תגובה להודעה: רעש מפחיד-עזרה בזיהויי
מישהו מכיר את מוסך מקסיקו בנתניה? צדי מרסטה טוען שהוא המוסך כשמדובר בשלדה.
יש המלצות?
תודה
עירא חשב עליך לפני כמעט שנתיים כשכתב את זה - קישור איך מוסיפים תמונה, צעד אחר צעד.
ומה הידע שלך בריתוך? ומה הנסיון שלך בריתוך CO2? ומה הנסיון שלך בתכנון חוזק ועומסים.
אגב, זו שאלה שנשאלה, אם לא היה ברור, גם בתגובה הקודמת שלי.
כן, צדי צודק. מוסך מקסיקו בנתניה עוסק בתיקוני שלדות, רק אני לא בטוח שייצא יותר זול.
אמור להיות גם באיזור מסמיה מוסך העוסק בשלדות, אינני זוכר את שמו, רק שחיפוש באתר, שאתה תעשה, הפעם, עם המילים "תיקון שלדה" ו"מסמיה" או "קסטינה" כנראה שיביא לך את שם המוסך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
עירא חשב עליך לפני כמעט שנתיים כשכתב את זה -
קישור איך מוסיפים תמונה, צעד אחר צעד.
ומה הידע שלך בריתוך? ומה הנסיון שלך בריתוך CO2? ומה הנסיון שלך בתכנון חוזק ועומסים.
יש לי חבר רתך מקצועי ויש לו מין הסתם נסיון ב-CO2, את הנסיון בתכנון חוזק ועומסים רציתי לשמוע ממכם.
אגב,
זו שאלה שנשאלה, אם לא היה ברור, גם בתגובה הקודמת שלי.
מקווה שקבלת תשובה מספקת.
כן, צדי צודק. מוסך מקסיקו בנתניה עוסק בתיקוני שלדות, רק אני לא בטוח שייצא יותר זול.
אמור להיות גם באיזור מסמיה מוסך העוסק בשלדות, אינני זוכר את שמו, רק שחיפוש באתר, שאתה תעשה, הפעם, עם המילים "תיקון שלדה" ו"מסמיה" או "קסטינה" כנראה שיביא לך את שם המוסך.
מצאתי תודה.
4 קבצים מצורפים
תודה על ההסבר ועכשיו התמונות:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן geep
איך הצלחת ?
ניסית לחבר מחרשה ל ZJ ?
מה הבעיה?...
זה רכב שהפח המכופף ממנו עשויה ה"שילדה" שלו הוא בעובי מכסה של מילקי. האמת היא שהייתי מופתע לגמרי לרעה כשראיתי את הגראנד מלמטה. יש לא מעט פרייבטים שנראים מסיביים יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
איך הצלחת ?
ניסית לחבר מחרשה ל ZJ ?
דווקה אחרי כל הבירור שעשיתי הבנתי שזו בעיה ידועה ומוכרת יש עוד חבר באתר עם
אותה בעיה רק שהוא "תפס" אותה בזמן ליפני שתעקר לגמרי.
ד.א אני לא חושב שיש בעיה לחבר מחרשה ל-ZJ (לפחות מבחינת הכח שלו). :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה הבעיה?...
זה רכב שהפח המכופף ממנו עשויה ה"שילדה" שלו הוא בעובי מכסה של מילקי.
כמה שאתה צודק!
בתמונה רואים חלק מהפח של השילדה (אם אפשר לקרוא לזה שילדה) מחובר לתושבת שנעקרה, איך השילדה ניקרעת לפני הבורג???
כניראה שהפח כופף ע"י מהנדסים רבים שחשבו שהם חשבו על הכל אבל קטונתי מלהבין חישובים מורכבים כאלו.
עדכונים:
הייתי אצל רתך שלדות מקצועי של חברת "תעבורה" (35 שנה במקצוע) אחרי שראה את הבעיה אמר:אנשים סתם עושים סיפור מבעיה לא מסובכת אם יש לך גישה לליפט אפשר לעשות את זה אפילו לבד "חותכים פלך לפי המידה ומרתכים אותו לתושבת, מרכיבים את הזרוע לאקס שמים אותה בזוית הנכונה (כמו המקבילה) ונותנים שני פיקים לפלך, מפרקים את הזרוע ותופרים את הפלך לשלדה"
אבל...שמעתי לעצתכם והלכתי למוסך מסמיה שמתעסק בשילדות של הצבא והוא אמר:"תביא את הג'יפ בבוקר ובוא בצהריים לקחת אותו 1000 ש"ח כולל מע"מ.כולל צבע יסוד וספריי זפת"
החלטתי ללכת אליו כי הוא אדם ישר ועל אחריות צריך לשלם וזה מחיר סביר.
