תגובה להודעה: מערכת הקירור נסעה עם מי ברז, איך עוברים למי קירור איכותיים ושורדים?
כן, כי מנסיון, כשהייתה בעיה אמיתית, השעון זז.
פסיכולוגית, אני מעדיף את המצב הזה, על פני שעוני חום שזזים לי מול העיניים כל הזמן.
וזוהי רק דעתי האישית!
אביגדור
תגובה להודעה: מערכת הקירור נסעה עם מי ברז, איך עוברים למי קירור איכותיים ושורדים?
חשבתי שהרעיון של שעון חום הוא להזהיר לפני שמשהו עומד לקרות, לא מתי שהוא כבר קורה...:rolleyes:
הנסיון שלי עם הCJ הראה בדיוק מה שאביגדור מתאר, ומדובר בנסיון חיובי.
לאחר שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה מחוג החום מתייצב על נקודה, נמוכה למדי בסקלה, במקרה שלי ברבע השעון, ואז היא נראית כאילו היא מצוירת שם. לא זזה. זה מצב קלסי. מצוין, ומראה על מערכת שהיא אוברקיל ושנשארת גם בתנאים קיצוניים בדיוק בטמפרטורת הפתיחה של הטרמוסטט. טוב מאוד.
כשכן היה לי חור במצנן, זיהיתי שהמחט עלתה לחצי הסקלה, הבנתי שמשהו לא בסדר, עצרתי את הרכב וטיפלתי בבעייה הרבה הרבה לפני שהנוזל התקרב לטמפרטורת רתיחה ולגרימת נזק.
מעולה. הלוואי שבכל הרכבים שלי זה היה המצב.
לגבי יכולת נבואה, זה אחד מהדברים שאני לא מצפה שמערכת כלשהי ברכב תהיה מסוגלת לזה, ובוודאי שלא מערכת הקירור והחיווי שלה, ולכן אני גם לא מתאכזב.
גם הניסיון שלי עם מד החום הוא בדיוק כמתואר. וזה עובד אחלה.
גם בנסיעת המבחן שגיליתי שיש לי חור ברדיאטור, גילוי מוקדם לפי השעון.
אבל אף אחד מכם לא ענה על השאלה;
החלפתי רדיאטור לוולאו חדש, מי קירור טובים, מיכל עודפים, וטרמוסטט 195 במקום 167.
אני אמור לראות שינוי במיקום הקבוע של המחט?
עכשיו יהיה לה מקום קבוע אחר?
אמנון.
המיקום שיהיה לה עכשיו הוא, כנראה, המיקום הנכון. אתה יכול לצפות לרבע סקלה, בערך תחילת התחום הירוק.
אמצע הסקאלה זה קצת מעל 100 מעלות צ', זה מנוע חם מדי.
רוצה להיות בטוח? טבול תרמומטר ברדיאטור.
מה זה משנה מה היה קודם?
בסיקס תקין התרמוסטט לא נפתח עד הסוף, וירצ'ואלי אף פעם.
ולא משנה אם זה עליות ברמת הגולן, זחילות בשיא הקיץ בנגב, או גרירת נגרר כבד בקיץ.
בעז
גם הנסיון שלי בסיקס זהה בדיוק למה שחנן ואביגדור מתארים - מחט לא זזה, ממש דבוקה למקום ברמה שנדמה שהשעון מקולקל - אבל בפעמיים בחיים שלה שראיתי את המחט זהה והחום עולה, אכן היו נזילות מים אמיתיות, שתפסתי בזמן ופתרתי.
(זה לא כולל את המוות של הרדיאטור שאכל את המניפה על אחת המדרגות הידועות בהר חורשן, שם כל המים היו בפודרה תוך שניות ושום דבר לא הספיק להתחמם)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמנון
וטרמוסטט 195 במקום 167.
אני אמור לראות שינוי במיקום הקבוע של המחט?
עכשיו יהיה לה מקום קבוע אחר?
אמנון.
כנראה על 195 במקום על 167..
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כנראה על 195 במקום על 167..
אסף.
לא הייתי בונה על זה. ההערכה הזאת מניחה שהמערכת הקודמת עבדה כשורה,
וספק אם רדיאטור סתום ותרמוסטט ישן הצליחו לשמור על טמפ' עבודה, שהיא טמפ' הפתיחה של התרמוסטט. זה מה שניסיתי לרמוז בתגובתי הקודמת.
בקיצור אמנון, שכח מה שהיה.
תתחדש תהנה, סע לשלום.
אמנון עם כול מה שהחלפת, מה עם פקקי המים? אני מנחש שחלודה ברמה כזאת אכלה אותם לגמרי. תן מכה עם מברג על אחד מהם והוא יפרוץ מייד. אל תשכח את הפקק הקטן שבין המנוע לגיר.
דרך אגב תציץ דרכם לתוך הבלוק מנוע ותקבל "אינדיקציה קצת יותר טובה למצב החלודה של הצילנדרים".