תגובה להודעה: ושוב עליהום על ג'יפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודד זנטון
בנתיים, ימצאו גם מישהו אחר לצעוק עליו, אולי בעלי פאבים, הרי אסור לנהוג שתויים, אז נסגור פאבים, לא רעיון?
אגב, כשהייתי בסיאטל בסביבות 2002, זה בדיוק מה שקרה. בסביבות 2 בלילה נאסר למכור אלכוהול וראית נוכחות משטרתית מוגברת ברחובות. אנשיפ פשוט הלכו הביתה. מעין עוצר שכזה.
למרות שזו כביכול הגבלה די רצינית של זכויות אזרח זה מתקיים בלא מעט מדינות.
חוץ מזה, על מה כל ההתלהמות הזו? אז איזה אדיוט קיבל קצת זמן אוויר. הרי הרעיונות האלה ממש לא חדשים, כל פעם אחרי תאונה שמעורב בה ג'יפ יש את ה"עליהום" הזה. אז מה? איזה תקנות כבר יכולים לפרסם? נראה לכם שהם בכלל יעברו מבחן משפטי כלשהו? ונניח ויצרו איזו שהיא תקנה מטופשת, יהיה מי שיתבע לבטלה בבית משפט, יקבל צו מניעה ועד שהמשפט יפתח ב2030 אז כבר בכלל לא יהיו ג'יפים בגלל הדלק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zsahi
ואני חושב שהבעיה האמיתית היא שהם... צודקים
מה ההבדל בין הרכב הזה לבין כל מסחרי אחר?
כולל מיניוואנים משפחתיים?
צחי,
ראית את התמונות של הרכב הפוגע?
לפי רמת מעיכת החזית של הרכב לא היה לה סיכוי גם אם פרייבט היה פוגע בה במהירות כזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
החלק הקשה הוא להודות בזה שאני נוהג כמו כולם, שאני מתנהג כמו כולם. .
לא,
אני לא כמו כולם,
אני לא חותך מנתיב פניה ימינה או שמאלה לאמצע תור מזדחל לנסיעה ישר ,אני לא חותך ולא עובר נתיב בכוח או בלי לאותת,אני לא נוסע מהר בשטח עירוני ובטח לא נוסע 100 בשטח עירוני וכנראה שגם לא בכביש בינעירוני לדברי חבריי,אני לא שותה ונוהג ולא מנסה להוכיח כלום לאף אחד.
אלון,
יש הבדל גדול בין טעות שנעשית בתום לב כי אתה בנאדם (גם אם קרה משהו בגללה) לבין התנהגות פושעת במכוון כי לא אכפת לך מאנשים אחרים-כאלו אני רואה המון על הכביש כל יום שאני נוהג.
התגובה הייתה אמורה להיות בה"פ למישהו אחר, עמך הסליחה דורון...
היי דני!
הצורה שבה מר רינו צרור מנהל דיון היא מתחת לכל ביקורת.
ברגע זה ממש התקשרה המפיקה שלו - מחר בין 09:00 ל-11:00 הוא מתכוון להמשיך את המתקפה שלו עלינו, והם רוצים שאני אעלה לשידור.
היא הבטיחה לי 2 דקות שלמות, והודעתי לה שאם הוא לא ישמור על תרבות דיון, אין לי מה לדבר איתו בכלל. ניתן להם צ'אנס.
מצויין.
אז תציע להם שלמכוניות שחורות עם חלונות כהים יהיה צריך רשיון מיוחד (הם מעורבות יותר בתאונות על רקע בריונות ממכוניות אחרות).
כי באמת, בנאדם שעובד בתור גובה כספים של המאפיה, נוהג מסטול, באוטו שלו יש סמים ונשק לא חוקי, ברגע בהיר וצלול אחד שבו יעבור חוק שמתיר נהיגה בג'יפים (אגב- מה זה ג'יפ? מה ההפרש במשקל בין סמוראי "ג'יפ" לסתם לקסוס "לא ג'יפ"? ) רק לאנשים מעל גיל 30, יעצור ויגיד "זה לא. מוגזם. אני עוד לא בן שלושים אז אני לא נוהג בג'יפ. זה לא חוקי. עד כאן. אני מוכן לעשות הרבה דברים, אבל זה לא. על החוק הזה אני לא עובר..."
אתה באמת חושב שיתנו לך לדבר? אשרי המאמין.
אסף.
