תגובה להודעה: בעד ונגד, ג'מני אוטומט או ידני
הדיפנדר שלנו הפך מידני לאוט'.
התרשמות מנהיגה על אותו אוטו ,עם אותו מנוע ורק גיר שהתחלף -
בכביש לא הורגש שום הבדל לרעה - החלפות ההילוך הרציפות מחפות על הכוח המבוזבז - כך בדיפנדר - לא יודע מה הולך בג'ימיני.
בשטח - כיף גדול.
בירידות - פשוט אין בלימת מנוע ! מרכב שהיה מתגלגל לאיטו בראשון LOW עד שמיאוש הייתי לוחץ על הגז הפך לרכב ש"רץ" בירידות ,כל ירידה תלולה = ישיבה על הברקס.
יש פטנט של לבלום בעזרת הילוך הפוך - רברס בירידה / D בעליה אותו לא ניסיתי מחשש לצליית הגיר.
קח בחשבון שהרשמים הם לגבי דיפנדר שבו התיבה הידנית (בניגוד לסופה לדוגמא) הרבה יותר "מסורבלת".
אם הייתי במקומך הייתי עושה סיבוב על ידני ואוטומת (ואז קונה אוטומת :wink:)
דווקא בגלל שמנוע הvvt אוהב סל"ד גבוה ובגלל יחסי ההעברה היחסית ארוכים דווקא האוטומט ייתן יתרון בכך שממיר המומנט מהווה הפחתה נוספת ביחס ההעברה מה שיאפשר תיקול מדרגות /עליות בנסיעה יותר איטית
מצד שני בסוג נהיגה כזה תצטרך רדיאטור שמן גיר ייעודי שנפרד מהרדיאטור המקורי
מצד שני אתה יכול ללכת על הידני ובהפרש הכסף להתקין קיט יחסי העברה בטרנספר שיישפר פלאים את יכולת ההתמודדות עם השטח ואולי יישאר גם עודף לנעילה אחורית וזה כבר דיל הרבה יותר טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אור .ס.
היי, אני לא נעלב או נפגע, מנסה להבין איפה יש לג'ימני אוטומט בעיה לעבור כשגיר רגיל כן יכול לעבור, לא יודע אם זה סתם מתוך סקרנות או כדי לדעת איפה לא להגיע או איפה כן.
ועדיין אני לא מבין, האם יש בעיה בשימוש ההילוכים של הגיר האוטומט (כלומר עבודה עם 1(L) ו2) ?
חוצמזה, איפה שאין מספיק בלימה, יש LOW, שהוא מצויין :)
אור
כשתנהג על עוד רכבים תוכל להביע דעה
נכון לעכשיו נראה שהנסיון שלך בשטח מסתכם בג'ימני שלך
יש נתונים אובייקטיבים שמקשים על הג'ימני בשטח ויש נתונים אחרים שהופכים אותו לכוכב
תלמד את חולשותיו של הגימני (ויש לו חולשות)ותהפוך אותם ליתרונות (למשל באמצעות טכניקות נהיגה ייחודיות לגימני ו"חשיבה מחוץ לקופסא")
[QUOTE=דרור ברלי;236739]אלה לא רק יחסי ההעברה כמו המגבלה המובנית של רוב הגירים האוטומטיים - פשוט אין חיבור מכני ישיר בין הגיר למנוע - ולכן בלימת המנוע חלשה בהרבה בהשוואה לאותו רכב עם גיר ידני.
דרור
גם אתה טועה לפעמים
יש ברכבים אוטומטים מנגנון שנקרא tcc או בעברית נעילת ממיר מומנט
זה הופך את החיבור בין המנוע לגיר לקשיח ומאפשר בלימת מנוע כמעט זהה לגיר ידני ביוצא מן הכלל שכמעט תמיד לגיר אוטומטי חסר הילוך מול גיר ידני (למעט ברכבים החדשים שם התהפכו היוצרות - ראה גיר 7 הילוכים במרצדס )
העניין הוא שנעילת ממיר מומנט מתבצעת תמי רק בהילוכים הגבוהים ולא בנמוכים
מבחינה טכנית ניתן לבצע את הנ"ל ואפילו דיברתי בנושא עם סמכות רצינית שכבר ביצעה הסבות כאלו בעבר .....
העניין הוא שבשימוש לא נכון באופציה הנ"ל ניתן לשבור את הגיר (באותה המידה שניתן לשבור גיר ידני אגב )
ומנגד ....
