כי השילוב של מנוע של מכונת כביסה + ראשון LOW ארוך מאוד, יוצרים מצב שפשוט אין לך בלימת מנוע במהירות איטית.
Printable View
נו ערן, התכוונתי שתיתן הסבר מכאני לזה. את זה שאין לי בלימת מנוע אמיתית אני יודע...
בכל אופן, עד כמה שאני מבין כאשר יורדים ירידה במצב שבו בלימת המנוע לא אפקטיבית ונאלצים לנסוע עם ברקס (כאשר המנוע מנסה לדחוף מנגד) הנעילה האוטומטית לא עושה את עבודתה כשצריך.
במצב כזה תמיד עדיף ללחוץ על הקלאץ' אפילו אם זה לפעמים נראה לא הגיוני.
(ערן, כאן ההסבר על כיוון המומנט יכול להואיל!)
הנעילה ננעלת גם לאחורה וגם לקדימה
כשאני יורד איזה ירידה חזקה אני משלב ל ''L'' או ראשון או שני
תלוי בעליה ואז המנוע מנסה כאילו להאיט את האוטו
כתוצאה מזה הוא מפעיל כח על הנעילה ואז נועל אותה כאילו הוא רוצה ליסוע אחורה
ואז גם אם גלגל אחד באויר אם יש איזה הצלבה או משהו
אז הנגדי לו עדין נשאר ''תפוס'' למנוע ולא נותן לאוטו לרוץ קדימה
מי לוחץ קלאצ' בירידה???
לא משנה כמה ההילוך שלך ארוך הוא עדין יאיט את האוטו
ולא ינעל את הגלגלים כמו ברקס
הסבר:
יש מצב שבו המהירות הרצוייה לצורך ירידה איטית ומבוקרת יותר איטית ממה שהמנוע היה מזיז את הרכב אילו היית נוסע במישור בסרק...
מצב כזה בירידה למעשה מאיט את המנוע מעבר לסיבובי הסרק שלו והמומנט המועבר לגלגלים "דוחף" אותם קדימה ולא "מאט" אותם כפי שאתה מתאר נסיעה ברוורס... (הבלמים מתנגדים לפעולת המנוע על אף העובדה שאתה בירידה)
במצב כזה עדיף לנסוע עם קלאצ' לחוץ. (מה לעשות שבסמוראי המצב הזה מגיע בהרבה ירידות תלולות ומהמורתיות, הרבה יותר מבכל רכב אחר!)
ולגבי התמיהה שלך לגבי מי שנוסע עם קלאצ' בירידה???
את מה שכתבתי כתבתי אחרי שנהגתי בשטח בהרבה רכבים מגוונים עם יחסי העברה שונים: ממשאיות 15 טון 4X4 עם ראשון LOW שלעיתים נמאס לך לחכות שהיא תדרדר את המכשול ובא לך לתת גז, מפלצות מומנט (כמו לנדקרוזר 75), סופות, וכן, גם סמוראי.
הראשון LOW של הסמוראי דומה למה שיש לך בסופה בראשון HI. אתה מוזמן לנסות לרדת בראשון HI ירידה תלולה ומהמורתית ולדווח...
יונתן