תגובה להודעה: דיאגנוסטיקה ב-5 גזים
שלום לך KD2
אינני מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי, אך אם כוונתך כי מה שכתבתי הינו "העתק מראה" של...... אז צר לי לאכזב אותך כי לא כך הדבר.
כמו שאמרתי אינך מכיר אותי, כל דבר שאני מתרגם אני מוסיף בסופו את שם ומקור המקור.
את מה שכתבתי כתבתי מתוך זכרוני והכרותי את החומר.
זו גם הסיבה שאולי אין כלכך סדר בדברים.
האמן לי כי אין לי שום כוונה לקחת קרדיט על משהו שמישהו אחר כתב וכי במידה ואביא ציתותים או "העתקי מראה" מכל מקור אחר אפרסם גם את שם המקור ואת מחברו.
כמו כן אין לי שום כוונה כי שירשור זה יהפוך ל"צהוב" ולכן בזאת אני סוגר את העניין.
אשמח להכיר אותך KD2 מכיוון שלפי מה שאני זוכר גם אתה מתוך הענף (נדמה לי משאיות) ושם (בדיזל) הדברים הרבה יותר מעניינים ומיוחדים (במערכות החדשות) ואולי גם אתה תוכל להעשיר את הידע שלנו.
כמו שכתבת בסוף דבריך, יש המון חומר וידע בנושא ולכן חשוב למקד את רצון ה"לקוחות" ולהסביר מה אתם רוצים לדעת (כמו שכתבתי מקודם).
בברכה
רפי
רפי , כלל לא התכוונתי אליך !
התכוונתי למאמר שגיתאי קישר אליו, זה הנמצא בספריית האתר -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
בזמנו אמיר העלה
לפה כתבה מצויינת על אופן קריאת מכשיר גזים ואיבחון תקלות עפ"י התוצאות. עדיין, ישנן כמה פינות פתוחות שחלקן לא קיבלו כיסוי או כיסוי מלא בכתבה ונראה לי שלטובת כולם כדאי לפתוח שירשור משלים לכתבה.
גיתאי
אם לא הובנתי כראוי וישנה טעות בניסוח אבקש מאחד המנהלים לתקן אותה.
אני מחכה בקוצר רוח למאמר פרי עטך.
אני לצערי לא מהענף , אם הייתי מוצא "בית חם" (דהיינו מקצועי וישר באזורי) להתחיל בו במקצוע הייתי עושה זאת , כרגע אני סתם מתעניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
אשמח גם אם תכוונו אותי בעזרת שאלות/נושאים נדרשים בפרטי או בשרשור זה. יש אין ספור דפים וספרים על הנושא אך אני רוצה לכוון את הכתבה לנושאים המעניינים אותכם.
בברכה
רפי
רפי
המטרה שלי בשירשור, ואשמח אם לשם תכוון, היא ביצוע דיאגנוסטיקה באמצעות 2 אביזרים זמינים - מכשיר 4 גזים ורב-מודד, וללא שום אמצעי אלקטרוני מתוחכם נוסף מהסיבות שהזכרתי.
כפי שציינתי בתחילת השירשור, פורסם כאן לפני שנתיים מאמר בעניין, אבל בעיניי הוא לא מושלם ואינו מכסה את כל הפינות ביעילות (ראה בשאלות שהעליתי). הייתי מצפה לכתבה משלימה בהיבט הפרקטי, כולל הבאה וניתוח של test cases שונים עבור רכבים עם מאפיינים שונים (קרב'/הזרקה חד- או רב-נקודתית/הזרקה ישירה/עם-או-בלי ממיר וחיישן חמצן וכו').
לגבי מערכת הזרקה באופן כללי - קונספט ורכיבים - אני סבור שיש די והותר ידע וכתבות פה ובאתרים רבים אחרים.
גיתאי
רק מילה לגבי ה"פצצה" שגיתאי שאל עליה.
חיישן החמצן (או חיישן למדא, תלוי מאיזה צד מסתכלים על זה) הוא חיישן שיודע לומר" יותר מ1 " או "פחות מ1 " לגבי הלמדא. הגרף כיול שלו נראה כמו מדרגה. בשביל לשמור על למדא מדוייק, צריך חיישן חמצן בפס רחב, כזה שיודע בדיוק מה הלמדא בכל רגע.
מעשית, המנוע רוב הזמן עובד על יחס שונה מהיחס המדוייק. רוב המערכות נוטות להעשיר את התערובת רוב הזמן- סביב ה13 במצערת מלאה, למשל, זה משהו די מקובל במנועים שאוהבים ביצועים. ומה קורה כשאתה בלי מצערת בכלל? ובלי עומס? תערובת עניה, אפילו עניה מאוד. וזה לא רק במנועים מאוד מתוחכמים, זה גם במנוע "אהבל".
באמת, רק בשביל לגרות אותך לחפש ולקרוא- יש טונות של חומר על הנושא.
אסף.