תגובה להודעה: ריתוך דווקא כן ניתן ללמוד באינטרנט
מניסיון, כאחד שאהב ואוהב לרתך (אני בא מתחום פקידותי לגמרי), אבל לא היה לו משהוא שפוי להתיעץ. האינטרנט ובעיקר אתר זה, עזר לי מאוד ללמוד, להכנס לעולם הריתוך ולא לפחד ממנו. אני חושב שכיום אני מוציא ריתוכים לא רעים, ביחס לתמונות ופרוייקטים שראתי כאן. אני בטוח שללא הדרכה וטיפים שקראתי וראיתי בעיקר באתר זה ובאתרים אחרים, לא הייתי מגיע לזה.
ואני חושב שכולם אומרים אותו הדבר בסך הכל.
את הבסיס- מי נגד מי, וגם תרגילים בסיסיים, אפשר ללמוד מספרים. הספרים של היום הם האינטרנט. אבל אחרי זה - הרבה תרגול, וחשוב יותר מישהו מנוסה שייתן פידבק- אין לזה תחליף.
וזה נכון להרבה דברים, לא רק לריתוך- אפשר ללמוד ולהיכנס לתחום בדרך של לימוד עצמי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
הטיפים הכתובים בשירשורים השונים (אותם ניתן למצוא בקלות בחיפוש) טובים פי כמה מהתרגילים המיותרים הללו.
ים, לא ברור לי איך טיפ בכתב יכול להיות טוב יותר מסרטון שבו יש גם אספקט ויזואלי, אבל זרקת כפפה, ואני מרים אותה. חיפשתי לא מעט באתר, ולא מצאתי טיפים טובים יותר מאלה המופיעים בסרטונים. אני מבקש שתאיר את עיני ותתן לי קישור לטיפים כאלה אם לא קשה לך.
אגב ים, כבר הרמתי פעם כפפה שזרקת, הצעת לשלוח את אוסף הספרות האלקטרוני שלך (בנושא ריתוך) לכל הדורש, ובכן, שלחתי לך הודעה פרטית לפני יותר משבוע ועוד לא קיבלתי תשובה...;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
כל מומחי הריתוך באתר אתם מוזמנים לעשות סרטונים כאלה של טכניקות,שיטות ריתוך וכדו"מ ולהעלות אותם לכאן מבטיח שאני אסתכל, אלמד, ואפילו יתרגל
אני מצטרף לקריאה הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
כל מומחי הריתוך באתר אתם מוזמנים לעשות סרטונים כאלה של טכניקות,שיטות ריתוך וכדו"מ ולהעלות אותם לכאן
מבטיח שאני אסתכל, אלמד, ואפילו יתרגל ואולי בסוף אני אהיה רתך טוב כמוכם
ו
מיצטרף
וואו! 24 פוסטים!!!
ומתוכם אני מזהה 2 "מפלגות":
1. ניתן ללמוד ריתוך מהאינטרנט.
2. ניתן ללמוד את הבסיס בלבד מהאינטרנט. (וגם בקושי).
אז אני אהיה מפלגת נאט"ו...
אמנם ניתן ללמוד בסיס מהאינטרנט ואפילו לקבל רעיונות לתרגילים מצוינים לתרגול עצמי.
איפה הבעיה מתחילה?
כשמישהו "בוגר" קורס אינטרנט חושב שהריתוכים שלו יוצאים מצוין (היי! הם נראים כמו של רובוט ריתוך...) אבל בפועל, חוץ ממראה טוב- הריתוך יוצא דרעק!!! לא נוצרת התכה מספיקה של החומרים והחיבור אינו חזק כמו שנראה.
ואז- הוא הולך לרתך בנק' קריטית שמופעל עליה לא מעט עומס (למשל נק' עיגון לחילוץ רכב) וברגע שמישהו ינסה לחלץ אותו מהבוץ- בוווום!!!! נק' העיגון עפה אליו כמו טיל בליסטי ישר לחלון!
