תגובה להודעה: מבקש ניתוח מעמיק...רכב שלישי לטיולים בלבד, 45K, למשפחה, אמין, חזק, זול,
[quote=4*4 hobby;217464]שלום ותודה לכל המגיבים.
אכן, הטרופר נתן נוחות ופינוק אשר הוסיפו הנאה לכל המשפחה.
אבל מצד שני היה יקר לתחזוקה, וברור כי בשנתונים ישנים יותר הבעיות ילכו ויתגברו.
זו אולי הסיבה כי כרכב לטיולי שטח בלבד אעדיף ידני, על מנת להימנע מתקלות גיר אוטומט.
סיכום התגובות בשרשור הינו:
סופה (מומלץ ע"י אסף ודרור)
סופה ארוכה, עלות פאן-הכי טוב. הטובה ביותר. יחס אמינות-ביצועים-עבירות-קלות תחזוקה-עלויות נמוכות (למעט עלויות דלק) הכי טוב ביחס למחיר הרכישה.
הדילמה: "לסופה ארוכה יש חסרונות מובנים של נוחות והעדר דלתות אחוריות, אבל זה ההימור הטוב ביותר מבחינה כלכלית" (נמרוד)
הבעיה: אנו עם 3 ילדים, העדר דלתות אחוריות, מזגן לא משהו, חספוס, עלול להקשות בטיולים.
האם מישהו מטייל בסופה עם משפחה? האם החוויה לא נעימה ? נראה לי פתרון ראוי, אלא אם ספרטני מידי.
אני מטייל באותה סופה ארוכה-סגורה כבר שנה עשירית (זה גם יכול לתת לך אינדיקציה לגבי איכות מכנית, אמינות וחוסן ברכב הזה). למרות הגודל, זה לא אוטו משפחתי בעיקר בגלל כל מה שקשור למושב האחורי וסביבתו - אין דלתות, חלונות קבועים, מזגן מקורי מעפן. הילדים מתים על הג'יפ הזה, אבל הם עוד ילדים ויחסית נוח להם מאחורה, ולמרות זה הם הולכים מכות על הזכות לשבת מלפנים...
אבל ילדים וסופה זו בעיה משנית. הצרה העיקרית היא נשים וסופה. זה שידוך שנדון מראש לכישלון.
כמו כן, להבדיל מטראנו או טרופר, נראה לי שיש צורך בידע מהותי מקדים על מנת לרכוש סופה טובה. היש "דרך קיצור" אפשרות לקחת מומחה אמיתי ואובייקטיבי לסיוע בתהליך הרכישה?
שום ידע מהותי יוצא דופן. להיפך. ההבדלים הגדולים בין רכב אחד לרעהו מקלים על איתור סופה מתוחזקת שטופלה באהבה לבין אחת ששחטו לה את הצורה אבל לא תחזקו בהתאם. להבדיל מ-SUV, אין סופות ש"לא ראו שטח". כולן עבדו קשה, כולן נאנסו באכזריות. ההבדל הוא רק ברמת התחזוקה והטיפולים.
המחירים אומנם נראים גבוהים לעומת SUV מאותו שנתון. המפתיע הינו השונות הגבוהה במחירים לרכבים מאותו השנתון. האם חלקם מצופים בזהב?
חלקם יקרים בגלל שפע שיפורים מכניים, חלקם בגלל תוספות קוסמטיות, חלקם גם וגם. יש גם כמה בודדות במצב סטנדרטי שטופלו ביד אוהבת באמת והשיגו מחירים גבוהים. ויש את כל היתר - סתם סופות, חלקן שחוטות, שבעליהן תפסו טרמפ על גל המחירים הגבוהים, עיין ערך "סעיף מצליח".
לרוב, מי שדורש סכום לא הגיוני יישאר עם המציאה שלו הרבה זמן. חוץ מזה - עניין של היצע וביקוש. אחרי שנים ארוכות בהן סופות נסחרו במחירי פח זבל, פתאום יש התעוררות וביקוש בעיקר מקונים כמוך - מחפשי רכב שני/שלישי לטיולים נטו, שמה שהרכב הזה מציע מתאים בול לדרישות שלהם - אותו שילוב משתלם של עלויות/ביצועים/עבירות/אמינות/תחזוקה ביחס למחיר הקנייה.
דיפנדר: (מומלץ ע"י ניר)
הבעיה: בדיפנדר, מעיון בלוחות, המחירים גבוהים בהרבה מהתקציב של 45 (באזור ה 60 וצפונה).
