כמו שכתבתי קודם (וזה באמת מיותר לחפור בזה לדעתי), יש מה שאמור להיות, (מחשב עם תכנות "מוזר" ופחות הספק), ויש "מכל הבא ליד". קשה לדעת מה יש בסופה ספציפית.
אסף.
Printable View
כמו שכתבתי קודם (וזה באמת מיותר לחפור בזה לדעתי), יש מה שאמור להיות, (מחשב עם תכנות "מוזר" ופחות הספק), ויש "מכל הבא ליד". קשה לדעת מה יש בסופה ספציפית.
אסף.
אני יכול לאשר חלק מהדברים שאסף אמר, אבל לא בוודאות.
אכן נתקלתי במספר סדרות של מזרקים, אמנם לא בדקתי את הספיקה של כל אחד מהם, אבל בד"כ הסדרה הכתומה נמצאת על XJ 91-95, ומזרקים שחורים/לבנים על סעפות של חלק מהסופות.
זה כמובן לא מאשר את זה שהספיקה בין המזרקים שונה, אבל זה משהו שמאשר קצת ממה שאסף אמר, אז אולי יש משהו בזה... כנראה שאף אחד לא באמת יודע, גם לא תע"ר עצמה ואלו שעבדו שם בזמן התכנון... לא נראה לי שיש תיעוד מדויק של מה שקרה שם, וככל הנראה היה שם ג'ונגל של מכל הבא ליד...
מכל האמור לעיל, אני עדיין דבק בעיקר המסר שלי - שמבנה המנוע זהה לחלוטין, ראש המנוע והבלוק זהים לחלוטין למנועי HO של צ'ירוקי למינהם, אם כבר תע"ר עשו קומבינה היכנשהו, זה רק בתכנות מחשב/מזרקים עם ספיקה נמוכה יותר.
כלומר כל בעלי הסופה שחושבים שאולי אצלהם הגרסה המוחלשת של הסופה, יכולים להחליף מזרקים/מחשב לזה של XJ וכביכול להרוויח מחדש את מה שתע"ר החליטו בשבילהם שהם לא צריכים.
כל מי שרוצה לנסות סט מזרקים/מחשב של צירוקי מוזמן ליצור איתי קשר ואני אתן לו לניסיון, יש לי מספר סטים.
טוב, לקחתי את הנושא קצת קשה, ועצבן אותי אי הוודאות ולכן עשיתי מחקר קטן, להלן הממצאים החלקיים:
בדקתי מספר סטים של מזרקים שירדו מסופות וצ'ירוקי, אלו שחששתי שהם שונים אחד מהשני בגלל הצבע ולהלן הממצאים,
ישנן סה"כ שני סטים של מזרקים שמצאתי שהורכבו על סופות, האחד מק"ט 53030343, שירד מסופה שנת 94 - מהמחקר ONLINE מסתבר שאותו מק"ט מופיע גם על YJ וצי'רוקי מהשנים 94-95, כלומר - אותו מזרק בדיוק.
השני מק"ט 33007127, שירד מסופה שהשנה שלה לא ידועה לי, אבל אני מנחש שזה מסופה שנת 92-93 מכיוון שאותו מק"ט בדיוק קיים על צירוקי ו-YJ מהשנים 91-93, כלומר שוב - זהה לחלוטין.
הסטים של הצירוקי שיש לי הם רק מאותה הסדרה של 33007127 אבל אני יודע שגם 53030343 היו מורכבים על XJ 94-95.
ולכן אפשר לשלול את העובדה שהמזרקים שונים בין צ'ירוקי לסופה. אגב לשניהם ספיקה של 21lb/hr בלחץ דלק של 39psi.
מסקנה: המזרקים זהים בסופה וצ'ירוקי לפי הממצאים שלי.
שוב, כל זאת לא שולל את העובדה שההבדל בהספק נובע ממחשב ניהול מנוע שונה, ושוב גם כאן אני יופתע מאוד אם יהיו הרבה מקט"ים של מחשבים שונים.
אם יש כאן בעל סופה שיכול לפרסם את המק"ט של המזרקים שקיימים על הסופה שלו, והמק"ט של מחשב ניהול המנוע, אני אשמח שיפרסם כאן ויוכיח לי שאני טועה, אני אשמח ללמוד משהו חדש.
תעשו מאמץ קטן(5 דקות עבודה) לטובת המדע! ומי יודע? אולי נגלה שהחלפה של מחשב בסופה למחשב XJ יעזור לכם להוסיף עוד כמה סוסים...
אלי, אני מציע שתפתח דיון חדש, סקר מזרקים ומחשבים.
אסף.
השרשור הזה הוסיף לי המון.
תענוג.
תודה.