אז אני שואל אתכם למה בעל מקצוע צריך לקחת פי שלוש ופי חמש ממה שמגיע לו?
ולמה סוחטים אותנו בגלל שזה ריתוך "בעייתי" לטענתם?
הכל בגלל שאנחנו מוכנים לשלם את הסכומים המטורפים האלה!
הצעתי לכם היא שלא תבדקו בעל מקצוע אחד או שניים אלא עשר. אני חסכתי כ-4000 ש"ח מההצעה הראשונה ועד היום. :evil:
החיבור בין תושבת הזרוע העליונה לבין השילדה - נקודת תורפה ידועה ברכבים האלה, במיוחד במוגבהים ובמיוחד בצד נהג, שם מתפתחים סדקים קלים באיזור ההלחמות של התושבת לשילדה.
אין מה להתרגש מזה, כל גראנד או צ'רוקי שעובד קצת עם המיתלים עלול לסבול מזה, אני חושב שרוב בעלי הרכבים האלה בפורום כבר חוו את הבעיה, מי יותר ומי פחות.
חשוב לזהות את הסדקים הקלים האלה ולטפל בהם לפני שהסדק יגדל ויתפתח לקרע כפי שקרה לך.
לרכב שעובד קשה בשטח מומלץ לחזק את הנקודות האלה ע"י תוספת ריתוך "פלאחים" בין התושבת לשילדה, כדי להקטין את העומס על הנקודה הזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
החיבור בין תושבת הזרוע העליונה לבין השילדה - נקודת תורפה ידועה ברכבים האלה, במיוחד במוגבהים ובמיוחד בצד נהג, שם מתפתחים סדקים קלים באיזור ההלחמות של התושבת לשילדה.
אין מה להתרגש מזה, כל גראנד או צ'רוקי שעובד קצת עם המיתלים עלול לסבול מזה, אני חושב שרוב בעלי הרכבים האלה בפורום כבר חוו את הבעיה, מי יותר ומי פחות.
חשוב לזהות את הסדקים הקלים האלה ולטפל בהם לפני שהסדק יגדל ויתפתח לקרע כפי שקרה לך.
לרכב שעובד קשה בשטח מומלץ לחזק את הנקודות האלה ע"י תוספת ריתוך "פלאחים" בין התושבת לשילדה, כדי להקטין את העומס על הנקודה הזו.
אתה ריתכת לבד על השלדה או שהלכת לבעל מקצוע?
המלצתי בעבר על מוסך מסמיה, ואני שמח שאתה מרוצה מהם. אני לאורך השנים הייתי מאוד מרוצה גם מהם וגם ממקסיקו בכל מה שקשור לתיקון שלדות.
ולמרות שאני דוגל בעבודה עצמית, זה דבר שלא הייתי עושה לבד, גם לא נותן לאף סדנת שיפורים לג'יפים לעשות. רק למכון שלדות. עשית טוב.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן geep
OK. ראיתי.
אין בעייה בריתוך עצמי.
תהיה בעייה בתכנון המרכוז והמיקום המדוייק, כי כדאי שהאום יהיה מרותך ומורכב על הפלאח לפני שמרתכים אותו. בפרט, שלזרוע אין מיסב כדורי והיא חייבת, לכן, להיות מקבילה לחלוטין. העדר דיוק יגרום לעיוות וסדקים נוספים בשלדה.
אם עם הדיוק הזה אתה יכול להסתדר, אכן כל בעל מקצוע עם CO2 יכול.
היית חוסך פוסטים רבים אם התמונות היו קיימות כבר מרגע השאלה הראשונית.
תוספת, כי בינתיים נכנס הפוסט של אסף - דעתו של אסף מקובלת, הדיוק שעליו אני מדבר הוא לחם חוקו של מכון שלדות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן geep
אתה ריתכת לבד על השלדה או שהלכת לבעל מקצוע?
אצלי היה סדק קטן בתושבת הזרוע (לא בשילדה..) שרותך במספר דקות ע"י ארז מאוברלנד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן geep
הייתי אצל ארז מאוברלנד :eek: הייתי בשוק הוא רוצה 245 ש"ח לא כולל מע"מ לשעה והוא טוען שהוא צריך יומיים כדי לתקן את הבעיה יעני כ-5000 ש"ח
לדעתי זה מוגזם.
