חוזר: ריתוך - שאלה / מסקנה / חוו"ד
אתה נע מהר מדי, אביגדור. 90% מהשגיאות של רתכים מתחילים הם קצב התנועה. נסה לנוע בקצב איטי יותר משמעותית, עם תנועה אחידה.
יתכן שזה משהו אחר כמו דפוס תנועה מרוח מדי או מרחק אלקטרודה לא עקבי ולעיתים גדול מדי, אבל ההימור הראשון והבטוח ביותר הוא קצב התנועה.
קראתי את תגובתך שוב והבחנתי במשהו נוסף: 3-4 ס"מ? זה המון שטח לרתך. הרבה יותר מדי. לא יותר מ5-7 מ"מ בכל פעם לאלקטרודה 2.5.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
קראתי את תגובתך שוב והבחנתי במשהו נוסף: 3-4 ס"מ? זה המון שטח לרתך. הרבה יותר מדי. לא יותר מ5-7 מ"מ בכל פעם לאלקטרודה 2.5.
"לגמור" אלקטרודה על 5-7 מ"מ או לרתך 5-7 מ"מ, לעצור ולהמשיך אחרי כמה זמן?
זה לא כלכ ך ברור ואני אשמח אם תפרט.
תודה
לא 5-7 מ"מ אורך, אלא רוחב הריתוך. אפשר לפרוס ריתוך גם מעבר לזה, אבל זה כבר אסתטיקה. אני הבנתי שהוא ניסה לרתך קטע שאורכו 10 ס"מ, עומקו לא ידוע ורוחבו 3-4 ס"מ. תצייר קטע באורך ורוחב כזה, שים אלק' 2.5 ליד ותבין למה זה לא הגיוני.
איזה מרחק אלקטרודה אמורה להחזיק זה תלות בעובי החומר ועומק הפאזה. אני לא יודע לחשב לך את זה וזה גם לא חשוב - אף אחד לא יכול לעבוד ככה חוץ ממכונות. לומדים לראות בבריכה את החומר עצמו ואת השלאקה, כך יודעים אם הקצב טוב או לא. זה לוקח זמן, הרבה מטראז'. אני לא יודע כמה, אצלי פשוט שמתי לב יום אחד שאני לא מסתכל יותר על הלהבה אלא על הבריכה.
פירוט מלא בנושא יהיה בקרוב...
אה, אופס. לא שמתי לב.
תודה ואני מחכה למדריך :-)
ציטוט:
ואם כבר, אז בדיון שאני עורך עם עצמי כבר כמה ימים ניצח הפקפק כניראה כי הוא הרבה יותר נייד מממיר מתח, יש למישהו השגות בנושא ?
אם אתה מדבר על משהו שמשמש לחניוני לילה:
אז כן, יש לי השגה מאוד גדולה בנושא. פקפק בחניון לילה זה משהו שהיו אמורים לאסור בזמנו באמנת ז'נבה. אתה בא כדי להיות בטבע, לקשקש, להנות מהשקט, מהכוכבים, ואז מופיע החכמולוג התורן עם המיפגע הסביבתי הנ"ל.
במקום לנסות לצלול בבירכה אפשר לדמיין בראש איזה קו אתה עושה עם האלקטרודה ולעזוב את החומר לנפשו במיוחד בריתוכים במצב כזה -I ( "- " זה האלקטרודה ).
זאת אומרת לא לדלג כי אתה רואה חומר אלה לעבוד בתנועות קטנות וחלקות אבל לראות איפה האלקטרודה עברה ולא איפה יש נוזל.
בקיצור שלאקה זה חולרה רציני, עדיף להשקיע כסף באלקטרודות בלי שאלקה במיוחד אם אתה מרתך מעט.
תקבע לך מהירות שנראת לך אופטימלית ואם אתה חופר בברזל תוריד קצת כוח עד שתמצא את הנקודה וזה משתנה בין רתכות.
אלון אתה יכול לתאר איפה ההבדל ומה אתה רואה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי kd2
במקום לנסות לצלול בבירכה אפשר לדמיין בראש איזה קו אתה עושה עם האלקטרודה ולעזוב את החומר לנפשו במיוחד בריתוכים במצב כזה -I ( "- " זה האלקטרודה ).
