תגובה להודעה: בניית מאגרי מים משימוש ביתי - השלכות ומשמעויות ?
משהו לא פחות חשוב - הם חומרי הניקוי למיניהם - כמו החומר ניקוי לאמבטיה.
חומר הברקה לברזים.... וכולי וכולי....
בכדי למחזר המודעות צריכה להיות קיימת אצל כל בני המשפחה ולא פחות חשוב אצל מי שמנקה את הבית.... (אם זה בן משפחה ואם לא).
חומרי הניקוי האקולוגים שאני מכיר (אקוור) מצוינים וכושר הניקוי שלהם לא נופל עם לא עולה על החומרים בסגנון פנטסטיק וכדומה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
אם אתה מעוניין להתייעץ, חבר מהשכונה, בשם שמעון צוק, הוא ההידרולוג של אדם טבע ודין, והוא מומחה לא קטן של מערכות לטיהור והשבחת מים בייתים.
יוני5
יוני,
אולי הוא יכתוב איזו מילה אחת או שתיים?
קישור לחומר שרלוונטי לשאלות?
סוף סוף באתר של מחריבי העולם רוצים קצת אקולוגיה...
אם יש לך בית פרטי הייתי הולך קודם כל על כיוון פשוט ומעשי בהרבה.
מי גשם שמעת?
גג שלך מהווה שטח איסוף מי=נגר מעולה, תחשב אל שטח הגג*מ"מ שנתי באזור שלך ותראה כמה הרבה מים תוכל לאגור אם תוביל את ניקוז הגג אל מיכל אגירה.
תחשוב שכל מ"מ בודד של מים משטח גג של 1מ"ר=ליטר.
תכפיל בממוצע שנתי גם אם עלוב יחסית ואתה מגיע לכמויות יפות מאד גם בנגב וזה בלי הדטרגנטיים של הכביסה ובלי מערכות טיהור מסובכות.
גג של בית בשטח 100מ"ר ברמת נגב מסוגל להניב 8-9ק"ב מים בשנה רגילה ו5-6ק"ב בשנה יבשה יחסית, במרכז או באזורים אחרים אתה מדבר על הרבה יותר.
בעיר העתיקה שיבטה כמעט לכל בית יש בור מים בחצר שהנפח שלו מעט מעל מה ששטח הגג*מ"מ שנתי ייתן לאגירה.
רק דוגמא קטנה,
דורון,
לא שאני מזלזל ב-8-9 קוב, אבל זה המון מאמץ בשביל כמות לא גדולה (תחשוב שאני צריך בור אגירה כזה - 2 * 4 מטר, בעומק מטר. זה ענק !!).
ואני צריך לאגור את זה בחורף לחודשי הקיץ.
לעומת כמות המים "האפורים", שהיא גם גדולה, וגם זמינה כל הזמן כך שהתחלופה תהיה גדולה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יוני5
הי זאביק,
אם אתה מעוניין להתייעץ ... אני אקשר בינכם.
אני אשמח.
איך אני יוצר איתו קשר ? (הוא מוזמן ליצור איתי קשר, כמובן :p)
1 קבצים מצורפים
היי,
בקובץ המצורף סיפור של אפריים קישון, השנה 1963, וכלום לא השתנה מאז...
שבוע טוב
Nash
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
זאביק
דורון,
לא שאני מזלזל ב-8-9 קוב, אבל זה המון מאמץ בשביל כמות לא גדולה (תחשוב שאני צריך בור אגירה כזה - 2 * 4 מטר, בעומק מטר. זה ענק !!).
ואני צריך לאגור את זה בחורף לחודשי הקיץ.
לעומת כמות המים "האפורים", שהיא גם גדולה, וגם זמינה כל הזמן כך שהתחלופה תהיה גדולה.
אתה לא חייב לחפור בור, בפרויקט לאיסוף מים כאלו חפרנו והשקענו בקרקע מיכלי 2 קוב שחורים כמו שיש על מקלחות צבאיות וכו', מה שאומר שמראש ויתרנו על חלק מהמים וזה כבר לא ממש מאמץ- עבודה של איש אחד עם טוריה ומוטיבציה.. מנסיון.
השאיבה החוצה היתה עם משאבה חשמלית.
בנוסף,
אתה יכול לאחד בינהם, אם אתה גם ככה הולך בכיוון של סינון אקטיבי כלשהו.
תגובה להודעה: מים אפורים - הפרדת צנרת ועוד...