דיפנדר קצר קטן מדי לדרישות שלך. 110 ארוך מתאים לך בול. הבעיות שלו הן מחיר קנייה גבוה ללא פרופורציה ואמינות של לנדרובר שתמיד תהיה מוטלת בספק, גם ברכב חדש מהניילון. זה אוטו עם המון בעיות מולדות של הנדסת אנוש ואיכות כללית לקויות, לא תמיד נוח ומתאים לכל אחד, ולמרות ההילה של מסעות והרפתקאות באפריקה וכו', זה רכב שזקוק לאהבה ותחזוקה אינטנסיבית וזה לא זול - ואת זה אומרים מעריצי דיפנדר מושבעים שלא יחליפו אותו בשום דבר אחר. מצד שני - זה הרכב המושלם לטיולים בפורום משפחתי מלא. נוחות ועבירות מעולים, אולי הטובים ביותר כאן, גם ברכב סטנדרטי ללא שיפורים, והמון אופי. אם התאהבת בדיפנדר - אין דרך חזרה.
מוסו: (GOOJA)
"המוסו הוא פשרה לא רעה, ככל שלא צריך לעשות בו שימוש יום יומי. אמין מאוד ... כבד ואיטי...אחזקה זולה מאוד ורכיבים קלים ונפוצים מאוד. ..... שיקול מהותי: הוא מאוד נוח מאוד מפנק ומאוד מרווח, למשפחה גדולה. ניתן לנעילה, דיפ' של דנה, ומתאים לעבירות בינונית + , בלי אקסטרים.בקלות תמצא אחד כזה ב 40K."
הבעיה: מכוער מאוד. לא עושה חשק. אני מעדיף לרכוש רכב ידני ואין מוסו ידני.
מכוער - זה כבר עניין של טעם. וסופה ארוכה זה יפה? בעיני המוסו נראה בסדר גמור. יש ידני.
טרופר מודל ישן:
ראשית אציין כי אכן נהנית מאוד מהטרופר בנזין שנמכר. שתיין רציני אבל ביצועים שמימיים.
הבעיה העיקרית עם טרופרים, מעבר למחדל בדיזלים החדשים הלא אמינים, הינו גיר אוטומטי שנוטה לעשות צרות.
אני חושב שגיר אוטומטי זה שיקוץ יקר ומיותר. אם הנהג/ת אינם נכים או מוגבלים אני לא רואה סיבה אחת טובה לאוטומט. לגבי גיר האוטומטי בטרופר, יש כאן כתבה מצויינת של שמוליק (סוזי) על טיפול מונע בגיר אוטומטי של טרופר.
אולי הפתרון הינו הפתרון שהעלה דרור:
"דווקא הדיזל הפחות חזק מהדגם הישן - 3.1 ליטר עם 114 כ"ס,נחשב מנוע אמין מאוד ובאופן כללי זה אוטו מאוד מוצלח - גם ובגלל שהוא מגיע רק עם גיר ידני - מה שתורם את שלו לאמינות ולחיסכון בסולר".
נראה לי פתרון מעניין מאוד, מה גם שיש היצע לא קטן שעומד בתקציב.
השאלה: איך המנוע של הטרופר דיזל 3.1. אני מניח כי לא יהיה כח מתפרץ כמו של הבנזין, אולי בפחות טוב בדיונות, אך האם הוא אמין? חזק? האם הקנייה אכן מומלצת?
ה-3.1 הישן הוא מנוע מעולה. לא חזק כמו הבנזין או הדיזל המודני יותר, אבל מספיק טוב לכל צורך מעשי. גם בדיונות ומנסיון אישי עם רכב של חבר שנסע בדיונות ביחד עם כנופיה של CJ משופרים ובסופו של דבר טיפס והגיע לכל מקום שרצה - שילוב של נהיגה טובה ורכב בסיסי טוב.
לגבי אמינות - קח בחשבון שאלה מכוניות ישנות וכולן כבר עם עבר אפל וק"מ גבוה מאוד. אני הכרתי אקזמפלר אחד כזה (דיזל 3.1 ידני) שדיגדג מיליון ק"מ (במספרים - 1,000,000) על אותו מנוע. אמנם בעיקר על כביש, ללא שיפורים ושטויות, ננהג וטופל ביד אוהבת. אבל בכל זאת זה מספר מרשים שאי אפשר להתווכח איתו. זה מספיק טוב בשבילך?
צ'רוקי XJ או גראנד צ'רוקי ZJ נפוץ יותר (נמרוד)
השנתונים המוקדמים נכנסים לתקציב, השמיים הם הגבול מבחינת שיפורים, שפע של ידע ועזרה כאן.