זאת אומרת לא לדלג כי אתה רואה חומר אלה לעבוד בתנועות קטנות וחלקות אבל לראות איפה האלקטרודה עברה ולא איפה יש נוזל.
בקיצור שלאקה זה חולרה רציני, עדיף להשקיע כסף באלקטרודות בלי שאלקה במיוחד אם אתה מרתך מעט.
תקבע לך מהירות שנראת לך אופטימלית ואם אתה חופר בברזל תוריד קצת כוח עד שתמצא את הנקודה וזה משתנה בין רתכות.
אלון אתה יכול לתאר איפה ההבדל ומה אתה רואה?
תשמע, לראות הבדל זה קשה, במיוחד אם אתה חסר ניסיון.
החוכמה הקטנה שלי, זה שהניסיון עושה את שלו, קשה מאוד להסביר איך מרתכים טוב, ובטח שבהתכתבות.
יש פה עניין של רגש, והרבה ניסיון עם הרתכת הספציפית **שלך**. אני יכול להגיד לך שעם הרתכת המצ'וקמקת שלי, אני ירתך יותר טוב מאשר עם רתכת חדשה אחרת, כי אני לא רגיל אליה.
חשוב מאוד לצבור שעות ריתוך, בסוגים שונים של חומר, ועובי שונה.
העצה הטובה שיש לי, זה להתחיל את הריתוכים הראשונים במבנים שאפשר לחפף בהם.
אין טעם להתחיל ללמוד לרתך, על כלוב התהפכות למשל.
בקיצור, כל רתך מתחיל צריך לבנות קודם כל שולחן ריתוך. גם לומדים המון, וזה משפר את העבודה על דברים רציניים בהמשך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אלון_ק
לא 5-7 מ"מ אורך, אלא רוחב הריתוך. אפשר לפרוס ריתוך גם מעבר לזה, אבל זה כבר אסתטיקה. אני הבנתי שהוא ניסה לרתך קטע שאורכו 10 ס"מ, עומקו לא ידוע ורוחבו 3-4 ס"מ. תצייר קטע באורך ורוחב כזה, שים אלק' 2.5 ליד ותבין למה זה לא הגיוני.
איזה מרחק אלקטרודה אמורה להחזיק זה תלות בעובי החומר ועומק הפאזה. אני לא יודע לחשב לך את זה וזה גם לא חשוב - אף אחד לא יכול לעבוד ככה חוץ ממכונות. לומדים לראות בבריכה את החומר עצמו ואת השלאקה, כך יודעים אם הקצב טוב או לא. זה לוקח זמן, הרבה מטראז'. אני לא יודע כמה, אצלי פשוט שמתי לב יום אחד שאני לא מסתכל יותר על הלהבה אלא על הבריכה.
פירוט מלא בנושא יהיה בקרוב...
העומק לא קריטי במקרה שלי, רציתי "לתפור" בין שני קצוות. לגבי מה לראות, נכון קשה עד בלתי אפשרי באינטרנט, אך אולי טיפ או שנים? איך שמת לב שאתה מסתכל על הבריכה ולא על הלהבה?
אביגדור
ציטוט:
תשמע, לראות הבדל זה קשה, במיוחד אם אתה חסר ניסיון.
אני מניח שדיברת אלי כי ציטטת אותי אבל השאלה לגבי ההבדל הייתה דווקא לאלון בהקשר להבדלים בין החומרים שהוא רואה בבריכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
בקיצור, כל רתך מתחיל צריך לבנות קודם כל שולחן ריתוך. גם לומדים המון, וזה משפר את העבודה על דברים רציניים בהמשך.
אני אישית לא מסכים איתך. וכן, יש לי שולחן שאני בניתי. מה שכן חשוב, לפחות בשבילי, הוא זוג מלחציים טובים שמתפקדים ונחמד גם שיכולים להסתובב. WILTON או משהו כזה, כמו שלכולם יש. מלחציים זולים שנותנים תמורה לכסף.
