תגובה להודעה: עזרה בקשר לרנגלר
ציטוט:
=ofiredri;240265], , למה אתה מציין את הג'יפ הזה ?
נמרוד שאל אותך כבר פעמיים מה אתה מחפש והאם אתה מודע ליכולות הרוביקון, והתעלמת .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
. מבחינת חובבי השטח, מדובר על הבדלים עצומים, ולכן השם רוביקון הפך לכזה מותג נחשק. שוב, עם יד על הלב, האם יכולות שטח מיוחדות הם מה שחשוב לך? כי מבחינה חיצונית ופנימית, וכן ביצועי כביש, אין הבדל בין רנגלר ספורט רגיל לרנגלר רוביקון, למעט המדבקה על מכסה המנוע (שאותה מדביקים כמו שאתה רואה על איזה רכב שרוצים).
אני מגיע לעולם חדש עכשיו- עולם השטח, וזה לאחר 4 מכוניות כביש משופרות, אין לי ניסיון או הבנה בשטח ולכן רציתי ג'יפ שיהווה בשבילי פוטנציאל בשביל העתיד. לשאלתך- כרגע,לפחות בהתחלה- אני אסע בשטחים שלא נחשבים קשים מדי על מנת ליצבור ניסיון ואתחיל מכמה שיפורים פשוטים (אם צריך) כגון הגבהה או מיגון תחתון וכו'. בגלל זה עצם העבודה שמדובר ברוביקון ולא ברנגלר קצר רגיל, לא עושה הבדל מהותי בשבילי כרגע.הסיבה ששאלתי בהתחלה דווקא על רוביקון זה כי חשבתי שכל הקצרים הם רוביקון, וכשראיתי תמונה של אחד שרשום עליו רוביקון חשבתי שזה רוביקון. כרגע באמת לא חשוב לי, העיקר שזה יהיה רנגלר שזה ג'יפ שמושך אותי המון שנים כבר וקורץ לי פי 20 יותר מאיזה יפנית TDI. אני יודע שהג'יפ הזה מהווה פוטנציאל אדיר לעתיד אם אני ארצה לשפר או ללכת עמוק לעולם השטח.
אני כרגע בתהליכי מכירה של מכונית ספורט שבבעלותי, אני אנסה לקבל עליה סביבות ה-130 אלף ואז לחפש ג'יפ עד 120 אלף כדי להשאיר כסף לתיקונים/טיפולים וכל זה (מניסון אחרי קניית מספר רכבים הבנתי שתמיד יש השקעה ראשונית).
גם אני לפני 8 שנים עברתי ממכונית ספורט לרנגלר . היה לי חשוב מנוע חזק ותחושת פאן . מבין לליבך .
לעניינינו, לך תראה את הג'יפ הירוק 2002 . הוא מסתובב ביפו, ואם אתה שואל אותי, הייתי מתמקח איתו על זה שזה לא רוביקון ולכן שווה פחות (המחירון פחות ממאה אבל "אין להם" מחירון) .
מדובר ברנגלר שמור, ולמרות זאת קח אותו לבדיקה . לך תדע, מתחיל ממדבקה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
גם אני לפני 8 שנים עברתי ממכונית ספורט לרנגלר . היה לי חשוב מנוע חזק ותחושת פאן . מבין לליבך .
לעניינינו, לך תראה את הג'יפ הירוק 2002 . הוא מסתובב ביפו, ואם אתה שואל אותי, הייתי מתמקח איתו על זה שזה לא רוביקון ולכן שווה פחות (המחירון פחות ממאה אבל "אין להם" מחירון) .
מדובר ברנגלר שמור, ולמרות זאת קח אותו לבדיקה . לך תדע, מתחיל ממדבקה ...
