חג שמח לכולם !!...
היום השאסי יצא מצביעה[צבע בסיס : צינקוט ]
והתחלנו לשייף את הבודי [קשה לאט אבל בטוח ]
שבוע טוב עדכונים בשבוע הבא .....
Printable View
חג שמח לכולם !!...
היום השאסי יצא מצביעה[צבע בסיס : צינקוט ]
והתחלנו לשייף את הבודי [קשה לאט אבל בטוח ]
שבוע טוב עדכונים בשבוע הבא .....
שבוע טוב לכולם...
היום בוצעו מספר הזמנות:
1. זרועות IRS מחוזקות
2. תושבת גיר מוגבהת ומחוזקת
3. תושבות אחורייות כדיי שנוכל לחבר את הזרועות IRS
עכשיו רק צריך להמתין בסבלנות....:mad:
הסופ"ש הגיעה והבודי קיבל צבע בסיס והורכב חזרה על מנת שנוכל להתחיל לעבוד על הכלוב.
קצת פרטים יבשים: הכלוב בנויי מצינור סקדיול 40 עובי דופן 2.9 מ"מ. הכלוב הוא כלוב 6 נקודות עם קשת קידמית עם ארבע כיפופים הקשת האמצעית עם שתיי כיפופים ועוד שתיי תומכים אלכסונים לאחורה. כמובן שהיו עוד חיזוקים פה ושם ...;)
הנה כמה תמונות מהיום שהיה...ומחר בתקווה עוד תמונות של הכלוב עצמו
שבת שלום לכולם
עובי דופן של סקדיואל 40 הוא 3.68מ"מ.
תבדוק טוב - חבל שתבנה ממשהו לא מתאים.
בצד ימין של התמונה רואים שכתוב משהו על הצינור - מה כתוב שם?
הצינור נראה מגולוון. אני מקווה שאתה יודע מה צריך לעשות כדי לרתך כזה צינור.
שלום ברוך,
הצינור כן סדקיול 40 והעובי הוא 3.68 מ"מ על הצינור כתוב באנגלית את הסוג צינור ואת המידות שלו..(התבלבלתי בין המידות ) תודה על ההערה .
שבת שלום לכולם....:cool:
יש קצת התקדמות...
ביום ראשון יגיע מנוע סובארו 1800, גיר משופץ של חיפושית והציריות + כל הברגים אטמים וכו'
לגבי הכלוב הוא כבר מכופף וחתוך למידות ומחר בתקווה מחר הוא ימצא את מקומו הסופי על השאסי.
ארי.
חג שבועות שמח לכלום!!!
איזה כייף שיש יימי הולדת ולקבל מתנות....אז בתור התחלה יהיה מנוע 1600, אני יודע שזה נפח קטן אבל אם הזמן הוא ישתדרג למנוע לגאסי 2000
בשבועות האחרונים נתקלנו בבעייות של תיכנון הכלוב ולכן לא היה מה לעדכן :???:... אבל עכשיו אנחנו באמצע ריתוך הכלוב ובתקווה שעד סוף היום יהיו תמונות של הכלוב במקומו הסופי:D
ערב טוב ,
היום מיקמנו את הקשת הקידמית ואת הקשת האחורית שתיי חיזוקים עליונים בתור החתלה... אבל אני לא סגור על כמה עוד ואיפה לסיים עוד חיזוקים, אז אני ישמח לעצות/ רעיונות מכם
שבת שלום
ארי
כל הכבוד על העבודה עד עכשיו היא ממש יפה
רציתי לשאול איך אתה פותר את עניין של הסטרטר? איזה אתה שם של החיפושית או של הסובארו?
ומה אתה עושה עם גלגל התנופה (איך אתה מתאים אותו לסטרטר)?
אהלן,
קודם כל תודה רבה על השבחות..נראה שאתה גם בדרך הנכונה;)
לגבי שאלתך, אני בתור התחלה נשאר אם גיר חיפושית ואם אותו סטרטר...
