החלפת הדעות משמחת, ואפילו מעניינת. אבל אל תלכו "לשם" בבקשה.
אסף.
Printable View
החלפת הדעות משמחת, ואפילו מעניינת. אבל אל תלכו "לשם" בבקשה.
אסף.
הערה
הדאחקות הינם בידידות מוחלטת,
השיקול של רכב שלישי לטיולים אינם צריכים להתבסס על שיקולי רכב שהינו משפחתי ולטיולים,
היתרון של רכב לטיולים צ"ל טיולים נטו
ולכן ניתן להתפשר על נוחות מול עבירות
או נוחות מול הוצאה שוטפת
אתן לך דוגמא מחבר שמחזיק פוראנר כרכב טיולים שעושה 5000 ק"מ בשנה ואף פחות
זו פשרה מובהקת בין ספרטניות לנוחות
מאיר,
בדיוק כאן אני לא מסכים איתך. למרות שמדובר ברכב שלישי לטיולים בלבד, אחד השיקולים, ואולי החשוב ביותר שבהם הוא "שלום בית". לרעייתו של יורי צריך להיות כיף להיכנס לרכב השטח המשפחתי, עם הילדים ולנסוע לטייל. על מנת שיורי יוכל להמשיך ולטפח את התחביב, צריך אישור משפחתי. במרבית הטיולים הוא לא יעשה את ורדית ועשוש, אלא את הנקרות, הנחלים הגדולים וכד'.
אם בכוונתו של יורי היה לטייל בטיולים המסוקסים שלכם - השיקול היה אחר.
מה שאני מנסה לומר הוא שבגלל שבכוונתו של יורי לטייל גם בטיולי משפחות, האוטו צריך להיות נוח, נעים ומפנק. סופה, CJ, ודיפנדר קצר - יורדים מהפרק בגלל העדר שימושיות.
דיפנדר ארוך - נמצא בקצה אחד של הסקאלה ופרונטרה בקצה השני (בעצם גם לו רק 3 דלתות...)
באמצע - כל ה SUV בעלי 5 דלתות, מונעי בנזין. טרופר, טראנו, פאג'רו, וגם דיסקו.
יואב
סליחה שאני מתפרץ לדלת פתוחה.....
סופה - ממש, אבל ממש לא ירדה מהפרק. נהפוך הוא, העדיפות - סופה!
היות והלקוח העיקרי זה אני (עם הילדים) וזוגתי (לעתים מאוד רחוקות), קיבלתי אישור לרכוש סופה (בתנאי שתהיה סגורה, למה? זה כי חורף. אין לי מושג, משום מה, היא מתעקשת שזה יותר טוב).
לאחר הבדיקה של עלות מול תועלת ניסיתי לבנות פרופיל של כלתי לעתיד.
מראש ויתרתי על מסכי DVD, חזית רנגלר, כיסאות עור תנין, מע' סטריאו עם 15 רמקולים, גלגלי מגנזיום, הגדלות מנוע,צבעי הגאווה, קליפרים בצבע אדום וכו'.......
(לפני שאני ממשיך לפרוק, אני חייב לציין שבעבר הייתה לי סופה (לפני 4+ שנים) ולכן הנושא לא חדש לי).
עם הזמן אני מגלה שהמשימה לא כ"כ פשוטה.
או שהן רקובות , או שהמחיר - מוגזם לכל הדעות (ואל תגידו לי - זכותם לבקש כמה שהם רוצים ובלה בלה בלה. רכב שנת 95 , ללא שיפורים ( ללא נעילות וכו'), עבר אונס קבוצתי, אבל יש לו חזית רנגלר, סגירת פיבר ועירגול קפיצים, שום עליה מטורפת בביקוש לא מצדיקה 60K ש"ח).
בין כל הסופות שיצא לי לראות רק אחת! לא גרמה לי להיבעת ולהזדעזע (של ניר, מהאתר).
מה גם שברוב הסופות, מלבד התקציב ליישור קו מכני חייבים לקחת בחשבון יישור קו "קוסמטי/פנימי" (לא, לא צבע חדש, אלא מושב אחורי לרוחב, חגורות בטיחות וכו').
אלה הסיבות העיקריות שגורמות לי לפזול לכיוונים אחרים (כמו דיסקו למשל).
עוד לא אבדה תקוותינו...
י'
מה רע בסופה הצהובה שהציע six 4 life ?
יורי,
מאותם שיקולים בדיוק קניתי לפני שבוע דיסקו. בנזין, ידני, 95.
רכב שמיועד לטיולים בלבד, אבל רכב שיהיה נוח ונעים למשפחה.
אולי ויתרתי קצת ברמת העבירות (לא בפוטנציאל, אלא בתכלס. אין לי כל כוונה להביא את הדיסקו לאן שהייתה הסופה - 33", מוגבהת, נעולה קדימה אחורה), אבל זה בעיקר לטובת אמינות ויציבות המצב הטכני.