שאלה: האם נכנס בפרמטרים שהעלתי בנושא האמינות והתחזוקה הזולה?
האם עבירים גם ללא שיפורים ?
לא ממש. מצד שני אלה כלים שזועקים לשיפורים... ואחרי השיפורים המקובלים הם הופכים לתותחים בשטח. לא פחות.
טראנו ארוך (דודו)
"די מרווח ,אם לא משתמשים ב2מושבים האחוריים, יש גם נפח אחסון לא רע,אמין מאוד גם בשנתונים הנמוכים, עומד בתקציב ואפילו ניתן למצוא כאלו שלא שברו אותם בשטח יותר מידי, זול להחזקה תיקונים ודלק זולים במיוחד בדיזל"
שאלות –
עד כמה עביר בשטח קשה?
אני עליתי פעם עם טראנו ארוך סטנדרטי כמה מהמדרונות שמקובל להגדיר כ"קשים" בחורשן, מעלה גיתה, מעלה הצינור ועוד כמה, די בקלות וללא שום נזקים. זה אומר שלרכב יש יכולת בסיסית טובה מאוד. מצד שני - זה לא היה רכב שלי...
האם אמינים וזולים לתחזוקה? ראיתי כי קיים היצע גדול של משומשים במצב טוב בלוחות. ממוסכי UMI לא הייתי מרוצה. האם לטארנו יש שירות מוסכים טוב יותר? איך זמינות חלקי החילוף?
לא יודע. יש לו מוניטין של אמינות טובה. אתה מדבר על כלים ישנים והאמינות תהיה בהתאם. בכל מקרה של רכישת רכב שטח בן 13-14 שנים אתה מהמר.
תגובה להודעה: מבקש ניתוח מעמיק...רכב שלישי לטיולים בלבד, 45K, למשפחה, אמין, חזק, זול,
לדעתי, היות ואתה מדבר על רכב שלישי בלבד, אתה תהנה הכי הרבה
מהג'יפ הכי ספרטני והכי קשוח שיש. את אלה גם תוכל לשפר יותר עם הזמן כפי יכולתך ורצונך.
כך צמצמתי - בלי לפגוע באף אחד חלילה - לך את האפשרויות לאו סופה או דיפנדר. (עזוב כרגע תקציב, תמיד אפשר להתגמש קצת)
לגבי סופה - לא מכיר. קיבלת חוו"ד לרוב
לגבי דיפנדר - מה שיש לי להגיד שאצלי זה הרכב הראשון... לגבי תינוקות - ברגע שתניע הם כבר נרגעים...
כל שאר האופציות - יותר פינוקים, יותר נוחות, יותר פלסטיקים ופחות ג'יפים (שזה המטרה שלך בעצם, לא?)
בהצלחה
אבי
אחרי כל מה שקראתי, אני עדיין משוכנע- קנה סופה ארוכה, פתוחה. אם יש לך סכום גדול יותר- דיפנדר 110.
רכב שלישי, רק לטיולים- אין סיבה טובה לשלם על SUV (ועל SUV משלמים לא בקניה, אלא בתחזוקה ויותר חשוב מכך- בלהיות מוגבל בשטח). ורכבי שטח אמיתיים יש רק שניים..
אסף.
לכל המגיבים האדיבים והמקצועיים - תודה !!!.
זהו, קיבלתי החלטה ואני רגוע.
אכן התקבל ניתוח מעמיק של הנושא והתגובות מקצועיות ועשו לי סדר וכלים לקבלת החלטה מושכלת (עד כמה שנושא זה יכול להיות מושכל, שכן בכל זאת זהו תחביב...).
אני כלל הנראה השתכנעתי, סופה או דיפנדר. שניהם עושים לי חשק, אך סופה כנראה יותר אמינה ונוחה לטיפול וגם מסתדרת טוב יותר בתקציב של 45,000 ש"ח. מרבית התגובות הצביעו ללא עוררין על סופה כפתרון המתאים לצורך הנוכחי.
הקושיה העיקרית - האם האישה תתחבר,שכן היא אוהבת מאוד את טיולי השטח - (ובכך כבר הרווחתי) ולא אעיז לקלקל אהבה זו. לצורך כך אצטרך ללמד אותה לאהוב, או למכור לאחר מספר חודשים ברווח כי המחיר של הסופות עולה.... :-)
גיתאי, כנראה שאאמץ את חוות דעתך, ולא תהיה לי ברירה אלא גם ללמוד לטפל ברכב. פתוח ורינג אני מכיר כקצין שיריון במיל, אך מעולם לא טיפלתי ברכב לבדי. נשמע מעניין. הקושי יהיה הידע הראשוני ובבניית הבטחון העצמי (האם יש קורס "בנה גיפך בתבונה"?). כמו כן, אשמח להצטרף אליך לסיבוב ולחוש את הגיפ. רק תגיד מתי.
