ארז
על מה אתה ממליץ לסופה "קלה" (ארוך ופתוח) ?
נדב.
Printable View
ארז
על מה אתה ממליץ לסופה "קלה" (ארוך ופתוח) ?
נדב.
זרקת והלכת!
שתף אותנו, איזה חלופות? למה מתאים? ניסיון? מחירים?
ארז,
יש שניים ! שני סוגים !
מקטים שונים, מספר עלים שונה, קבוע קפיץ שונה, ייעוד שונה (HD ורגיל), ארץ ייצור שונה...
אהלן...מצטער על זמן התגובה הארוך שלי....אני לא כל יום פה
החלופות הם
תוצרת הארץ ישנם כמה יצרנים בארץ
נשיונל ספריינג-החברה המובילה בעולם לקפיצי עלים(למרב ידעתי המוגבלת...)
רוביקון אקספרס יש איתם בעיה שהם מותאמים לYJ אמיתי ולא לגרוטאה שלכם ,אבל אחרי התאמות מדובר בקפיץ רח ונעים עם מהלך מתלה נדיב
אריק אני יודע שיש 2 סוגים אבל 2 הסוגים קשים...כן אני יודע שקשה להאמין אבל האקסית המתאולוגית שלך הייתה קשה(אני מתכוון לסופה לא למה שאתה חושב...) :lol: :twisted: :wink:
ארז , מי מייצר קפיצים טובים לסופה בארץ?
נשיונל ספרינג ... הם די טובים :D , אבל 4 קפיצים מותאמים לסופה 1000 דולר רק הקפיצים בארה"ב - חבר ברר לפני מספר חודשים .
רוביקון - אני מרוצה , אבל צריך לקבל דעה ממישהו שיש לו מספיק נסיון עם הקפיצים - ומדובר אצלי על סופה קצרה פתוחה . ההתאמה היחידה שנעשתה אצלי היא קדיחת חור חדש לכיוון מרכז הרכב בתושבת הקבועה של הקפיץ האחורי (יכול להיות שהיה עדיף לקדוח חור נוסף גם בתושבת הקבועה של הקפיץ הקדמי) .
אדי
הקפיצים בקיט של רוביקון אקספרס מיוצרים ע"י נשיונל ספרינג.
הייצרנים ה"נחשבים" ביותר של קפיצי עלים הם נשיונל ספרינג, שמשום מה אני לא מצליח למצוא קישור אליהם, וAlcan, מקולורדו - http://www.alcanspring.com/
אלו הם ה"שמות", הידועים, כמו המתלם בארץ. זה לא אומר שאין עוד הרבה ייצרנים קטנים יותר או פשוט פחות ידועים. אני אגלה לכם סוד קטן - קפיצי עלים זה חתיכות ברזל, יש הרבה מקומות, כולל בארץ, שיכולים לייצר את הקפיצים האלו. חומר הגלם מגיע מגרמניה או משוודיה, הם רק חותכים לאורך הנכון, מערגלים ומרכיבים. הבעייה היא להתאים את התכונות והאופי של הקפיץ לאפליקציה. למה זו בעייה? כי רובם מומחים למשאיות ולא לג'יפים, ולא יודעים איך לאכול את הדרישות המוזרות והסותרות של בעלי הג'יפים, שרוצים גם גבוה, גם רך ונוח, וגם מהלך מתלה עצום, ומעל הכל - בזול. דרישות סותרות כבר אמרנו :lol:
אני ראיתי בעיניים דוגמאות של העבודה שמוציאה למתלם (במקרה זה) שם רע - ואני מאשים אותם רק בזה שלא אמרו ללקוח מראש - "אתה לא יודע מה אתה רוצה, אנחנו בטוח לא. אנחנו ניקח את הכסף שלך רק אם תתעקש ותדע שאנחנו עושים פה ניסויים".
נמרוד , רק הקפיצים שבקיט האקסטרים דיוטי של רוביקון אקספרס לYJ מיוצרים ע"י נשיונל ספרינג (אם אני לא טועה באמת אין להם אתר אינטרנט) . הקפיצים של הקיט הרגיל לYJ מיוצרים ע"י פרו-קומפ (או היצרן שמייצר עבור פרו-קומפ את הקפיצים) .
איזה סוג עבודה של המתלם מוציאה לו שם רע? ... זו לא במקרה העבודה שהוא היה מציע לרוב האנשים?
אדי
אדי, אני ראיתי עבודה מסוימת של המתלם אצל אחד מחברי הפורום שהיתה מאד לא טובה, לדעתי מהסיבות שציינתי - רכב לא שגרתי, דרישות לא ברורות. מצד שני ראיתי עבודה מצוינת אצל אחרים - למשל הסופה של דרור ברלי.
נמרוד - אין ברירה. חבל להמשיך ולטחון מילים. מבחן המתלים לסופות חייב לצאת לדרך.
כפי שציינת הקפיצים אצלי אכן עובדים מצוין. האחורי עוד לא מושלם, אבל מהלך יש גם יש, וצריך לתעד את זה בצורה מסודרת מול הקיטים המיובאים, ולקבוע סוף-סוף מהו קיט המתלים המועדף.
בלי להביע דעה על רמת הקפיצים המיוצרים בארץ ,יש עוד בעיה...
קייט ישראלי ,לא כולל כלום!אבל כלום חוץ מהעלים עצמם,לא משולשים,לא זרוע פיטמן,לא קלינים ולא קייט המנחה לטרנספר במידה וצריך
שום דבר...כך שבסופו של דבר זה יוצא יקר יותר מקייט מיובא.
ארז כבעל ניסיון על מה אתה ממליץ לסופה ארוכה סגורה
יבוא מארה"ב
עמוס שלום!
אני מרגיש שטוחנים שוב ושוב את נושא הקפיצים - אין קפיץ מיובא שמתאים BOLT-ON לסופה! לוקחים קפיצים אמריקאיים המיועדים לרנגלר YJ מקורי, כמו פרו-קומפ, רוביקון אקספרס וכו' ועושים התאמות. הוספות/הורדות עלים, קידוחים ושאר ירקות.
ולכן אני שוב אטחן לנמרוד את עניין מבחן המתלים לסופות - מה קרה, קיבלתם רגליים קרות? איומים מיצרני הקפיצים? הסתייגות מנומקת מתע"ר? מה קרה? :lol:
עוד מעט קיץ, וחם, ומאובק, ומגעיל... למה אתם מחכים? לחורף הבא?
צריך דרור, צריך. מנסים לחשוב על מועד מתאים...
תודיעו לי מתי גם אני בא
סופה ארוכה סגורה מוגבהת עם קפיצים
מקוריים {נידמה לי }
עמוס