יש בחור בחיפה בשם ניר.
כדי לייצר "נקניק" כזה שיכיל כלים בתאים בגודל של 50 ס"מ על 30 ס"מ הבחור רוצה כ-75 שקלים (ואם מדובר על כמות גדולה - זה יהיה פחות).
יקר מדי?
Printable View
יש בחור בחיפה בשם ניר.
כדי לייצר "נקניק" כזה שיכיל כלים בתאים בגודל של 50 ס"מ על 30 ס"מ הבחור רוצה כ-75 שקלים (ואם מדובר על כמות גדולה - זה יהיה פחות).
יקר מדי?
לא יקר, אבל מה זה אומר ?
שרטוט סכמטי ?
אבא של חברה שלי מסתובב עם כאלה:
http://www.hait.ac.il/students/urile...l/p1010122.jpg
כדי שיהיה נוח לדעת מה יש בפנים, יהיה אידיאלי אם כל אחד בצבע שונה.
אורי טל.
בכל מקרה זה לא בעיה. היצרנים עושים את זה לפי סקיצה.
כמה זה מחיר הגיוני לאחד כזה שאורי פרסם?
אני גם אשמח להצטרך להזמנה של תיק כזה
יפתח כתב:
סוזי המשתוללת כתב:ציטוט:
אחרי המון ארגזי כלים נוצצים שקניתי מברזל ומפלסטיק נשארתי עם תיק כיווץ מיוחד (היעוד המקורי עבור תוספת משקל לטרקטורונים) והוא עושה את עבודתו נאמנה.
בזמנו קניתי בעקבות נמרוד ארגז ברזל איכותי, אבל הרעשים בכל קפיצה שיגעו אותי.
פתרון תיק הקורדורה מעולה, אני עובד עם תיקים כאלה במילואים.
הרעיון הוא יריעת קורדורה שעליה תפורים תאים קטנים מבד גמיש בהתאם לכלים אותם אנו מתכוונים לשאת, כולל תאים קטנים לבוקסות.
כדי לקדם את תפירת התיק כדאי לחשוב יחד על סוגי הכלים שאנחנו רוצים שיהיו בתוכו (בלי להפריז) ולהעביר לבחור שתופר דוגמאות כדאי שיתאים זאת לתיק.
הפיתרון מעולה מכיוון שבעת תקלה נישאר רק לפרוס את היריעה ולראות את כל הכלים מסודרים.
כמובן שמומלץ לרשום עליה את סוג הכלים ליד כל תא.
shachar כתב:ציטוט:
או להשתמש בחומר פלסטי שקוף לבניית התאים
ציטוט:
א.אני אשמח לקנות כזה כאשר יהיה כבר שקלתי את האופציה של למידת תפירה
ב. הבעיה בתאים שקופים היא העמידות שלהם לאורך זמן הגמישות הנמוכה והם אינם אוהבים שמש וחום.
הדבר הבסיסי ביותר שהייתי מצפה הינו מקום לסט רינגים סט מברגים
מקום למספר פליירים גבקה שבדי וכו
כל האביזרים מאריכים מפרקים לבוקסות
כמה כיסונים שיתאימו לכלים קטנים כמו מפתחות אלן בוקסות קטנות סרט בידוד ושונות
ושהיריעה החיצונית תתקפל פנימה לפני גילגול 1. כדי שהקלים לא יחליקו 2. בפריסה יש יותר מקום לפיזור כלים וברגים (אולי לתפור יריעה מגנטית קטנה כמו שלטים שמצמידים "ל" כדי להניח עליה ברגים קטנים כדי שלא יאבדו)
אורי, מה שמצולם זה נרתיק למפתחות. יש כאלה גם לסט בוקסות, וגם ליותר מזה. כבר אמרו- אם רוצים דוגמאות טובות, צריך לחפש באמל"חיות הנכונות.
אם כבר עושים הזמנה מרוכזת, כמה יעלה כזה תיק קורדורה שעליו מודפס :
http://www.jeepolog.com/_borders/jeepolog_top.jpg
:?: :?: :?:
אסף.
איפה כל אלו עם ששירתו סכין בין השיניים???
לרוב באמלחיות של היחידות המיוחדות שג'יפים (או לנדרוברים) משמשים צוותים לוחמים יש בדיוק את התיקים שצריך.
אם מישהו יכול לארגן אחד (לצורכי העתקה) יהיה מעולה. (את תהליך הלמידה הם כבר עשו והמוצר שהגיעו אליו דיי טוב)
ואני בדעתו של אסף רעיון מצויין.
עירא
בקיצר, אני מתלבש על הנושא. עדכונים יגיעו.
וכן, אני אטחן לנמרוד בשכל שזה חייב להיות עם הסמל...
אסף אתה צודק. זה בסה"כ תיק די סטנדרטי. את האמת, ראובן קנה עוד לפני די הרבה שנים בהולנד תיק כזה (ד"א, איכותו נמוכה בהרבה מהתיק שצילמתי) ואחרי שהוא נגמר הוא הביא אותו לתופר שייצר לו עוד כמה כאלה משימשונית. הוא הראה לי את המקור שאותו הוא שומר ומביא לתופר כל פעם שמלאי התיקים נגמר.
