-
חנן .
קודם כל אני חייב לציין שאני נהנה ולומד מהדיון בנושא.
אין לי שום סימוכין לאחיזה משופרת כתוצאה ממהלך מתלה ובטח שלא מספרים.
אתה מדבר על גיפ כפול נעילות שזה אני מניח מה שנמצא באמתחתך, אני נעול אחורה בלבד (לא לעוד הרבה זמן) וזה למעשה הבדל ענק לדעתי .
בנעילה כפולה באמת הצלבה היא שולית והשפעתה אינה רבה על האחיזה אבל אני יכול להגיד שאצלי עם נעילה אחורית בלבד בהרבה מצבים אם המתלה היה יכול לרדת עוד אז אחיזת הרכב היתה נשמרת והייתי ממשיך בתנועה.
נכון שאנו כרכבי טיולים לא זקוקים לרכבים עם מהלכי מתלה מטורפים כמו שרואים ברכבים שמטרתם תחרויות אבל לדעתי תמיד צריך לנצל את המקסימום שהמכונה מאפשרת לנו ואם אפשר בעלויות קטנות יחסית לערגל ולשדרג בולמים אז למה לא?
כמו שאמרת במילים אחרות כולנו תפרנים שבחרו להם הובי של מובטלים עשירים,צריך הרבה זמן ולא מעט כסף ועל כן אני חייב להסכים איתך שיש הרבה דברים חשובים בהרבה שהם קודמים למהלך המתלה כמו למשל הנעילה הקדמית שחסרה לי באופן אולטראקרדינלי.
שחר.
-
שחר,
נעילה קדמית עולה 1200~ ש"ח.
ערגול ושדרוג בולמים עולה יותר.
אני לא חושב שיש ויכוח לגבי מה תורם יותר לעבירות ??????
-
זאביק .
לגבי מה תורם לעבירות אין ויכוח אבל שוב זה ענין של העדפות אישיות.
נעילה קדמית 1200 ש"ח בארה"ב שלא יקפוץ פה מישהו וישאל איפה לקנות כי בארץ זה כפול + .
ערגול קפיצים עולה 500 ש"ח וזה עפ"י הודעה אחרונה בפורם אצל מישהו בטירה כולל המלצות של חברים שעשו אצלו ובינהם חנן שלטענתו העירגול על הכיפאק.
בולמים צנועים פרוקומפ או גבריאל 170 -220 ש"ח ליח'
למה הגענו?
בולמים 220*4 880 ש"ח
ערגול אצל יקיר הפורם מטירה 500 ש"ח.
הקופה דפקה 1380 ש"ח .
רוצה לומר...
ערגול ושדרוג בולמים בארץ הקודש עולה כמו נעילה בארה"ב.
שחר
-
שחר, אני לא התכוונתי לרמה כזו נמוכה (כספית) של שיפורים, אם בכלל אפשר לקרוא (אני חושב שלא, זה לדעתי נכנס יותר לקטגוריה של תחזוקה שוטפת) לערגול והחלפת בולמים "שיפור" .
אני התכוונתי לחוסר הטעם שבהתקנת כל מיני מערכות מתלים יקרות הרבה הרבה יותר ורעיונות משונים אחרים כמו ריבולברים, דרופ קיט ודומיהם, לרכבים שמסובבים ארבעה גלגלים רק בתנאי שהקרקע מספיק ישרה.
-
אורי שלום,
כשמוסיפים כננת המשקל שנוסף על הרכב גדול משנראה בשל OVERHANG של הכננת.
הקפיץ לא תוכנן לעומס שכזה במקור + הקפיץ גם לא חדש וצעיר.
ערגול בלבד לא יעזור - צריך להוסיף עלה / להחליף את הקפיצים בחזקים יותר (חדשים סטנדרטיים לא יעזרו).
אגב - תושבות הקפיצים הקדמיים שלך מוכנות...
איתי סולל
מתלם יצרני קפיצים בע"מ
039414546
הכותב מעיד על עצמו כבעל אינטרס!!!
-
אהלן איתי.
אם ככה, אתה מאשר את הרגשתי בנושא. בסוף, כנראה שלא יהיה מנוס מהוספת עלה קידמי.
תודה על התושבות :wink: . דיברתי עם דרור שיקח אותם בשבילי.
אורי טל.