תגובה להודעה: מחפש מתנדב עם ניסיון בהתקנת נעילה בויטרה\סמוראי שידריך בהתקנת נעילה ב
הנעילה הורכבה ,ללא בעיות מיוחדות .
עושה רושם שהדגם 1532 מתאים לרכב GV 1.6 ידני.
חופש בדרייבשפט של כ 1/8 סיבוב, קראתי כאן שזה סביר .
אין קרקושים או רעשים מיוחדים .
התנהגות:
1)הרבה פחות נורא ממה שתואר כאן ,השד לא נורא כ"כ , נחכה לחורף...
2)בסיבוב פרסה \ סיבוב ברדיוס קטן(כיכר למשל) עם גז הגלגלים חורקים -למיטב הבנתי הנעילה לא משתחררת, למה זה?
האם זה שהרכב קל מהמצב הנורמלי שלו (נהג בלבד, ללא מושבים אחוריים וללא גלגל ספייר על הדלת האחורית) , לחץ אוויר גבוה 28+- יכול לגרום לכך שאין לנעילה יכולת להשתחרר?
הקפיצים (החדשים) שהחלפתי נימדדו במיכשור אלקטרוני- והתקבל אותו הקבוע בידיוק -ללא סטייה.
מה אני אמור לבדוק?
תגובה להודעה: מחפש מתנדב עם ניסיון בהתקנת נעילה בויטרה\סמוראי שידריך בהתקנת נעילה ב
מאוחר מידי :( כבר אי אפשר לערוך...
לאחר חיפוש נוסף מצאתי את ההוראות של בדיקת נעילה , שפרסם חנן ...:
הבדיקה של הנעילה מתוארת בספר ההתקנה, ונראית כך:
גלגלים אחוריים באוויר.
מסובבים גלגל ימני קדימה בכוח. הוא אמור להיעצר. מחזיקים אותו בכוח קדימה.
מבקשים מחבר שיסובב את הגלגל השמאלי אחורה. הגלגל צריך להסתובב. תוך כדי הסיבוב הנעילה תשמיע תקתוקים. זו בדיקה ראשונה.
מסובבים גלגל ימני אחורה בכוח. הוא אמור להיעצר. מחזיקים אותו בכוח אחורה.
מבקשים מחבר שיסובב את הגלגל השמאלי קדימה. הגלגל צריך להסתובב. תוך כדי הסיבוב הנעילה תשמיע תקתוקים. זו בדיקה שנייה.
מסובבים גלגל שמאלי קדימה בכוח. הוא אמור להיעצר. מחזיקים אותו בכוח קדימה.
מבקשים מחבר שיסובב את הגלגל הימני אחורה. הגלגל צריך להסתובב. תוך כדי הסיבוב הנעילה תשמיע תקתוקים. זו בדיקה שלישית.
מסובבים גלגל שמאלי אחורה בכוח. הוא אמור להיעצר. מחזיקים אותו בכוח אחורה.
מבקשים מחבר שיסובב את הגלגל הימני קדימה. הגלגל צריך להסתובב. תוך כדי הסיבוב הנעילה תשמיע תקתוקים. זו בדיקה רביעית
נעשה מחר ונבדוק מה התוצאות.....
מז"ט על התקנת הנעילה, מחכים לדיווח מסכם...
כמוכן, אם אתה מגיע למפגש ויטארות וGV שיערך ב - 31 לחודש - יום שישי בעוד שבועיים קרוב אליך למרגלות הר עצמון, נשמח לשמוע ממך תאורים נוספים בנושא התקנת הנעילה.
מועדים לשמחה.
איתי.
הותקנה הנעילה בGV קצרה 2003 ידנית
ליפני מיספר ימים נפל האסימון והבנתי מה צריך לעשות כדי להתקין אותה נכון , ולא משנה על איזה רכב , סמוראי גימיני , ויטרה GV .
כבר לא צריך להיות גורו !!!!
עכשיו אפילו אהבל כמוני הצליח להתקין אותה ( אבל לא כל אהבל חשב על הפיתרון הפשוט הזה .)
והיא עובדת מצויין - כמו בחוברת בידיוק כמו בבדיקה שלמעלה .
מסקנות, השד לא נורא אם ביכלל קיים, התקתוקים בקושי נישמעים עם חלון סגור ( כן ,עד כדי כך שקט!), אני אוהב את התקתוקים לכן נוסע עם חלון פתוח :)
אין חריקות צמיגים ואין שום תופעות לוואי לא ידועות !
הנעילה 1512 דורשת התאמה מסויימת , אחרי שמבינים מהיא , הכל פתאום מתחבר וההתקנה פשוטה .