כן כן ברור שאקח לבדיקה אבל אני כרגע בתהליכי גישושים, אני לא אוהב לבדוק דברים עד שאין לי כסף ביד, יכול להיות שיקח לי חודש למכור את האוטו, יכול להיות שבועיים ויכול להיות גם שלושה חודשים, לכן בינתיים אני מגשש ובודק פרטים ראשוניים, כשאמכור את האוטו ויהיה לי כסף ביד אני אקח מכוניות לבדיקה ואוכל להתקדם לשלב הבא.
לפני שתתחיל בשיפורים, גם לרנגלר הסטנדרטי יכולות גבוהות מאד בשטח. אם אתה רק מתחיל בשטח, המתן עם השיפורים עד שתראה בעצמך אילו שיפורים חסרים לך. יכול להיות שתגלה שיכולותיו של הרנגלר (הגבוהות יחסית ממילא) יותר מאשר מספקות אותך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב - ויטארה
לפני שתתחיל בשיפורים, גם לרנגלר הסטנדרטי יכולות גבוהות מאד בשטח. אם אתה רק מתחיל בשטח, המתן עם השיפורים עד שתראה בעצמך אילו שיפורים חסרים לך. יכול להיות שתגלה שיכולותיו של הרנגלר (הגבוהות יחסית ממילא) יותר מאשר מספקות אותך
בהחלט יש מצב.חשבתי אולי לעשות מיגון כדי לא לרסק את הבטן הרכה של האוטו על איזה סלע מחוסר ניסיון שלי. לא התכוונתי לעשות מעל ומעבר רק חשבתי על אולי הגבהה כי קראתי שהרנגלר לא גבוה כל כך, ומיגון כדי שאני לא אשבור גיר/מנוע מחוסר הערכה נכונה של גבהים. יש לי עוד שאלה, האם הגבהה זה חוקי? איזה שיפורים אפשר לעשות ברנגלר ושאני עדיין אעבור טסט? מניסיון מר עם אימפרזה טורבו..... האמת ברוב המכוניות שלי היו לי מערכות פליטה אחרות ותמיד אותן בעיות בטסטים, אין לי כוח לזה בכלל. מה אפשר לשפר ברנגלר ולהישאר תיקני עדיין? אני מניח שהגבהה זה משהו שהם לא יכולים לבדוק או לפסול על זה בטסט אלא אם כן זה ממש קיצוני.
רנגלר סטנדרטי לא ישבור כלום. לא צריך מיגונים. אם ממש חייבים, הגבהה קטנה (קיט של 3 אינצ' למשל) תיתן לך להכניס גלגלים במידה שתבטיח לך חיים שקטים בשטח.
בסוגיות החוקיות אנחנו בד"כ לא מתעסקים כאן, אבל אני חייב להזהיר אותך שג'יפים כמו מכוניות ספורט הם יעד חביב לשוטרי תנועה. תמיד ימצאו משהו לא תקין, או שנראה לשוטר כלא תקין, ולך תוכיח... וזה גם בג'יפ שיצא אתמול מהחנות. וכמו במכוניות ספורטיביות, לטסט עם ג'יפ לא ניגשים לבד.
אלה החיים, אבל יש לי הרגשה שלא זה מה שיגרום לך לעבור למזדה 3 לבנה.
אסף.
אני כותב מתוך פוזיציה של סדנה שמשפרת כאלו מכוניות, הדעה שלי היא שמבחינת מיגונים כמו שנכתב, רכב כזה לא צריך מיגון כל עוד אתה שומר על הרכב ורמת העבירות שלך היא בינונית פלוס,במקסימום על ההתחלה הייתי מתקין מדרגות צד מחוזקות ולגבי השאר רואה אם יש לי צורך(עם הזמן יכול להיות שאתה תבחין או בנזקים עקב רמת מכשולים גבוהה מידי לרכב ללא מיגון או בנזקים עקב רמת נהיגה נמוכה מידי).
