צודק אני כנראה לא ההיתי ברור מספיק בהתחלה
אני התיחסתי רק לקטע של הנעילה כי כבר התיחסו לכול הדברים האחרים כגון הורדת אוויר
יאלה לילה טוב לך לישון כבר;)
Printable View
חביבי... גם בויטרה שהיתה לי ההיתי חייב להוריד(מלא) אויר
ותתפלא לישמוע שגם בסופה שיש לי עכשיו עם כל הכח שלה
חייב להוריד אויר לPSI10 לפחות ובישביל ביצועים יותר טובים אני מוריד גם ל5 PSI
וגם אני עם צמיגי שטח מלא
וכמה שאתה חושב ''שטח מלא'' טוב בדיונות..
נהפוך הוא בדיונות כמה שיותר ''צמיג כביש'' ככה יסע יותר טוב
דרך אגב בויטרה ההיתי מוריד ל3 PSI
אז קודם כל תתחיל מ10 וכמה שתוריד יותר תיסע יותר טוב עד לגבול הפריקה
(אני אפילו על 3 לא ההיתי פורק)
אסף הנעילה אכן יכולה להפריע בחול ובייחוד שתי נעילות
מכיוון שלפעמים חוסר בנעילה מביא גלגל מסויים "לפרפר " מהר מחבריו מה שעוזר לשמור את המנוע בתוך רצועת הכח
מכיוון שאיבודי האחיזה הנ"ל הם רגעיים הם פחות משמעותיים להנעת הרכב כמו שמירת המנוע בתחום העבודה האופטימלי
הכל עניין של עלות מול תועלת!!
תוריד אוויר ל10 PSI בערך גם לי יש צמיג 215 אני מוריד בחול ל10 וזה מצויין.
הרבה יגידו לך 10 זה מסוכן אתה יכול לפצוץ צמיג או שהצמיג יצא מהג'אנט בעיקר בסיבוב ההגה - זה לא נכון אין שום בעיה להוריד ל10 תעשה זאת ותרגיש את ההבדל!!!
בהצלחה..!
כמו שצינו לפני 12 זה הרבה לדיונות, מצויין לשבילים! מרכך את הנסיעה.ובכלל לפני שאני נכנס שטח אני מתחיל מכ12, אויר מלא ישבור לך את הסמו, ישחרר ברגים נחוצים וכו'דיונות הייתי ממליץ על כ 6,7. טיפוסים בדיונות 3,4. אין מה לדאוג מפריקות כל עוד אתה לא נכנס מהר לסיבובים.
משיח היקר..
דבר ראשון, לדעתי חוק חשוב בנסיעה בדיונות - תמיד כדאי ומומלץ לסוע לטיול עם גי'פ נוסף ולא לבד (מהיכרות אישית, למרות שלא קשור לנושא הפורום).
אני נהג יחסית חדש ונוהג בגי'פ שונה, אבל להבנתי נסיעה בדיונות בהילוך משולב ל-HIGH עדיף מבחינת מומנט של הנסיעה לעומת שילוב הילוך LOW, אשמח להצטרף אליכם לנסיעה להוכיח שהנ"ל עדיף.
לגבי הקלאץ' מומלץ לגעת בו רק כשמעבירים הילוך אחרת תבשל את הדיסק של הקלאץ' - לא נעים להיתקע על דבר כזה! (מניסיון אישי)...
לגבי הנעילות, מכיוון שיש לכם נעילה אחורית אוטומטית וקידמית קיימים לוקרים, אולי עדיף לא לשלב את הלוקרים אלא במקרה של זיהוי עליה או תוואי קשה.
אשמח להצטרף אל חבורת ה"סמוראיים הקטנטנים" לגיהוץ שטח הדיונות, כלים לשליפה - עליי!!
*תשאל את כפיר איך הג'יפ שלי שלף ניבה מ"בולדר צנוע" במשל"ט 21 - חוויה!
סתם התחשק לי לכתוב תגובה אז אני כותב:
לאחרונה התחדשתי בג'ימני 2009 אוטומטית
(קרעתי בעצמי את הניילונים של המושבים.)
בעבר היה לי ג'ימני 2001 ששמתי לו 50/50
(שהתבררו כמיותרים)
מודה ומתוודה, קרעתי את הרכב (01), הרסתי לו את הצורה והשתוללתי איתו עד שייבב מכאבים ולבסוף החזיר ציוד לבורא.
בג'ימני החדשה, לא הוספתי ולא שיניתי כלום מלבד התקנה של מיגון תחתון (מלא).
ולעניין עצמו: הורד אוויר בחולות, אפילו עד לחץ של 5,6 יחידות לחץ כשמידת הלחץ המקורית גם בג'ימני וגם בסמוראי היא בסביבות 27 - 28 יחידות לחץ ועלה מול כל דיונה שתמצא לנכון.
אני עצמי מבאר שבע ואצלינו מגרשי המשחקים לרכבי השטח הם רבים ומגוונים יותר.
איפה אתה "מיישר גבעות"?
אולי נקפוץ אליכם פעם......