בקיצור-
ללמוד מהאינטרנט זה סבבה, אבל כדי להבין באמת כיצד לרתך טוב, צריך ק"מ/ק"ג רבים של ריתוך וניסיון.
אגב, מישהו ראה את רועי ZIKA? בעלון האחרון שקיבלתי מהם כתוב שבאתר ZIKA יהיו מדריכי ריתוך.
שווה להתייעץ איתו במה מדובר בדיוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יאיר31
על תרגילים אלה אמורים לכלות בין 5 - 10 ק"ג אלקטרודות והם אמורים להביא אדם חסר ניסיון ליכולת ריתוך לא רעה בכלל.
viper אתה לא נאטו:) ועזוב פוליטיקה עוד יפלו לנו המחשבים כמו למפלגת העבודה:)
חברים כולנו אומרים אותו דבר רק מנסחים את הדברים קצת אחרת.
בגלל זה מומלץ לקרוא טוב טוב לפני שמגיבים!
יאיר , אם יש לך דרך להעלות לרשת בזמן סביר כמה ג'יגה של מדריכי ריתוך(והאוסף ממשיך לגדול)...אשמח לתרום את חלקי.
עד עכשיו לא מצאתי פיתרון לכך ולכן העלתי את העשרה הכלליים ו/או אלו שנראו לי הכי רלוונטיים ושקלו משקל סביר ושלחתי אותם לכל מי שחפץ בכך.
( אף אחד גם לא ביקש משהו ספציפי...)
מאז עשיתי זאת כבר משהו כמו 10+ פעם בשביל כל קבוצת משתמשים שהתעניינה במדריכים , ולמה?
כי אתרי האיחסון לא מחזיקים אותם מספיק זמן.
אין לי כוח לעשות זאת פעם אחר פעם אחר פעם בשביל כל אחד , עם כל הכבוד. ( אז פשוט הפסקתי ).
מעבר לכך , פנה אלי בה"פ.
לגבי נושא הדיון , חבל על המקום בשרת.
צאו...רתכו...נדבר עוד חצי שנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
יאיר , אם יש לך דרך להעלות לרשת בזמן סביר כמה ג'יגה של מדריכי ריתוך(והאוסף ממשיך לגדול)...אשמח לתרום את חלקי.
עד עכשיו לא מצאתי פיתרון לכך ולכן העלתי את העשרה הכלליים ו/או אלו שנראו לי הכי רלוונטיים ושקלו משקל סביר ושלחתי אותם לכל מי שחפץ בכך.
( אף אחד גם לא ביקש משהו ספציפי...)
מאז עשיתי זאת כבר משהו כמו 10+ פעם בשביל כל קבוצת משתמשים שהתעניינה במדריכים , ולמה?
כי אתרי האיחסון לא מחזיקים אותם מספיק זמן.
אין לי כוח לעשות זאת פעם אחר פעם אחר פעם בשביל כל אחד , עם כל הכבוד. ( אז פשוט הפסקתי ).
מעבר לכך , פנה אלי בה"פ.
לגבי נושא הדיון , חבל על המקום בשרת.
צאו...רתכו...נדבר עוד חצי שנה.
פנה למנהלים כאן, את 10 הדיברות מן הסתם אין בעיה לארח באתר ולקשר תחת ספרות טכנית, את ה"כמה ג'יגה" אולי גם אפשר - יש לבדוק איתם הן מבחינת נפח איכסון ואולי גם זכויות יוצרים...
ערן גם העשרה המדוברים מוגנים בזכויות יוצרים.
אני מעביר את השאלה למנהלי הפורום , האם פתיחת דיון עם כמה לינקים לPDFים בנושא מקובלת עליכם(מאוחסנים בשרת חיצוני) ?
במידה ולא , כל מי שמעוניין , שישלח לי ה"פ מחדש.
( יאיר ויוסי...אין צורך - כבר קיבלתי והחזרתי ה"פ )
אני אעלה אותם לאתר איחסון ואשלח לכם לינקים.
