תגובה להודעה: הג'יפ לא מניע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
סוף דבר-
קירר את המוח, ואת הקוקו, ובסוף זה היה, כצפוי, החיישן במפלג, הבן ז%$*...
היום החלפתי מפלג, התעסקתי עוד קצת, אבל בסוף הניע, עם הרבה עשן מהדלק הלא שרוף שהצטבר בצילינדרים.
גיתאי, תתחיל לסמוך על האינסטינקטים שלי, כבר פעם שניה...
הלילה אפשר לישון בשקט:cool::cool::cool:
תודה לכל מי שניסה לסייע בפתרון הבעיה
קובי
תנסה למקד - בדקת אם זה היה החיישן עצמו שתקול? חיווט לחוץ/קרוע? גוף המפלג? מה?...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
תנסה למקד - בדקת אם זה היה החיישן עצמו שתקול? חיווט לחוץ/קרוע? גוף המפלג? מה?...
תפסיק לבטל שמחות :twisted:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav21
תפסיק לבטל שמחות :twisted:
קשה לי עם זה שאנשים מצליחים בלעדיי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
ידידי,
כבר בשיחתנו אתמול אמרתי לך, שהחישן הנזכר לשבח בפוסטים הקודמים, לא מיתג לי את ה-5V הידוע גם הוא לברכות. כאמור,אחרי שנוכחתי לדעת זאת, המחשב נזכר גם הוא שמדי פעם, הוא צריך איזה סנכרון קטן, ע"י מיתוג של 5V בהתאמה לסיבוב המפלג, וכשלא היה לו-רשם לי קוד תקלה 54. עם צירוף שני אלה הבנתי מעל לכל ספק סביר, שהחלפת החיישן תפתור את התקלה, ואכן כך היה. קצת משחקים אח"כ כי כיוון ההצתה טיפה שונה בין המפלג הישן לחדש, כמה התנעות ממושכות ותקיפות עם מצערת פתוחה לרווחה, והניע.
גוף המפלג תקין, כך גם החיווט והקונקטור, הבעיה בפיק-אפ עצמו. מזל שיש חלקי חילוף בצד...
ליל מנוחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
ידידי,
כבר בשיחתנו אתמול אמרתי לך, שהחישן הנזכר לשבח בפוסטים הקודמים, לא מיתג לי את ה-5V הידוע גם הוא לברכות. כאמור,אחרי שנוכחתי לדעת זאת, המחשב נזכר גם הוא שמדי פעם, הוא צריך איזה סנכרון קטן, ע"י מיתוג של 5V בהתאמה לסיבוב המפלג, וכשלא היה לו-רשם לי קוד תקלה 54. עם צירוף שני אלה הבנתי מעל לכל ספק סביר, שהחלפת החיישן תפתור את התקלה, ואכן כך היה. קצת משחקים אח"כ כי כיוון ההצתה טיפה שונה בין המפלג הישן לחדש, כמה התנעות ממושכות ותקיפות עם מצערת פתוחה לרווחה, והניע.
גוף המפלג תקין, כך גם החיווט והקונקטור, הבעיה בפיק-אפ עצמו. מזל שיש חלקי חילוף בצד...
ליל מנוחה
תראה, אחד מהשניים: או שבדיקת הניצוץ שלך לא היתה נכונה ורק דמיינת שיש ניצוץ, או שהתקלה לא היתה קבועה, ולכן מדי פעם החיישן היה ממתג והיה ניצוץ ומדי פעם לא. גם אצלי היה לא מזמן קוד 54 והחיישן היה דפוק, אבל לא ברמה של בעיית התנעה אלא בתזמון לא טוב שהביא לסחיבה חלשה בעליל. חיישן קמשאפט שלא נותן כלום עד כדי בעיית התנעה, גורם למחשב שלא להוציא ניצוץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gnaveh
תראה, אחד מהשניים: או שבדיקת הניצוץ שלך לא היתה נכונה ורק דמיינת שיש ניצוץ, או שהתקלה לא היתה קבועה, ולכן מדי פעם החיישן היה ממתג והיה ניצוץ ומדי פעם לא. גם אצלי היה לא מזמן קוד 54 והחיישן היה דפוק, אבל לא ברמה של בעיית התנעה אלא בתזמון לא טוב שהביא לסחיבה חלשה בעליל. חיישן קמשאפט שלא נותן כלום עד כדי בעיית התנעה, גורם למחשב שלא להוציא ניצוץ.
ככל הנראה הוא מיתג פעם כן- פעמיים לא, אמנם ראיתי ניצוץ (אפשר לדמיין ניצוץ? אפשר גם לדמיין שהרכב הניע, עובדה), אבל בדקתי ניצוץ רק בערב הראשון לתקלה, ורק בצילינדר אחד, ובלאו הכי ניצוץ לא מעיד תמיד על ניצוץ במקום ובזמן הנכון. כשהחיישן מזייף, נוכחתי לדעת בעבר, שהסחיבה יורדת קשות, יש חיתוכים ובאק פיירים ובאופן כללי אי אפשר לנסוע, אבל אפשר להניע, גם אם לזמן קצר. בכל מקרה, הבעיה נפתרה, עכשיו צריך רק רוטור מפלג חדש כי הרכבתי אחד משומש שהצלחתי לגרד ממישהו רק לצורך הבדיקה.
ותפסיק לחפור, בסוף עוד תשכנע את הג'יפ שלא באמת תיקנתי אותו...
קובי