אני 99% מהריתוכים שלי לא מרתך על השולחן.
למה הדגשתי מה שהדגשתי? אחד הפרמטרים החשובים בריתוך הוא נוחות הפוזיציה שהרתך נמצא בה. רתך איך שנוח לך. נוח לך על שולחן? אחלה, תרתך על השולחן. על הרצפה? עם שתי ידיים? סבבה, הכי חשוב שיהיה לך נוח. אם לא נוח, לא מתרכים, לא מתעצלים ומוצאים פוזיציה טובה יותר.
כמובן שיש יוצאים מן הכלל, כמו ריתוך אוברהד.
אני אדגיש ואומר, מה שכבר נכתב פה, את ההבדל בין ריתוך מוצלח ללא מוצלח מצליחים לזהות במהלך הריתוך ולשפר, רק אחרי ניסיון. מטרז' ריתוך, כמה שיותר. בריתוך אין אפס, שום דבר לא יחליף את הניסיון. וברור שמי שמתחיל וקורא את זה מתבאס ומחפש דרכים לקצר תהליכים - אין. נקודה.
בשורה התחתונה, רתכו כאילו אין מחר. כמה שיותר, ותשתפרו.
יש קיצור תהליכים בצורות של אדם שמדריך אותך, וגם כישרון הוא פאקטור.
רובכם מרתכים עם אלקטרודות מסגרות כללית כגון זיקה 6013 או Z-11, שימו לב שהמרווח שאתם קוראים עליו בספרות לא תופש כאן - אין צורך להסתכל על הלהבה או הרסס, מסתכלים על "הבריכה" ומתקדמים בקצב שלא נותן לה לגלוש לפני האלקטרודה, עם התאמה נכונה של עובי האלקטרודה והאמפראז' צריך ממש לגעת במשטח תו"כ הריתוך, לא לשמור מרחק של אלקטרודה ממנו. נסו לעבוד בצורה כזאת ותקבלו ריתוכים יפים וחזקים, ללא בועות אוויר, ללא רסס, השלאקה תקפוץ מעצמה כיחידה אחת ברגע שהעבודה תתקרר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
רובכם מרתכים עם אלקטרודות מסגרות כללית כגון זיקה 6013 או Z-11, שימו לב שהמרווח שאתם קוראים עליו בספרות לא תופש כאן - אין צורך להסתכל על הלהבה או הרסס, מסתכלים על "הבריכה" ומתקדמים בקצב שלא נותן לה לגלוש לפני האלקטרודה, עם התאמה נכונה של עובי האלקטרודה והאמפראז' צריך ממש לגעת במשטח תו"כ הריתוך, לא לשמור מרחק של אלקטרודה ממנו. נסו לעבוד בצורה כזאת ותקבלו ריתוכים יפים וחזקים, ללא בועות אוויר, ללא רסס, השלאקה תקפוץ מעצמה כיחידה אחת ברגע שהעבודה תתקרר.
אתה שולל את כל מה ששמעתי עד היום:
לגעת במשטח? לא ליצור "קשת"?
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
אם אתה מדבר על משהו שמשמש לחניוני לילה:
אז כן, יש לי השגה מאוד גדולה בנושא. פקפק בחניון לילה זה משהו שהיו אמורים לאסור בזמנו באמנת ז'נבה. אתה בא כדי להיות בטבע, לקשקש, להנות מהשקט, מהכוכבים, ואז מופיע החכמולוג התורן עם המיפגע הסביבתי הנ"ל.
ממש, אבל ממש לא !!!!
זה לצרכי עבודה במקומות שבהם אין חשמל של חח"י. בלבד.
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
כזה? :-)
יצא קצת עקום אבל טפו טפו טפו מחזיק מעמד.
שימוש מעשי ראשון עם הרתכת CO :-)
http://jeepolog.com/forums/attachmen...ntid=347&stc=1
http://jeepolog.com/forums/attachmen...ntid=348&stc=1
אמנון, להבדיל אלף הבדלות מריתוכי OVERHEAD, ריתוך אידאלי למתחיל נעשה על שולחן כשאתה יושב על כיסא לידו. זה הרי כמו לכתוב בעט - לא היית כותב באיזו פוזיציה מעוותת שלא נוחה, אז גם אל תרתך ככה. במקרה שלך אתה יוצא מן הכלל כי מה שאתה מרתך לא עולה על שולחן קטן...
