודי A8 ובפייטון) תבין מה זה כאב ראש.
תבין, יצרני הרכב מרוויחים הון על חלפים.
אם פולקסווגן, טויוטה, וולבו ופיז'ו היו ממשיכים לייצר מכוניות ברמת האמינות של החיפושית, היילקס הישן, וולבו 144 ופיז'ו 404, הם היו פושטים רגל כבר מזמן.
-
דרור, אני מסכים עם כל מילה.
אם רק הייתי יכול הייתי קונה אחד. בעצם שלושה, שיהיה בכמה צבעים ;-)
נראה לי שאנשים מתאמצים להסביר לעצמם למה הרכב "לא טוב". מצידי שיפרקו גם את הוינקרים בטיפול, אם אני בסקלה אחרת מבחינה פיננסית כנראה שזה לא ישנה לי יותר מדי.
-
אם רק הייתי יכול גם אני הייתי קונה טוארג לעצמי
מספיק להסתכל ביוטויוב איך מעמיסים טוארג v10 דיזל בטונות של שקי חול רק כדי שיוכל למצות את האחיזה שלו ולמשוך לא פחות ולא יותר מטוס ג'מבו על 155 הטונות שלו
ואיציק הוא לא שבר ציריות
מספיק לראות איך במסע עיתונאים במואב הוא מזלזל בכל המקומות המוכרים ואני יכול להמשיך
אבל יותר פשוט כנסו ליוטיוב ותכתבו טוארג
כמו שכתב דרור הטכנולוגיה לא מספיקה צריך גם קומון סנס ואחריות כנהג
מי שחושב שהטוארג שלו יכול להתפוצץ על סלע בלי מיגון אמיתי ולשרוד היה מפוצץ גם רכבים אחרים
ואני גם לא חושב שצריך להבהל מתחזוקה של רכבים אם אלקטרוניקה רבה כי בגדול האלקטרוניקה מאד אמינה הבעיות בד"כ אינן במחשבים עצמם אלא בחיישנים/ מתגים/ כבלים /מחברים שמספקים את המידע למחשבים ולמי שמבין אלו דברים פשוטים יחסית
מה לעשות המשאיות של היום יותר משוכללות מכל טוארג/קאיין דיסקו 3 ועדיין הן נוסעות ועובדות קשה וגם לרוב מצליחים לתחזק אותן בלי בעיות ומצד שני הן מעניקות איכות חיים שלא משתמעת לשתי פנים לנהג
נסו אתם לרדת לסיני עם סקניה ואביס (זה בשבילך איציק:D)ולשרוד את הנסיעה
זו אשכרה הייתה הישרדות ודרשה תכנון מוקדם ואילו היום פשוט מניעים יורדים לאילת וחוזרים כאילו כלום
כל מערכת שמקלה על חיי הנהג ושומרת אותו בחיים מסבכת בהכרח את חיי המכונאי אבל בגלל שלמכונאי קשה אז כולם צריכים לסבול?
יש כרגע פער טכנולוגי בכל העולם בין יצרני הרכב לבין המוסכים שאמורים לטפל בהם אבל פער זה ייסגר לאט לאט
כשקניתי את הרכב המוזרק הראשון היו לי הרבה חששות היום למעט בסמוראי שהפשטות המוחלטת חשובה בו יותר מכל בגלל הייעוד שלו אין מצב שאני אעיז ואקנה רכב בלי הזרקה /כריות אויר / abs/esp וכו' כי החיים שלי והנוחות שלי חשובים לא פחות ואולי יותר מאמינות מוחלטת והרי זה בדיוק מה שיש בטוארג....
אל תירתע לך ותהנה כל עוד אתה יכול להרשות לעצמך כי חיים פעם אחת
-
הטוארג בהחלט רכב מדהים והחלום שלי הוא לקנות אחד ביום מן הימים
טיפולים יקרים ?תלוי
מי שקונה רכב בחצי מליון שקל צריך לקחת בחשבון שטיפולים ותיקונים לרכב לא זולים כלל ומדובר על סכומים של 5 ספרות
זה רכב שמוסך שהוא לא מורשה לא יכול לגעת בו , בשביל טיפולים בהחלט מורידים את כל רכבת הכח אבל זה לא סיפור רציני למי שכבר עשה כמה כאלה ויש את הכלים המיוחדים לכך .
העיצוב פנים של הרכב מדהים בהחלט והפלסטיקה באיכות מעולה , יצא לי לפרק הרבה טוארגים מבחינת הפלסטיקה
והכל איכותי , כל עוד אין התקנות מקומיות ברכב אני לא מאמין שיהיה קרקושים לאחר נסיעות שטח בפנים הרכב .
הכי חשוב זה שהרכב הזה חזק מאוד והדוגמא לכך ה v10 של דורי שהרג את הבחורה והבן שלה בתאונת דרכים
ראיתי את הטוארג לאחר התאונה והזדעזעתי פשוט לא יאומן שבן אדם יצא משם חי .
w12 בהחלט מנוע מטורף וצפוף מאוד אין לי מושג אם מישהו בארץ יודע לעבוד על המנוע הזה
אבל לראות את המנוע הזה עובד זה משהו מדהים בקושי הוא מסתובב בסרק
אגב דרור יש גם טוארג עם מנוע w12 אבל לא ידוע אם הגיע לארץ