לגבי הגלגל תנופה, אני בידיוק בימים אלו פותר את הסוגייה הזו שאני יסיים אני יעדכן בכל הפרטים. (ועצה שלי תתייעץ גם באתרים זרים זה יכל לעזור לך עם כל שלב של הבניה)אבל בשביל לחבר בין מנוע סובארו לגיר חיפושית אתה צריך כמה דברים:
1. זה פלטת תיאום בין חיפושית לסובארו שבעצם מרחיק את הגיר טיפה מהמנוע
2. פלטת לחץ של הגיר חיפושית
אשמח לעזור בעתיד
שבוע טוב
ארי
תודה זה בדיוק מה שגם אנחנו עושים
ולגבי הגלגל תנופה אנחנו שמים את הגלגל של החיפושית זה יתאים.
אז תמשיך בדרך הזו כי אתה נותן לנו הרבה מוטיבציה
[/quote]אז תמשיך בדרך הזו כי אתה נותן לנו הרבה מוטיבציה[/quote]
פשש מוטיבציה....רק תמשיך בדרך שלך שיהיה המון בהצחלה אם תצטרך עזרה/ יעוץ תרגיש חופשי
ארי+ אדם(השותף)
ועוד שאלה יש לך מידות+שירטוט של הפלטת תיאום ואיך אתה מכין אותה|??????
גלגל התנופה של החיפושית לא יתחבר לך אל הקראנק של מנוע הסובארו. בחיפושית זה פינים ובסובארו זה ברגים ובמרווחים שונים כמובן.
בכל אופן אני לא מבין למה כל המאמץ כדי להרכיב מנוע של DL1600 (במקרה של המשתמש baja), המנוע הזה מוציא באיזור ה 60 כ"ס כשמנוע 1600 טוב של חיפושית מוציא 55, ועם קרבורטורים יוציא אפילו יותר.
נראה לי שמיותר יהיה להשקיע במתאמים, בנדיקס לסטרטר, גלגל תנופה והשקעה במנוע ואח"כ סידור של רדיאטור וצמת חוטים לעומת קנייה של מנוע חיפושית 1600 אשר יכול להתחבר על גיר חיפושית או טרנספורטר 002 ללא התאמות ויוציא הספק דומה מאוד.
בכל אופן במקרה שעדיין תעדיפו מנוע סובארו (במקרים של נפחים גדולים יותר אפשר להבין את ההעדפה), עדיף יהיה לחפש מתאם מנוע קיים, ראיתי לפני שבוע ביד 2 באגי עם מנוע סובארו נוסעת ב 1500 שקל, שווה רק בשביל המתאם והסטרטר.
מנוע של DL1600 מתחילת שנות ה-80 סיפק 70 כ"ס כשהיה חדש. החל מ-85' עלה ההספק ל-74 כ"ס...
מנוע חיפושית 1600 מקורי מספק 50-54 כ"ס כשהוא חדש מהניילון... מתי זה היה? בשנות ה-70? וכמה מנועי 1600 כאלה מסתובבים בשוק? וכמה יעלה לרכוש אחד כזה במצב טוב?
היתרון של מנועי הסובארו DL1600 הוא באמינותם הבאמת מופלגת שמאפילה אפילו על מנוע החיפושית המקורי, ובעיקר בעובדה שהם מתגלגלים בכל מקום פחות או יותר כמו זבל... במקרה של תקלה אין טעם לתקן אותם - פשוט קונים מנוע זהה אחר בזיל הזול ומחליפים.
בשביל 15 כ"ס לא בונים מתאם ומייצרים גלגל תנופה.. מילא אם זה היה למנועים הגדולים יותר (לגאסי), למרות שגם הם לא זכו להספקים משביעים.
אני חושב שאם כבר מתאם אז מנוע גדול, ואם הברירה והתקציב אומרים DL 1600 אז עדיף כבר מנוע חיפושית, אפשר למצוא מנוע 1600 כיום, ואם משדרגים לזוג קרבורטורים אפשר להגיע ל 60 כ"ס בלי בעיה. ושוב, בלי רדיאטור, צמות מיוחדות והתאמות למנוע.
עידו.
צריך עזרה בכמה דברים..:confused:
1.יש לי את התושבות של זרועות IRS אבל אני לא יודע באיזה מיקום לרתך אותן, יש למישו רעיון איך אני מוצא את המיקום המדיוק??
2. כרגע יש לי דראם של 4 ברגים אבל אני מתכנן להרכיב ג'אנט של 5 ברגים (של סופה) איך אני עושה את זה? האם צריך להחליף את הדראם או להשתמש במתאם מ4 ל5 ברגים?...
אשמח לעזרה/ייעוץ...
ארי.
