תגובה להודעה: סרן מתאים לצמיגי 33
גיתאי,
אין הרבה קשר ברכבים ושימוש שלך למשל לבין מה שאתה קורא בPBB
מן הסתם,
וכמובן אתה רק שומע על סיפורי הגבורה ולא על האסונות
במקום לדמיין כמה המהנדסים בקרייזלר חכמים, תסביר לי איך המהנדסים בתע'ר כאלה אהבלים שהחליטו להשתמש ב60 יכול להיות הם קלטו מהר עם איזה זבל יש להם עסק????
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
גיתאי,
אין הרבה קשר ברכבים ושימוש שלך למשל לבין מה שאתה קורא בPBB
מן הסתם,
וכמובן אתה רק שומע על סיפורי הגבורה ולא על האסונות
במקום לדמיין כמה המהנדסים בקרייזלר חכמים, תסביר לי איך המהנדסים בתע'ר כאלה אהבלים שהחליטו להשתמש ב60 יכול להיות הם קלטו מהר עם איזה זבל יש להם עסק????
ראשית כל אשמח לשמוע על ההבדלים בין הכלים והשימושים שלנו לבין אלו שלהם, לא רק - אבל בעיקר - לצורך הדיון הזה.
שנית, אין לי מושג איך הוחלט על D60 פה בארץ, אני לא יודע אם לייחס את זה לגאוניות (???) של מהנדסי תע"ר או לדרישות הצבא; משום מה יש לי נטיה לאפשרות השניה (אחרת לאיפה נעלמה הגאוניות הזאת במקומות אחרים, למשל: D30 מלפנים, יחסי העברה לא-נכונים בסופות דיזל, ועוד שאר מרעין בישין). בכל אופן, ברור לי שג'יפ ממוגן במשקל 3.2 טון + 4 חיילים עם ציוד מלא דורש D60 כמו כלום, בייחוד לאור ההתעללויות שמעבירים אותם חיילינו שלתפארת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
תסביר לי איך המהנדסים בתע'ר כאלה אהבלים שהחליטו להשתמש ב60 יכול להיות הם קלטו מהר עם איזה זבל יש להם עסק????
כי זה מה שנשאר על המדף מהאביר...
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
יואב, בכוונה השארתי את זה ברמת הדיון התיאורטי :cool::cool:;)
תיאורטי? תעבור לדנה 60 ואני אקח ממך את ה44... אתה נותן אחריות על התקנת יחסי העברה, נכון? ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
תיאורטי? תעבור לדנה 60 ואני אקח ממך את ה44... אתה נותן אחריות על התקנת יחסי העברה, נכון? ;)
אתה בסדר, אבל מה, גם אם אחליף ל-60 אף אחד לא יקבל את ה-44. המוצא הפולני שלי לא ייתן לי לשחרר דברים טובים, גם כשהם לא מתאימים לי...
לא ממש קלטו באיזה רכב מדובר ועם איזה סרן אתה נוסע כרגע. עניין המשקל עבר ללא התיחסות כלשהיא.
אתה דן בדילמה שאינה קיימת, בנתונים הקיימים התשובה ברורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
לא ממש קלטו באיזה רכב מדובר ועם איזה סרן אתה נוסע כרגע.
זה לא רלוונטי על מה אני נוסע כרגע. מה שרלוונטי זה איזה משני הסרנים מתאים יותר לאפליקציה.
עניין המשקל עבר ללא התיחסות כלשהיא.
נכון, אני עדיין מצפה למשהו בכיוון הזה...
אתה דן בדילמה שאינה קיימת, בנתונים הקיימים התשובה ברורה.
'צטערת, לא הבנתי המשפט האחרון :roll:; אני מבין שלדעתך דנה 60 הוא התשובה, אבל למה כוונתך ב"דילמה שאינה קיימת"?
גיתאי
לצורך דיון תיאורטי, תירגול מחשבתי, השאלה מעניינת. בנתונים של הרכב שלך, משקל ואורך, ונתוני הסרן, התשובה דיי ברורה, D60.
סרן יוצא צבא או משטרה עשה פי כמה וכמה קילומטרים מסרן אמריקאי ממוצע ובתנאים הרבה יותר קשים. כך שכל סרן שתבחר, יהיה במצב נחות לעומת בחירה דומה שיעשה אמריקאי שעומד באותו מקום.
שוב, להשליך מהניסיון של האמריקאים על סופה ארוכה יוצאת כוחות הביטחון זה טעות. הם לא מכירים את הדגם, לא מודעים להיתעללות וכיו"ב. גם הדוד מטקסס לא ממש הבין זאת עד לאחרונה.
מהנדסי תע"ר עשו לא מעט שטויות אבל גם כמה דברים נכונים כמו D60, הפתח ברצפה מעל משאבת הדלק למשל, בYJ או CJ אמריקאי אין כזה. או D44 מחוזק בדגמים האחרונים של CJ.
קטונתי אבל הערה לסדר
בשנת 94 כאשר הסופה שלי הייתה בצהל לא היו סופות ממוגנות ולמרות זאת היא באה עם דנה 60
נקודה למחשבה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
קטונתי אבל הערה לסדר
בשנת 94 כאשר הסופה שלי הייתה בצהל לא היו סופות ממוגנות ולמרות זאת היא באה עם דנה 60
נקודה למחשבה
אתה לא צריך ללכת רחוק עד 94, יצא לי לראות לא מעט סופות "קלות" בצבא וכולן היו בדיוק אם אותו סרן אחורי כמו הממוגנות הרבה אחרי 94.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה לא צריך ללכת רחוק עד 94, יצא לי לראות לא מעט סופות "קלות" בצבא וכולן היו בדיוק אם אותו סרן אחורי כמו הממוגנות הרבה אחרי 94.
מצד שני בדיוק על אותן סופות צבאיות - כולל הממוגנות - הורכב דנה 30 קדמי. למה ריבונו של עולם, למה? גם זו היתה הברקה או שמא ראיית הנולד נדירה של גאוני תע"ר?
ועכשיו תסבירו לי בבקשה, איזה סרן אחורי מורכב על הסופה 2? להזכירכם, צמיגים גדולים יותר משמעותית פלוס ניסיון עצום שנצבר עם הסופה 1. אז מה, הגאונים של תע"ר ברגרסיה?
קיצורו של דבר, מי שרוצה להשליך ממעשה ידי תע"ר/צה"ל להתפאר על מכונות הטיולים שלנו, ראוי שיתייחס אליהם בסקירה רחבה. רק כך נוכל לדעת אם יש מה ללמוד מהם או לא.
גיתאי
גיתאי, שים 33 על הסרן שלך. הכי הרבה, תשבור ואז תחליף לD60 או שתביא ציריות מחוזקות.
על מה הדיון בכלל? כמו בכל דבר אחר, יש 101 דעות לפה ולשם. אם לא תנסה לא תדע.
כנראה שעם ציריות מחוזקות ואולי קורונה+פיניון שעברו עוד חיסום בקור (היה על זה שירשור פעם) אז לא תשבור דבר. אבל העלות של כזה סטאפ כנראה יהיה גדול מאשר D60 בארץ.
ההשערה שלי לגבי הסרן דנה 60 של תער הינה כדלקמן,
היה להם סטוק לרכישה של כמה אלפי סרנים דנה 60 הם קנו אותם ומשם נולד הסרן
החזק הזה לסופות לא ממוגנות,
דנה 44 זה בהחלט מספק לצרכים שלנו וכמדומני זה מה שיש בסופה 2
ולשאלה למה יש דנה 30 מקדימה??בדיוק אותה סיבה כמו הדנה 60
הדנה 60 שלנו הוא סוג של קומבינה.
זה דיפרנציאל דנה 60HD עם ציריות 1.5 אינץ' ושרוולים של 44.
אין דבר כזה באמריקה. הם היו יותר מאשר שמחים לקבל סרן כזה.
גיתי, עם הצמיגים שלך? 60 בלי להתלבט.
מאיר, בשנת 94 הסופות הראשונות נכנסו לצבא, למג"דים. אני זוכר את היום שהבלייזר של המג"ד הלכה, ואחרי כמה חודשים של הסמג"ד. מח"ט 401 בזמנו, אבי מזרחי, המשיך להחזיק את הבלייזר עוד תקופה ארוכה כי הסופה היתה קטנה עליו... בסוף גם אותו מן הסתם הכריחו. כמה חודשים אחרי סופות המפקדים גם הממוגנות נכנסו לשירות. בקיץ 95' חזרתי מקורס קצינים ישר לקו הראשון אחרי הסכם אוסלו ביריחו - והיו לסיורים המשותפים החדשים סופות ממוגנות.
ברור לך שמה שנכנס לשירות בשנת 94 עבר ניסויים שנתיים-שלוש לפני, ותוכנן בכלל לך-תזכור-מתי? מהסופה הראשונה, התכנון היה לרכב שסוחב מיגון, ולכן סרן הדנה 60. הסיבה שלסופה 2 אין דנה 60 - כי היא לא תוכננה לשאת מיגון... זה דגם ביניים עד הJ8, הסופה 3, שמגיעה מוכן לשאת מיגון עוד מקרייזלר - דנה 60, קפיצי עלים.
ולמה נשאר סרן הדנה 30? מן הסתם כי חישובים פשוטים של חלוקת משקל מול העומס הרשמי של הסרן מראים שהוא מספיק, בעוד שסרן דנה 44 מאחור לא. וייצור של סרן דנה 60 צר במיוחד לג'יפ לא טריביאלי באחורי, כל שכן היה מסבך את הסרן הקדמי. סופות ממוגנות נוסעות היטב - למיטב ידיעתי, לא הסרנים הם נקודות התורפה החמורות שלהן.
