תגובה להודעה: שאלה לגבי גלי הנעה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
זו הכוונה בקרדן כפול
לא בדיוק, בקרדן כפול יש צלב כפול באחד הצדדים וצלב רגיל. אבל כמו שאסף כתב, זה לא נותן לך מהלך עבודה גדול יותר אלא מאפשר לך זווית חדה יותר בין הטרנספר לסרן.
תראה, אני בטוח שאפשר להשתמש בדרייבשאפטים שיש לך אבל זה יבוא על חשבון של משהו אחר.
נניח שהם קצרים מידי או משהו כזה, המהלך מתלה שלך יהיה קטן. אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר, להשתמש בחלקים קיימים או לבנות רכב תחרותי. אני אישית מתלבט גם כן במה לבחור ואני עושה המון פשרות שנובעות מעלויות גבוהות, זמינות חלקים, ידע ונסיון.
מה שבטוח, אצלי יהיו דרייבשאפטים חדשים דנדשים עם קרדן כפול בכל אחד. למה? כי זה חלק יחסית זול אבל קריטי.
מיכה , הוא שאל אם אפשר לשים 2 צלבים בכל צד , אמרתי קרדן כפול , אתה אמרת שזה לא זה ואז אמרת שזה מה שאתה עושה ... מה שתית?
אסף, מעצם השינוי מקרדן רגיל לכפול , אין הארכה של גל ההינע ? האין זה משפר ?
(+)------(+)
(++)------(++)
אמיר אני חושב שלא הבנת אותי. אני התכוונתי לזה שאני שם קרדן כפול בשני הדרייבשאפטים.
בהנחה ואצטרך, אני יוצא כרגע מהנחה שאצטרך. למה אני מניח את זה? כי הטרנספר שלי יושב גבוה ואני מעוניין שהוא ישב גבוה.
הבנו אחד את השני מצוין וזו הייתה כוונתי לפותח השרשור - קרדן כפול בכל צד.
נראה מה אסף יאמר
רק בצד אחד של הדרייבשאפט יש שני צלבים, לא בשני הצדדים.
http://www.pirate4x4.com/tech/billav.../1350%20CV.jpg
משהו כזה
מיכה...בחייאת...
הוא רוצה לשנות את הגל הקיים , אין שום בעיה לשים קרדן כפול בשני הצדדים. אני לא מבין מה אתה מנסה להוכיח פה ?
אין שום טעם בCV בשני צידי גל אחד. המטרה של CV היא לאפשר שהסרן והתיבת העברה לא יהיו מקבילים זה לזה. צלב רגיל, כשהוא עובד בזווית, יוצר גל סינוס שיוצר רעידות, ולכן עם גל שיש בו שני צלבים, חייבם שהיציאה של הטרנספר והכניסה לסרן יהיו מקבילים. הCV בצד אחד מאפשר ליצור זווית שונה, כך שבצד אחד (צד הסרן על פי רוב) הגל יוצא ישר ובצד השני יש זווית בין שני צידי המפרק - אך הCV מיישר את גל הסינוס, ומשני צידי המפרק המהירות קבועה. זה לא מוסיף מהלךץ
לעומת זאת, מה התועלת בשני CV לגל אחד? לא צריך ליישר את הסינוס פעמיים, מספיק ליישר אותו פעם אחת. ומהלך זה לא נותן.
ושוב, אתם מדברים על לקנות מפרקים חדשים, והבחור הבהיר שהוא לא רוצה להוציא כסף, מקסימום להשחיז את היוקים.
אסף.
אסף אז אפשרי לבצע שינוי כלשהוא ביוקים הישנים?
לפעמים השחזה קטנה פה או שם תעזור לרבע מעלה או משהו כזה. עושים את זה רק כשמדובר בנגיעה גבולית. לא משמעותי.
אסף.