1532 מתאימה גם כן ועובדת אחלה ,(כרגע למכירה בגלל שגם מחיר הקנייה שלה יקר יותר ואחרי שקניתי 2 ועברה ההתלהבות ויתרתי על נעילת האקס הקידמי ! ).
שורה תחתונה , הפתרון להתקנה נכונה היה בבנייית כלים יעודיים כך שכבר ברגע שהקייס על השולחן והנעילה בתוכו ניתן בפשטות לדעת באיזה אופן הנעילה תעבוד !!!
ניתן כך להגיע לדיוק התקנה מירבי , המבטיח עבודה תקינה של הנעילה עוד ליפני שהקייס מוחזר לדיפרנציאל ומרכיבים חזרה לאוטו ..... בקיצור חוסך ים עבודה בניסוייים =פירוקים והרכבות מיותרות !!
השבח לאל.
יכול להיות שהשיחה שלנו נתנה לך השאראה לסיים את העניין. וואלה, כל הכבוד. אשמח להסברים מפורטים על התהליך...
השבח לאל (ותודה לשואל...)
כן,יומיים אחרי שדיברנו הנעילה הורכבה מחדש,והפעם ע"י העזרים עליהם דיברתי איתך בטלפון , הכיוון שלה כעת מדוייק , עכשיו אני יודע בידיוק מדוע הנעילה לא תיפקדה טוב בהתקנה הראשונה.
סוף סוף
מסתבר שגורואים יש רק בהודו !!!
הפתרון לבעיה נימצא תמיד( נו טוב, אולי ב 80 % מהמיקרים)כתוב על הקיר או מיתחת לעיניים, פשוט צריך לדעת לקרוא !
לחברים , אשמח לעזור\לייעץ בהתקנת נעילה.
אין מה לפחד מההתקנה , עיניין מאוד פשוט אם עוקבים אחר כל ההוראות !!!
***למרות כל הכתוב לעייל ,מי שלא רוצה להתעסק עם הרכבה עצמית , עדיף לשלם למי שמבין ולתת לו להתקין( ויש פה בחור אחד שממליצים עליו - כנראה שיש סיבה טובה!).
והסיבה לכך היא שנעילה שמותקנית טוב היא נעילה שכימעט ולא מורגשת בנהיגה, ולא מבאסת את הנהיגה !
אולי תגלה באילו עזרים מיוחדים השתמשת?
(או שזהו סוד צבאי)
ישי שלום לך :
לא מדובר בסוד צבאי ולא בטיח ( בניגוד למה ששוחחנו עליו בטלפון).
הפתרון הוא לדמות את המצב שבו הנעילה מיועדת לעבוד כאשר היא מחוברת בתוך הסרן !!!
והבדיקה שתוארה כאן באחת התגובות שמעלי( לנעול גלגל ולסובב את הנגדי....) הפילה את האסימון באופן סופי .
הלכתי לחרט וחרטתי ( לא זול !!!!) שני חלקים שיעזרו לי לדמות את המצב שבו הנעילה אמורה לעבוד כשהיא מחוברת בתוך הסרן .
שני החלקים האלו מתפעלים בעצם את הנעילה על השולחן במקום הציריות (לאחר שהיא מורכבת בתוך הקייס הפנימי שלה - הרכבה בסיסית מספיקה לבדיקה) .
הסוד בהרכבה הוא לדייק עד כמה שניתן בשלב הזה :
"מניעים את הקייס על מלחציים ע"י שני החלקים האלו ומנסים לחלץ תקתוק כאשר יש הפרש סיבוב בין שתי הציריות.
שים לב שלאחרונה חיפשתי ציריות משומשות( ולא מצאתי).....
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=31040
SHERIFON שלום:
אני בעלים גאה של ויטרה 96, ואני משתעשע עם הרעיון של לנתח לי גם את הדיפרנציאל.
לאור השירשור הנ"ל (אגב אחלה שירשור)
סקרן אותי אם יצא לך כבר לסוע על כביש רטוב אחרי נעילת הדיפרנציאל?
עד כמה נורא זה עם נעילה בכיכרות למשל לאחר גשם טוב?
נורא זה לא .
צריך לשנות הרגלי נהיגה ( אני עדיין לומד ומסתגל ).
אין רעשים ופיצוצים כמו שאחרים תארו , יש קליקים עדינים ושקטים .
בגשם צריך להיזהר (גם ללא נעילה) בכיכרות( הנעה אחורית ) וזו עוד סיבה טובה ליסוע לאט ובזהירות.