שי .. דנה 44 או דנה 30.. אותם יוקים בציריה.. ומה שנשבר זה היוק והצלב. אז אין שום הבדל.
Printable View
שי .. דנה 44 או דנה 30.. אותם יוקים בציריה.. ומה שנשבר זה היוק והצלב. אז אין שום הבדל.
בלי קשר לאופי השימוש, צמיגים גדולים וכבדים מדי מאיצים בלאי של כל מכלול מכני אפשרי ומפרקים את הרכב. נמאס כבר להתווכח איתכם על זה. אתם אטומים ומתעלמים מהמציאות. גלגל גדול עביר יותר, אבל יש לו מחיר כבד, אלא אם משנים ומשדרגים לכבודו את כל הרכב. לא לחינם בנייה נכונה של רכב שטח מתחילה מבחירת גודל הצמיגים הרצוי והתאמת כל יתר המכלולים לנתון הזה.
אבל - במקרה הזה, לא הצמיגים אשמים אלא רק אופי השימוש.
מנסיון רב מאוד בעבר ומהיכרות מאוד אישית ועם חלק גדול מהחבר'ה שמתאספים בימי שישי בחולות ומנסים להוכיח זה לזה של מי יותר גדול, אתה תשבור את הג'יפ גם עם צמיגי 31', אולי אפילו עם הצמיגים המקוריים הקטנים (29).
"ווילי", "קפיצות באוויר", "לחיצות","התחרעויות" ושאר תרגילים שמאפיינים את חובבי הדיונות, ישברו בסופו של דבר גם ציריות מחוזקות ובאמת לא חשוב מה קוטר הצמיג.
אני דווקא חושב שנהיגה בדיונות זה כיף, הרבה מאוד שנים נסעתי בדיונות. דיונות הן תא שטח הרסני ביותר לרכב! לכיף יש מחיר, ואתה צריך לעשות את החשבון עם עצמך, אם כל זה באמת שווה.
בלי נעילה קדמית ועם צלבים איכותיים וציריות תקינות, קשה מאוד לדפוק ציריה. האם הציריות שהבאת היו חדשות, או במצב חדש? האבטחות ישבו טוב ויפה במקום?
למה נראה לי משום מה שנעילה קדמית דווקא שומרת על הציריות יפה-יפה?
הציריות היו חדשות חדשות אף אחד לפני
לא נגע בהם.. האבטחות היו במקות (לפי מיטב ידיעתי... לאן יש להם לזוז בחודש)
ואם הם לא היו במקום הכוסיות היו עפות גם בנסיעה לא? לא רק בווילי...
תאמת ניראה לי לפי כמה חישובים שאם ההיתי עם נעילה קידמית
אז לא היה נשבר כלכך מהר... למה????
כי כשעולים לווילי אז כמובן הגלגלים הקידמיים גם מסתובבים
וכשנוחתים תמיד יש גלגל אחד שנוגע באדמה ראשון (מהקידמיים כמובן)
ואז הוא עוצר וכל הכח שהיה אמור לבוא אליו עובר לגלגל השני
ואז כשהוא נוחת בוםםםםםםםםםם...
אם היתה נעילה אז הגלגל הריאשון לא היה עוצר והכוח
היה נשאר שווה בין שתי הגלגלים... אולי אני טועה...
קיצר לעיניין מאיפה אני קונה את הצלב של פרסיז'ן??
אני חושב שאודי מזרחי מוכר פרסיז'ן, אבל לא יודע אם נשאר לו עדיין מהחברה הזאת. צב ללא פטמת גרוז בלבד!
עם נעילה, המצב יותר גרוע, אם אתה משתולל חזק. יכול להיות מצב בו אתה נוחת על גלגל אחד, ואז הוא ישר חוטף את כל הזעזוע וממשיך להסתובב וכמובן נשברת הציריה. עם נעילה קדמית בהחלט קל יותר לשבור. אבל מצד שני, פשוט צריך להשתולל כי אתה עובר מכשולים הרבה יותר בקלות.
מה שכן, שיפור מהלכי מתלה ושיכוך יכול לעזור נגד שבירות. ככה אתה תמצא את עצמך הרבה פחות עם גלגלים באויר ופרפורים עד המוות.
כמובן :rolleyes:
שכחתם להיתייחס למשהו קטן...
כשאתה בא לעלות עליה מחול ובגובה של איזה 10 12 מטר
אז מן הסתם לא צריך שם נעילות ואין שם הצלבות
אז צריך רק הרבה גז וזאת הבעיה שאי אפשר לעצור שניה ליפני הסוף
אתם לא יכולים להגיד לי שבעליה כזאת אם יש נעילות
אז אפשר לבוא לאט........
אז הברירה היחידה זה לוותר על עליות כאלה..
אז מה הכיף.........
סליחה, אבל אם אתה מגיע למצב שאתה מסיים את העליה בווילי, זה אומר שאתה היית יכול לבוא בהרבה פחות גז. וגם אם הקפצת גלגלים למעלה כמו מטורף, אתה יכול טיפה להוריד את הרגל ממש בסוף ולנחות בלי לשבור כלום. כמו שקורה לי לפעמים.
http://www.jeeptrip.com/albums/yyqieplh-2.jpg
אתה כנראה לא רגיל לזה שיש לך הרבה כח, אחרי שעברת לסופה מויטארה. פה אתה לא צריך להיות כל הזמן בפול גז, צריך להפעיל את הרגש. יש רגעים ששמים פול גז, ויש נקודות שצריך להרפות קצת, כמו למשל, בנחיתה!
טוב מה אני יגיד לכם...
צ'אנס אחרון ל33.
אני ישים שוב פעם צירייה מחוזקת אני ישיג את הצלב של פרסיז'ן
אני ינסה גם על הדרך לחזק את האוזניים של הצירייה
ואני ינסה לא לילות לווילי או להוריד את הגז בסוף..
ונראה מה יהיה....
אפשרי להוסיף חיזוקים. רק שים לב שאתה לא מגביל את התנועה של המפרק כאתה מסובב את ההגה על הסוף.
איך אתם מצליח לעשות דיון של 2 או 3 דפים על דבר כזה, חביבי, אתה לא צריך צלב/ציריה מחוזקת, אתה צריך מורה/מדריך לנהיגה נכונה, אתה שובר כי אתה משתולל ולא יודע לנהוג.
אם בכל זאת אתה מתעקש להמשיך לנהוג ככה תחליף את כל הסרן לגדול יותר כי גם צלב או ציריה מחוזקים ישברו ככה.
ארז אני מחזק את ידיך
כמו שזה נראה, מהתשובות שלו כל מה שהוא רוצה להגיד זה: "אני משתולל"
אז תגיד אני משתולל, נהנה מזה, לא אכפת לי לשלם את המחיר של זה.
או שתקנה בקאי
זה נשמע הזוי כמו מה שאני עומד לכתוב כאן:
"מישהו יודע על פגוש ושילדה מחוזקים? אני אוהב להיכנס בקירות במהירות 80 קמ"ש וכל פעם הרכב מתעקם כולו."
"לך לאספיר יש להם פגוש חדש שמתאים בדיוק לרכב שלך, אבל הכי טוב לא להיכנס בקירות"
"אבל אני נהנה להיכנס בקירות"
אז מי שאוהב להילחם בטחנות רוח, שיחליף גם את הצירייה ה40 שלו, אתה לא רוצה להקשיב לעצות של האנשים כאן, אתה רוצה להשוויץ שאתה עושה ווילי, סבבה תהנה. שיהיה לך בכיף. לכל אחד יש את ההנאות שלו, לכל הנאה יש מחיר, אלוהים יודע שאני משלם על השטויות שלי, אבל כשאני מבקש עצה לפחות אני (משתדל) להקשיב.
מזה קשור מה אתם מבלבלים תמוח
אני סך הכל אומר שאני אוהב להישתולל
ואם יש משהו שיעמוד בזה
(עובדה שיש איזה עליה שניסתי לעלות שברתי טרנספר ולא נסיתי יותר...כי אני יודע מה יהיה
אבל שאתה בא לעליה פעם ראשונה אתה לא יודע איך זה יגמר)
אז מה כל אחד בא כאילו הוא הכי חכם.....
אתם לא מכירים אותי ולא יודעים איך אני נוהג
אז אל תענו סתם..
זה שאני שובר ציריה כי אני עולה דברים שכמה ממכם
ההיתם מתקפלים ובורחים.... ומה לעשות צריך לבוא בגז
ומי שלא נראה לו השרשור הזה שלא יכנס ושלא יענה
''מבזבזים 2-3 דפים על זה''' כאילו זה על חשבונכם? מזה מפריע לכם????????????????
ומי שרוצה לנסות לעזור תודה רבה
מה זה קשור שאני רק רוצה להגיד שאני משתולל.....?????
איזה אנשים............................
אדון שמיל
שאלה ברצינות ולא קנטרנות או רצון לדף 3 בשרשור..
אך אתה יכול לכתוב בתוך הציטוט אחרי כל שורה ועוד להוסיף צבע אדום..???
תותח