תגובה להודעה: התלבטות בין מספר ג'יפים שונים לגמרי
סמוראי פתוח נפסל כי:
1. שנתונים ישנים, קשה למצוא רכב במצב סביר
2. חוסר במקום (גם על הויטארה הפתוחה ויתרתי למרות שהיא קצת יותר גדולה)
3. למרות שאני מנסה לחסוך עלויות, אני לא מחפש את ההכי חסכוני על חשבון דברים אחרים. למשל קצת נוחות, אני לא בטוח שיש בו מזגן, תא או מקום למטען, בטיחות אקטיבית / פאסיבית כלשהי
אל תצפה גם בסופות ובדיפנדרים לאיזושהיא בטיחות אקטיבית או פאסיבית (אם לתאוצות שמדביקות אותך לכסא אפשר לקרוא בטיחות אקטיבית אז כן - סופה רכב בטוח) אבל אין ספק שכולם נוחים ובטוחים מסמוראי ואם כבר בטיחו תפאסיבית - אז סופה, דיפנדר ,היילקס ושאר כלים מסיביים בעלי שילדה כבדה וחזקה, יפרקו כל פרייבט לחתיכות בתאונה חו"ח.... שלא נדע.
בשל מגוון הרכבים שהזכרת, האם יצא לך לנהוג בחלק מהרכבים?
יש הבדל תהומי בין נהיגה בסופה / דיפנדר (אגב, עדין לא הסברת מדוע נפסל) / היילקס,
לנהיגה בטראנו / טרופר / דיסקברי.
את הרכבים מהקבוצה הראשונה קונים לעבודה או כתוצאה מחלום / שריטה / עבירות / שטח קשה (מחק את המיותר).
את הרכבים מהקבוצה השניה קונים כי הם איזון יותר מוצלח בין הנסיעה לשטח (והחזרה ממנו) ובין הטיול עצמו ובכלל יותר דומים לפרייבט בחיי היום יום.
במרבית הטיולים (ועם שיפורים מתאימים) הרכבים בקבוצה השניה יבצעו 99% ממה שעושים הרכבים בקבוצה הראשונה.
המלצתי לנהוג על רכבים משתי הקבוצות (צרף גם את המשפחה) והתמקד במה שהלב אומר.
הנה עדכון קצר:
הלכתי לראות הערב דיסקו בנזין שנת 94 (כתוב שהדגם הוא 95 אבל המודל 94 אם זה משנה משהו)
הרכב יד ראשונה, 15 שנה אצל זוג מבוגר, לטענתם לא ראה שטח (אני נוטה להאמין) אין שום שיפור ברכב למעט איך שהוא הגיע מהחברה (כמובן שצמיגים הוחלפו כבר 3 פעמים)
הרכב נראה יחסית בסדר, אין דפיקות וכו, לטענתם כל המערכות עובדות, מזגן וחימום בדקתי, את השאר לא.
והנה השאלות:
1. האם זאת מציאה? אם כן באיזה מחיר כדאי להתקדם לבדיקה?
2. המנוע בנזין ידני (כמו שיעצתם) 3.9L 8 צילינדרים, לאיזו צריכת דלק לצפות?
3. בהנחה שהרכב מטופל כמו שצריך, האם עדיין עלי להתכונן להרבה הוצאות אחזקה? אני מבין שהרכב בן 15 אבל אבל האם טיפול נאות חוסך הרבה?
4. מה חשוב לבדוק לפני הבדיקה במכון כדי לעבור לשלב המכון?
5. הרכב הזה בא מהחברה עם נעילות? (הזוג טוען שאין לו מושג)
6. מה הכי חשוב לשדרג ברכב כזה לפני השטח (צמיגים, בולמים? מיגונים? הכל בו כמו מהחברה) ומה העלויות.
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
1. האם זאת מציאה? אם כן באיזה מחיר כדאי להתקדם לבדיקה?אולי, אבל את הבדיקה אתה חייב לעשות עם מישהו שמבין\מוסך שאתה סומך עליו! בדיקה במכון מיותרת!
