תגובה להודעה: מה אתם מעדיפים קודם נעילה או כננת ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
נעילה אוטומטית אחורה + קדימה ונשארת עם 5000 ש"ח עודף ורכב שלא יעצור לך כמעט בשום מקום. רע?
נעילה אוטומטית אחורה + כננת + התקנה שלה ואישורים ונשארת עם 3000 ש"ח עודף. רע?
אמרת שאמרו לך שנעילה אוטומטית לא מתאימה לסרן שלך בגלל המשקל, בגלל הכח, וכו'
ומה קורה שהARB נעול? מה השתנה?
לא רואה למה לעזאזל להוציא 10,000 פאקינג אלף ש"ח בשביל תיקתוק פה תיקתוק שם.
1. נעילה אוטומטית אחורה + קדימה = לא מצליח למצוא אוטומטית לאחורה וקדימה אין מצב שאני שם אוטומטית.
2.נעילה אוטמטית מאחורה + כננת + התקנה = זה לא בדיוק 7000 אלף כי צריך גם לבנות
גם טמבון מיועד לזה.וצריך כננת חזקה כך שהיא גם לא ממש זולה. (אבל זה האופציה הטובה ביותר
שאלך עליה).
3.ARB נעול מה השתנה = ARB גם בחוזק לאורך זמן וגם בצורה שהיא בנויה ובגודל פיזי שלה
זה לא אייזי לוקר שהיא נעילה קטנה בפני עצמה.
4.למה לעזאזל להוציא 10,000 אלף ש"ח = מה לעשות מצ'עמם לי :D.
מצאתי לך נעילה אחורית.
הסרן הוא GM 9.5" 14BOLT
33 שיניים בציריה, חצי צף.
http://eastcoastgearsupply.com/i-129...it-locker.html
http://www.rearendparts.com/product.php?productid=693
http://nationaldrivetrain.com/shopsi.../dlock_gm.html
http://www.drivetrain.com/gm9.5.html
בנתיים רק דטרוייט אבל אני לא חושב שכדאי לך לשים משהו אחר, לא עם החוזק הזה של הרכב. קדמית גם לוקרייט תספיק.
לפני שאתה קונה תגיד לי שאבדוק שוב שבאמת מדובר על 33 שיניים, יש לי ציריות מפורקות של הסרן הזה בשביל לבדוק.
תודה רבה מיכה.
דטרויט זה בדיוק מה שרציתי אם זה אוטומטית, אני מחכה לבדיקה שלך לגבי מס' השיניים ואז אוכל להזמין. שוב תודה רבה.
אתה בטוח שיש לך סרן 14 בולט "קטן" מאחורה? לא גדול?
אם זה הגדול, נסה להשיג סרן משומש שירד מCUCV (טנדר) צבאי. גם יהיה לך חלק חילוף, וגם נעילת דטרויט שיש בתוכו. יש לי נעילה כזו במחסן, לא, לא למכירה, שירדה מסרן כזה. למרות שרוב המלאי של סרנים היה אצל אונגר ולא קיים יותר, אני חושב שאם אכן מדובר בסרן כזה, שווה להתאמץ ולחפש.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אתה בטוח שיש לך סרן 14 בולט "קטן" מאחורה? לא גדול?
אם זה הגדול, נסה להשיג סרן משומש שירד מCUCV (טנדר) צבאי. גם יהיה לך חלק חילוף, וגם נעילת דטרויט שיש בתוכו. יש לי נעילה כזו במחסן, לא, לא למכירה, שירדה מסרן כזה. למרות שרוב המלאי של סרנים היה אצל אונגר ולא קיים יותר, אני חושב שאם אכן מדובר בסרן כזה, שווה להתאמץ ולחפש.
אסף.
מדובר על GM9.5 חצי צף. לא ה10.5 שמכונה 4BOLT גדול והוא סרן צף.
ברכב כמו שלך אני הייתי הולך קודם כל על כננת כי כשאתה תיתקע יהיה מאוד קשה לחלץ אותך , אני מדמיין חילוץ של
רכב כבד כמו שלך מהבוץ בירקון ולא מצליח למצוא איך אפשר לחלץ אותך .