מחירי דיסקו בנזין הם באיזור ה-30K.
דיסקו ישן ומוזנח ו"אמינות ויציבות מצב טכני".
שני מושגים שסותרים זה לזה. אהבתי.
אני רואה את הדיסקו שנטוש כאן ברחוב עם שלטי "למכירה". את האבק צריך לחצוב ממנו במכוש. אף קונה לא מתעניין, ואפילו הבעלים לא. כנראה מפחד לבדוק מה קורה עם האוטו ולנגוע בו, אולי עוד משהו ייפול/ינזול/יתפרק.
זה כמו כשיודעים שיש מינוס בבנק, אז מפחדים לבדוק מה מצב החשבון - כל עוד אני לא יודע, כנראה שהכל עדיין בסדר.
לא אמינות ולא יציבות - אין עשן בלי אש. דיסקברים ישנים נסחרים ב-20-30K כי הם נבלות סרוחות והקונים יודעים את זה. כי צריך להכין בצד עוד 20-30K כדי ליישר קו וסתם כדי לתקן את כל מה שהבעלים הקודם הזניח, וזה לפחות בשנה הראשונה.
אמרתי ליורי ואני מרשה לעצמי לכתוב גם כאן - מחירי הסופות והדיפנדרים המופרזים הם תוצאה של ביקוש. הביקוש קיים ועירני וזו עובדה - לא אחד, לא שניים ולא חמישים אלה הרבה הרבה יותר - מחפשים "רכב שני/שלישי לטיולים בלבד", ולא - הם לא רוצים SUV מאותו מודל כי הם מפחדים (ובצדק) מהעלויות. כי הם באמת יניעו את הרכב פעם בשבוע - שבועיים לטיול בלבד, לא יתעסקו בו יותר מדי בין לבין, לא יתקנו לבד בחצר, הם לא יפרקו בעצמם מוח של גיר אוטומטי או מוטות היגוי שבורים. הם רוצים אוטו פשוט ואמין שגם אם צריך להיכנס פעם בכמה חודשים למוסך, לא יקרע להם את הכיס.
בגלל זה שוק הסופות קם לתחייה, וכולן נושאות בגאון תג מחיר של 40K ומעלה. בגלל זה אנשים דורשים על כל נבלת דיפנדר לעוסה 70-80K ומעלה. זה הגיוני? לדרוש וגם לקבל, בלי יותר מדי בעיות, 30-40K עבור סמוראי מאותו מודל זה כן הגיוני?!.....לא. לא הגיוני! אבל זה המצב. יש קונים, אז המוכרים תופסים תחת. טייק איט אור ליב איט.
יורי, אתה מכיר את זוגתך - מה יפריע לה יותר? הגסות הספרטנית של סופה או ההוצאות של הדיסקו? לפי זה תבחר. היה לך גם זה וגם זה.
דרור, כתבתי את זה פה כבר פעם, אבל אני אכתוב שוב.
כל הסופות האלה - שמבקשים בשבילם 0 וכדומה - לא נמכרות.
לדוגמא, יש סופה ארוכה נעולה כפול...במצב מצוין שנת 93, עם כל מניי תוספות , כננת כיסאות, וכו'. לפני שנתיים הוא ביקש עלייה 55K היום הוא עדיין מוכר, ועכשיו הוא "ירד" ל45K ותאמין לי שאף אחד לא מתקשר אליו.
אותו כנל לכל הסופות האוטומטיות, ועובדה שכשפורסמה סופה ב25, היא נלקחה תוך יומיים.
יש ביד2 לפחות, מודעות עם רכבים טובים, שמפורסמות כבר הרבה זמן, ואיך ששומעים את המחיר - אנשים יורדים מזה...
אולי שווה דווקא לבדוק את אלו, ולרצוח אותם בבדיקה, ולהוריד אותם במחיר...
בהצלחה !
ברכב שנשחט בבדיקה ונרכש בזול, אתה תשלם אחר כך בריבית דריבית את התיקונים. ברזלים לא שוכחים שהזניחו אותם, וממש לא אכפת להם מאיזה כיס יוצא התשלום עבור התיקון. זו דרכו של ברזל.
גם את הרכב החדש שלך רכשת בזול ולא בכדי - כבר התחיל הרעש המפורסם ממרימי השסתומים? אם לא אז בקרוב. מאוד בקרוב...
חוץ מזה - אם הרכבים לא נמכרים, אז למה המחירים לא יורדים? כל המוכרים לא באמת רוצים למכור וסתם מחפשים פראייר?
בוא נתעלם מהעניין שאני בעלים גאה של סופה כמעט 7 שנים,
נדבר על עובדות בלבד,
לקוח שלי מכר סופה 94 אשר הייתה מושקעת כדלקמן,
צבע יפה,
מושבים מרופדים בעור
גאנטים וצמיגי 31
זהו,הכל מקורי,סטנדרטי להחריד,
יודע כמה ביקש?? 55.000 חמישים וחמש אלף ש"ח
יודע כמה מכר??? 47.000 ש"ח
עכשיו שוב , ארבעים ושבע אלף ש"ח לרכב שלא מושקע בשקל שיפורים,שקל!!!!
אל תספר לנו סיפורי לוחות וקישקושי רכבים שחוטים, הלכתי עם חברים לראות סופות שחוטות ,קרועות,רקובות,שרצו עליהם 20.000 יותר ובסוף נמכרו גם הן,
תראה את יורי מחפש ולא מוצא משהוא טוב, זה כבר לא שאלה של כסף,
רכב שלישי לא מחפשים פינוק,רכב שלישי מחפשים הנאה צרופה,
למה להתפשר??. זה בדיוק המטרה של רכב טיולים,
עם כל הכבוד לקנות דיסקו עתיק ב 30.000 ש"ח???? ולומר אמינות???
יודע מה שיהיה מיצובישי 94,
לפני שעה לקוח שלי קנה דיסקו 2001 שמור ב 65000 ש"ח
אז מי שקונה בלוחות שימשיך לקנות שם,
זה מזכיר לי את אלו שקונים אאדי a6 במחיר שחיטה,
אחרי שנתיים אחרי ששמו בתיקונים את מחיר הרכב והולכים לקנות לא מוצאים קונה גם ב 40 אחוז פחות ,
חג שמייח,
נ.ב אם אלו מחירי הסופות אז אני יכול למכור את שלי ולקנות טוארג?? סתאאאאאאם
תראה דרור - אני לא נגד סופות..אם הייתי מוצא סופה טובה במחיר של הטרופר - אולי הייתי קונה אותה.
אבל בקשר למנוע - גם המנועים של הסופות לא מושלמים אחרי 300K ק"מ...והאיסוזו עם המנוע המקורי, ולא פתחו אותו, והוא לא קרוב להתחמם.
וגם אם הוא לא חזק כמו פעם - הוא עדיין ברמה של הסופה.
וגם אם הוא לא טוב כמו פעם - הוא צריך יחסית, פחות דלק.
הכל כאן נאמר בהתייחס לסופה אוטומאטית. היות ואין לי ניסיון עם ידניות.
אני לא מתנצח איתך איזה אוטו יותר טוב.
מה שאני אומר לך, וקח את זה בתור כלל בחיים - אין מציאות. אף אחד לא נותן לך בזיל הזול רכב מושלם. דגמי SUV מסוימים נמכרים במחירי ריצפה בגלל סיבה אחת מסוימת - עלויות חלקים ואחזקה יקרות ביותר. אין עשן בלי אש.
עזבו. במצב שוק שכזה, אולי גם אני יכול להרוויח משהו? אז קחו ממני את שלי.
האוטו להיט, בחיי. מחר ב-13:25 תראו אותו בסרט בערוץ 2.
מחיר התחלה לחברים -40K למשך שבוע. ומכיוון ששוק הסופות רותח, אחר כך עולים למעלה בקפיצות של 5K בכל שבוע - תימכר למרבה במחיר, אז כדאי להזדרז!!!;):rolleyes:
[בקפיצות של 5K בכל שבוע - תימכר למרבה במחיר, אז כדאי להזדרז!!!;):rolleyes:[/quote]
לא למדת יקירי,
אני ישר התחלתי מהטוארג, למה להתפשר?? רכב שלישי לטיולים או לא?
אהה לא??
סטינו מהעיקר
שאלת השאלות האם רכב שלישי לטיולים בלבד צ"ל פשרה או הרדקור??
זו השאלה,
פשרות יש תמיד, גם אם זה רכב שלישי לטיולים בלבד.
דוגמאות:
גם אם אתה מסוקס עד העצם לנסוע בגיפ פתוח מהצפון (או מרכז) ועד הדרום הרחוק הוא בהחלט סוג של עינוי סיני.
גלגלים שטח גדולים יצרו חוסר יציבות וערפול הגה.
מערכת מתלים שמיועדת לעבירות בלבד תשבור לך את הגב בנסיעות הארוכות.
גם אם אתה נוסע רק 4 פעמים בשנה לטיולים ארוכים, יהיה לך קשה מאוד לשלם הוצאות דלק של 2K שח לרכב עם מנוע בשרני וצמא!
ואני לא מדבר על זה שאם האישה תרצה להצתרף היא ממש לא תהיה מרוצה להטלטל בעגלה שאתה כול כך אוהב.
ובכלל לא כול האנשים הם כאלו פנטים של עבירות. למעשה עם השנים אני רואה פחות ופחות אנשים שהעבירות היא כול חייהם. ואלו שכן בדרך כלל לא יוצאים ממדינת תל אביב.
בקיצור כול החיים הם פשרה אחת גדולה.
מה שצריך לעשות הוא לרכז את כול הדרישות מהרכב, לדרג אותם לפי סידרי חשובות, ולפי הדרישות לבחור את הרכב הנחשק.