הטוב ביותר לבצע הפרדה של הצנרת היוצאת מהבית עוד בשלב הבנייה. לא מומלץ להשתמש בכיור המטבח ובמדיח (הרבה שומנים ודטרגנטים אלימים) וכמובן באסלות. אני משתמש מזה 6 שנים במי המקלחת, מכונת כביסה (תוך שימוש בסבון כביסה אקולוגי) וכיורים.
כל הגינה, למעט הדשא מושקית במים אלו ללא כל בעיות.
אז ככה...בעז"ה מתישהו יהיה לנו בית מוכן.
והתחלנו לחשוב על ענין הגינה, ואז הביאו לידיעתנו את ענין הפרדת הצנרות, כולל איזשהו מתקן שמשפר את איכות המיים ה"אפורים".
מה שמענין אותי לדעת זה, האם מישהו התקין מערכת כזות ויודע להגיד כמה עלה לו להתקין ולהפריד צנרת בלב שלאחר הבניה? כמה עלות אחזקה? האם , כמו שחלק טוענים, יש נזק לצמחיה לאורך זמן? האם אני חייב להתקין מתקן במיטיב תא איכות המיים או שאני יכול להחליט שמכונת הכביסה לא תשתתף בחגיגה ולהניח שאיכות מי המיקלחת וכיורי האמבטיה מספיק טובה?
קראתי עכשיו את השרשור. ובעצם, מה שנאמר שם ביחד עם אזהרה מרומזץ במייל פרסומי של אחת החברות, מאשש את החשש שלי משימוש במערכת כזו. הווי אומר - אם אתה מתכנן להישאר בבית מעל 5-6 שנים לא כדאי לך להשתמש במיים כאלה. אנחנו הולכים לשתול רק עצי פרי וכמה צמחי תבלין, לא סגור לגבי דשא.
כנראה שנוותר על זה. גם בגלל שהצנרת הבסיסית כבר מוכנה ומה שאפשר כרגע לעשות זה לשחק עם הצנרת העליונה, זאת שממש מתחת למרצפות.
חבל.
עודד, אין באמת סיבה להימנע ממחזור מים. אם אתה עדיין בשלב הבנייה ואין לך בעיה להפריד צנרת אז עדיף. מעבר לסבונים ביולוגיים ושימוש באמצעים פשוטים ביותר יחסכו לך את הצורך בייבוש הגינה.
תתקשר אליי בזמנך החופשי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
הווי אומר - אם אתה מתכנן להישאר בבית מעל 5-6 שנים לא כדאי לך להשתמש במיים כאלה.
זה לא מה שנאמר שם.
מה שנאמר שם זה לא להשתמש במים הללו ללא טיפול (=סינון).
איך מטפלים בהם ?
בגדול, מעבירים אותם דרך אגן ניקוז שמנקה מהמים את המזיקים (שמן, דטרגנטים), לתוך אגן ניקוז שני שממנו משתמשים במים.
בתכל'ס מה צריך ואיך עושים את זה ?
זה בדיוק מה שאני מתכנן ללמוד בזמן הקרוב וליישם.
מצבך מצויין.
להפריד את המים בזמן הבנייה זה המקום הנכון.
לא הייתי מוותר על זה, גם בתוספת עלות.
תכנן גם את המזגנים שלך בהתאם, כך שתוכל בקלות לאגור את המים מכולם.
מי מזגן ניתנים לשימוש מיידי. מזגן מיני מרכזי מייצר יותר מ-1000 ליטר בשבוע עבודה.
ככל שאני חופר יותר בנושא היות ויש לנו זמן לתחילת שיפוץ הבית (כשנה) מסתבר כי בדרג הביניים ,קרי לא מיים שחורים העסק דיי פשוט,
למעשה ניתן לחפור בגינה עד שני מיכלים של 200 ליטר, זה לא גוזל מקום ולא כלום העניין כי ניצול מושכל של מיי מקלחת כפול 2 בבית , מכונת כביסה וייתכן גם מזגנים ייתנו כמות גדולה מאוד של מיים,העיקרון אצלי זה לא העלות /חיסכון בכסף אלא דווקא חיסכון במיים אם ניתן אז למה לא??
זאביק המשך לחפור כולל עלויות וקח אותי בחשבון
אני כבר לפחות כמה שנים משקה במי מכונת הכביסה הנשפכים החוצה ישירות בצינור את הגינה. עץ הדקל מגיב יפה, שמח וגדל, כך גם בזיליקום ושות', הלימונית סובלת, לא יודע אם קשור.
