תגובה להודעה: חימום חלש בדיפנדר - כבר עברתי על כל השירשורים
אני מציע לך לשבת מכיוון שהעצה שאני עומד לתת לך כעת היא היחידה שבאמת יכולה לעזור לך מכאן והלאה.
אני יודע שזה עומד להיות קצת "בום" מבחינתך, אבל אין מה לעשות בסופו של יום יש לפעמים גם חדשות רעות!
אני מצפה שהעצה הזאת תלווה אותך בכל פעם שאתה ניגש להתמודד עם מפגע חדש בדיפנדר שלך,
גש לדיפנדר אחר שהחימום בו תקין ותשווה למצב בדיפנדר שלך.
בכל מקרה של תקלה אחרת פשוט החלף את המילה "חימום" בפריט הנגוע החדש בדיפנדר שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gali
אין לך כל צורך לפרק את הקופסא, עדיין. בלנדרובר אם אתה מפרק או נוגע שלא לצורך אתה מזמין צרות.
ד"א אגב פירוק והרכבה של הקופסא עם החלפת רדיאטור למקורי היא עבודה של שעתיים גג פלוס קפה.
כמה עובדות,
1. אם שני הצינורות חמים אז ישנה זרימה של נוזל קירור.
2. אין לך נזילת נוזל קירור - כי אז היית מריח אותו בקבינה.
3. מצבו של המפוח אינו ידוע אבל כעת לא נראה כי צריך להחליפו (ניגע בנושא מאוחר יותר).
מסקנת ביניים ----> לא מפרקים סתם קופסת חימום.
מה אתה בודק בפעם הבאה,
1.מתחיל עם המנופים.
העובדה שהמנופים מגיבים היא לא מעניינת, בהחלט יכול להיות שהם מגיבים אבל לא מספיק.
ברוב הרכבים המיוצרים על ידי מפעלים שפויים נשלטת הטמפ' על ידי בקרת הספיקה של הנוזל, כאן נשלט על ידי מעקף אוויר. זאת אומרת שאין ברז כלשהו על נוזל הקירור והשליטה היא על ידי יצירת מעקף ו/או חסימת האוויר הקר במעין פרוזדור שעוקף את מחליף החום בתוך התיבה.
אז...קודם כל פרק את הכבלים מהמנופים (בתוך תא המנוע), 2 במספר. האחד מגיע מהחום/קור והשני בכלל פותח את הקלאפה מהמפוח.
את שניהם תנעל לנקודה מסויימת, השתמש כל פעם באזיקון בכדי לנעול אותו במצבו ואז תרגיש את חומו של המחליף חום.
אני בד"כ נוסע איתו נעול על נק' חמה או קרה תלוי אם זה קיץ או חורף כי המנוף לא באמת מאפשר להנות מכיוון אופטימלי והתוצאה היא בד"כ שחם בקיץ כי נכנס אוויר בזמן נסיעה כ RAM AIR ובחורף המעקף לא סגור מספיק בכדי באמת להנות מאוויר חם.
2. הגענו למפוח. נושא החשמל בדיפנדר הוא עגום ודומה למחלת הפטיטיס כאשר אתה לא יודע היכן ומתי יתקוף. ברוב הדיפנדרים שאני ראיתי בשלב מסויים מנוף מהירות המפוח לא מאפשר עבודה במתח מלא מול המפוח ואז מתרגלים לספיקה נמוכה.
חבר מתח ישיר 12V דרך כבל ישירות מהמצבר (דרך פיוז) כולל את המינוס למפוח. צריך יד של ילד קטן בכדי להגיע למחבר פלסטיק בחיבור ישירות למפוח (זהו מחבר עם 2 חוטים), או שתזחל מתחת לאוטו ותמצא נקודה נוחה אליו.
אם ב 12V ישירות למפוח הוא מג'עג'ע אז כנראה הוא זועק להחלפה. אני לא שיפצתי אלא קניתי בזמנו מג'קי - המחיר די נוח.
אם תקבל ספיקה גבוהה אז אשריך ומומלץ לבנות מתג חמוד עם ריליי בקבינה אשר שולט על המפוח.
3. אם עדיין תרצה לנקות את מחליף החום בתוך הקופסא, גם כעת אין צורך ממשי לפרקו לגורמים. פשוט פתח את שני הצינורות של מערכת הקירור ותזרים מים פנימה דרך צינור גינה עד שתקבל מים נקיים. חבר חזרה את צנרת החימום וסע לשלום חביבי.
(*) אם בכל אופן חשקה נפשך לפרק את הקופסא, אשריך וטוב לך. זה לא סיפור ארוך ובטוח שלא הנדסת רקטות.
(**) טיפ קטן באותו מחיר, האוויר הנכנס עובר לפני המפוח במעין תיבה אשר מוסתרת במאחורי מיכל המתזים ומתחת לכנף. בצד הקרוב למפוח (מהנדס אידיוט ברובר) תקוע לו פקק ניקוז מגומי ש"אמור" לנקז רק מים מהתיבה ולא לתת לה "לשתות" מים מלמטה, כאשר החלטת לחצות את המיסיסיפי או את הזמביזי. תעשה לעצמך טובה ותעיף משם את הגומי היבש הזה או שתחליט שלחברת המזרח מגיע לקבל קצת כסף ותקנה חדש.