הגבהה של 3 אינץ זה הרבה לרכב קצר עם קפיצי סליל ותחייב אותך להחלפה של עוד מכלולים מעבר לקפיצים ובולמים, לא אומר שזה רע(ההפך, זה טוב ודעתי שאם כבר עושים משהו אז עדיף לעשות אותו פעם אחת וטוב), פשוט מציין את זה מבחינת תקציב.
קח בחשבון שרוב הרכבים האלו מגיעים עם יחסי העברה מאוד גבוהים בסרנים, כך שהחלפת צמיג לגדול יותר תפגע לך משמעותית בנסיעת הכביש ותחושת הסחיבה ברכב, כמובן שניתן להחליף יחס העברה, אבל כמו שכבר כתבתי, אל תכנס לזה בהתחלה ,תלמד קודם את הרכב ותראה מה אתה רוצה ומה מפריע לך בו.
מדבקת רוביקון כל חנות לחיתוך אותיות בלייזר יכולה לבצע תוך דקות...
ל"רוביקון 2002" הזה יש בעיה - הוא באמת נראה כמו רוביקון אורגינל... אלה לא רק המדבקות אלא גם החישוקים הייחודיים לדגם (קוטר 16) וזוג הזרקורים המקוריים. מכאן יש שתי אפשרויות:
1. זה רנגלר רגיל שהחליפו לו גלגלים והדביקו לו שתי מדבקות רוביקון כדי שייראה כמו הדבר האמיתי. קונה פרייר שלא מתמצא ומחפש את התדמית ולא את המהות (זה עצוב, אבל זה המצב עם רוב הרוביקונים בישראל - מחיר גבוה שהפך את הכלי לנחשק, ומכאן קצרה הדרך להפוך לסמל מעמד מפוקפק משהו) עשוי ליפול בפח. כלומר - יש כאן בעיית אמינות של המוכר.
2. נניח שהלכת לבדוק אותו עם חבר שמתמצא והוא זחל קצת מתחת לג'יפ, עשה עליו סיבוב כולל בשטח, שילב LOW, ווידא שיש נעילות והן עובדות, והוא קבע מעבר לכל ספק שאכן יש כאן שני סרני דנה 44, יש נעילות וה-LOW אכן עמוק יותר מזה שברנגלרים רגילים. כלומר - זה רוביקון אמיתי. ואז, מכיוון שאין חיה כזאת בעולם - רוביקון 2002, אתה ניצב בפני כלי עם קומבינה בניירת. רכב עם בעיית רישוי כלשהי שהלבישו לו זהות וניירת של רכב אחר. כי כאמור - אין רוביקונים לפני 2003...
בזמנו ראיתי רנגלר מדגם מאוד מוזר - בודי של TJ (פנסים עגולים) על שילדת רנגלר YJ (קפיצי עלים) עם רישוי וניירת של... סופה, מג"ב לשעבר... המוכר ציין שזו "סופה מקוצרת"... אתה בטח מבין מה יש כאן - אוטו שמורכב משלושה ג'יפים שונים, שלפחות שניים מהם ככל הנראה גנובים...
שמור מרחק מקומבינות כאלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רנגלר סטנדרטי לא ישבור כלום. לא צריך מיגונים. אם ממש חייבים, הגבהה קטנה (קיט של 3 אינצ' למשל) תיתן לך להכניס גלגלים במידה שתבטיח לך חיים שקטים בשטח.
בסוגיות החוקיות אנחנו בד"כ לא מתעסקים כאן, אבל אני חייב להזהיר אותך שג'יפים כמו מכוניות ספורט הם יעד חביב לשוטרי תנועה. תמיד ימצאו משהו לא תקין, או שנראה לשוטר כלא תקין, ולך תוכיח... וזה גם בג'יפ שיצא אתמול מהחנות. וכמו במכוניות ספורטיביות, לטסט עם ג'יפ לא ניגשים לבד.
אלה החיים, אבל יש לי הרגשה שלא זה מה שיגרום לך לעבור למזדה 3 לבנה.
אסף.
