תגובה להודעה: התקנת מחשב ניהול מנוע במקביל לקיים - אפשרי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
stunt
אני מכיר את כל החברות האלה.
אחרי שהעלתי את הנושא, קבלתי ספר שהזמנתי לפני זמן רב.
ספר רציני ביותר על מנועי הבנזין של LR.
הם סובלים ממחלות כרוניות של סדקי "שערה" (במקרה הטוב) ביציקות האלומיניום. מסתבר (ולמרבה ההפתעה גם ידוע היטב ל-LR) שאחוזי ה"נפל" של המנועים מגיעים ל-80 (כן, כן 80%) במנועי הארבעה ליטר וקצת פחות בכל השאר.
ל- WILDCAT היתה/יש שיטה להתגבר על כך ומחיר מנוע שלהם מגיע לעשרות אלפי לי"ש...
קצת יקר לי.
כל שאר היצרנים/משפרים נוקטים בשיטות ביניים, להתגברות על הבעיות המובנות במנועי האלומיניום והדיעות חלוקות באשר למידת ההצלחה והאמינות של היצרנים השונים.
בכל מקרה, מדובר בהוצאה חסרת כל פרופורציות (WILDCAT) או בסוג של הימור (כל היתר) - לפחות לגבי...
אה, כן - תודה (עכשיו הוא נראה קצת פחות טוב - ראה בהמשך).
נתי.
אכן יש מחשבי ניהול בסיגנון PIGGY BACK ומצאתי אפילו אחד כזה שמתאים למחשב ניהול המנוע של הריינג' - אממה, הוא לא מסוגל להתגבר (בעיקר) על כמות האויר העוברת ב- MAF, בעקבות הגדלת נפח (מעבר ל4.8L).
בכל מקרה, מחשבים בסיגנון PIGGY BACK מיועדים לעבוד במקביל למחשב המקורי, שלא כמו מחשב ניהול יעודי למנוע מסויים - שאתה מקבל עם מנוע משומש שאתה קונה, למשל, בארה"ב.
חנן.
אני חשבתי "ללכת" בדרך בניים.
המחשב המקורי יקבל מספר מוגבל של נתונים (מסנסורים מהמנוע המקורי שאתקין בו), רק על מנת שהמחשב "הראשי" יוכל להורות למחשב תיבת ההילוכים (בעיקר) מתי להחליף הילוך ואו לנעול את ממיר המומנט.
הסנסור החשוב ביותר (לרוב האחרים, אם חסרים, יש ברירת מחדל בתוכנה) הוא מצב מצערת - הורדת/העלאת הילוך ונעילת ממיר המומנט - וכמובן חיישני הקראנק, שבלעדיהם לא ניתן כלל להניע.
מבדיקה בפורומים בחו"ל, הרבה מדברים על זה אך איש עדיין לא ביצע השתלת מנוע בנזין בתוך ריינג' (מבלי להשקיע עשרות אלפי $$ כמובן, כמו OVERFINCH למשל) ואיש לא הפעיל מנוע עם שני מחשבים\ כפי שאני רציתי.
שני חברות שכן השתילו מנוע, שינו את המחשב המקורי בעלויות גבוהות ביותר ותוך שונויי תוכנה חוזרים ונשנים, להשגת כיוונון מספק.
לדעתי הדרך "שלי" אפשרית וכבר הייתי בשלבים מתקדמים להוצאתה לפועל (כולל התקנת מחשב ומסך מגע ועוד כל מיני דברים נחמדים, בDASHBORD חדש שבניתי מפיברגלאס, באמת יפה...) - מנוע V8 אמרקאי כבר נמצא בארץ.
אבל!!
כמו שאומרים: "אנחנו, למטה, עושים תוכניות והוא, שם למעלה, יושב צוחק..."
לפני מספר ימים, באמצע נסיעה, עלה תא המנוע של הריינג' באש.
עלות החלקים לתיקון פשוט קטסטרופלית - אני לא יודע מה LR שמים בפנים, אבל לפי המחיר זה נראה משהו יקר הרבה (הרבה) יותר מזהב - שווה לפרק ולבדוק..
בשבוע הבא השמאי יחליט מה יהיה גורלו של הריינג'.
ברנרד.
תגובה להודעה: התקנת מחשב ניהול מנוע במקביל לקיים - אפשרי?
לרכבים האלה יש נשמה והוא כנראה חש שברנרד לא כל כך מסופק מהמנוע ודבר מוביל לדבר...
מאחל לכם החלמה מהירה ושתוכלו להמשיך ולהשתדרג ביחד.