א. יפה לראות כאן גם את דרור וגם את דני. (ואני מנוי על 2 העיתונים שהם כותבים בהם...)
ב. שבוע שעבר שמעתי בתכנית בגל"צ את אלי ישראלי אומר בתגובה ל"עליהום": "ג'יפאי אמיתי לא יוצא לשטח בלי מפה... נוסע רק בשבילים מסומנים..."
ואני חושב שזה די ממצה את העניין. יש ג'יפאים ויש ג'יפאים ב"כאילו".
יש את הג'יפאי היפה. זה ששומר על הארץ ועל דרך ארץ. זה שמלמד את ילדיו אודות הטבע ואוסף אחריו את כל הזבל המיוצר בטיול עד רמת קיסם השיניים. (ואלו לדעתי מרבית חברי הפורום כאן).
ויש מהצד השני את הג'יפאי המכוער. זה שיודע רק להרוס. :evil:
אבל את 2 המודלים האלו אנחנו הרי רואים בכל מקום.
פעם, למי שנהג בב.מ.וו היתה תדמית מסוימת (ולא חיובית במיוחד...) אז מה? נוריד את הרכב הזה מהכביש? (או לפחות את כל מי שנוהג בו?!?)
אם יש כאב ראש- נוריד את הראש? לא ניקח אקמול?!? :-?
לסיכום- הבעיה העיקרית היא בחינוך ובאכיפה הקלוקלת בארץ.
ושוב אני אומר, אז מה? שידברו. למה זה בכלל מזיז לכם? נראה לכם שאפשר לחוקק כזה חוק או תקנה שלא מאפשרת לאנשים לנהוג בג'יפים? זה הרי הכול נסיון לעוד ועוד רייטינג.
אני לא מצפה מהם לכלום זולת תרבות דיון שמזכירה תגרנים בשוק.
אבל כדי שאחר כך מצפוני לא ייסר אותי על שהוצעה לי הזדמנות להשמיע את דעתי והחמצתי אותה - רק בשביל זה אני נותן לרינו צרור את הצ'אנס.
להמשיל-
כמו שישראל נראית בעיני העולם, לא משנה מה תעשה או כמה הסברה בנסיון להעביר את האמת תבצע, היא תמיד תשאר שנואה,
כך גם קהל הג'יפים בישראל- אותו סיפור.
זה המצב, וחבל להתעצבן, להתרגש, או בכלל לבזבז עליו דקה זעומה של תשומת לב.
כמו שנאמר בשני המקרים- "מה שלא נעשה ישנאו אותנו, אז למה צריך לתת דין וחשבון..."
דרור
אני אישית לא הייתי טורח לכבד אותם בדקה מזמני, סה"כ מדובר בשק חבטות תורן ל"מתאגרפים" של אותה מפיקה
אבל היות ונענית להזמנה, וברור לך ולרוב שלחוות דיעה או בכלל לדבר לא ממש יתנו לך, אני מצפה ממך ללא פחות מניתוק בפנים ברגע שזה קורה.
בהצלחה.
... ואני אומר לדרור - כל עוד הם הוגים את השם שלך נכון, ואת השם של אתר האינטרנט שבו אתה כותב בלי שגיאות - ג'יפולוג נקודה קום או נקודה סי-או-איי-אל, לא משנה - דיינו :D
(אגב דרור כותב מבחני דרכים בג'יפולוג "רסמי" כבר כמה חודשים. לא שמתם לב לחידוש כי הוא פה, עם אותה סופה חבוטה, צועק ובועט מהיום הראשון של הפורום...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
להמשיל-
סה"כ מדובר בשק חבטות תורן ל"מתאגרפים" של אותה מפיקה
אבל היות ונענית להזמנה, וברור לך ולרוב שלחוות דיעה או בכלל לדבר לא ממש יתנו לך, אני מצפה ממך ללא פחות מניתוק בפנים ברגע שזה קורה.
בהצלחה.
אדרבא.
יתנהגו כך (דעתי כדעתך אגב, לא נראה לי שהם יצליחו להתאפק מלהפוך את הדיון לחד צדדי ומתלהם), זה רק יאשש את מה שאנחנו חושבים עליהם.
למרות כל זה, אני חושב שהעובדה שהם הגיעו אלי בעקבות השרשור הזה כאן באתר ג'יפולוג, מראה שהם מודעים לקיומנו כקהילה שיש לשמוע גם את דעתה, ושבהחלט סופרים אותנו.
