תגובה להודעה: קניתי גרנד- ועכשיו השאלות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
סתם סקרנות,
קנית את הרכב זה עתה ... והלך הגיר בנסיעה הראשונה שלך, האם חזרת למוכר ?
במידה והוא מכר והגיר גמור זו עילה מצויינת לביטול העיסקה או תיקון על חשבונו, או כל רעיון יצירתי אחר .... במיוחד שזה בתחום 14 יום מהקניה. . .
בהצלחה
????
1.לא מכיר את המוכר אבל אני מניח שאינו מכונאי. איך הוא יכול לדעת שהגיר במצב כזה או אחר ?
2.נסיעה ראשונה או עשירית, הבחור ירד לשטח ויתכן שאימץ את הרכב באופן מוגזם (ראה תגובתו של דרור).
3.בכ'ז מדובר ברכב בן 14.
סבור שאין שום סיכוי לטענה משפטית מול המוכר.
לטעמי MATE יכול להתנחם שרכש את האוטו במחיר מצחיק ובמקום להשקיע בשיפורים (כבר מותקנות שתי נעילות איכותיות !) וישור קו הוא משקיע במכניקה.
גם אם הבחור ידע שהגיר גמור ומכר כך את הרכב אין עילה לכלום
האחריות עליך כקונה לבדוק את הסחורה
גם אני קניתי את הרכב ללא בדיקה במכון ולקחתי בחשבון דברים שמצאתי כלא תקינים או חשדות עתידיים
זו הייתה הכלה והבחור בחר להתחתן איתה עם הגיר הדפוק (לצערו)
לא ולא.
לפי החוק חלה על המוכר החובה לחשוף בפני הקונה מצב הרכב ככל שידוע לו. אם הקונה יצליח להוכיח כי המוכר ידע שהגיר אינו תקין ולא חשף הדבר בפניו טרם הקניה, אזי יש עילה כנגד המוכר.
דוגמה 1-נניח שהמוכר העלה כאן באתר בעיה בגיר אך בחוזה המכירה טען כי לא ידועות לו בעיות ברכב הרי שניתן לתבעו בתנאי שמוכיחים זהותו ככותב באתר ,לאשורה.
דוגמה 2-נניח שקיים במוסך המטפל רישום כי אובחנה בעיה מסויימת אך המוכר בחר שלא לטפל ולא חשף ענין זה בפני הקונה. גם כאן ניתן לתבעו.
בפועל קיים קושי רב בהוכחת טענות מסוג זה.
הדיון פה עובר לפסים אחרים, אבל, תתפלאו כמה רשויות החוק השתנו בשנים האחרונות והמצב אינו כפי שכתבו לעיל, "התחתן ..." וכו'
אין אפילו חובת הוכחה שהמוכר ידע מכך שהגיר גמור. בכדי לטעון לביטול העיסקה או השתתפות בתיקון.
מה גם שבמקרה זה בוודאי לא הנסיעה הבודדה שביצע הקונה היא שגרמה לגיר "ללכת" לעולמו.
הרי כולנו נוסעים הרבה יותר מזה ביום טיול ואף אחד לא שרף גיר בטיול בודד ולכולנו רכבים בני 10-14 שנה.
לא לשכוח שנכון להיום הועלה סכום התביעות בבית משפט לתביעות קטנות לאיזור ה 30K ש"ח ...
שזה בערך, ערך הרכב.
אכן סוגיה מענינת, אקדים ואומר שהמוכר הוא חבר בפורום, שאיני מכיר קודם באופן אישי, אבל נראה לי אמין.
אכן חזרתי אליו, מה גם שהיה חשש שקימת בעיה קודמת כלשהי בגיר, גם הבחנתי בנסיעת המבחן שהגיר מעט קופץ, ולא עובד חלק. הדבר נלקח בחשבון ובנוסף לריג'קטים נוספים שהיו ברכבת הורד מחיר.
לטענת המוכר, אכן היתה בעיה כלשהיא בגיר, שנפתרה עם החלפת שמן ופילטר,כך שהיה חשש שהגיר לא חדש, אבל לא שהוא גמור.
לטענתו, הוא לא ידע שהגיר גמור, האוטו אצלו זמן קצר והבעיה ידועה.
שורה תחתונה, כמו שאמרתי לו: אם הלך הגיר,קורה, לא רכב חדש, אבל אם הוא ידע את חומרת המצב והסתירה על ידי החלפת שמן - לא בסדר.כמובן שהוא אמר שלא ידע את חומרת המצב,ואכן לפני המכירה הודה שהחליף שמן בעקבות בעיה. אני בחרתי להאמין.
שאלו יהיו הצרות שלנו, ונקוה שבזה נגמור את סאגת הרכב הזה ונתחיל להנות.היום הרכב נכנס למוסך
יום טוב
רז