צודק לגמרי בקשר לכל מה שכתבת. מניסיון אישי עם הרבה מכוניות עם שיפורים מסויימים, הדבר היחידי ששוטרי תנועה מורידים עליו רכב מהכביש זה מערכת פליטה וזאת מכיוון ששיפורים אחרים במנוע או במחשב אלו לא דברים ששוטר יכול ממש לגלות, יש בוחני תנועה אבל גם הם שמים לב רק לדברים מאוד מאוד ויזואלים וחריגים. ובכל זאת, אני לעולם לא רואה את עצמי ולא אראה את עצמי כאחד שנוסע במזדה לבנה. ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
אני כותב מתוך פוזיציה של סדנה שמשפרת כאלו מכוניות, הדעה שלי היא שמבחינת מיגונים כמו שנכתב, רכב כזה לא צריך מיגון כל עוד אתה שומר על הרכב ורמת העבירות שלך היא בינונית פלוס,במקסימום על ההתחלה הייתי מתקין מדרגות צד מחוזקות ולגבי השאר רואה אם יש לי צורך(עם הזמן יכול להיות שאתה תבחין או בנזקים עקב רמת מכשולים גבוהה מידי לרכב ללא מיגון או בנזקים עקב רמת נהיגה נמוכה מידי).
הגבהה של 3 אינץ זה הרבה לרכב קצר עם קפיצי סליל ותחייב אותך להחלפה של עוד מכלולים מעבר לקפיצים ובולמים, לא אומר שזה רע(ההפך, זה טוב ודעתי שאם כבר עושים משהו אז עדיף לעשות אותו פעם אחת וטוב), פשוט מציין את זה מבחינת תקציב.
קח בחשבון שרוב הרכבים האלו מגיעים עם יחסי העברה מאוד גבוהים בסרנים, כך שהחלפת צמיג לגדול יותר תפגע לך משמעותית בנסיעת הכביש ותחושת הסחיבה ברכב, כמובן שניתן להחליף יחס העברה, אבל כמו שכבר כתבתי, אל תכנס לזה בהתחלה ,תלמד קודם את הרכב ותראה מה אתה רוצה ומה מפריע לך בו.
קודם כל תודה על התגובה המפורטת, איזה סדנה יש לך?
בקשר למה שכתבת עם יחסי ההעברה, זאת אחת הסיבות שאף פעם לא החלפתי לחישוקים גדולים יותר ברכבים שהיו לי, זה תמיד פוגע בסחיבה, אולי אם ההילוכים ממש קצרים זה יכול להוסיף. בכל אופן אני בהחלט לא הולך להשתגע עם שיפורים,הייתי בטוח שהרנגלר לא גבוה וחשבתי על הגבהה ממש קטנה ואולי החלפת בולמים(לא יודע מה המחיר שלהם בג'יפים).
האם אתה עוסק גם בשיפורי מנוע? (מחשב,סעפות,פילטרים,מערכות פליטה וכו'?) איזה שיפורים בדרך כלל עושים על מנת להעלות הספק מהמנוע של הרנגלר, לדעתי מנוע בעל פוטנציאל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מדבקת רוביקון כל חנות לחיתוך אותיות בלייזר יכולה לבצע תוך דקות...
ל"רוביקון 2002" הזה יש בעיה - הוא באמת נראה כמו רוביקון אורגינל... אלה לא רק המדבקות אלא גם החישוקים הייחודיים לדגם (קוטר 16) וזוג הזרקורים המקוריים. מכאן יש שתי אפשרויות:
1. זה רנגלר רגיל שהחליפו לו גלגלים והדביקו לו שתי מדבקות רוביקון כדי שייראה כמו הדבר האמיתי. קונה פרייר שלא מתמצא ומחפש את התדמית ולא את המהות (זה עצוב, אבל זה המצב עם רוב הרוביקונים בישראל - מחיר גבוה שהפך את הכלי לנחשק, ומכאן קצרה הדרך להפוך לסמל מעמד מפוקפק משהו) עשוי ליפול בפח. כלומר - יש כאן בעיית אמינות של המוכר.