ד.א אין דעה בג'יפולוג שעדיף לעשות הכל לבד.
אם הייתם רואים את הבעיה בעיניים הייתם מבינים שזה ריתוך פשוט יחסית זה ניראה לי טירוף לשלם כ"כ יקר לבנאדם רק ביגלל שניפחו לו ת'אגו במשך השנים (זו דעצי האישית).
אוליי אני ירתך את זה לבד.
מה דעתכם?
שמע, אם כבר אתה מלכלך על מישהו אז קצת רצוי לדייק....
הייתה אצלי בסדנה והסברתי לך שלדעתי לרתח פלח במקום החלק שנקרע זו טעות(דעתי...זכותי לדעה, כן? ), הסברתי לך שמה שאני מוכן לעשות זה לחזק את כל האזור (דבר שעשיתי לכמה מחברי הפורום כבר) ולא רק לרתח פלח בתוך החור שנוצר לך ב"שילדה".
הסברתי לך שעבודה כזו היא עבודה "כבדה" וצורכת זמן ואין לי שום ספק שאתה תוכל למצוא מישהו שיסכים לרתח לך רק פלח בתוך החור שנוצר, אני לא מוכן לעשות את זה מכיוון שאני לא חושב שזה פיתרון נכון(עדיין זכותי,לא?).
כמו כן הסברתי לך מה עלות שעת עבודה אצלי וגם אז הדגשתי והסברתי שוב שאין לי צל של ספק שתוכל למצוא אנשי מקצוע זולים ממני(אם זה לא מובן אז זכותי לדרוש כל סכום שנראה בעיני על שעת עבודה שלי וכמובן שזכותך לא לקבל את זה), אבל מכאן ועד להדרדר ללכלוכים על הפמפומי אגו וכו' יש מרחק רב, צר לי שבחרת להשתמש בשפה הזו.
כמו כן הסברתי,בקשתי, הדגשתי ושוב הסברתי לך שמסוכן לנסוע על הרכב בזמן שאחת הזרועות של המתלה שוכבות בכיסא לידך(שלא לדבר על זה שאין לך מושג מה קורה עם הזרועות האחרות כי לא טרחת לבדוק(דבר שאני עשיתי(ועוד בחינם...וואו איזו מכה לאגו שלי..) ואמרתי לך שיש התחלה של סדק גם בצד בזרוע השנייה)...גם במקרה הזה אמרתי לך שאתה ממש לא חייב לעשות את העבודה אצלי,אבל בבקשה אל תסע על הרכב.
בכל מקרה שיהיה לנו יום שקט ושמח בשמחתך על התיקון שלא לדבר החיסכון הכספי שלך....
יום טוף...
אז מה היה לנו ?
תיקון ראשון - נגיד ייגמר ב 1000 ש"ח, כבר יש סימנים של תיקון שני ... עוד 1000 ש"ח אח"כ התיקון לא יחזיק ... יהיה חיזוק נוסף ... "המכסה של המילקי" כדברי קודמיי שממנו מרכבת השילדה לא ממש אוהב ריתוכים ...
עכשו אנחנו לא סופרים כמה זמן השקעת בנסיעות כה וכה וזמן אינטרנט ?
לא חבל איז'וס מיוס ? לא חראם ? לזרוק ככה כסף טוב רק על תיקונים ?
קח את הכסף, תוסיף עוד "קצת" ... ותתקין קיט רציני שיחזיק קצת יותר טוב מהמקור + תיקוני קומבינה כאלה ואחרים. שיהיו טובים ומקצועיים ככל שיהיו.
אבל פתרת בעיה, אחת ולתמיד. לא תצטרך להתעסק בזה יותר, ויישאר לך הזמן להתעסק בבעיות אחרות, ואוליי גם לטייל פה ושם.
גם הרבה יותר בטוח בסופו של דבר.
אבל זו רק דעתי האישית. חלקנו חייבים ללמוד להתגלח על זקנם האישי....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
שמע, אם כבר אתה מלכלך על מישהו אז קצת רצוי לדייק....
הייתה אצלי בסדנה והסברתי לך שלדעתי לרתח פלח במקום החלק שנקרע זו טעות(דעתי...זכותי לדעה, כן? ), הסברתי לך שמה שאני מוכן לעשות זה לחזק את כל האזור (דבר שעשיתי לכמה מחברי הפורום כבר) ולא רק לרתח פלח בתוך החור שנוצר לך ב"שילדה".