אהלן ארי,
זאת נראה לי הבאגי שראיתי למכירה ביד 2, שלדה סדוקה עם מנוע ומתאם סובארו. ככל הזכור לי רצה מחיר זול עבורם.
בנוגע למיקום ה-pivots (התושבות לזרועות ה IRS) אתה צריך רצפת IRS מקורית, עליה אתה בונה "סרגלים" שמגיעים מבית מוט הפיתול ועד תושבת הזרועות. (תמונה מס' 1).
לאחר מכן אתה עובר אל הרצפה שלך ואתה מרכיב עליה את הסרגל והוא מראה לך היכן צריכה להיות ממוקמת התושבת, אתה מסמן שם וחותך בזהירות, גם כדי להגיע להתאמה מקסימלית וגם כדי לא לחתוך את מוביל כבל האמברקס שעובר ממש קרוב. (תמונות מצרפות 2-3).
ממליץ שמי שמרתך את זה ייתן שם עבודה רצינית.
תמונה 1.
http://www.manxgallery.org/gallery/a...0034.sized.jpg
http://www.manxgallery.org/gallery/a...0039.sized.jpg
תמונה 2.
http://www.manxgallery.org/gallery/a...area.sized.jpg
תמונה 3.
http://www.manxgallery.org/gallery/a...rind.sized.jpg
עוד תמונות ומידע על ההסבה:
http://www.manxgallery.org/gallery/album91
http://www.1800vw.bizhosting.com/irspivots.htm
בקשר לשאלה על הדראמים, תברר מה המרווח ברגים של הסופה.
של החיפושית המקורי זה 4X130 כך שזה בטוח לא יעזור, אבל תוכל למצוא ב CIP1 מתאם ל 5 ברגים של שברולט ומבירור קל תוכל לדעת אם השברולט והסופה זהים.
אופציה יקרה יותר היא לקנות דראמים חלקים ללא חורים ולחורר למרווח שתרצה או לקנות מתאמים ל 5X205 (חיפושית ישנה), כ-700-750 ש"ח לרביעיית מתאמים ולשים גאנטים רחבים של חיפושית מודל ישן.
אופציה אחרונה היא להרחיב גאנטים חיפושית, יש אשכול המלצות על בעלי מקצוע שיכולים לעשות עבודה כזו בפורום הבונים.
מקווה שעזרתי,
עידו.
איזה צמות צריך מנוע סובארו DL משנות ה-80/תחילת ה-90, עם מאייד/ים?
גם מנועי סובארו ניתן לשדרג בלי קושי מיוחד. כבר עם זוג מאיידי ההיטאצ'י המקוריים של דגמי GFT/GSR אתה מקבל יותר מ-80 כ"ס, שלא לדבר על כל מיני מנועים שראיתי עם הספקים מוצהרים של מעל 100-120 כ"ס...
לא רוצה להסתבך עם שיפורים? קח מנוע 1800 של DL/GL ישנה או טנדר (עם מאייד יחיד) וכבר יש לך כ-80 כ"ס לפני שיפורים, או 90 כ"ס לפני שיפורים במנוע 1800 כפול גלי זיזים עם מאייד כפול, של אמצע שנות ה-80. זה כבר לא הבדל של 10-15 כ"ס... זה כבר 70-80% יותר ממה שנותן מנוע VW Type-1 הסדרתי הכי חזק.
מה זמינות מנוע 1600 של חיפושית לעומת מנועי 1600-1800 של סובארו? מחירים?
שלא תבין אותי לא נכון, אני מגדולי החסידים של מנוע VW קירור אוויר. אבל בבאגי הרי אין מגבלת חוקיות (...) אתה לא מחוייב להשתמש במנוע של יצרן הרכב המקורי ואל מחוייב לנפח כלשהו... אתה כן מחפש לקבל שילוב מיטבי של ביצועים ואמינות תמורת תקציב נתון (שהוא כמעט תמיד מוגבל...) ומנוע סובארו בוקסר נותן את השילוב הזה בצורה הכי טובה וזולה שאפשר.
למנוע סובארו גם יתרון בתחזוקה - הוא אמין יותר, ויתרון האמינות שלו משמעותי יותר ככל שעולים בהספקים, למרות שמנוע הפולקסווגן בעל מבנה פשוט יותר. חלפי סובארו זמינים בכל חנות נידחת כאן בארץ, ודי בזול.