מקווה שעזרתי, אתה מוזמן לשאול בכיף.
אוקיי.....
את עניין המנופים כבר בדקתי בדיוק כמו שכתבת (כמעט בדיוק, במקום אזיקונים קשרתי אותם עם חוט ברזל כל פעם לנקודה אחרת כדי לקבע אותם המצב סטטי). כמו שזה נראה לי, אפילו שלידיות אמור להיות מצב אמצע, עושה רושם שזה עובד רק על 2 מצבים - או שהפתחים פתוחים או סגורים. בכל אופן, לא נראה שהם תקועים וכמובן אין לי איך לדעת את מצבם מבחוץ.
לגבי חיוון המפוח. שמתי לב שבאיזור המפחו מגיעים שלושה חוטים - סגול, ירוק וצהוב או משהו כזה, מפלאג עם 3 חיבורים. כשפתחתי אותו ראיתי שהחיבור של הסגול מפוייח ולכן עקפתי אותו עם חוט ישיר. רק אז המפוח התחיל לעבוד לי כמו שהוא עבוד היום. אחרי החיווט הזה יש באמת קרוב יותר למפוח פלאג עם 2 חוטים שנראה ממש כמו הפלאג של המקסטרק, אני מניח שלפלאג הזה אני צריך להתחבר כדי פלבודק את מצב המפוח.
יותר מאוחר היום אנסה לתת למפוח חיווט ישיר ונראה איפה אני עומד.
תודה רבה בנתיים, אעדכן בהמשך היום.
נועם.
את המנופים בדקת כאשר הם משוחררים מהכבלים המובילים שלהם?
ההנחיות שציינתי לבדיקת המפוח אכן מכוונות לקונקטור הדומה של המקסטראק; שים לב שבשני החוטים שנשארים על המפוח: הנקבה הוא המינוס בעוד שהזכר הוא הפלוס (שוב, מצד המפוח).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gali
את המנופים בדקת כאשר הם משוחררים מהכבלים המובילים שלהם?
ההנחיות שציינתי לבדיקת המפוח אכן מכוונות לקונקטור הדומה של המקסטראק; שים לב שבשני החוטים שנשארים על המפוח: הנקבה הוא המינוס בעוד שהזכר הוא הפלוס (שוב, מצד המפוח).
עדכונים.
חיברתי חשמל ישירות למפוח והוא עובד באותה מהירות שהוא עבוד לי גם דרך הידית.
אני מניח שחיבור ישיר נותן את כל הכוח של המפוח מה שמסתדר לי עם זה שהידית מפעילה את המפוח רק כשהיא הכי למטה, כרי במהירות הגובה ביותר.
לגבי המנופים, כן, בדקתי אותם כשהם מנותקים מהכבלים שלהם.
אז המסקנות עד עכשיו:
- המפוח עובד (אונמם לא בכל המהירויות אבל במהירות הגבוה ביותר כן).
- הצינורות מביאים מיים חמים (אני מרגיש את החום שלהם בכניסה לרדיאטור)
- הרדיאטור כנראה לא סתום (כשאני מעביר מיים באחד הצינורות הם יוצרים נקי בצינור השני).
- מילאתי מיים במערכת וניקזתי אוויר.
מה עוד אני יכול לעשות?
תודה רבה,
נועם.
בדוק את היציאות של האוויר החם.
הם מין שני כונוסים הנמצאים בחלק התחתון של הדש בורד (איזור הרגלים).
יש שם שני מדפים אחד לכול כונס.
יתכן והם לא נפתחים מספיק ואז האוויר לא יוצא החוצה.
זה יכול לקרות כאשר החוט של המדף משתחרר חלקית מהמנוף.
תנסה לפתוח אותם עי דחיפה ישירה של המדפים. אם הם זזים עוד סימן שהחוט השתחרר.
בנוסף בדוק גם את המדף שמעביר אוויר בין הכונסים ליציאת אוויר לזגוגית החלון. יתכן והוא נתקע.
מערכת חימום תקינה ב D90 היא יעילה, ומחממת בקלות את כול חלל הרכב.
אתמול בלילה נסעתי בגשם ובבוץ עם חלונות פתוחים(נסיעה איטית ביער), בשלב מסויים פנה הנוסע שלידי וביקש שאחליש את החימום......תענוג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
אתמול בלילה נסעתי בגשם ובבוץ עם חלונות פתוחים(נסיעה איטית ביער), בשלב מסויים פנה הנוסע שלידי וביקש שאחליש את החימום......תענוג
אני רואה שאתם באים לדרוך לי על היבלות.
אני נוסע עם מעיל ושתי זוגות גרביים.
האמת, עכשיו אני מרוצה שהבידוד של האוטו חרא - הקצת חום שיש באוטו מגיע מחלל המנוע.
בכל אופן אני מבין שאני צריך לנסות להגיע לפתחים האלה מתוך חלל הרכב. איך אני עושה את זה?