ריתוכי OVERHEAD ושאר חיות שהם לא בפוזיציה של DOWN אני אפילו לא אנסה להסביר לאנשים, משתי סיבות: 1. אני עוד לא נותן OVERHEAD מושלם... 2. אף אחד בחיים לא יבין את זה מהאינטרנט. ריתוך טוב הוא תוצאה של קצת הבנה והרבה, הרבה נסיון. תעשה ניסוי, תרתך זוית 90 בין שני פלאחים בOVERHEAD. אתה תראה שאפילו שאתה היום מרתך מעולה בDOWN, הOVERHEAD יצא לך מחורבן עד שתבין איך להניע את האלקט' ולבחור את ההספק.
אביגדור, באופן כללי ניתן להבחין בשני גוונים עיקריים בבריכה, כאשר אם עשית בריכת שלאקה בתוך בריכת חומר רואים את התיחום שלה (בניגוד לבריכת שלאקה מעל בריכת חומר, שם תראה רק גוונים שונים עקב קצבי התקררות שונים). הסיבה היחידה לדעתי ששמתי לב שאני מסתכל על הבריכה ולא הלהבה זה כי מישהו אמר לי שזה מה שאני אמור לעשות ושזה כבר יבוא, לא לדאוג. וואלה, יום אחד פשוט שמתי לב. אז תחפש היום את ההבדלים בבריכה, אתה כנראה לא תמצא אותם ביום אחד אבל עם הזמן, כשאתה כבר תרגיש ביד שמחזיקה את האלקטרודה ותשמע באוזן שהאמפר והקצב נכונים (באלוהים, אני לא צוחק. בימים שריתכתי הרבה זה ממש ככה, אתה פשוט שומע שמשהו לא 100% אם האמפר לא מכוון נכון) אתה גם תראה את הבריכה. במיוחד עכשיו, כשאתה יודע לחפש אותה...
שכחתי לציין שבריכת שלאקה מעל בריכת חומר זה המצב הרצוי, כמובן. תחשוב איך זה נראה אחרי שזה מתקרר, זה נראה בדיוק אותו דבר כשזה חם רק שאז זה נוזלי יותר ואדום. אתה תראה שאפשר "לדחוף" את הבריכה קצת (דהיינו, פיספסתם ועליתם על זה בזמן - אפשר לתקן בלי להפסיק ריתוך) וזה יהיה חשוב לקיום ריתוך טוב בהמשך, כשתתחיל לרתך VERTICAL וOVERHEAD.
אלון, אתה אומר שהאידיאל למתחיל הוא לרתך בישיבה על כיסא ליד שולחן - כי אתה יוצא מנק' הנחה שהפוזיציה הזו הכי נוחה לו.
אולי למישהו הפוזיציה הזו נוחה מאוד, לי ממש לא. יותר מזה - אני אף פעם בשום מצב לא מרתך בישיבה על כיסא, ואני גם לא ממליץ לאחרים.
גם דברים קטנים שאני יכול לרתך על שולחן בישיבה, אני לא מרתך כך. אני תמיד עומד והאלמנט מוחזק במלחציים. ככה נוח לי.
בקשר לאובדהד אתה צודק ב-100%. כל מה שריתכתי עד היום לא נדרש לריתוך לאוברבד. אני גם בטוח שאם אני אנסה לרתך עכשיו בצורה הזו הריתוך יצא חרא.
אבל, אני מניח שכאשר אני אעבוד על רכב או כל אלמנט אחר ואצתרך לרתך באוברהד, קצת תיאוריה ביחד עם כמה שנים טובות ומטרז' ארוך של ריתוך שיש לי כבר, ולא יקח לי הרבה זמן ללמוד את הטכניקה - כמו שהיה עם ריתוך פרופיל עגול. כאן נכנס הפאקטור החשוב מכל של ניסיון. בזה זה נגמר. ניסיון.