תגובה להודעה: הצד האפל של השיפור
משתתף בצערך.
דבריך מדוייקים ומשאירים הרבה מקום למחשבה.
לצערנו רוב הנהגים אינם מכירים את מגבלות הרכב בו הם נוהגים (פרטי וגיפ, משופר או לא) כמו גם הם אינם יודעים כיצד לנהוג במצבי חרום והתוצאה: תאונות קטלניות הן שגרה ("חגגנו" בתחילת השבוע 30,000 איש אישה וטף הרוגים).
לדעתי, יש מקום לחקיקה שתסדיר אימונים במסלולי החלקה, דבר שישפר (ולא גם מעט) את יכולת הנהיגה במצבי חרום.
משתתף בצערך.
בתור אחד שערך שינויים לא מבוטלים ברכב,העלתה בי התלבטויות רבות.
מצד שני,לא ניתן לדכא את יצר ה"בניה" וכפי שכבר נאמר על ידי קודמי לא בטוח שניתן לקשר בצורה ישירה בין שיפורים ושינויים לתאונות דרכים,אפילו פחות מהקשר בין מהירות נסיעה לתאונות הדרכים.
איתי
חיפוש בגוגל מגלה שאחותך דורון היתה אישה מדהימה. איזה אובדן. יש משהו כואב, איובי, בזה שהגורל זימן את התחביב שלך, ג'יפים, לתוך הסיפור הנורא. שלא תדעו עוד צער...
מזעזע.
אין נחמה לאחר אובדן אח/אחות אהובים.
אני משתתף בצערך דורון.
מה שכתבת כל כך נכון, ויש הרבה מה לומר על זה. גם על הבעיה האמיתית - "תרבות הנהיגה" של ה"מגזר" שאך ורק בגלל פוליטיקלי-קורקט זוכה להתעלמות רבתי מהמדינה, יש הרבה מה לומר, אבל זה לא הזמן ולא המקום.
תנחומיי הכנים, המקום ינחם אתכם.
באשר לדברים שהעלית על שיפורים, כמי שמחזיק ג'יפ משופר בעבודה עצמית, יש אנשים ויש אנשים, יש כלים ויש כלים. נדמה לי שפחות או יותר כל מגוון התגובות כבר נכתב פה, אם זה ביחס לסוג הנהגים/משפרים, לעניין תרבות נהיגה והיחס לחיי אדם ב"מגזר" הידוע וכל יתר הדברים.
בסופו של דבר בל נשכח שיש צרכים ויש הרבה פשרות על הכביש, עוד הרבה לפני שלב השיפורים. צריך להוביל טונות של מטען ממקום למקום? - קיבלנו משאיות גבוהות וכבדות. צריך לשכן משפחה בת 7 נפשות ברכב אחד? - והנה הפרייבט הנמוך צמח לגובה ולאורך. מעוניין ברכב דו-שימושי? - הכבישטח SUV הגבוה ייתן לך מענה. והעובדה שמי ש'שיפר' או הינדס את הכלים הללו הוא מהנדס רכב או מוסך מורשה אינה משנה את חוקי הפיסיקה הבסיסיים.
וישנו עוד צורך; הצורך בתחליף-פסיכולוג, שבגללו אנחנו בונים את הכלים שלנו ליכולות שטח גבוהות. אינני יודע אלו שיפורים היו בסופה שהרגה את אחותך, ובינינו, גם אין לי מושג אם ומה היתה תרומת השיפורים הללו לעצם קרות התאונה וגם לתוצאה הקטלנית, אבל בסוף הכל מתרכז באנשים שמאחורי השיפור ההגה.
גיתאי
כואב.
תנחומים.
שלא תדעו עוד צער בביתכם.
משתתף בצערכם שלא תדעו עוד צער...
תנחומי הכנים דורון, עמוק עמוק מתוך הלב.
זה באמת עושה לחשוב האם אפילו הגגון של הרכב שלפניך אשר נבנה בחצר האחורית יושב טוב על הרכב או יכול לעוף עליך או על משהו אחר בכל רגע נתון. זה יכול להיות מיגון שלא מחוזק טוב או כל קומבינה אחרת.
אני בהחלט מאמין ששיפורים שיוצאים מבית רציני ולאו דוקא מותג הם אלו שנועדו לבצע את המשימה שלה הם יועדו בלבד ובאותו רגע נתון ולא לסכן את יושבי הרכב ואת כלל האוכלוסיה על הכביש.
זה באמת חומר למחשבה.
משתתף בצערכם. שלא תדעו עוד צער.