לפני שנתיים חילצנו היילקס שנכנס לנחל בעזרת 2 כננות ו 4 ג'יפים שמתוכם היה יונימוג אחד עם כננת מכנית
וגם היה מאוד קשה להוציא אותו והוא שוקל פחות מואנדורה , לעומת זאת ב 10 אלף לדעתי נעילה אוטומטית וכננת הידרואלית טובה אולי אפילו נשלפת שתוכל להעזר בה גם לקדימה וגם לאחורה .
אבל אני זה אני ואני אוהב בוץ ואם אתה לא אוהב בוץ ואוהב רק עבירות סלעים אז נעילה היא האופציה הראשונה .
החשיבות של כננת היא עניין אישי. אם אתה ממש אוהב בוץ, אז כנראה שתצטרך כננת, והיא תעזור לך בטיולי שקיעה-בכוונה יותר מכל דבר אחר.
אני אישית הייתי מתקין קודם נעילה אחורית, ומצטרף לרוב החבר'ה כאן - דטרויט זה הבחירה הראשונה. בלי הסברים מלומדים - הנסיון לימד אותי, כמו את דרור, שנעילה אוטומטית פשוט עדיפה, גם לפני שקלול החסכון בעלות הרכישה.
לא שכחנו את עניין החוקיות? לפי מה שהבנתי משירשור ישן, נעילה אוטומאטית לא חוקית - רק נעילה נשלטת שהדיפרנציאל משוחרר וננעל רק בהפעלה ולא להיפך כמו באוטומטיות. תקנו אותי אם אני טועה, אבל אם לא, אני לא רואה סיבה להתלבטות.
חוץ מזה - לא יודע על אילו בעיות אמינות מדברים ב- ARB. יש לי קדמית ואחורית ועד היום טפו-טפו-טפו...
לגבי נעילה או כננת, אין פה שאלה, נעילה עדיפה לבטח. השאלה אפילו מוזרה:-)
אבל אם מתלבטים בסוג הנעילה, אזיי יש כמה שיקולים והרבה אשכולות בנושא:
בטיחות - ניראה לי ש ה ARB עדיפה, למרות שאתה עללו לישכוח אותו מופעל על כביש.
רישויי - נידמה לי ש האוטו' ניחשבת שינויי מהותי -> בעיות ביטוח במיקרה של הפעלת פוליסה
נוחות - הדטרוית ניראת עדיפה, אתה נעול תמיד.
אופי נהיגה על כביש - ARB עדיפה.
אמינות - ???
שחיקה - ל ARB אין שחיקה...
עלות - ARB יקרה כימעט פי שתיים: צריך מדחס, חיווטי חשמל...
לי המרכיב של ה"עלות" חשוב בעיקר, אבל לכל אחד יש את הצרכים והעדפות שלו...
רבין
אנשים פה מקשקשים על חוקיות או אי חוקיות של נעילה אוטומאטית, מישהו פה דיבר מניסיון? לא! הכל הנפצות, שמועות ודעות אישיות לא ברורות, אז אני מציע להשאיר את הקיטבג בבית לא להכניס אלמנט שלא קיים למשוואה של טדי. אין שום דבר לא חוקי בנעילה אוטומאטית, ואין אף אחד בארץ שיכול לבוא ולספר ממקור ראשון ששוטר\בוחן\שמאי ביטוח או ראש הממשלה בדק לו את הביצים ופסל לו רישיון או תביעת ביטוח בגלל נעילה, אוטומאטית או נשלטת (ולחשוב באמת שמישהו מהנ"ל יידע לזהות ולהבדיל בין השתיים).
שאלות של חוקיות מקומן בפורומים משפטיים ולא בדיון על עדיפות בשיפורים לג'יפים!!!
אז עד שטדי לא ישאל בפירוש, האם לדעתכם הנעילה חוקית או לא-נא לא לז**ן ת'מוח...
וזה בלי לדבר על זה שאיזה אידיוט מלמעלה עלול לקבל מכם רעיונות
קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
וזה בלי לדבר על זה שאיזה אידיוט מלמעלה עלול לקבל מכם רעיונות
קובי
אתה משוכנע שאלוהים צריך נעילת דיפ'?... :twisted:
חברה תודה רבה לכולם,החלטתי כבר ללכת על נעילה אחורית דטרויט וכאן סיימתי בעזרתכם עם ההתלבטות שלי.