3 שנים עם ג'ימני אוטומטי, ( ובמקביל עם סמוראי ידני )
1. גלגלים מקוריים
2. גיר שנישרף לו השמן באמצע מעלה - עלה בגרירה - הוחלף שמן למחרת ולא היה נזק לגיר
3. התישבות על הגלגל ספייר ( עם הסמוראי ) במעלה ורדית
4. אין שום כוח מנוע ( לשניהם )
5. 2 נעילות בסמוראי - עובר הכל ( כשהנהג לא משתין מפחד )
6. בלי שום דבר ( בג'ימני ) - עובר הרבה בעדינות וזינוקי חרגול ( אבל עם גבולות מאוד ברורים )
----
כיפ'ק להיילקס - אני מאוד מצטער שמכרתי :-(
בוז לדיסקו - אני מאוד לא מצטער שמכרתי :-)
----
לאחרונה מתגבר הרצון לחזור לעניינים.
[quote=סוזי המשתוללת;236851]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
העניין הוא שנעילת ממיר מומנט מתבצעת תמי רק בהילוכים הגבוהים ולא בנמוכים
מבחינה טכנית ניתן לבצע את הנ"ל ואפילו דיברתי בנושא עם סמכות רצינית שכבר ביצעה הסבות כאלו בעבר .....העניין הוא שבשימוש לא נכון באופציה הנ"ל ניתן לשבור את הגיר (באותה המידה שניתן לשבור גיר ידני אגב )
לא טעיתי. ידעתי את זה. זה פשוט לא רלוונטי לעניין בלימת המנוע (או כיבוש סכיני החול שמתבצע בהילוכים הנמוכים), ובזה מסתכם הויכוח שמוליק.
ברכב אוטומטי סטנדרטי המנוע לא בולם אותך בירידה. נקודה. אתה פשוט עומד על הברקסים ומתפלל שהם יחזיקו ושכל זה יעבור בשלום... לא רק בג'ימני אגב, גם בגדולים ורציניים ממנו.
לפתוח גיר ברכב חדש ולבצע בו שינויים?
אתה יודע שרוב בעלי הרכב, כולל אתה עצמך, לא היה עושה את זה ומבטל את האחריות. אפילו התקנת קולר-שמן נוסף לגיר זה כבר שינוי שיפגע לך באחריות. היית עושה את זה?...
מישהו כאן היה עושה את זה?................. לאט לאט, לא לדחוף.:rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ומנגד ....
3 שנים עם ג'ימני אוטומטי, ( ובמקביל עם סמוראי ידני )
1. גלגלים מקוריים
2. גיר שנישרף לו השמן באמצע מעלה - עלה בגרירה - הוחלף שמן למחרת ולא היה נזק לגיר
3. התישבות על הגלגל ספייר ( עם הסמוראי ) במעלה ורדית
4. אין שום כוח מנוע ( לשניהם )
5. 2 נעילות בסמוראי - עובר הכל ( כשהנהג לא משתין מפחד )
6. בלי שום דבר ( בג'ימני ) - עובר הרבה בעדינות וזינוקי חרגול ( אבל עם גבולות מאוד ברורים )
----
כיפ'ק להיילקס - אני מאוד מצטער שמכרתי :-(
בוז לדיסקו - אני מאוד לא מצטער שמכרתי :-)
----
לאחרונה מתגבר הרצון לחזור לעניינים.
עכשיו מבולבלים..:
1. בטיולי שיגרה ( לא תחרויות) האם יש סכנה מוחשית לנזק לגיר כתוצאה מהתחממות יתירה? עד כמה זה שכיח?
2. האם יש דרך למנוע את ההתחמממות המדוברת? (התנהגותית, לא מכאנית- כלומר בלי להתקין רדיאטור נפרד וכו'- אלא ע"י שינוי סגנון נהיגה)
3. האם יש חיווי מקדים שמבשר על רתיחה ממשמשת ובאה של הגיר והאם יש עניין אז בקירור חיצוני (מים?..) או סתם לתת לרכב לנוח בצד איזה שעה?
דרור , אני רוצה לחלוק על דעתך בחלק הספציפי של נסיעת דיונות .