2. נניח שהלכת לבדוק אותו עם חבר שמתמצא והוא זחל קצת מתחת לג'יפ, עשה עליו סיבוב כולל בשטח, שילב LOW, ווידא שיש נעילות והן עובדות, והוא קבע מעבר לכל ספק שאכן יש כאן שני סרני דנה 44, יש נעילות וה-LOW אכן עמוק יותר מזה שברנגלרים רגילים. כלומר - זה רוביקון אמיתי. ואז, מכיוון שאין חיה כזאת בעולם - רוביקון 2002, אתה ניצב בפני כלי עם קומבינה בניירת. רכב עם בעיית רישוי כלשהי שהלבישו לו זהות וניירת של רכב אחר. כי כאמור - אין רוביקונים לפני 2003...
בזמנו ראיתי רנגלר מדגם מאוד מוזר - בודי של TJ (פנסים עגולים) על שילדת רנגלר YJ (קפיצי עלים) עם רישוי וניירת של... סופה, מג"ב לשעבר... המוכר ציין שזו "סופה מקוצרת"... אתה בטח מבין מה יש כאן - אוטו שמורכב משלושה ג'יפים שונים, שלפחות שניים מהם ככל הנראה גנובים...
שמור מרחק מקומבינות כאלה.
כן כן מבין לגמרי, אני לא מתבייש להגיד אבל אין לי שום דרך באמת לדעת אם עובדים עלי בקשר לג'יפ, אני לגמרי בתול בנושא זה. אני כמובן אקח את הרכב לבדיקה במכון וחוץ מזה אנסה למצוא מישהו שמבין בג'יפים שיוכל לעזור לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
knight
כן כן מבין לגמרי, אני לא מתבייש להגיד אבל אין לי שום דרך באמת לדעת אם עובדים עלי בקשר לג'יפ, אני לגמרי בתול בנושא זה. אני כמובן אקח את הרכב לבדיקה במכון וחוץ מזה אנסה למצוא מישהו שמבין בג'יפים שיוכל לעזור לי.
הכי טוב לך עם מישהוא שמבין אם מדובר בקומבינה ומה שעל פנו ניראה כך היתרחק מהאוטו ועוד דבר תיסתכל על הגיר עם הוא 3 הילוכים זה עוד משהוא שלא קיים ברוביקון ה OD נימצה בקונסולה ליד הנעילות סתאם עוד משהוא שאתה בתור אחד שלא מכיר יכול ליראות בעיין לא מיקצועית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאור ש
הכי טוב לך עם מישהוא שמבין אם מדובר בקומבינה ומה שעל פנו ניראה כך היתרחק מהאוטו ועוד דבר תיסתכל על הגיר עם הוא 3 הילוכים זה עוד משהוא שלא קיים ברוביקון ה OD נימצה בקונסולה ליד הנעילות סתאם עוד משהוא שאתה בתור אחד שלא מכיר יכול ליראות בעיין לא מיקצועית.
אל תתרחק ממנו, זה רכב טוב, רק לא רוביקון. כשיגיע הזמן, לך תראה אותו . מדובר ברכב יפה ושמור .
לא יודע לגבי מצב מכאני ותאונות .
ויש לך קלף מיקוח למחיר ...
My 2 cents
למרות שזה ספציפית הוא אוטמט,(או אוטו-מת כמו שאני קורא לזה) אני אעדיף לחפש דגם ידני.
לעולם לא היה לי אוטומט ואני לא אוהב את זה. ראיתי שם רנגלרים ידני, בלי קשר לרוביקון או לא, אני אעדיף בברור ידני. אם לא אצליח למצוא אחד אני אשקול אוטומט. נראה כמה זמן יקח לי למכור את האוטו שלי, כמה אני אקבל עליו, ומה יהיו האופציות בשוק באותו זמן. הבנתי שהגיר האוטומט של הרנגלר הוא נפילה בגלל מספר ההילוכים המועט בין היתר.
