בנות, הגלדיאטור צודק. צאו מהזירה... חבל לקלקל דיון שהיה מהנה לקריאה. הירידה לפסים אישיים מיותרת, ואני לא נכנס למי התחיל מה. נאמר מה שנאמר, וזהו. אנ מציע שתיפגשו לכוס תה בשטח... אחרי שלולית בוץ.
אסף.
Printable View
בנות, הגלדיאטור צודק. צאו מהזירה... חבל לקלקל דיון שהיה מהנה לקריאה. הירידה לפסים אישיים מיותרת, ואני לא נכנס למי התחיל מה. נאמר מה שנאמר, וזהו. אנ מציע שתיפגשו לכוס תה בשטח... אחרי שלולית בוץ.
אסף.
נתחיל בסעיף מס 1 שימוש מופרז בשילובים LOW ונעילות מחפה גם אצלי לפעמים על יכולת נהיגה ירודה, ושימוש יתר באמצעים הנ"ל גרום לבלאי וצריכת דלק מיותרת תמיד אפשר לשלב ברגע שמתחילים להרגיש התחפרות... וכמעט תמיד אפשר לעשות רוורס בארבע על ארבע ולהתחיל שוב מהתחלה
יש לי שריטה לנסות לעבור מכשולים בצורה מנומסת בלי ללחוץ על הגז בהתחלה 4X2 ולבדוק את מעטפת הביצועים של הרכב שלי לא הלך עובר 4X4 לא הולך משלב נעילה אחורית ולפעמים גם נעילה קידמית ככה אני אולי טעות אתה צודק אבל מקסימום אני נתקע ואחלץ את עצמי....
שוב, בלי לרדת לפסים אישיים, לדעתי, שילוב ל4x4, הוא הכרחי ונכון לפני, כניסה למכשול, ובכלל עם הירידה לשטח. שילוב לא מוסיף בלאי יותר מהעומס על המכלולים בנסיונות מאבק במכשולים בהנעה אחורית בלבד, מה גם שההיגוי כאשר נוסעים משולב טוב יותר.
מבחינת נהיגה נכונה, לשלב תמידת בירידה לשטח. כמובן שמבחינת פאן ומבחנים עצמיים, זה משהו אחר ומומלץ לא פחות...
רק לא לנסות ל"תרץ" זאת בסיבות אחרות
שבת שלום, יוצאים לחפש שטפונות.
רז
בלי קשר לדברים שנאמרו ברמה האישית (חוץ מדבר אחד...)
1. צריך להשאיר את האגו קצת בחוץ, בין אם זו תחושת גאווה לראות אחרים תקועים כשרכבך עובר, ובין אם במקרים אחרים. לדינוזאורים יש אגו שתואם את הגודל הפיסי?
2. "לא לשלב כי זה מחפה על טעויות", או כדי לחסוך בדלק, זו אחת הטעויות הקשות שאפשר לעשות, וגם אחת היקרות שבהן. אם חילצת בHIGH, טיגון הגיר שלך יעלה כמו דלק לשנה שלמה, והנזקים שאתה גורם לעצמך בחילוץ לאחר שילוב בתוך המכשול - אם זה בכלל משתלב (ואתה מאבד את היכולת לתקן חוסר שילוב, מאחר ואתה כבר ללא יכולת תנועה), גבוהים בהרבה.
3. ההפסד העיקרי שלך - ארז גור. אחד האנשים האדיבים, הנחמדים והמדהימים ביותר שפגשתי בשנותי בשטח. אחד הדברים העיקריים בתחביב הזה, הוא האנשים. לפחות את אחד הטובים - הפסדת.
אפרופו הבחור שמעליי מה זה בלייזר K5
לגלדיאטור - הכוונה לבלייזר פולסייז כמו אלו שהיו בצבא בשנות השמונים (רק שאלה שצה"ל רכש/קיבל היו GMC במפרט צבאי- CUCV). השם שלהם שונה בהמשך ליוקון והיום הדגם המקביל - אם אני לא טועה - נקרא טאהו.
בלייזר רגיל הכוונה לא?
איזה עוד סוג בלייזר יש בארץ?
אולי פספסתי פה משו
יש גם את הבלייזר/ג'ימי הקטן (S-10 ו-S-15 בהתאמה). בארץ משום מה מזהים את ה-SUV הגדול כבלייזר ואת הקטן כג'ימי, אבל זה לא נכון. דגמי הבלייזר/ג'ימי זהים כמעט לחלוטין, רק שאחד משווק כשברולט והשני כ-GMC.
תקרא קצת בקישור המצורף, זה יעשה לך סדר מי נגד מי.
http://www.4x4.co.il/articles/printa...articleId=6788
זה לא ממש מדויק
הבלייזר K5 יוצר בעבר גם כג'ימי, עד אמצע שנות השמונים, ומאוחר יותר הג'ימי התפתח לכיוון אחד (היה לי לפני כמה שנים S15), והבלייזר הפך ליוקון.בדרך הם איבדו את הסרן הקדמי...
הK5 של אמצע שנות השמונים, באו עם שני סרנים חיים, ומפתח בתי גלגל שמתאים לגלגלי ענק, ודיפ' GM10 - מספיק חזק, וזול לנעול עם נו-סליפ.זה, במשפט אחד, הפרוייקט הבא שלי. לארץ הגיעו בעיקר רמת גימור סילברדו, רכב מדהים בזלזול שהוא מדלג מעל מכשולים.