ה60 האחורי של הסופה, חצי-צף, צר, עם 35 שיניים, הוא לא קומבינה - הוא תוכנן ויוצר למטרה מסוימת, גם היום עבור הJ8.
נמרוד, עדיין קצת תמוה העסק פה.
משקל יבש לסופה 2 הוא 2 טון, ועוד חצי טון העמסה = 2.5 כולל.
להזכירנו, המשקלים הרשמיים לסרני הסופה 2 הם:
סרן קדמי: דנה 30 - 1136 ק"ג
סרן אחורי: דנה 44 - 1542 ק"ג
סה"כ לסרנים: 2678 ק"ג
מסקנת ביניים: אנחנו על הקצה של הקצה, וזה עוד מבלי להכניס את פרמטר האוברהד המטורף של חיילינו-שיהיו-בריאים.
נמשיך הלאה. במבחן הדרכים לסופה 2 מצויין שקיימת "חבילת 'הבי דיוטי' למשקל כולל מותר 3 טון (רס"ן שמועתי מדווח שהיא כוללת בין היתר סרן דנה 44 קדמי)".
שמתם לב? אופס - איפה הדנה 60 המוכר שלנו? גם ב-3 טון הוא עדיין בחוץ?! ושוב להזכירכנו, סופה ממוגנת שוקלת 3.2 טון + גפרורים וציוד, כלומר המרחק הצטמצם משמעותית אבל הסרן האחורי לא השתנה.
וצמיגי 32 כבר אמרנו (נכון, אמנם צרים)?
מסקנה מסכמת (עד כה...): סופה פתוחה ארוכה שמשקלה הריק בדיוק 2 טון מדודים, ועוד נגיד עד 700 ק"ג העמסה מקסימלית, פלוס נהג 'אזרחי' מודאג בהחלט יכולה להסתפק בדנה 44 מאחור.
פספסתי משהו?
ועדיין נשארה פתוחה השאלה כיצד המשקלים הכוללים שהזכרתי פה מתיישבים עם משקלי הסרנים שלפי המפרט.
גיתאי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
מצד שני בדיוק על אותן סופות צבאיות - כולל הממוגנות - הורכב דנה 30 קדמי. למה ריבונו של עולם, למה? גם זו היתה הברקה או שמא ראיית הנולד נדירה של גאוני תע"ר?
גיתאי
אתה שוכח שה30 הקדמי בסופה הוא לא ה30 ה"רגיל" אלא revers cut, מה שקצת משנה את התמונה לגבי החוזק שלו.
לא יודע כמה הוא עדיף על ה30 הרגיל אבל הוא בכל זאת שונה (לחיוב).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה שוכח שה30 הקדמי בסופה הוא לא ה30 ה"רגיל" אלא revers cut, מה שקצת משנה את התמונה לגבי החוזק שלו.
לא יודע כמה הוא עדיף על ה30 הרגיל אבל הוא בכל זאת שונה (לחיוב).
נכון דורון, ואני לא שוכח את זה. וגם לא שוכח את העובדה שכבר מזמן הם (ואני) עברו לציריות קדמיות עם צלבי 30 מ"מ של D44. ועדיין, D30 הוא D30 ו-44 זה 44.
שים לב למה שהולך פה - סופה ממוגנת עם סרן 60 ביריון ו-30 כחוש מלפנים - כי הרי העומס נופל אחורנית, נכון? נכון. אבל בסופה 2, הקיט ל-3 טון נוגע אך ורק בסרן הקדמי ומתעלם לגמרי מהאחורי. אז מה למען השם הולך פה? לאיפה נעלמו כל כללי ההיגיון הישרים שהיו קיימים כביכול מהעבר?
אני מתחיל להאמין שהכיוון של מאיר עושה שכל; יש סטוקים אז מביאים. אחרת פשוט אין לי הסבר לתופעות המשונות הללו, וגרוע מכך - אני לא מצליח לראות איך אני יכול להשליך ממעשה ידי תע"ר להתפאר על הסופה שלי.
גיתאי
האמריקאים נוהגים ברנגלרים עם דנה 35 אחורי ונועלים צמיגי 33 ולפעמים אף 35 . אני מסכים שצמיגי 35" זו הגזמה או סוג של התגרות, אך בהחלט אפשר להסיק ש 44 מספק בהחלט ומאזן בין clearance לעמידות בעומסים .
אצלי מותקנים דנה 44 אחורי וקדמי עם צמיגי 35 וגנטים ברזל די כבדים. לעולם לא שברתי אקס, ופעם אחת נשבר צלב קדמי . מה שכן, הנאבות הקידמיות (כמובן) עדינות ומקבלות חופש במיסב (שלא ניתן להחלפה) כל 40K ק"מ כתוצאה מהמשקל המופעל עליהן .
בסך הכל אין תלונות, בטח שלא כלפי הסרן האחורי . דנה 60 מיותר לחלוטין !