תיבה אוטומטית מאפשרת נצילות יותר גבוהה של הסלד , דבר שלא מתאפשר בידני מפני שיש צורך להעביר הילוכים באמצע העליה . ולא משנה כמה מהר אתה תעשה את זה , התאוצה שלך תיתהפך , עד שתספיק לשלב הילוך ולהפוך אותה בחזרה לכיוון הנסיעה משמעות הדבר היא , שאתה חייב לגשת למעלה חולי בהילוך קצר ככול האפשר דבר המגביל את מהירות הגישה אל המכשול(במיוחד עם רכב בעל יחסי העברה קצרים ) . דבר המגביל את יכולת הטיפוס .
בידני אתה לא מעביר הילוך באמצע עליית סכין דיונה....
כשאתה מכיר את הרכב אתה יודע באיזה הילוך הוא יכבוש את הסכין מהתחלה ועד הסוף.
במקרה של רכב ידני עם מנוע חזק (נגיד סיקס או סופה) הילוך ראשון HIGH לוקח בקלות כל סכין דיונה שאני מכיר בארץ. לרוב צריך לעזוב גז בסוף העלייה, אם לא רוצים לבצע זינוק פוטוגני באוויר... כמובן שאפשר גם בשני או שלישי LOW, אבל בכל מקרה, ברור שהורדת הילוך גוזלת את שברירי השנייה שלה ובולמת את הרכב.
גיר אוטומטי מוריד הילוך מהר יותר - זה נכון, וכאן מסתיימים יתרונותיו בדיונה. אבל כדי לנצל את היתרון היחיד הזה אתה צריך לנהוג ב-LOW כל הזמן! כי אם אתה ב-HIGH ומתחיל במצב D או ב-2, הגיר אמנם יתחיל את הריצה לכיוון הסכין בהילוך ראשון, אבל דווקא בזמן הכניסה לסכין יש סיכוי שתגיע למהירות מספקת כדי שהגיר הדביל יעלה הילוך וכמובן מה שיקרה הוא שהרכב שלך ייבלם, ואז גם הורדת הילוך מהירה לא תעזור, כי כבר איבדת תנופה.... אתה כמובן יכול לקבוע את בורר ההילוכים במצב 1 ולהישאר בהילוך ראשון HIGH אבל מה השגת בזה? שום-כלום. בדיוק כמו בידני, אבל ממיר המומנט לא ננעל בהילוכים הנמוכים ולכן מבזבז לך חלק גדול מהכוח... כמובן שכל זה שולי אם יש לך מנוע מאוד חזק ביחס למשקל הרכב.
בקיצור - דווקא בדיונות, גיר ידני מאפשר לבחור אם לטפס ב-HIGH או ב-LOW. יש הרבה יותר שליטה על העניינים מאשר באוטומט, הרבה פחות בזבוז כוח והנסיון מלמד שבנהיגה נכונה כלים ידניים פשוט מטפסים הרבה יותר חזק וטוב מאותם כלים בעלי גיר אוטומטי.
לעניין התחממות גיר אוטומטי - אני כמעט לא מכיר אף רכב שיש לו מחוון חום גיר. לרוב אתה תרגיש שהגיר מחליק וגם תריח את זה... במקרה כזה תעצור, תכין קפה ותן לגיר להתקרר קצת. בדרך כלל זה יסתדר והכל יבוא על מקומו בשלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לעניין התחממות גיר אוטומטי - אני כמעט לא מכיר אף רכב שיש לו מחוון חום גיר. לרוב אתה תרגיש שהגיר מחליק וגם תריח את זה... במקרה כזה תעצור, תכין קפה ותן לגיר להתקרר קצת. בדרך כלל זה יסתדר והכל יבוא על מקומו בשלום.
אתה מכיר את חיים רכס, לו בטח יש מחוון של חום גיר, יכול להיות שיש לו אפילו מחוון לשעון גיר שלך מרוב שעונים שיש לו שם :p
בקיצר, מי בא להתקין בג'ימני מנוע 1.6 מבלנו או מנוע וגיר של סוזוקי איגניס ספורט ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בידני אתה לא מעביר הילוך באמצע עליית סכין דיונה....
כשאתה מכיר את הרכב אתה יודע באיזה הילוך הוא יכבוש את הסכין מהתחלה ועד הסוף.
במקרה של רכב ידני עם מנוע חזק (נגיד סיקס או סופה) הילוך ראשון HIGH לוקח בקלות כל סכין דיונה שאני מכיר בארץ. לרוב צריך לעזוב גז בסוף העלייה, אם לא רוצים לבצע זינוק פוטוגני באוויר... כמובן שאפשר גם בשני או שלישי LOW, אבל בכל מקרה, ברור שהורדת הילוך גוזלת את שברירי השנייה שלה ובולמת את הרכב.
