כיוון ההצתה תלוי בסוג הדלק שמשתמשים ברכב או ליתר דיוק רמת האוקטן .
אוקטן גבוה מאפשר קידום הצתה .
איציק
Printable View
כיוון ההצתה תלוי בסוג הדלק שמשתמשים ברכב או ליתר דיוק רמת האוקטן .
אוקטן גבוה מאפשר קידום הצתה .
איציק
כל הדיון הזה מוכיח עד כמה הסיפור הזה מיותר.
מקדמים את ההצתה עד שהמנוע מתחיל קצת לצלצל, ומחזירים טיפה, סוף סיפור.
צריכת דלק של 1:8 (בינעירוני) בג'יפ שלי ו 1:13.3 (משולב עירוני-בינעירוני, מזגן) ברנו הנוכחי, ו 1:14.5 (משולב עירוני-בינעירוני, ללא מזגן) ברנו הקודם, מוכיחים שאתה לא מגיע לתוצאות טובות יותר עם המכשור.
1:7 בפג'ו? כנראה שהוא היה כל-כך מחוץ לכיוון שהוא עבד בצורה קטסטרופלית. אם היית מנסה לכוון ידנית, אולי היית מגיע לתוצאות אף טובות יותר מה 1:10 הלא מרשימים שהגעת אליהם.
אז למה אקדח ההצתה בכל זאת לא מיותר (השאלה מופית לאיציק בעיקר...)?
אגב, באיביזה 2003 המוזרקת שברשותי, צעירה מהרנו ב14 שנים ו120000 ק"מ, מנוע 1400 סמ"ק, כמו של הרנו, עושה 1:14, אז אם זה כל מה שהרווחנו ממערכת ניהול המנוע הממוחשבת וההזרקה הרב-נקודתית ...
איביזה של העבודה? אתה בכלל מודד צריכת דלק? אתה עדיין נוהג בדרך לישוב שלך כאילו שאתה שומכר?ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן א.
כן, גם בגלל שזה מעניין אותי, וגם בגלל שהשעון שלה לא מדויק בצורה כרונית, אז אני מתדלק לפי קילומטרים שעברו :( ואם אתה ממש רוצה להיות מופתע, אז אפילו בה אני מוריד הילוכים עם דבל-קלאץ' וגז ביניים :oops: איש חולה.ציטוט:
איביזה של העבודה? אתה בכלל מודד צריכת דלק?
מממ... במסגרת ה75 סוסים העלובים שלה, זה לא ה110 סוסים שהיו לי ברכב הקודם :(ציטוט:
אתה עדיין נוהג בדרך לישוב שלך כאילו שאתה שומכר?
1:14 בתנאים האלו, נראה לי מכובד מאד... אני לא מודד את צריכת הדלק בפוקוס, אבל אני בטוח שהיא אחוקה מנתוני יצרן.
פוקוס. ביום טוב מגיע ל-11 ק"מ לליטר.
אורי טל.
למי שמכוון מפלג הצתה שיש לו מערכת משקלות פנימית קידום ואיחור הצתה על ואקום רק לפי האוזן . לא מכוון את המנוע נכון .!
אין לא יכול להיות לא מכיר ולא ראיתי מעולם מנוע שיש לו מפלג הצתה ומשקולות שמערכת המשקולות שלו תקינה לאחר כמה שנות עבודה של המנוע .
אז נכון אין כל בעיה לכוון לפי האוזן אבל זה פשוט לא נכון .
סתם שיהיה מענין ואיך אתה בודק מצב שרשרת טימניג לא רצועה שרשרת או גלגלי טימניג לחופש ללא פרוק המיכסה . רק עם אקדח הצתה .
יש עוד הרבה כלי עבודה שהמחשב העלים אותם אבל זה לא עושה את עבודת המכונאי ליותר נכונה .
בדיוק כמו שאיש אלקטרוניקה שמבין מחפש מד מתח אנלוגי .
כך מכונאי רכב מחפש אקדח הצתה גם ברכב חדיש .
איציק
נו איציק, זרקת כפפה, תרים אותה... יש לי צעצוע לשחק איתו... אז תן הסברים מה אפשר וכדאי לעשות איתו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי איציק - 4X6ZH
וואלה איציק, לפחות אתה מצדיק אותי:
כנראה המד שלי הופך להיות מוצג ארכיוני.ציטוט:
בדיוק כמו שאיש אלקטרוניקה שמבין מחפש מד מתח אנלוגי
אביגדור
לא נראה לי, יש לי אחד עוד מתקופת הליודים של אבא שלי.