בהקשר למה שיפתח כתב:
ראובן עומד להזמין עכשיו עוד תיקים לעצמו והוא רוצה להוסיף לתיק מהדוגמה הזו עוד שני תאים רחבים יותר ("הניסיון מראה שזה מה שחסר שם").ציטוט:
כדי לקדם את תפירת התיק כדאי לחשוב יחד על סוגי הכלים שאנחנו רוצים שיהיו בתוכו (בלי להפריז) ולהעביר לבחור שתופר דוגמאות כדאי שיתאים זאת לתיק.
הרעיון של הכיתוב מגניב :!: :idea: :lol:
אורי טל.
נראה לי שהיתרון של שימשונית זה חוסר ספיגת נוזלים (שמן), לעומת קורדורה, היתרון של הקורדורה היא עמידות (מתגלגל יותר טוב מהשימשונית ש"נשברת" בצורת הגלגול הזאת).
קורדורה, ללא ספק עדיף! שיספג השמן, אז מה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי eran4x4
בוקר טוב,,
אולי יותר פשוט,,,
לחלק את "הרצפה הימנית (ליד כיסא הנוסע)" לתאים בגובה של מס' סנטימטרים להוסיף מכסה נשלף וזהו.
כל הכלים נמצאים ב""שלוף"" במקום להתחיל לנבור מתחת לציוד עד מציאת הארגז המתאים, תמיד בדיוק מה שצריכים נמצא במקום הכי הכי עמוס לא???
נכון,,לא מתאים לאותם אשר אוהבים לצלוח נהרות סוערים.
ו,,,תחשבו על זה :lol: :lol:
נ.ב. אצלי בג'יפ הכינו מגרות מיוחדות לציוד ככה שהכל כמעט ב"שלוף" :D
אין מה להמציא את תיקי הכלים וסוג הבד.
אני עובד עם תיקים כאלה במילואים לא מהיוםי, השיקול הוא כמובן שהכל פרוס מול העיינים (גם בלילה) וכמובן שלא מרעיש.
למרות שזה ניראה כמו שיקולים צבאיים, אלא בדיוק השיקולים גם שלנו.
כדי לקדם את הנושא אני צריך רשימת כלים סופית שהיתם רוצים בפנים (לא להגזים)
אצלי במילואים רוכשים את התיקים האלו מספק חיצוני, שעליו אני מתכוון לפנות.
יפתח, הכלים מפורטים בכתבה באתר (רק הכלים בלי כל המסביבים). אני חושב שזה לא משהו מוגזם בכמות.
סט בוקסות
בוקסה לאום של מיסבי הטבור
ידית כוח
ידית מומנט
סט מפתחות פתוח/סגור
"מפתח גמד" - מפתח פתוח או סגור קצר מאד, המאפשר גישה נוחה למקומות בעייתים.
סט מפתחות "זול" לגיבוי
רינג-ראצ'ט
מברגים פיליפס ושטוח בינוניים לעבודה כללית. מברג "קנר" - מברג שטוח ארוך וחזק, משהו בין מברג רגיל לאזמל. . מברג קצר, Stubby די חיוני למקומות עם גישה קשה.
סט ביטים ומברג אוניברסלי בעל ראשים מתהפכים הוא אופציה
סכין יפנית
משור ברזל
פטיש שני קילו
סט מפתחות אלן
מפתח שוודי
פלייר שפיץ
פלייר שטוח (רגיל)
קטר
2 פלייר פטנט ViceGrip
פלאייר לטבעות circlip
מברשת פלדה
באמת שאין מה להמציא כמו שיפתח כתב. גם אין לדעתי טעם להכנס לרשימת הכלים, בוא נראה מה מצוי בשוק/מילואים, וסביר להניח שזה מספיק טוב.
יפתח, תור קשר עם הספק, קח תיק אחד לדוגמא, צלם, שים פה, אם זה טוב והמחיר טוב, הנה הוא מצא לעצמו עוד שוק קטן! כנ"ל אלון.
אם יש מבחר של תיקים כאלו, לדעתי אנחנו רוצים את הכי גדול. לרובנו יש כלים לא פחות אלא יותר מאשר תקן הזיווד אפילו של טנק, שלא לדבר על האמר סיור.
בוא ניסגור על אביר כת"קל.
יש סיכוי סביר שקטן\בינוני פלוס גדול גם הולך
מה שלי חשוב זה מקום ל
8 מפתחות גדולים (רינגים, פתוחים, רינגרצ'ט וכו)
אביזרי בוקסות ללא הבוקסות (ידיות, רצ'טים, מאריכים), את הבוקסות אני לא מכיר דרך יעילה לשמור ב"ארגז" כזה, עם יש השמח ללמוד.
4 פליירים קטנים
4 פליירים גדולים (ג'בקה וכדומה).
6 מברגים
20 מפתחות קטנים
5 כיסים לאביזרים של 3*3*12 ס"מ לטובת סטים של הלן, כוכב, ביטים וכדומה
פטיש גדול, מסור ברזל, בוקסת אומים - לא נראה לי שמקומם ב"ארגז" זה.
את מפתחות האלן, הביטים, הבוקסות,
כמובן שאם מתארגנת קבוצה, גם אני רוצה!!!
אביגדור