לאחרונה הוספתי גם איסוף למי האמבטיה והמקלחת, שכרגע נשפכים ישירות בצינור לדשא,אותו אני מזיז כל יום, והוא גם נראה שמח וטוב לבב.(אני גר בבית קרקע מוגבה מעט מהאדמה, כך שיש לי מקום לשחק עם הצנרת , ולהוליך מיים בגרביטציה)
אני משתמש , בינתיים, בסבונים רגילים.
חושב על מערכת סינון כלשהיא, מכיוון שכל התשתית החיצונית מהבית מוכנה, אבל ללא התקדמות בנושא,בינתיים, בגלל שנראה שזה עובד.
יתרונות מערכת כזו הם מבחינתי, האפשרות לייצר מיים נקיים יותר ובלחץ מספיק, לממטרות לדשא ולטיפטוף לשאר הגינה.
רז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mate
אני כבר לפחות כמה שנים משקה במי מכונת הכביסה הנשפכים החוצה ישירות בצינור את הגינה. עץ הדקל מגיב יפה, שמח וגדל, כך גם בזיליקום ושות', הלימונית סובלת, לא יודע אם קשור.
לאחרונה הוספתי גם איסוף למי האמבטיה והמקלחת, שכרגע נשפכים ישירות בצינור לדשא,אותו אני מזיז כל יום, והוא גם נראה שמח וטוב לבב.(אני גר בבית קרקע מוגבה מעט מהאדמה, כך שיש לי מקום לשחק עם הצנרת , ולהוליך מיים בגרביטציה)
אני משתמש , בינתיים, בסבונים רגילים.
חושב על מערכת סינון כלשהיא, מכיוון שכל התשתית החיצונית מהבית מוכנה, אבל ללא התקדמות בנושא,בינתיים, בגלל שנראה שזה עובד.
יתרונות מערכת כזו הם מבחינתי, האפשרות לייצר מיים נקיים יותר ובלחץ מספיק, לממטרות לדשא ולטיפטוף לשאר הגינה.
רז
רז, את הנזק האקולוגי שהסבונים הרגילים משאירים אתה לא תרגיש. מדוע לא לעבור לסבונים פריקים? הם לא הרבה יותר יקרים ורובם לא פחות יעילים בניקיון.
זאביק, את ענין הישארות המיים מזיקים ברמה זו או אחרת קראתי במייל פרסומי כלשהו בו המליצו בפירוש לא להשקות עם המים המסוננים/מטוהרים { או איך שלא תקרא לזה } צמחי טבלין ואולי עוד איזה משהו או שניים.
לגבי הסבונים הידודתיים - לא יודע, עצם העובדה שהם נמצאים רק במקומות מסוימים קצת מטרידה.
אייל - בעזרת השם :)
5 קבצים מצורפים
בשנת 2005 בניתי את המערכת הזאת... והגינה שמחה מאד...
התהליך:
הרמתי את הרצפה בקומה העליונה בחדר השירותים והפרדתי את מערכת ה 2 צול ממערכת ה 4 צול. את מערכת ה 2 צול הורדתי תוך כדי שבירת קירות וריצפה (לקח לי שעתיים לשבור חור בגודל 2 צול בבטון המזויין (תרתי משמע) ) לתוך מיכל של 500 ליטר שנמצא בכניסה לבית. המערכת מנקזת את כיורי המקלחות, מקלחות ומכונת כביסה. בהתחלה שמתי חבית של 200 ליטר אבל החלפתי כאמור למיכל של 500 ליטר לפני שנתיים. בדרך גם גיליתי שככל שהילדים גדלים המקלחות נהיות ארוכות יותר. אז 200 לא הספיק. גם היום אנחנו ממלאים 500 ליטר ביום בקלות.
בכניסה למיכל שמתי דלי מחורר ובתוכו רשת זבובים כפולה. ניסיתי בעבר כל מני נסיונות עם טופ וחצץ אבל בסופו של דבר השיטה הקיימת היא הטובה ביותר לסנן מוצקים. מהמיכל דרך ברז גינה פשוט יוצא צינור שמתחבר למערכת הטפטפות של הגינה. הרכבתי על הברז גם צינור שקוף כלפי מעלה כך שאני יודע את גובהה המים במיכל. וזהו.
גם את המקלחת והכיור של הקומה התחתונה "הובלתי" החוצה דרך הקיר לדלי עם סינון שמחובר לצינור בזרימה חופשית לגינה (הבית מוגבהה מאט מהקרקע).
שתי המערכות בגרביטציה ללא שום משאבה. תחזוקה אפסית.