לא שהוא צריך את זה, אבל ברגע שאתה מתחיל לבדוק רכבים, ארז הוא אחד האנשים ה"חזקים" בתחום שממנו אפשר ללמוד המון.
4X4 אם אין מכון שאתה מכיר, או מוסך 4X4 שאתה מכיר, אז כדאי לקחת לבדיקה ברעננה, אני לא זוכר את שם המקום (למרות שחבר שלי היה שם ביום ראשון וחזר על השם באוזניי איזה שלוש פעמים) (הגיל מה לעשות, אני רק בן 32). בטוח שמגיבים אחרים זוכרים את השם.
בהצלחה, תהנה,
whisky
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
לא שהוא צריך את זה, אבל ברגע שאתה מתחיל לבדוק רכבים, ארז הוא אחד האנשים ה"חזקים" בתחום שממנו אפשר ללמוד המון.
4X4 אם אין מכון שאתה מכיר, או מוסך 4X4 שאתה מכיר, אז כדאי לקחת לבדיקה ברעננה, אני לא זוכר את שם המקום (למרות שחבר שלי היה שם ביום ראשון וחזר על השם באוזניי איזה שלוש פעמים) (הגיל מה לעשות, אני רק בן 32). בטוח שמגיבים אחרים זוכרים את השם.
בהצלחה, תהנה,
whisky
אין מכון בדיקה או מוסכניק שאני מכיר, לצערי. אני אציע תשלום לכל אחד כאן שיש לו המון ניסיון בסוג ג'יפים הזה ושיוכל לבוא איתי לבדוק רכב ויוכל להגיד לי בסופו של דבר עם הכל תקין ואם הג'יפ במצב ראוי או לא, עם יש בעיה עם תקינות עם התוספות מול הניירת וכו', וזה בנוסף לבדיקה מכאנית במכון.
בקשר למכון ברעננה זה יכול להיות רעיון טוב אם אתה ממליץ אבל זה אם הרכב מהאזור, לצערי רובם דווקא מהצפון(ממה שראיתי ביד 2).
אם אתה לא זוכר אולי זה פחות קשור לגיל ויותר לוויסקי :)
זה בסדר ידידי - כל גיר אוטומטי בעולם הוא נפילה. בכל רכב שהוא. בוודאי אם הוא יד שנייה.
בסופו של דבר גיר אוטומטי נודע במקורו לנכים ומוגבלים והוא מתכון לצרות - פגיעה בביצועים, זלילת דלק, אמינות מפוקפקת, מה לא. רק אם אתה חי כל היום בפקקים/בעל מוגבלות פיזית שמונעת ממך לערבב הילוכים/סתם חסר קואורדינציה, או שסתם מדובר במכונית מדגם מסוים שאתה נורא רוצה אבל לא מיובאת עם גיר ידני - רק אז לך על אוטומט. אבל אם אתה בא ממכוניות ספורט ואוהב לנהוג - לא צריכות להיות לך שום התלבטויות. לדעתי מומלץ להמשיך ולחפש עד שתמצא ידני - יש לא מעט כאלה ואתה לא תצטער - רנגלר עם גיר ידני הוא רכב "חי" עם ביצועים מעולים שיספק לך הרבה הנאה.
בדיקה במכון? רובם לא יודעים מימינם ומשמאלם בכל מה שקשור לג'יפים. מלבד בדיקת קומפרסיה במנוע, תיפקוד תיבת הילוכים וכו', לא תקבל מהם שום מידע מועיל. את הבדיקה הראשונית תבצע עם מישהו שמתמצא בדגם הזה, ורק אחרי שננעלת על מועמד/ים ספציפי/ים, קח לבדיקה במוסך ג'יפים מתמחה.