זהו, שלב ההתלבטות מאחורי. כעת אעבור לשלב ביסוס ההחלטה, והשלב הקשה של מציאת סופה מתאימה.
המלצות היכן להתחיל לחפש? האם יש שנתונים מומלצים יותר (קראתי כי 92 עם חבלי ילדות). טיפים נוספים לקראת רכישה? לבינתיים קראתי והדפסתי את המדריך של אייל גונן לרכישת סופה. אשמח להסתייע בחברי הפורום בבחירה.
ושוב תודה ומועדים לשמחה, אורן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
4*4 hobby
אכן התקבל ניתוח מעמיק של הנושא והתגובות מקצועיות ועשו לי סדר וכלים לקבלת החלטה מושכלת (עד כמה שנושא זה יכול להיות מושכל, שכן בכל זאת זהו תחביב...).
הסתייגות במקומה. מי שיש לו שכל לא מתקרב למחלה המדבקת הזאת. או במילים אחרות, בנאדם שזרק עצמו לבור שאול הג'יפים, אלף חכמים לא יוכלו לחלצו :twisted::twisted:.
הקושיה העיקרית - האם האישה תתחבר,שכן היא אוהבת מאוד את טיולי השטח - (ובכך כבר הרווחתי) ולא אעיז לקלקל אהבה זו. לצורך כך אצטרך ללמד אותה לאהוב, או למכור לאחר מספר חודשים ברווח כי המחיר של הסופות עולה.... :-)
אסף (נדמה לי) כתב פה פעם, שסופה אפשר לתרבת עד רמה מסויימת. אם תנסה לאלף אותה מעבר לזה היא תתנגד.
כולי תקווה שתמצא את הפטנט לגבי האשה, רק טובה קטנה אחת אם תצליח - נשמח להשכיל ממך איך עושים את זה...
גיתאי, כנראה שאאמץ את חוות דעתך, ולא תהיה לי ברירה אלא גם ללמוד לטפל ברכב. פתוח ורינג אני מכיר כקצין שיריון במיל, אך מעולם לא טיפלתי ברכב לבדי. נשמע מעניין. הקושי יהיה הידע הראשוני ובבניית הבטחון העצמי (האם יש קורס "בנה גיפך בתבונה"?). כמו כן, אשמח להצטרף אליך לסיבוב ולחוש את הגיפ. רק תגיד מתי.
במקרה (או שלא?) רבים וטובים כאן הם טנקיסטים, כולל אני הקטן. אין קורס, אבל ברגע שהכלי יהיה בידיך אתה יכול להיות בטוח שתרכוש את הידע בקלות. מתחילים מאיפשהו והידע והניסיון שלך ושל אחרים פשוט מצטבר ומרחיב לך את התמונה הכוללת עם הזמן.
בתור התחלה מומלץ להוריד את 2 ספרי הטיפולים של הסופה במדור הורדות, ואני גם ממליץ לך פשוט לקרוא פעמיים את אחד מהם, זה שמכסה את מערכת הזרקת הדלק. לאחר מכן וגם במקביל יצוצו שאלות רבות שתמצא להן תשובות רבות ומפורטות כאן בפורום, או בשירשורים חדשים שתפתח, או פשוט בטלפון לחברים פה. גם טיולים משותפים יוסיפו המון ליכולת הטכנית.
לגבי 'התנסות', מולך בפרטי.
גיתאי
סופה או דיפנדר הם בהחלט החלטות מצויינות עבור רכב טיולים,עם עדיפות לפתוח.
רק כמה הערות כמי שעוסק ברכבי שטח ולא רק שמע או בעלים של אחד מהרכבים הנ"ל, 2 הרכבים האלו לא שיא האמינות, עזוב ת'סיפורים שאנשים פה מספרים, בטח כשמדובר על שנותונים ישנים ב2 הרכבים צפה לרמות תקלות דומה.
לגבי קלות הטיפול אני לא מצליח לראות שום הבדל בין דיפנדר לסופה(גם ברוב המוחלט של החלקים לא יהיה הבדל משמעותי במחירים-בדקנו את זה ולא פעם אחת).
נ.ב 45K על דיפנדר זה קצת מידי,אל תצפה למצוא רכב טוב.