תגובה: בולם הגה בסופה - איזה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בניגוד לדעתו של מנהל הפורום הנכבד אריק....
בולם ההגה חיוני. לא משנה איזו פירמה, העיקר שיהיה. התפקיד החשוב שלו הוא דווקא בכביש. חנן יכול לספר לך על חוייה מפחידה שהוא עבר, בנסיעת כביש רגועה בדרך הביתה אחרי שבטיול הוא פירק את הבולם (לא משנה למה, אבל אז היינו בדעה שבולם ההגה לא חשוב...). במעבר פסי רכבת במהירות נסיעה רגילה, הסרן הקדמי נכנס לו לאיזושהי תדירות עצמית שגרמה ללב שלו לרדת למכנסיים עד כדי כך שמייד אחרי שהשתלט על הג'יפ ועצר בצד הדרך התקשר כדי לשתף אותי בחוייה.
בקיצור, מערכת ההיגוי היא במובן מסוים מערכת דינמית שה"קפיץ" שלה הוא שאיפת המרכוז של הגלגלים. כמו כל מערכת דינמית יש לה תדרים עצמיים, כלומר איזשהו תדר של סיבוב גלגלים ימינה ושמאלה, אפילו במעט, שמגביר את התנועה עד אינסוף - אם אין לו ריסון. כנראה שהמכה מפסי הרכבת במהירות הנסיעה המסוימת ההיא הכניסה את הג'יפ למלכודת התדר העצמי... זה התפקיד הגדול והחשוב של בולם ההגה, זה מרסן שחייב להיות במערכת . רוב הזמן הוא לא עושה הרבה - אבל הוא חייב להיות שם. בוודאי בג'יפים מוגבהים שבהם גיאומטרית ההיגוי משתנה למצב מסוכן יותר מאשר בג'יפ כפי שיצא מן המפעל.
ההסבר שנתתי כנראה לא ברור, קשה לי להסביר כזה דבר בלי להסתבך, אבל זו תופעה אמיתית ביותר ומסוכנת.
תקנה בולם רגיל ב150 (אצל אבו-נעים בנצרת) - 180 שקל, ושלום על ישראל. זה באמת הפריט האחרון שהייתי טורח ליבא מארה"ב.
מחזק את דבריו של נמרוד. הייתה לי אותה תופעה שתיאר נמרוד. באמפ קטן בכביש ופתאום כל ההגה מתחיל לרעוד בעצמה כזאת שנראה שהאוטו (XJ 1999, מוגבה) הולך להתפרק. עצירה (או האטה עד כמעט עצירה) והרעידה מפסיקה. המשך נסיעה כרגיל.
בבדיקה גיליתי שבולם ההגה נפרץ (נוזל שמן) והחלפתי אותו.
נכון לעכשיו (אחרי טיול לנחל מכוך) התופעה לא חזרה.
ירון
שים לב שזה שרשור שנפתח לפני 11 שנה וההודעה האחרונה שלו משנת 05...:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמנון
שים לב שזה שרשור שנפתח לפני 11 שנה וההודעה האחרונה שלו משנת 05...:cool:
אמנון הי,
זה מה שיפה . תוכן של שרשור מ- 2005 רלוונטי גם היום.
ירון