2. המנוע בנזין ידני (כמו שיעצתם) 3.9L 8 צילינדרים, לאיזו צריכת דלק לצפות?4-6 ק"מ לליטר
3. בהנחה שהרכב מטופל כמו שצריך, האם עדיין עלי להתכונן להרבה הוצאות אחזקה? אני מבין שהרכב בן 15 אבל אבל האם טיפול נאות חוסך הרבה? טיפול טוב לאורך השנים הוא מה שקובע, עדיין צפה לבעיות חשמל פה ושם, לא משהו שאי אפשר לחיות איתו ברכב טיולים
4. מה חשוב לבדוק לפני הבדיקה במכון כדי לעבור לשלב המכון? כאמור, בדיקת מכון לא תתן לך שום מדד אמין
5. הרכב הזה בא מהחברה עם נעילות? אכן, הרכב בא אם נעילת דיפרנציאל מרכזית בלבד (כמו בכל רכב שטח, קרא את המדריך לנעילות דיפרנציאל)
6. מה הכי חשוב לשדרג ברכב כזה לפני השטח (צמיגים, בולמים? מיגונים? הכל בו כמו מהחברה) ומה העלויות. זה הSUV הכי עביר שיש והכי נוח, במצב המקורי, הדבר היחיד שצריך שידרוג, לא מיידי הוא הצמיגים, לצמיגי שטח
תודה
עידן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
(כתוב שהדגם הוא 95 אבל המודל 94 אם זה משנה משהו)
זה משנה.
דגם 94 הוא עם הדשבורד ה"מוזר" עם רדיו במיקום מוזר (ופנסים ראשיים קטנים מלבניים).
בעקרון, דיסקברי מהשנתונים הללו הוא אוטו זול, מאוד. ברמה של מכוניות שננטשות ברחוב ען שלט למכירה כי אף אחד לא מתקשר.
נורא חשוב לבדוק את כל הדברים הקטנים- זה מה שמתקלקל וזה מה שהורג בעלי דיסקברים מבחינת הוצאות.
אסף.
1. כן זו בהחלט מציאה לא נורמאלית אם הרכב טופל כמו שצריך ויש היסטוריית טיפולים רשומה ומתועדת. 30K ש"ח פלוס מינוס.
2. בממוצע 5 ל' לקילומטר אולי אפילו 6 ל' לקילומטר.
3. כן. זה רכב בן 15 שנה וגם הוא טופל יש בלאי . טיפול נאות ותחזוקה שוטפת טובה תחסוך המוווווון בהוצאות ותקלות עתידיות.
4. אני הייתי בכלל מוותר על מכון בדיקה ובודק את הרכב במוסך המטפל ומתמחה בלנדרובר - בתל אביב ממליץ על יענקלה ממוסך "דרך השטח" ליד הסינרמה. בדרום - אשקלון, מוסך דרור בבעלות והנהלת רונן אביסרור. בצפון מוסך של יורמי בקיבוץ גבע.
5. לדיסקברי יש הנעת 4X4 קבועה = 3 דיפרציאלים, קדמי, אחורי ומרכזי. יש רק נעילה של הדיפרנציאל המרכזי. אין נעילות בסרנים (דפררציאלים) האחורי והקדמי.
6. צמיגים, מגן דיפרנציאל קדמי, בולמים + קפיצים (הגבהה מתונה), מגיני סף בצדדים, מגן מיכל דלק אחורי. בסדר שכתבתי. למעשה מספיק צמיגי שטח בתור התחלה.
בשורה התחתונה תחטוף את הרכב רק תוודא היטב שמערכת ההינע מתפקדת היטב ובעיקר נעילת הדיפרנציאל המרכזי והשילוב להילוך נמוך.
אם הם לא יודעים אם יש נעילה כנראה שהם באמת לא ירדו לשטח. רכב כזה משנתון כזה שהוא רק יד ראשונה אצל אותם הבעלים נשמע כמו אגדה...
אוף...עד שאני מקליד בשתי אצבעות אמרו לך אותו הדבר....נו אם שניים אומרים שאתה שיכור אז לך לישון..
הכל כבר אמרו, כך שאוסיף רק מעט...