בשום אופן לא לחבר את המטבח בגלל שיש בו הרבה שומנים וזבל שיסתום צ'יק צ'ק את המערכת וגם יסריח לאללה.
יתרונות:
א. חיסכון במי השקיה, בחורף (באילת) אנחנו לא מוסיפים בכלל מים מתוקים. אפס. בקיץ אני משקה בנוסף פעמיים בשבוע למשך חצי שעה בטיפטוף אבל באזורים לחים אני לא בטוח שצריך (חוץ מאשר את הדשא) - תקנות חדשות להשקיית גינות יפורסמו בקרוב !!!
ב. חיסכון בכסף.
ג. ערך פסיכולוגי, זה כייף לדעת שכשעתה מתקלח המים לא הולכים לביוב למרות שהיום כמעט בכל הארץ יש מכוני טיהור שפכים.
ד. כל עצי הנוי + רימון, זית, קלמנטינה, פסיפלורה. נענע ותבלינים אחרים וגם ירקות אוהבים את זה מאד אנחנו אוכלים מהם כבר שנים ואין שום בעיה.
חסרונות:
א. יש קצת ריח בכניסה לבית ליד המיכל במיוחד כשמים זורמים למיכל.
ב. ההדרים לא מתים על זה.
ועכשיו לתמונות:
המיכל והצינור שמגיע אליו מקיר הבית:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241470810
צנרת בקיר ובתקרה:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241470906
הפילטר:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241470962
הסבר לאורחים:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241471025
המערכת בקומת הקרקע:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1241471107
הסבונים האלו כבר נמצאים ברוב הסופרים...למעט ברכת רחל, חסדי אברהם וקינת דוד זה נגד האמונה היהודית להועיל לסביבה...:p
בכל מרכז קניות היום יש חנות נוסח ניצת הדובדבן או עדן טבע, שם תמצא את הסבונים האלו במחיר סביר יחסית.
אני גם בשלבי תכנון בית, ומתעניין בנושא כמו כל ישראלי שאכפת לו. והאמת שאי אפשר להתעלם מהסיסמא "מים אפורים" היום, כי היא נצערת מכל כיוון. כן חשוב לי לנסות להבחין בין עיקר לתפל, ולכמת את העלות מול התועלת האמיתית - הן לי והן למשק המים.
חנן - תודה רבה על התמונות וההסברים, יש בנושא הזה הרבה יותר שואלים מאשר עונים, תמונות של מערכות עובדות בפועל כמה שנים זה בדיוק המידע הגולמי שאני חושב שכולנו מחפשים. כל מי שמצא קישורים דומים - תיעוד של מערכת מים אפורים ביתית, שעובדת בשטח, עם תמונות - שישים קישור.
בינתיים, מצ"ב קובץ עם אוסף מקורות שנותנים רקע כללי שאסף סטודנט בפורום של אוניברסיטת בן-גוריון, קריאה מעניינת שמביאה סוף סוף מספרים לתוך הדיון:
http://forum.bgu.co.il/index.php?act=attach&type=post&id=65904
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DanK
הטוב ביותר לבצע הפרדה של הצנרת היוצאת מהבית עוד בשלב הבנייה. לא מומלץ להשתמש בכיור המטבח ובמדיח (הרבה שומנים ודטרגנטים אלימים) וכמובן באסלות. אני משתמש מזה 6 שנים במי המקלחת, מכונת כביסה (תוך שימוש בסבון כביסה אקולוגי) וכיורים.
כל הגינה, למעט הדשא מושקית במים אלו ללא כל בעיות.
דן, ברוך הבא, אתה יכול לפרט יותר על המערכת שהתקנת, כולל תמונות (יש לך במשפחה מישהו שיודע לצלם). וגם קצת נתונים מספריים אחרי שש שנות שימוש- איך זה משפיע תכלע'ס על צריכת המים הממוצעת שלך? בקיץ, בחורף...
תגובה להודעה: דיון מרוכז - מערכות מים אפורים בבתים פרטיים.
אגב, הערה כללית (שלא במקום) לכל בוני הבתים החדשים.
מחזור מים בישראל הוא לא חוקי. לא מים אפורים, לא מים שחורים, לא מי גשם, ולא מים קדושים.
(הסיבה לכך: משרד הבריאות חושש שילדים ישתו בטעות מהברז הלא נכון בגינה).
לא יודע מה ההשפעה של מערכת כזו על קבלת טופס 4 לבית חדש. ההשערה שלי היא שאין
(ובזה תם ונשלם עניין חוקיות מחזור מים. אין על מה לדון פה)