המחירון שצירפת לקוח מ"מוטוקאר", ואין לו שום קשר עם המחירון הקובע בשוק הישראלי שהוא של לוי יצחק, שבתורו, במקרה של הרנגלרים ועוד כמה דגמי מכוניות וג'יפים, אין לו שום אחיזה במציאות.
ציטוט:
דרור ברלי;240468]זה בסדר ידידי - כל גיר אוטומטי בעולם הוא נפילה. בכל רכב שהוא. בוודאי אם הוא יד שנייה.
בסופו של דבר גיר אוטומטי נודע במקורו לנכים ומוגבלים והוא מתכון לצרות - פגיעה בביצועים, זלילת דלק, אמינות מפוקפקת, מה לא. רק אם אתה חי כל היום בפקקים/בעל מוגבלות פיזית שמונעת ממך לערבב הילוכים/סתם חסר קואורדינציה, או שסתם מדובר במכונית מדגם מסוים שאתה נורא רוצה אבל לא מיובאת עם גיר ידני - רק אז לך על אוטומט. אבל אם אתה בא ממכוניות ספורט ואוהב לנהוג - לא צריכות להיות לך שום התלבטויות. לדעתי מומלץ להמשיך ולחפש עד שתמצא ידני - יש לא מעט כאלה ואתה לא תצטער - רנגלר עם גיר ידני הוא רכב "חי" עם ביצועים מעולים שיספק לך הרבה הנאה.
גם אני חושב ככה בדיוק.
ציטוט:
בדיקה במכון? רובם לא יודעים מימינם ומשמאלם בכל מה שקשור לג'יפים. מלבד בדיקת קומפרסיה במנוע, תיפקוד תיבת הילוכים וכו', לא תקבל מהם שום מידע מועיל. את הבדיקה הראשונית תבצע עם מישהו שמתמצא בדגם הזה, ורק אחרי שננעלת על מועמד/ים ספציפי/ים, קח לבדיקה במוסך ג'יפים מתמחה.
אבל מנוע גיר ושילדה הם העיקר באוטו לכן אני רואה בבדיקה במכון חלק חשוב מאוד, אולי הכי חשוב? אלו הם הרכיבים העיקריים שבעיה באחד מהם יגרום לי לבעיות בחשבון בנק.
זה בדיוק מה שהתכוונתי,אחרי בירור פרטיים ראשוניים לבד, אני אקח איתי מישהו שמתעסק בג'יפים ורק לאחר מכן אני אקח לבדיקה כהשלמת תהליך סופי.
ציטוט:
המחירון שצירפת לקוח מ"מוטוקאר", ואין לו שום קשר עם המחירון הקובע בשוק הישראלי שהוא של לוי יצחק, שבתורו, במקרה של הרנגלרים ועוד כמה דגמי מכוניות וג'יפים, אין לו שום אחיזה במציאות.
נכון, הבעיה היא שאין מחירון ללוי יצחק לרנגלרים מהשנים האלו כיוון שאמרתם לי שאין יבוא. זה הדבר היחידי שמצאתי וחשבתי שאולי הוא יתן לי הערכה מאוד גסה לגבי המחיר...
בכל אופן מה אומרים כל הדגמים האלו שם? איזה אחד מהם הוא הרנגלר הקצר?
ושאלה נוספת שאני לא סגור עליה- האם כל הרנגלרים הקצרים הם עם אפשרות לגג פתוח- זאת אומרת הגג פיברגלס/פלסטיק או מה שזה שאתה יכול להוציא?
מה עלות הביטוח הממוצעת לרכב זה? (מקיף)
כל הרנגלרים מדגם TJ בישראל הם קצרים.
דגם "אנלימיטד" הארוך לא הגיע לארץ ביבוא מסודר, ואני בספק אם הגיעו גם ביבוא אישי. בכל מקרה - הדגם הארוך מאוד דומה חיצונית לסופה קצרה.