הסברתי לך שעבודה כזו היא עבודה "כבדה" וצורכת זמן ואין לי שום ספק שאתה תוכל למצוא מישהו שיסכים לרתח לך רק פלח בתוך החור שנוצר, אני לא מוכן לעשות את זה מכיוון שאני לא חושב שזה פיתרון נכון(עדיין זכותי,לא?).
כמו כן הסברתי לך מה עלות שעת עבודה אצלי וגם אז הדגשתי והסברתי שוב שאין לי צל של ספק שתוכל למצוא אנשי מקצוע זולים ממני(אם זה לא מובן אז זכותי לדרוש כל סכום שנראה בעיני על שעת עבודה שלי וכמובן שזכותך לא לקבל את זה), אבל מכאן ועד להדרדר ללכלוכים על הפמפומי אגו וכו' יש מרחק רב, צר לי שבחרת להשתמש בשפה הזו.
זכותו של כל אדם לדרוש כראות עינייו.
בקשר לפמפומי אגו-אף אחד לא התכון לפגוע בך אישית(ד.א זה היה ציטוט של רתך שלדות 35 שנה לגבי רוב הסדנאות בארץ) אתה הייתה הדוגמא החיה באותה הסיטואציה.
קבל את התנצלותי הכנה קח גם 15000 ש"ח אבל זכותי להמליץ לחברי הפורום ע"פ בירורים רבים ע"י עשרות בעלי מקצוע את תוצאות הבירור והמלצתי.
כמו כן הסברתי,בקשתי, הדגשתי ושוב הסברתי לך שמסוכן לנסוע על הרכב בזמן שאחת הזרועות של המתלה שוכבות בכיסא לידך(שלא לדבר על זה שאין לך מושג מה קורה עם הזרועות האחרות כי לא טרחת לבדוק(דבר שאני עשיתי(ועוד בחינם...וואו איזו מכה לאגו שלי..) ואמרתי לך שיש התחלה של סדק גם בצד בזרוע השנייה)...גם במקרה הזה אמרתי לך שאתה ממש לא חייב לעשות את העבודה אצלי,אבל בבקשה אל תסע על הרכב.
בכל מקרה שיהיה לנו יום שקט ושמח בשמחתך על התיקון שלא לדבר החיסכון הכספי שלך....
יום טוף...
אין לי שום בעיה איתך אישית אירחת אותי בצורה יפה אבל...אם רתך שלדות מקצועי (35 שנה)טוען שהסדנאות בארץ מגזימות ומפריזות אז יש סיכוי קטן שהוא צודק לא???
יום טוב גם לך.
תגובה להודעה: רעש מפחיד-עזרה בזיהויי (תיקון תושבת זרועה מתלה קדמית שנתלשה ממקומה)
טוב לשמוע שהבעייה המקורית תוקנה, ובעלות סבירה. כדי לסגור את השירשור הזה שלבטח יועיל גם לדורות הבאים, עדכנתי את הכותרת, ויהיה נחמד אם תוסיף כמה תמונות משלימות של המצב אחרי התיקון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
אז מה היה לנו ?
תיקון ראשון - נגיד ייגמר ב 1000 ש"ח, כבר יש סימנים של תיקון שני ... עוד 1000 ש"ח אח"כ התיקון לא יחזיק ... יהיה חיזוק נוסף ... "המכסה של המילקי" כדברי קודמיי שממנו מרכבת השילדה לא ממש אוהב ריתוכים ...
עכשו אנחנו לא סופרים כמה זמן השקעת בנסיעות כה וכה וזמן אינטרנט ?
לא חבל איז'וס מיוס ? לא חראם ? לזרוק ככה כסף טוב רק על תיקונים ?
קח את הכסף, תוסיף עוד "קצת" ... ותתקין קיט רציני שיחזיק קצת יותר טוב מהמקור + תיקוני קומבינה כאלה ואחרים. שיהיו טובים ומקצועיים ככל שיהיו.
אבל פתרת בעיה, אחת ולתמיד. לא תצטרך להתעסק בזה יותר, ויישאר לך הזמן להתעסק בבעיות אחרות, ואוליי גם לטייל פה ושם.
גם הרבה יותר בטוח בסופו של דבר.
אבל זו רק דעתי האישית. חלקנו חייבים ללמוד להתגלח על זקנם האישי....
אהלן.
כניראה לא הבנת את הבעיה כי בישביל להחליף למשהוא יותר חזק צריך להחליף את כל השילדה כי היא הבעייתית, והבעיה היא לא בקיט המקורי החלש.
וד.א מוסך מסמיה חיזק לי גם את התושבת המקבילה במחיר מצחיק של 1/4 שעת עבודה במקום אחר.