עלו (רתכו) והצליחו...
ים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
העשרה המדוברים מוגנים בזכויות יוצרים.
האם פתיחת דיון עם כמה לינקים לPDFים בנושא מקובלת עליכם(מאוחסנים בשרת חיצוני) ?
איך קוראים לשאלה שהיא כמו שק שממלאים בו חפצים????
בפורומים מקבילים הדבר מאושר,לא רק שמאושר - אף מאושר על גבי השרת של הפורום.
פתח את הפורום הטכני של CF ותיווכח...ספרות יצרני הרכב וספרות טכנית דוגמת זו של "בוש" , מטיילות שם בחופשיות( בעיקר תודות ל"מרק10" ).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
ערן גם העשרה המדוברים מוגנים בזכויות יוצרים.
אני מעביר את השאלה למנהלי הפורום , האם פתיחת דיון עם כמה לינקים לPDFים בנושא מקובלת עליכם(מאוחסנים בשרת חיצוני) ?
גם את הקיטבג ב'.
אסף.
בסייידר גמור - נשלח אל החברים בה"פ.
מי שעוד מעוניין - שישלח לי ה"פ , הקבצים לא יחזיקו הרבה הורדות במיקום הנוכחי שלהם.
אי-אפשר נקודה, גם לא בוידאו .
יש פידבק/משוב אותו אפשר רק לחוש ביד ,בנוסף לראיה .
ספרים יכולים לספק נקודת פתיחה טובה, אבל רחוק מהדרכה צמודה.
גם אני התחלתי מספרים , הריתוכים הראשונים היו גרועים, למדתי לבד בדרך הקשה , לקח יותר זמן מאשר מדריך מלווה.
אח"כ כשהשתלטתי על תפרים אופקיים , התחיל המאבק באנכיים , ואח"כ בריתוך מעל הראש ,
פחים דקים , צנרת קיטור, דודים ,קורות בקונסטרוקציות מבנה.
זה לא נגמר באמת .
לכל לימוד יש פרק תיאורטי ומעשי. את הפרק התיאורטי אפשר, לדעתי, ללמוד מהאינטרנט היום, בהחלט. זה תלוי בתלמיד לא במורה - יש אנשים שמסוגלים ללמוד לבד, לברור את העיקר מהתפל. בשבילם האינטרנט הוא גן עדן. את הפרק המעשי צריך... לעשות. בכל מקרה. השאלה היא בעצם האם את הפרק המעשי ילווה מישהו מנוסה באופן רשמי או לא.
המון אנשים למדו לרתך לפחות לרמה סבירה לבד, בהבססות על ספרים וחומר כתוב, תוך כדי התבוננות והתיעצות עם רתכים בהזדמנויות שונות. למעשה זו השיטה שהביאה את רוב החובבים כאן בפורום לאן שהם (אני מניח שהמקצוענים למדו יותר בסגנון של שוליות לבעלי מקצוע מנוסים). אני התבוננתי באחרים במשך שנים, הסתקרנתי, שאלתי שאלות, חברים (חנן) נתנו לי להחזיק אלקטרודה פה ושם. ואז יום אחד קמתי בבוקר וקניתי רתכת ב500 שקל ועוד ציוד נלווה, והתחלתי לרתך. קניתי ברזלים, בניתי כל מיני מתקונים לג'יפ - מתקנים לארגזים, ג'ריקנים. שולחן עבודה כמובן. מתקן תלייה לסירים למטבח (התירוץ הרשמי לקניית הרתכת...). גגון, גדר לגינה, וכן הלאה.
לדעתי חד משמעית, פותח השרשור יצליח ללמוד ריתוך ברמה החובבנית לבד. מדרך התנסחותו ברור שהוא טיפוס סקרן שיכול ללמוד, להתנסות, ולנתח את העבודה שלו. מהר מאד תמצא גם בעלי מקצוע או חובבים מנוסים שיעזרו לך לקצר את זמן הלימוד, אם כאן בפורום או בסביבת המגורים שלך.