גיר אוטומטי מוריד הילוך מהר יותר - זה נכון, וכאן מסתיימים יתרונותיו בדיונה. אבל כדי לנצל את היתרון היחיד הזה אתה צריך לנהוג ב-LOW כל הזמן! כי אם אתה ב-HIGH ומתחיל במצב D או ב-2, הגיר אמנם יתחיל את הריצה לכיוון הסכין בהילוך ראשון, אבל דווקא בזמן הכניסה לסכין יש סיכוי שתגיע למהירות מספקת כדי שהגיר הדביל יעלה הילוך וכמובן מה שיקרה הוא שהרכב שלך ייבלם, ואז גם הורדת הילוך מהירה לא תעזור, כי כבר איבדת תנופה.... אתה כמובן יכול לקבוע את בורר ההילוכים במצב 1 ולהישאר בהילוך ראשון HIGH אבל מה השגת בזה? שום-כלום. בדיוק כמו בידני, אבל ממיר המומנט לא ננעל בהילוכים הנמוכים ולכן מבזבז לך חלק גדול מהכוח... כמובן שכל זה שולי אם יש לך מנוע מאוד חזק ביחס למשקל הרכב.
בקיצור - דווקא בדיונות, גיר ידני מאפשר לבחור אם לטפס ב-HIGH או ב-LOW. יש הרבה יותר שליטה על העניינים מאשר באוטומט, הרבה פחות בזבוז כוח והנסיון מלמד שבנהיגה נכונה כלים ידניים פשוט מטפסים הרבה יותר חזק וטוב מאותם כלים בעלי גיר אוטומטי.
אכן מסכים עם מה שכתבת, אך כאשר מדובר ברכב אנמי ביותר , אין ברירה אלה לטפס רק בראשון low כמו סמוראי , גימני, ושאר הזוחלים , אתה יכול לנסות שני Low אך ברגע האמת במידה ויידרש הילוך יותר נמוך , הסיכוי להוריד הילוך ולהרוויח תועלת כל שהיא הוא נמוך .
מעבר לנזק שאתה גורם למנוע בכך שאתה מנצל את מקסימום הסל"ד אך לא ניכנס לזה .
כמבון שיש יוצאים מין הכלל אך לדעתי במרבית המקרים שאתה ניגש אל מעלה חולי כל שהוא , ממסרה אוטומטית תיתן יתרון במהירות גישה יותר גבוהה , וגם קיימת האופציה של הורדת הילוך בזמן המעלה ,דבר הכמעט שאינו מועיל בידני .
לא היה שום חיווי. האוטו ב 4/5 העליה פשוט נעצר.
לא היה חם מאד והג'ימני היה הרכב היחיד שנעצר שם.
( בעליה ... כי היה סיקס אחד שפיצץ מסנן שמן - אבל זה סיפור אחר )
עליה לא דרדרתית ולא מדרגות ולא כלום. סתם עליה ארוכה וללא דרמות.
בדיעבד, היה מקום לעוד מצנן שמן. ( בעל הסיקס בעל את הג'ימני לפניי ויתכן שהיה שם טיפה אקשן - למרות שהוא נהג טוב מאוד כזכור לי )
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
2. האם יש דרך למנוע את ההתחמממות המדוברת? (התנהגותית, לא מכאנית- כלומר בלי להתקין רדיאטור נפרד וכו'- אלא ע"י שינוי סגנון נהיגה)
כן. לנהוג בLOW. עומס גדול בטורים נמוכים = עומס גדול עם זרימת שמן קטנה = התחממות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כן. לנהוג בLOW. עומס גדול בטורים נמוכים = עומס גדול עם זרימת שמן קטנה = התחממות.
אסף.
אסף אם אני מבין נכון כדי להקטין את הסיכוי שהגיר יתחממם בעליה ובשטח טובעני עדיף לשלב ל LOW
כי אז לאותה מהירות הגיר בסל"ד יותר גבוה ויש סירקולציה יותר טובה של השמן?
עניין נוסף אכן אין בלימת מנוע בגימיני אוטומטי אבל האם זו באמת בעיה
האם יש סיכוי לאבד בלמים בירידה במהירויות נמוכות
מישהו חווה את זה ?