רכב קצר לא בא בחשבון. גם כשאני נוסע רק עם שני ילדים (השלישי עדין קטן), אני לא מחליף את הארוך. לא צריך לקמבן את הציוד, לא צריך לקשור כלום על הגג, יש מקום לכל מה שצריך, וגם לילדים הנוספים בטיול...
פתוח או סגור? תמיד היו לי פתוחים, לא נראה לי שהייתי רוצה לקנות סגור, גם במבט לאחור אני לא מצטער.
בכביש, אין כמו SUV (דיסקו, גראנד). לאחר טיול, נסיעת הכביש חשובה מאוד, ואין כמו נסיעת כביש של רכב כבישטח.
בקיצור, אני יודע שלא עזרתי לך, אבל יש לי רעיון בשבילך, ראה ה"פ.
אביגדור
עוד דבר חשוב ואולי הכי חשוב..
לפי שאלה הפתיחה שלך, הדגש מבחינתך הוא טיולים משפחתיים וחשוב לך שהילדים יהנו ואני מניח שחשוב לך שגם זוגתך תהנה..
לכן, שתף אותם בתהליך הרכישה סע איתם ברכבים המועמדים לרכישה סע איתם כמו שהציעו לך ברכב פתוח וברכב סגור גם בשטח בטיול על כל המשתמע מכך..(אבק וכו'..)
אל תחשוב על הקצרים למיניהם (סמוראי, רנגלר קצר, סופה מקוצרת) אין בהם מקום אפילו לציוד מינימלי לטיול משפחתי ליום אחד..נניח צידנית..ובוודאי שלא לטיול בן יותר מיום הכולל לינה בשטח...
"אפשר להסתדר" עם כל דבר אבל למה להתאמץ ולטרוח כל כך עם קצר..
בוא ואהיה אובייקטיבי לחלוטין,
לא אמליץ לך מה לקנות רק אומר לך שאני מציע לך לעשות חיפוש מעמיק אחרי בעלי דיסקברי שמכרו את מכוניותיהם ומה הם אומרים אחרי זה ולא כאלו שמחזיקים דיסקברי,
לקנות דיסקברי בן 15 ? אתה או אמיץ או עשיר מאוד מאוד מאוד או......
קח טרופר,קח טראנו,קח פגארו
מאיר,
למה לא כתבת "קח גראנד"? יש סיבה מיוחדת? הוא היה אחת האופציות.
מה שכתבת על הדיסקברי הוא בדיוק הסיבה מדוע אני מסתכל רק על זה שהוא יד ראשונה, באמת לא ראה שטח וטופל כמו שעון רק במוסך המרכזי. אני לתומי חשבתי שזה לכשעצמו יוריד קצת את עלויות האחזקה העתידיות.
דעתי האישית בלי שהיה לי דיסקו
רכב בשנתון כזה קונים לפי הרכב הספציפי בלבד, זה יכול להיות סופה, אינדיאני, דיסקו, טרופר טארנו או מרמלדה.
המצב הספציפי של הרכב הוא מה שקובע, רכב שמטופל בקפדנות של שען שוייצרי עיוור עם שמונה ידיים, גם אם הוא מהפירמה הכי דפוקה בשוק יהיה פי עשרים יותר אמין מרכב שעבר התעללות והוא של הפירמה הכי אמינה בשוק.
לנתון הזה אבל, וזה אבל גדול, צריך להוסיף את מחיר החלקים, למרות שכנראה אם אתה קונה רכב שמור כמו המגילות הגנוזות אל תשכח שלפעמים החלקים לשימור הם מאוד יקרים, במקרה של הדיסקו שאתה מדבר עליו אני לא יודע איך המחירים אז אל תקשיב לי בעניין הזה. אבל כן תשווה את החלקים/פים לאלו של הטרופר/טרנו/אינידאני/מרמלדה... לדעתי החלקים/פים לא בהכרח יותר יקרים, אבל זה לא מידיעה אלא רק הרגשה.