אחרי כמה סיבובים בארצי ניכר, יפן + אנגליה, עדיין אין משהו שגורם ללב שלי לפעום חזק, כמו פולסייז של פעם.
דינוזאור. אשמח אם תתעלם באלגנטיות מההערות המיותרות (ואני עדין) של האחרים ותמשיך לרשום בשנינות. יש אנשים שנהנים ומבינים את ההומור שלך.
אתה מרים פה טרופר לתפארת. מה לגבי תמונות?
שימוש ב LOW בצורה מוסכלת לא גורם לבלאי מואץ ואולי, ושוב אולי, לצריכת דלק קצת יותר גבוהה.
לא תמיד ניתן לשלב ל 4X4 כאשר אתה מרגיש התחפרות, ולא תמיד ניתן לחזור אחורה. בפעמים הראשונות אני ממליץ להגיע למכשול עם כל האמצעים הקיימים ברכב (שילוב LOW, נעילות, לחץ אויר). לאחר ניסיון, ניתן להעריך איך להגיע למכשול, ואולי לוותר על אמצעי זה או אחר.
כאחד שעוסק בהדרכת נהיגה בצה"ל, יש לי בעיה עם המשפט המופיע כמעט בכל מצגת: "שימוש ב LOW גורם לבלאי מואץ".
אביגדור
הערה:
לגבי בלייזר K5, אנא פיתחו שרשור חדש כדי שנשאיר שרשור זה לנושא המקורי.
אביגדור
אני פשוט לא מבין אתכם
גם אני נהנה לבדוק את מגבלות הרכב והנהג ואני לא חושב שמישהו מכם יכול לערער על יכולותי הנ"ל
כן גם אני נכנס לרוב בהנאה אחורית (זו לא טעות כתיב)ובhi בייחוד בבוץ ובייחוד עם הוא חלקלק :D
מה המקסימום שייקרה ?
אני אשקע ? so what
אני אשלב וגם זה לא יעזור ? so be it
אני גם אנעל את כל הנעילות /חלונות חשמל / מגבים /וישרים וגם זה לא יעזו כלולל הוצאת אויר ?
אני אקרא לחייל הפרשים (חברים טובים שרק מחכים שזה ייקרה עם שלל מצלמות :rolleyes:)
ועכשיו ברצינות
מי מכם שעקב והעמיק מתחילת השרשור היה יכול לקרוא "בין השורות" שיוחנן הדינוזאור לא פראייר ומבין דבר או שניים ברכבי 4x4
זה התחיל מהבחירה שכביכול לא מודעת(טרופר) המשיך בדרך (שיפוץ יסודי) והפינאלה (נעילות וכו')
אז כמו שאדון קציר כתב
תהנו מהשרשור -ותשאירו אותו ברמה ההומוריסטית
ותזכרו שרק המעז מנצח
רק מי שעובר מכשול שכולם "מתחרבנים" בו עם שלל נעילותיהם הגבהותיהם וכננותיהם -בהנאה אחורית (נו טוב אולי עם נעילה קטנה )מבין מהי הרגשת הצלחה (ולא הכוונה היא לא ל "יצאתי גבר" אלא חשבתי הפעלתי שיקול דעת וללא אמצעים מיוחדים הצלחתי )
אין לי שום בעיה עם מי שאוהב לפרנס מוסכים יבואנים ויצרני חלפים....
אבל עם יד על הלב..... הנימוק "לא לשלב ולא להתחיל ב LOW ע"מ להקטין בלאי" פשוט לא מחזיק מים !
#1 העומס והבלאי של שקיעה ב 2X4 HIGH גבוה בהרבה מנסיעה של כמה מאות מטרים ב LOW
גם עם משלבים 4-5 פעמים יותר, זה פשוט לא ניתן להשוות. שלא לדבר על הפיתוי להכנס במהירות גבוהה מדי ולשבור את העצמות....
#2 כל מערכת מכנית (מגלגלי שינים ועד מזגן) טוב לה "שתזוז" מדי פעם.
האמת - חוץ מלהגיד "אני עברתי את זה ב HIGH מבלי לשלב....." ממש, אבל ממש, אין סיבה לדאוג לחידוש חלקים בדרך הזו :rolleyes:
אגב נהיגה בבוץ
הרעיון הכללי הוא מהירות סחרור גבוהה של הגלגלים על מנת שהכח הצנטריפוגלי יאפשר פינוי יותר טוב של הקוביות ועל ידי כך אחיזה טובה יותר של הצמיגים
את זה אפשר להשיג או בראשון hi או ב2-3 lo
זו גם הסיבה שאני תמיד מוציא אויר גם בבוץ (תנסו להוציא קוביית קרח מתוך מתקן הפלסטיק/גומי שמייצר אותן מבלי לכופף /לדפוק - זה אותו רעיון )
עוד טכניקה בייחוד בהתחלת נסיעה בבוץ או בחילוץ בבוץ (לא עמוק מדיי) היא שימוש בהילוכים גבוהים (ראשון - שני hi )על מנת לספק מספיק אחיזה מבלי לסחרר גלגלים
כל הנ"ל הן טכניקות שבד"כ טובות לבוץ עמוק שבו הקוליסים הנוצרים גבוהים ממרווח הגחון של הרכב ומצריכים תנופה (השיטה האמריקאית)
השיטה הבריטית היא לאט ובטוח (בגלל זה הדיפנדר איטי וכבד :mrgreen:)וזה עובד עד שמגלים שטעינו בהערכת עומק הבוץ :twisted: