http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=2093
Printable View
אני מצרף דף סרוק מספר הרכב עם נהל בדיקת הדיסקיות בדיפרנציאל אחורי. תוכל לשים לב שהם משתמשים בכלי יעודי.
המומנט הנדרש בתחום העליון הוא גבוה (200 lb-ft) ויתכן שעלול לפגוע בהברגה של אום הגלגל אם תבצע את זה כפי שכתבתי (אני מאמין שלא אבל לא יודע).
לכן עדיף במידה ורוצים לבצע את הבדיקה לייצר כלי כמופיע בתמונה או ללכת למוסך שיש לו את הכלי היעודי הזה (המוסך המרכזי?).
אבישי
אני מעולם לא יחסתי חשיבות לרעש של חריקת הגלגלים בסיבוב במקום.
זה הגראנד השני שלי ולשניהם יש את החריקה הזאת של הגלגלים במקום.
בגראנד הנוכחי שלי אין תחושה של "נסיעה עם ברקס" או משהו כזה, אין בעיה בהעברה מ HIGH ל LOW וחזרה וחוץ מהרעש בסיבוב במקום - הכל רגיל.
השאלה שלי היא למה להחליף טרנספר ?
לכם אין את הרעש הזה בסיבוב במקום? (דני? אלי?)
מנסיון -החלפתי גם טרנספר ל-242 משומש וגם קייס אחורי למוגבל החלקה חדש, בהפרש של תקופה לא קצרה, התיקתוק מאחור (בבקקס) יכול להישאר שם הרבה שנים ועדין המגביל יעבוד מצוין (אצלי כמה עשרות אלפי ק"מ)ורק בפרץ של "שידרוגיטיס" החלפתי את הקייס, לגבי הטרנספר ה249 שווק חיים ע"י קפיצות בשרשרת בסיבוב הדוק לא חשוב לאיזה כיוון למרות רוב הדעות בפורום,אם התחושה הכבדה בהגה לא מפריעה לך תשאר אם 4*4 קבוע יותר טוב,אישית אני אוהב 4*2 רוב הזמן אם פרונט "חופשי" רק עניין של טעם.
קובי ..
הלוואי שהיו כולם מקפידים על הוראות היצרן כמו שאנחנו בקנאות שומרים על הרכב..
לצערי, ישנם מוסכניקים (לא כולם) וגם בעלי רכבים שחושבים שהם יודעים מה טוב יותר מהיצרן לרכב וממלאים שמן ששמים בסרנים רגילים. לצערי הסרן של הגרנד מאוד רגיש לסוג השמן (לא האמנתי עד כמה..) גם אני חוויתי את הבעייה שנבעה מהחלפת שמן בסרן, על פניו תחזוקה רגילה.
המכונאי שם שמן 80\90 כי זה מה שהוא ממלא בסרנים.. וגרם לנזק אחרי נסיעה די קצרה לדיסקיות החיכוך.
התופעה היא, נעילת הסרן, סיבובים ממש קשים (תופעת ידית בלם משוכה) וחריקות מהסרן הקדמי בגלל הנעילה בזמן סיבוב בכביש.
אני החלפתי את השמן מיד ל75\140 וקניתי בקבוקון אבל היה כבר מאוחר מדי.. :( הנזק כבר נעשה.
אם כבר אז כבר.. החלפתי את הקייס לOpen carrier. והכל חזר לקדמותו. לאחר מכן הכנסתי נעילה אחורית וזה הכל.. אין לי את הבעייה ומעולם לא חזרה על עצמה.. (היום אני יכול לשים 80\90 וללא שום בקבוקון תוסף מכיוון שהדסקיות כבר לא שם).
כפי שציינתי קודם באחת ההודעות הבעייה היא בשימוש בשמן לא מתאים ונזק לדסקיות ההחלקה.
בהצלחה דני
קובי אתה גר לא רחוק ממני.. אם יש לך בעייה דבר איתי בנייד.. במקרה הגרוע נשתה קפה :)
היי קובי ודני
הצלחתי להתבלבל ולהלחץ...
לפי הוראות יצרן מומלץ למלא 80/90 ולהוסיף תוסף לLSD באחורי.
ההמלצה ל 75/140 זה למטרות גרירה, אני מפספס כן משהו:confused:
אורן.
אורן . דבר איתי..
מעבר לזה, אני מוכן לסרוק את ספר היצרן שמראה על השמן שקרייזלר ממליצה.
חד חד משמעי מוגדר שמן מסוג 75W-140, GL5+בקבוקון תוסף לסרן. ולא 80\90..
בסרן הקדמי ניתן לשים 80\90, זה לא מהווה בעייה (אין דסקיות החלקה).
אני אעלה את הסריקה ברגע שאוכל.
דני
שוב שלום
היום נפתח הסרן
ישנם שני דיסקיות שבורות
ישנם שני דיסקיות חלקות וכול השאר משונננות
אז כול מי שאמר שהבעיה היא מהסרן צדק
אצלי נשברו החלקות
עכשיו הבעיה היא להשיג דיסקיות כאלה
אצל ינוביץ אין כאלה במלאי במכשירי תנועה גם אין
האים יש למישהוא דיסקיות כאלה
אשמח גם אם מישהוא יכול לשלוח את השרטוט מהספר רכב של כול הסרן
ושל הקיס
העניין די דחוף הרכב עומד
תודה יריב
אהלן.
משתתף בצערך.
כמו שפורסם פה בעבר-יש גראנד בפירוקיית "האחים יזדי" בראשל"צ.
אני לא בטוח שהסרן עדיין שם תתקשר לפני שאתה הולך.
יש להם אחלה אתר שבו אתה יכול ליראות את הרכב.
אם לא הסתדרת תתקשר אליי-0502050936 יש מצב לעוד מקום אבל צריך ליבדוק
בהצלחה
חנן
אני אבדוק בבית עם יש לי כאלה תקינות.. במקביל תמשיך לבדוק בפירוקיות.. לחסוך בזמן.
יש דיסקיות של wj
עדין לא ראיתי אותם
האם מישהוא יודע אם הדיסקיות של הwj
מתאימות לסרן של הzj
דרך אגב שני הסרנים דנה 44 אלומיניום
תודה יריב
יריב,
הזדמנות לזרוק את ה-LSD הזה לקיבינימאט, תרכיב קייס פתוח רגיל וזול, ובהזדמנות תתקין נעילה אמיתית, זולה ופשוטה, אוטומטית כמובן
קובי
http://www.jeep4x4center.com/jeep-ax...herokee-zj.htm
ירון - הקישור למעלה נותן לך את כל מה שאתה רוצה וצריך.
בגדול, אתה צריך את בלון מס'6 (קייס פתוח).
מה שקיים אצלך ברכב זה בלון מס' 7 (קייס עם דסקיות)
יש גם את הדסקיות עצמם בלון מס' 10.
בהצלחה
השועל
אני שמח לשמוע שהכל הסתדר .. הכל באהבה.
* רונן שאל אותי לפני כמה שעות עם סרן של ZJ וסרן של WJ זהים. אז אני מעריך שזה קשור למה שרשמת על הדיסקיות.. השאלה הייתה כללית מדי והתשובה בהתאם - בכללי וחיצוני הם לא זהים. אבל זה פחות משנה עכשיו, העיקר שהסתדרת.. :)
נתראה בשטח
השועל