תגובה להודעה: בולמי טאפ דוג ג'ימיני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
למדתי בפורום הזה עם השנים...
לא צריך להקשיב לכל מה שאתה שומע פה בפורום...(אני למשל למדתי השבוע בפורום שאם נקרעת לך זרוע רדיוס ברכב הדבר הכי טוב זה ללכת לקנות רתכת ולחבר אותה חזרה(למרות שזו פעם ראשונה שלך בחיים שאתה מרתך וזה אכן גם נראה ככה....אהה...וגם למדתי בפורום שחבר מערכת המנהלים של האתר מסכים עם המעשה האדיוטי הזה...אוו ועוד משהו(במקרה גם מאותו השירשור...יש לי אגו מנופח(זה מגיע עם הכרס כנראה)...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
לא צריך להקשיב לכל מה שאתה שומע פה בפורום...(אני למשל למדתי השבוע בפורום שאם נקרעת לך זרוע רדיוס ברכב הדבר הכי טוב זה ללכת לקנות רתכת ולחבר אותה חזרה(למרות שזו פעם ראשונה שלך בחיים שאתה מרתך וזה אכן גם נראה ככה....אהה...וגם למדתי בפורום שחבר מערכת המנהלים של האתר מסכים עם המעשה האדיוטי הזה...אוו ועוד משהו(במקרה גם מאותו השירשור...יש לי אגו מנופח(זה מגיע עם הכרס כנראה)...
תאכל אותי וזהו :)
אז מדבריך אפשר להסיק שהבולמים אמורים לעצור/לקבוע את המהלך , לפחות בפתיחה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
תאכל אותי וזהו :)
אז מדבריך אפשר להסיק שהבולמים אמורים לעצור/לקבוע את המהלך , לפחות בפתיחה?
תעשה ניסוי: תעלה את הרכב על ליפט, ותנתק את הבולמים ישנם שתי אופציות.
אם הרכב הוא קפיצי עלים, אז הסרן ישאר תלוי על הקפיצים והקפיצים יגבילו אותו.
אם הרכב מסולסל אז הסרן פשוט יפול אלא אם הדרישפט או השפור או כול רכיב אחר שלא אמור
להגביל את התנועה של המתלה בכיוון מעלה ומטה ימנע ממנו לרדת
כלומר מה שנשאר זה רק הבולמים שמגבילים את המצב הזה
ישי, לא גילית לי פה משהו חדש, אני שואל אם זה תקין. האם באמת דברים תלויים בבולמים, הרי גם לסליל יש רמת מתיחה מסויימת עד שהוא עוצר.
ברוב המוחלט של הרכבים עם קפיצי סליל הבולם הוא גובל מהלך הפתיחה של המתלה.
זה תקין ואין עם זה בעיה.
אגב לגבי הפתיחה של הקפיץ, ברוב הרכבים הקפיצים אינם מוחזקים/מחוברים לשילדה או הסרן אלא פשוט מונחים עליהם, במידה ותשים בולם ארוך יותר(ולרוב עוד כמה שינויים ) הקפיץ פשוט יפול החוצה(מכאן נולד הדרופ קיט), חלק קטן מהחברות מרסנות את הקפיץ אל הסרן למנוע רעשי תזוזה.