ועדיין עובד ומדוייק כרגיל.
אני מנחש.ציטוט:
סתם שיהיה מענין ואיך אתה בודק מצב שרשרת טימניג לא רצועה שרשרת או גלגלי טימניג לחופש ללא פרוק המיכסה . רק עם אקדח הצתה .
אולי על ידי סיבוב המפלג על צירו ובדיקת החופש ?
האמת היא, שהפעם האחרונה שהחלפתי שרשרת טיימינג היתה כי היא הרעישה , ולא בגלל סימפטומים אחרים.
משקולות לא תקינות? רואים בעין, מתקנים .
ויש את מבחן התוצאה. אם משהו לא תקין , בבדיקה ויזואלית או בהתנהגות משונה של המנוע, בודקים.
אני לא נגד המכשיר. אני לא יכול להיות נגד כי לא התנסיתי איתו בחיים.
אבל... איך אומרים? אני מסתדר, ובמבחן התוצאה (צריכת דלק, אורך חיים, ביצועים) אני מרשה לעצמי אפילו לומר שמסתדר לא רע.
זה קשה עד בלתי אפשרי ללמוד רפואה במיוחד רפואת רנטגן בהתכתבות .
יש צורך לראות את זה פעם והכל ברור .
לגבי שרשרת \ רצועה \ גלגלי טימניג רואים את סימני הטימניג משתוללים ולא יציבים לפחות כ 25מעלות +-
בסלד שיוט .
אז מנוע שיש לו חופש כזה בטימניג איך בדיוק ניתן לכוון טימניג ? !!
לגבי אקדחי הצתה המהדרין משתמשים באלה שיש להם אפשרות לשנות את זמן ההבזק של האור על ידי פוטנציומטר על גב במכשיר .
אבל אנחנו כבר מזמן בידיו של ביל גיטס וחבורתו אז באמת מי צריך כלים כאלה פשוטים .
איציק
אני אסביר לך למה ! - כי זה מה שבא לך לקנות! זה היה בכיף שלך באותו רגע וקנית את זה ! מגניב !, הרי אם זה היה אחרת היית מתייעץ לפני שקנית.ציטוט:
אז למה אקדח ההצתה בכל זאת לא מיותר (השאלה מופית לאיציק בעיקר...)?
מה שכן זה קצת מבאס שאין הרבה הזדמנויות לשחק עם זה... אז אל תשכח להביא אותו אתך שאתה מגיע למרכז. יותר טוב - תביא אותו היום ליום הולדת של ארז ונבדוק כיוון הצתה לכל החברה !
רעיון רע, כולם עם דיזל...
בכל זאת אל תתבאס, אני קניתי רתכת אלקטרונית סתם כי בא לי, בלי שום צורך ממשי, כשיעבור לי הסיפוק מהקנייה הזאת אני אקנה ידית ארגון מתאימה ומיכל ארגון. אני לא יודע לעבוד עם ארגון, אבל איך אני אלמד בלי מסכה אלקטרונית ?!
השאלה היותר עניינית היא מה לעזאזל אני אעשה עם כל הציוד הזה ?
הייתם צריכים לראות אותי ואת עדי טוחנים אלקטרודות על איזה שני בזנטים מסכנים רק כדי לשמוע את הצליל של הרתכת....
עזוב אותך מלחפש צידוקים, אתה דפוק כמו רובנו כאן, תהנה מזה.
ניר
המחלות הן מחלות נפרדות - מחלת הכלים, ומחלת הג'יפים.
אני מכיר כמה אנשים החולים רק במחלת הכלים, ואין להם מחלת ג'יפים או מחלת מכוניות, או אפילו לא כל מחלת "do it yourself" אחרת.
מנסיון [עצמי], אגב, של היפוכונדריה ודאית בשתי המחלות הללו, בשילוב של מחלת ה-"i can do better" --
זוהי מחלה כואבת :lol: :twisted: :wink:
יש מתאם המאפשר להפעיל אקדח הצתה על מנוע דיזל .
איציק
ציטוט:
פוקוס. ביום טוב מגיע ל-11 ק"מ לליטר.
אחרי גמיעת מיכל ראשון בקורולה, הצריכה עומדת על 12.3ציטוט:
1:14 בתנאים האלו, נראה לי מכובד מאד... אני לא מודד את צריכת הדלק בפוקוס, אבל אני בטוח שהיא אחוקה מנתוני יצרן.