יש לזה גישה מבפנים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
בדוק את היציאות של האוויר החם.
הם מין שני כונוסים הנמצאים בחלק התחתון של הדש בורד (איזור הרגלים).
יש שם שני מדפים אחד לכול כונס.
יתכן והם לא נפתחים מספיק ואז האוויר לא יוצא החוצה.
זה יכול לקרות כאשר החוט של המדף משתחרר חלקית מהמנוף.
תנסה לפתוח אותם עי דחיפה ישירה של המדפים. אם הם זזים עוד סימן שהחוט השתחרר.
בנוסף בדוק גם את המדף שמעביר אוויר בין הכונסים ליציאת אוויר לזגוגית החלון. יתכן והוא נתקע.
מערכת חימום תקינה ב D90 היא יעילה, ומחממת בקלות את כול חלל הרכב.
אני מרגיש את האוויר יוצא מהכונוסים למטה.
יותר מזה, אני מרגיש גם את יוצא לחלון כשאני מכוון אותו לזה. העניין הוא שהוא לא כל כך חם. הוא פשוט משב רוח נעים וזה הכל. לא מספיק בשביל לחמם כשקר בחוץ
הגישה היא על קיר האש בצד הנוסע, מעל רגליו.
יכול להיות שתצטרך להוריד את הבידוד אם הוא קיים אצלך. כדאי להיעזר בעוד אדם כי לברגים צריך קונטרה מכיוון תא המנוע.
עושה לי רושם שמשהו סתום אצלך, בדוק קודם את כניסת האוויר החם לקבינה מהמקום הזה (על קיר האש), לא צריך להיות חסום כלל; אחר כך נראה.
הכוונה של שחר היא שבדיפנדר אפשר לבשל חמין אם הנסיעה מספקי ארוכה.
בדוק את המדף שבורר בין לקיחת אוויר מבחוץ לבין לקיחת אוויר דרך הרדיטור.
לדעתי הוא תקוע על אוויר מבחוץ וגורם לבעיה.
לפי התיאורים שלך אין הרבה יותר אפשרויות.
כתבתי את זה קודם בהומור אבל התכוונתי ברצינות,
לך תראה דיפנדר אחר ותשווה
אין לי מושג למה אנשים ממשיכים ללמד אותך שחייה בהתכתבות.
מכיר את הבדיחה על המדען שמוריד כנפיים לזבוב עד שהוא הופך חרש?
זה בדיוק שווה ערך למסקנה שלך "חיברתי חשמל ישירות למפוח והוא עובד באותה מהירות שהוא עבוד לי גם דרך הידית.
-יש לך מושג מה היא המהירות הגבוהה?
מוני , כתבתי לו את זה לפני 10 תגובות, הוא לא ממש מקשיב ובגלל זה כל המשך השירשור מיותר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zsahi
כתבתי את זה קודם בהומור אבל התכוונתי ברצינות,
לך תראה דיפנדר אחר ותשווה
אין לי מושג למה אנשים ממשיכים ללמד אותך שחייה בהתכתבות.
מכיר את הבדיחה על המדען שמוריד כנפיים לזבוב עד שהוא הופך חרש?
זה בדיוק שווה ערך למסקנה שלך "חיברתי חשמל ישירות למפוח והוא עובד באותה מהירות שהוא עבוד לי גם דרך הידית.
-יש לך מושג מה היא המהירות הגבוהה?
מוני , כתבתי לו את זה לפני 10 תגובות, הוא לא ממש מקשיב ובגלל זה כל המשך השירשור מיותר
צחי דבר חלש, השרשור הוא לא רק על עוצמת המאורר אלא על עוצמת החימום - שכאן קשה לטעות בדיפנדר. או שמחמם וזה מורגש או שמזייף.
gali כמה המערכת מסובכת?
10 דקות השוואה לרכב אחר שעובד תקין והוא יבין בדיוק מה מי מו ומאיפה כל השאר כבר נאמר.
מסכים איתכם שזאת דרך מצויינת להשוות בין המערכות.
השאלה היא - מאיפה יש לי עוד דיפנדר שזה עובד אצלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
torchak
מסכים איתכם שזאת דרך מצויינת להשוות בין המערכות.
השאלה היא - מאיפה יש לי עוד דיפנדר שזה עובד אצלו.
עכשיו תכתוב " מי מתגורר באזור XXX ואפשר לקפוץ אליו ביום YYY ל ZZZ דקות"
אני בטוח שיהיו קופצים
שחר ממודיעין
דווקא לא.
אם מישהו היה רוצה שאני אקפוץ הוא היה מציע נכון?
איו לי שום כוונה ליפול על אף אחד. אתה יכול להיות רגוע.
הכל ברוח טובה.
כשאתקדם "בפרוייקט" המטופש הזה אעדכן.
שוב, תודה לכולכם.
אל תהיה כזה לא חברותי, אני מאזור רחובות ואתה מוזמן.
דבר איתי ונמצא זמן בין כל התכניות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רנו אקספרס.
וזה הייתי אני :-D