עכשיו יש לי שאלה נוספת הכיוון שלי ללכת על נעילה קדמית אוטומטית מסוג לוקרייט השאלה היא האם אתם חושבים שיש הצדקה לשלם כפול + ולהביא דטרויט גם לקדימה או לוקרייט מספיק טוב?
והאם מניסיונכם יש הבדל מבחינת רעש התיקתוקים בנסיעה בין שני הנעילות?
נ.ב הסרן הקידמי דנה 44.
חבל שהתמקדת בתפל ולא בעיקר. לא תקפתי אותך באופן אישי, תחשוב קצת לפני שאתה מקליד. ואל תשכח ש-99% ממי שנעול מבין הגולשים כאן-נעול באוטומאטית. כמו כן, לא ענית על השאלה-מי אמר שהנעילה לא חוקית?
ערב מוצלח-קובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
TEDDY
חברה תודה רבה לכולם,החלטתי כבר ללכת על נעילה אחורית דטרויט וכאן סיימתי בעזרתכם עם ההתלבטות שלי.
עכשיו יש לי שאלה נוספת הכיוון שלי ללכת על נעילה קדמית אוטומטית מסוג לוקרייט השאלה היא האם אתם חושבים שיש הצדקה לשלם כפול + ולהביא דטרויט גם לקדימה או לוקרייט מספיק טוב?
והאם מניסיונכם יש הבדל מבחינת רעש התיקתוקים בנסיעה בין שני הנעילות?
נ.ב הסרן הקידמי דנה 44.
שהסרן נעול הוא נעול
שאתה סוגר לוקרים מקדימה סביר להניח שזה יהיה רק שתצטרך את הנעילה, ובמצב כזה תקתוקים- או לא, זה לא משהו שיטריד אותך.
אם תחליט לוקרייט- אולי אני יכול לעזור לך בזה ולחסוך ממך קצת צרות, שלח ה"פ אם תרצה.
הריב ביניכם לא לעניין, וגם ירד לטעמי לפסי ניסוח לא הולמים. לפחות לא את האתר הזה.
מכל מקום, לעניין החוקיות, עופר צודק. כמו כל שינוי מבני, גם נעילה אסורה, בין אם היא נשלטת ובין אם היא אוטומטית.
משום מה לא זכור לי שבג'יפולוג אנו עוסקים בענייני חוקיות. את מדינת ה"אסור לשנות כלום" כולנו מכירים ועם זה חיים, וכל אחד מחליט אילו חוקים הוא מקיים ועל אילו הוא עובר.
live and let live.
כנראה שלא הייתי מספיק ברור מספיק בהודעה השאלה לגבי התיקתוקים היא לידע הכללי גם לגבי הנעילה האחורית למרות שמאחורה בכל מקרה התקין דטרויט.
לדעתי לוקרייט מקדימה תספיק לך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferl
תקנו אותי אם אני טועה, אבל אם לא, אני לא רואה סיבה להתלבטות.
.
אתה טועה. תוקנת.
אסף.
(אגב- מחקתי מספר תגובות שהיו ממש לא במקום ואינן מקובלות בג'יפולוג. אתם לא ילדים וחבל לרדת לפסים אישיים. חבל עוד יותר על גסות רוח)
עם שער הדולר הנמוך ומחיר הדטרויט שמתקרב ל-ARB בנוסף לעדיפות לנעילה קדמית נשלטת עדיף ללכת על ARB וקומפרסור מל.כ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ענבר
עם שער הדולר הנמוך ומחיר הדטרויט שמתקרב ל-ARB בנוסף לעדיפות לנעילה קדמית נשלטת עדיף ללכת על ARB וקומפרסור מל.כ.
מסכים בהחלט, נעילה קידמית פוגמת בהיגוי ומכאן פוגעת בכיף של נסיעה ב 4X4, מכאן יצא מצב שתעדיף לשלב 4X4 רק במצבי עבירות, דבר שיגרום לעומס רב יותר על מכלולים אחרים (סרן אחורי לדוגמא) ובלאי מואץ בצמיגים האחוריים.
לפי דעתי, אם התקציב מאפשר, נעילה קידמית ברכב שהוא לא רק רכב עבירות אילה גם רכב טיולים, רק נישלטת.