ושוב אני חוזר ואומר, אם אתה כבר בוחר לקנות רכב מהמלוכה האנגלית אני כבר הייתי קונה את המלך בכבודה ובעצמו, הדיפנדר הארוך TDI300, TD5 לא ממש משנה זה עניין של גישה, היום מספרים לי שאפשר לקנות כאלו במחירים שציינת. ולא תצטרך לעשות שום שינוי ברכב לפחות בשלב הראשון, והשני והשלישי. אם אתה רוצה אתה מוזמן לסיבוב בשכונה ולהבין על מה מדובר, אבל שתבין, שלי לא עובר בעלות ולא חושב על מכירה, זו הזמנה להתרשמות בלבד.
לגבי רכב פתוח/סגור, הכל עניין של גישה בחיים, אני בנאדם סגור, אוהב את השקט שלי ולשמוע את המוזיקה שלי בשקט בשקט כשאני עולה על ההר, נהנה מהמזגן שלי, ואין לי אבק בעיניים או בחולצה או בציוד, את הימים של האבק בעיניים אני משאיר למילואים (האמת,אי אפשר להגיד ששם אני לא נהנה), אם אני באמת רוצה רוח, פשוט פותחים את כל החלונות, לא צריך לראות את האדמה זזה בשביל לדעת שאני מתקדם, ויותר קשה לעוף מהרכב ברגע של התהפכות.
קיצור, את ההמלצה שלי אני משאיר
whisky
מהנסיון שלי הכסף הגדול בתחזוקה נמצא במערכות חשמליות, ריפודים, מזגן, גימורים, גגות נפתחים וכו' וכו'. את המצב של המערכות המכניות העיקריות ניתן בד"כ להעריך באופן מוצלח למדי, כל הפיצ'פקס מסביב נוהגים להתנהג כמו ציוד דיגיטאלי (עוברים מ-1 ל-0 ללא כל התרעה מוקדמת).
מכאן זה כבר עניין נפשי. אם העגלון שייך לזן (הנדיר יחסית) שמתכוון לצאת ל-"פרוייקט רכס" או לחסל/להחליף למשהו זול כל מערכת לא הכרחית ששובקת אני לא רואה כל בעיה ברכש של רכב מהטיפוס של הדיסקו בגיל מתקדם. מצד שני, אם הכוונה לתקן למצב מקורי פחות או יותר מה שיתקלקל - חבל על הזמן ועל הכסף.
באופן אישי - רכבים מבוגרים -> רק אם הם הכי בסיסיים שיש, שיהיה כמה שפחות דברים שיכולים להתקלקל (או במילים אחרות - דיפנדר/סופה כן, דיסקו לא).
רכב טיולים שבמקרה שלך הוא גם רכב מישפחתי צריך להיות בטוח!!!
עם כל הכבוד לסופה, הסופה רכב מסוכן לחסר ניסיון, היא נסבלת לנהג מנוסה ברכבי שטח ( ויסלחו לי כל בעליה..) הבלמים לא משהו, ההיגוי לא משהו, היציבות לא משהו, 0 בטיחות אקטיבית, וגם בטיחות פסיבית במיקרה של תאונה לא משהו.
החלודה חוגגת, ברוב המיקרים המזגן חלש, ריחות של שמן, דלק ועשן אגזוז ילוו אותך לעד, האמינות גרועה יחסית לרכב פרטי, סבירה יחסית לרכבי שטח.
אז לדרור, למאיר ולעוד כמה יש סופות מטופחות וטובות, רוב הסיכויים שתיפול על איזה גרוטאה צבועה יפה.
סופה מתאימה לשועל שטח ותיק שבד"כ מטייל לבדו, הנהנה ללכלך את ידיו ולטפל בעצמו ברכב.
ד"א רוב הנ"ל תקף גם לגבי דיפנדר רק שלדיפנדר הארוך הסגור יש איזה סקס אפיל והילה מעליו שמייחדת אותו מהאחרים.
אם חשובה לך המישפחה רק SUV.
זה נכון שגראנד משופר או דיסקו לא יפול בעבירות מסופה, בעצם אני מכיר כמה גראנדים כאלה כאן בפורום שעושים בית ספר לסופות ולרוב רכבי השטח "המסוקסים".
בתכל'ס כל SUV כולל גם רכבים כמו ספורטאז' וליברטי ששיפרו אותם בהתאם יהיו עבירים להפליא.