אז אני מתייחס לזה ברצינות - מחר זה התור שלי לשכב על הגדר למען הקהילה הזו... יצלבו אותי, יצעקו עלי, ינסו להשתיק אותי בגסות ובאלימות המילולית האופיינית - בזה אין לי ספק. ואולי אני טועה ויתקיים דיון תרבותי? אני מקווה שזה יהיה באמת כך ושאני טועה.
בכל מקרה אני אשתדל לייצג אותנו ואת האמת שלנו בכבוד הראוי.
רק קח רגיעון של הדס קצת לפני שתהיה רגוע...
בהצלחה מחר
נו, טוב. אפשר להירגע. חזל"ש.
מפאת אייטמים פוליטיים דחופים יותר.דחו את זה לשבוע הבא... נבלות, כל הלילה לא ישנתי, לטובת שינון תשובות רהוטות לכל שאלה תוקפנית אפשרית!....:-x
אבל האמת היא שכל עכבה לטובה - ואולי עד אז ישכחו מזה לגמרי ויעזבו אותנו במנוחה לנפשנו. אתם יכולים לעבור לתחנות שמשמיעות מוסיקה טובה במקום הדרעק הזה.
אני אעדכן אם הנושא יעלה שוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נו, טוב. אפשר להירגע. חזל"ש.
מפאת אייטמים פוליטיים דחופים יותר.דחו את זה לשבוע הבא... נבלות, כל הלילה לא ישנתי, לטובת שינון תשובות רהוטות לכל שאלה תוקפנית אפשרית!....:-x.
חוששים ממך:D
האמת אני לא מכיר אותך אישית אך ממה שקראתי אותך אחורה פה ובדה מרקר.. לא הייתי יכול להעלות על הדעת מישהו שייצג את הקהילה הזו בצורה טובה יותר.. אני דווקא מקווה שכן תעלה לשידור בסוף בשבוע הבא.. ואפילו אם זו רק דקה!
בהצלחה !
היום שוחחתי small talk עם אחד השכנים שלי, איש רציני ולוגי ובכלל לא מתלהם הנושא גם תואר מכובד באוניברסיטה מכובדת, ופתאום הוא משחיל את הסיפור של "הג'יפים שצריך להוריד מהכביש" והוסיף גם את הרעיון ההזוי של 'מרינה' וכו', וסיים בכך שאם היו מריצים משאל עם - הוא היה חותם להעפת הכלים הללו מכבישי ישראל. היה ברור לי שהוא שאב את רעיון העיוועים מהתוכנית המדוברת.
האמת, כל כך כעסתי ונפגעתי - בייחוד כש'אדם מן היישוב' כזה תומך בהעפה שלי מהכביש (תסלחו לי שאני לוקח אישית) - שפשוט נכנסתי לבלק-אאוט ולא ידעתי מה לומר מההלם, חוץ מאיזה משפט לא ברור ש"אם כך אז גם את המשאיות והג'ינג'ים צריך להוריד...". אפילו את השם של השדרן האווילי לא הצלחתי להעלות מנבכי זכרוני, למרות המפורסמות שלו.
דרור, שיעורי בית לג'יפאי הנבוך - אולי תעלה פה 3-4 נקודות עיקריות על סמך מה שהכנת לידידנו מהרדיו, ככה שורה לכל נקודה? רק את הפאנצ'ליין...מצטער על הדביליות שלי, אין הרבה דברים שבוערים בי עד כדי איבוד החשיבה המסודרת...
גיתאי
אין לי מושג כמה נקודות עיקריות או תובנות אפשר לדחוס לתוך 2 דקות ברוטו שנעמה המפיקה הבטיחה לי (שמתוכן רינו צרור יקטע אותי ויצעק עלי משהו כמו דקה וחצי ואז גם יוריד אותי מהשידור...)
יש לנו בעיה רצינית במדינה - שאנחנו עושים הכללות.
הפיתרון הישראלי לכל בעיה הוא ירי באוטומט מהמותן - "לטפל בכולם". חלק מהאופי הלאומי שלנו הוא שאנחנו דורשים פתרונות אינסטנט. זבנג וגמרנו. בסוף מסתבר שמה שנכון לשיחות סלון על בירה ופיצוחים לא עובד כשמנהלים מערכות בסדרי גודל של מדינה. אבל העובדות לא מעניינות את מר גולן ואת מר צרור וחמור מכך - את מקבלי ההחלטות במדינה.