כאמור - אין לך מושג אז אל תלך לבד, כדי שלא יעבדו עליך. קיימת כאן סצינה רצינית של פוזה ומשחקי-תדמית סביב הרנגלר, אולי משום שבישראל הוא אוטו יקר בלי שום פרופורציה. וכמו שקורה עם הרבה מכוניות "יוקרה" - השוק שורץ ברמאים ובנוכלים.
חלק מהכלים בשוק משופרים ברמות שונות - לא כל "שיפור" באמת נחוץ או ראוי לנהיגה על כביש ציבורי, חלק מה"שיפורים" לא חוקיים ברמת הטרדה יום-יומית מצד המשטרה, חלקם מגוחכים כמו חישוקי 22' עם צמיגי חתך נמוך בסגנון עדות הראפרים והערסים. יש ג'יפים שמשופרים במקצועיות ברמה גבוהה ובהרבה כסף, אבל יש גם לא מעט שהשחיתו את הג'יפים והפכו אותם לבלתי ראויים לנסיעה, אפילו מסוכנים, ואני ממש לא צוחק בעניין הזה. אולי כדאי לך לעשות סיבוב על כלי סטנדרטי כדי לקבל מושג ופרופורציה איך הוא אמור להתנהג במקור. רק אחר כך תבדוק איך מתנהג כלי מוגבה/משופר ביחס אליו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כל הרנגלרים מדגם TJ בישראל הם קצרים.
דגם "אנלימיטד" הארוך לא הגיע לארץ ביבוא מסודר, ואני בספק אם הגיעו גם ביבוא אישי. בכל מקרה - הדגם הארוך מאוד דומה חיצונית לסופה קצרה.
כאמור - אין לך מושג אז אל תלך לבד, כדי שלא יעבדו עליך. קיימת כאן סצינה רצינית של פוזה ומשחקי-תדמית סביב הרנגלר, אולי משום שבישראל הוא אוטו יקר בלי שום פרופורציה. וכמו שקורה עם הרבה מכוניות "יוקרה" - השוק שורץ ברמאים ובנוכלים.
חלק מהכלים בשוק משופרים ברמות שונות - לא כל "שיפור" באמת נחוץ או ראוי לנהיגה על כביש ציבורי, חלק מה"שיפורים" לא חוקיים ברמת הטרדה יום-יומית מצד המשטרה, חלקם מגוחכים כמו חישוקי 22' עם צמיגי חתך נמוך בסגנון עדות הראפרים והערסים. יש ג'יפים שמשופרים במקצועיות ברמה גבוהה ובהרבה כסף, אבל יש גם לא מעט שהשחיתו את הג'יפים והפכו אותם לבלתי ראויים לנסיעה, אפילו מסוכנים, ואני ממש לא צוחק בעניין הזה. אולי כדאי לך לעשות סיבוב על כלי סטנדרטי כדי לקבל מושג ופרופורציה איך הוא אמור להתנהג במקור. רק אחר כך תבדוק איך מתנהג כלי מוגבה/משופר ביחס אליו.
בקשר ל-TJ אני לא רואה את זה במחירון יש שם דגים אחרים, האם אחד מהם קצר?
בקשר לשיפורים- תשמע את "השיפורים" המגוחכים אני יכול לזהות בקלות, כולל ג'נטים שאין מצב שהם בגודל תקין לרכב ולרישויי והגבהות מגוחכות וכו'... אבל לצורך העניין אני לא אעשה קנייה של ג'יפ מסוג זה לבד ואני אעזר במישהו שמבין. אם יש כאן מישהו מאזור השרון/מרכז עם רנגלר קצר אני אשמח מאוד לעשות איתו סיבוב ולראות את הרכב.
ברגע שזה יהיה יותר רלוונטי אני אתייעץ איתכם גם פה לגבי הרכישה.
אני מודה לכם על היחס וההשקעה באנשים חדשים בתחום.