שאלת על גראנד, לי יש נסיון עם שניים כאלה שנהנתי מהם בכל רגע. רכב מדהים, ממכר, המון מנוע והמון אופי.
אבל אני רכשתי אותם צעירים יחסית, בני 5-6 עם מעט ק"מ וידיים.
הייתי נזהר מכל רכב בן 15 שנה, הסיכוי שתיפול על משהו טוב אמין שלא יחורר לך את הכיס ולא משנה אם זה גראנד או פג'רו לצורך הענין שואף ל 0, צריך המון מזל וסבלנות.
ברכב מוגז לא הייתי נוגע.
נסה לעלות בתקציב ובשנתון, לך לכוון של מודלים מתקדמים 2000+.
אל תבהל מרכב בנזין, רכב שני לסופ"ש לא צריך דיזל.
גראנד, פראדו, פג'רו, טרופר בנזין, ספורטאז' יעשו את העבודה.
עדכון:
טוב, מהדיסקו החלטתי לרדת, אני שומע יותר מידי על בעיות אמינות גם ברכבים מטופלים.
לכותב מעלי, לא מדובר ברכב שני אלא שלישי שיעמוד רוב הזמן, אני לא מכיר הרבה שיעמידו SUV משנתון גבוה בעלות של 100 אלף +/-. (אני לא מתכוון לבטח מקיף ולא מוכן לסכן סכום כזה).
בקצרה:
הסופה עדיין קוסמת לי כי ככה אני רואה ג'יפ, פתוח, ספרטני משהו ובעל עבירות
אני עדיין חושב על פאג' פתוח למרות הגודל כי שמעתי (מכם) על אמינות יחסית טובה, גם המחיר של דגמי 2000 באזור ה- 55K ונראה לי שמנוע 2500 דיזל הוא אמנם חלש אבל צורך פחות דלק
ולבסוף, אם SUV שיעמוד, האופציה של הגראנד הכי נראית לי. עברתי על השרשור של בעלי הגראנד עם התמונות ובאמת שהכלים נראים עבירים מאוד.
עדין לא פסלתי רכבי בנזין אחרים שהוזכרו, אבל רק אם תהיה סיבה מוחדת ורכב מאוד שמור.
בנזיון או דיזל?
מחירי הסולר יהיו גבוהים בכ 20% ממחירי הבנזין, יכול להיות שזהו המצב היום, מזמן לא תדלקתי את המונית...
צריכת הדלק של מנוע בנזין גבוהה בד"כ בכ 20% ממנוע דיזל המורכב על רכב דומה (דיסקו, פאג'רו, וכדומה).
תאוצה ומהירות סופית לא ממש קיימת בדיזל מהסוג הזה (רכבים בני 15 שנה, כבדים, מנועים מיושנים).
לדעתי, רכב שלישי, רק בנזין.
אביגדור
בוקר טוב אביגדור,
הסיבה לדיזל בפאג'רו הפתוח היא כי הדגם הפתוח הגיע רק עם מנוע דיזל ידני 2500 סמק. אין אחר בדגם הזה.
דגמים אחרים של היפניות נופלים אצלי בקטגוריה של "רק אם הם מציאה מיוחדת" ובכל מקרה יהיו בנזין. (לפחות על הטרופר כבר שמעתי שהדיזל בעייתי)
סופה - כמובן שלא דיזל ולא אוטומטית
גראנד - כנראה שחייב להיות אוטומט ובכל מקרה בנזין.
תודה,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
עדכון:
טוב, מהדיסקו החלטתי לרדת, אני שומע יותר מידי על בעיות אמינות גם ברכבים מטופלים.
.
צודק
דיסקו חרא של רכב!!!!! תמיד תקשיב למאיר!
אפשר את הטלפון של זוג הקשישים בבקשה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
fuksi
צודק
דיסקו חרא של רכב!!!!! תמיד תקשיב למאיר!
אפשר את הטלפון של זוג הקשישים בבקשה?
ואללה פוקסי אנא ממך תנסה לסתור את דברי לא לתת לאמוציות להתפרע