אז הם יורים מהמותן בהיסטריה - מבצעי אכיפה, הטרדות והגבלות גורפות של קבוצות אוכלוסיה, קבוצות גיל, סימון של מגזרים שלמים, מחלקים אנשים לקבוצות, מנתחים את אופיים ואפילו קובעים נחרצות את מימדי איבר מינם - והכל לפי סוג הרכב בו הם נוהגים. להמשיך עוד?
הטענה העיקרית שלי מול ההתלהמות של רינו צרור ומתי גולן היא אחת:
אני מחלק את משתמשי הכביש לשתי קבוצות בלבד - אלה ששומרים על חוקי התנועה, ואלה שלא.
מי שעבריין - שיטפלו בו על פי חוק. ושיפסיקו למדוד לי מרכזי כובד, מרחקי בלימה, גודל גלגלים וגובה פגושים. מי ששומר על חוקי התנועה, שומר על תקינות הרכב, מתאים מהירות לתנאי הדרך ולא רק להגבלה שבחוק, לא נוהג בשכרות, לא נוהג בעייפות, וכו' וכו' - לא יהיה מעורב בתאונה ולא יהיה מסוכן לסביבתו. אין בזה שום דבר חדש, ועכשיו שיביא לי מורה-נהיגה או איזה מומחה מיובש של "אור ירוק" שיגיד לי שאני טועה.
אין ויכוח שרכב גדול וכבד יותר באמת פוגע קשה יותר בהולכי רגל וברכבים קטנים ממנו. אבל לפי התאוריה המטופשת הזו צריך להעיף מהכביש לפי הסדר וכל אחד בתורו - כל מוביל טנקים - משאית סמי טריילר - פול טריילר - אוטובוסים - משאיות רגילות - משאיות חלוקה - מסחריות כבדות - טנדרים גדולים - טנדרים בינוניים - ואנים - מיניוואנים - ג'יפים - מכוניות סאלון - מכוניות משפחתיות - מכוניות סופר מיני, או בקיצור - כל רכב שגדול יותר מסמארט.
בסוף יתברר שגם סמארט קטלנית לרוכבי קטנועים ואופניים ולהולכי רגל כשהיא פוגעת בהם כבר ב-50 קמ"ש, ואז מה?
נחזור לסוסים וחמורים רתומים לעגלות? ואז יתברר שחמורים וסוסים נוהגים לנפוח נודות ריחניים ולחרבן חבילות של קילוגרמים שלמים על הכביש, והתוצרת הזו שלהם מסריחה יותר מכל אגזוז מעשן, מצחינה כמעט כמו הרעיונות של מר גולן ומר צרור. ולא רק מסריחה, אלא גם חלקלקה... אנשים עלולים למעוד וליפול לתוך הח....א, בעיה בטיחותית של ממש!!! וכן הלאה וכן הלאה.
עצתי לנעמה המפיקה הנחמדה של רינו צרור - אני יודע שאת נכנסת לכאן כדי לבדוק מה העניינים - תני לו לקרוא את מה שכתבתי, שינסה להתעמק בזה. אני יודע שקצת קשה לו עם עובדות - אבל בכל זאת. אולי זה יחסוך ממנו את המשך החיטוט בחייהם ובעניינם של אחרים, עניין שבו אין לו שום מושג זולת קינאה וצרות עין נטו.
גיתאי השכן שלך אידיוט
לצערי יוצא לי לפגוש הרבה באנשים כאלו שלא מבינים כלום מהחיים שלהם
והעובדה שיש לו תואר מכובד מאוניברסיטה מכובדת לא הופכת אותו לאיש עם חוכמת חיים רחבה יותר .
הרבה אנשים נתפסים למה שהם שומעים ברדיו ובטלוייזיה וחושבים ש"הם" יודעים הכי טוב
זה בהחלט עצוב שזה המצב , תחשוב שהשכן שלך ירוץ לכנסת בעוד כמה שנים וינסה להשחיל לנו איזו אגרה , הפוטנציאל
הזה שרוי אצל כל הפלצנים האלו ש"לומדים " מכלי התקשורת
שמע דרור, אתה שרוט לגמרי, אתה רוצה לעשות לי התקף לב/צחוק?
עכשיו אני משוכנע יותר מתמיד שנעמה חייבת להרים אותך לאוויר האֵתֶר...