אני שם את המחצלת (שגם ככה סוחבים) למטה, מעליה מזרון מתנפח מהכחולים העבים האלה, שנכנס כמעט במדויק באוהל. אני לא מנפח אותו עד הסוף, אלא משאיר לו קצת מרווח משחק שלא יקבל פנצרים ושלא יתנדנד יותר מדי. תענוג
Printable View
אני שם את המחצלת (שגם ככה סוחבים) למטה, מעליה מזרון מתנפח מהכחולים העבים האלה, שנכנס כמעט במדויק באוהל. אני לא מנפח אותו עד הסוף, אלא משאיר לו קצת מרווח משחק שלא יקבל פנצרים ושלא יתנדנד יותר מדי. תענוג
גל,
כמו שאמרת, בשביל הראש והידע הכללי (ואני חושב שניתון להקיש מהדיון הזה, גם על לבוש). עוד בקשה קטנה, אני כותב את הדברים בלי עו"ד צמוד ;) ומתוך כוונה להשאר כללי וקל לקריאה והבנה, בבקשה להתייחס לדברים כפשוטים.
אויר הוא אכן מבודד טוב. יש שתי צורות עיקריות של הולכה טרמית באוויר (מעבר טמפ', אובדן חום במקרה שלנו או אובדן קר במקרה של קירור) - הולכה, והסעה (ואני בכוונה לא מתייחס לקרינה שהיא זניחה במקרה הזה).
הולכה: זהו התהליך שבו חומר מוליך חום (למשל מתכת) בא במגע עם אזור חם אופן דומה לזרם חשמלי. הולכת החום נשלטת ע"י משוואה הנקראת משוואת החום.
הסעה: זהו התהליך שבו חומר חם זז ממקומו, בא במגע עם חומר קר יותר ומוסר לו את החום שלו.
במקרה שלנו, אוויר, ההולכה נמוכה ביותר, ולכן אוויר נחשב למבודד טוב.
אבל, בניגוד למוצקים, לאוויר יש בעיה של מעבר חום בהסעה. אוויר שנמצא בתנועה, לא מבודד.
זו הסיבה, שבביגוד, אנחנו מתעסקים עם מקדם רוח. גם שאין רוח וגם שיש, בשני המקרים אנחנו במגע רק עם האוויר, ובכל זאת יש הבדל מהותי בתחושות, בקור....
נתתי דוגמה איך חברת Therm-a-rest פתרה את הבעיה - הכנסת ספוג לתוך מזרון מתנפח (דרך אגב, בניגוד למה שייחסו לי פה, לא המלצתי להשתמש המוצר שלהם, פשוט נתתי דוגמה לדרך הפתרון).
אין ספק, עטיפה מלאה של המזרון, גם מלמטה וגם מהצדדים, תיתן את המירב. אני, בסה"כ ניסיתי להעלות את המודעות לעובדה, שעיקר אובדן החום הוא כלפי האדמה, ושלמזרונים כאלו (ספוג פשוט או מתנפחים עבים), יש בעיית בידוד. פתרונות כמו מחצלת כפולה, ברזנט וכו' עושים עבודה טובה.
פשוט צריך מודעות. צריך להבין שאותו מזרון על אדמה רטובה, או סלע, יהיה קר יותר מאשר על חול יבש.
אין כמו מזרון בסגנון טרמהרסט - פשוט כמו לישון בבית ולא תופס מקום באוטו. יתרון נוסף - אחרי הקניה יש גם הרבה יותר מקום בארנק :)
לדעתי אף מזרון אחר לא מתקרב אליו בנוחות השינה
שלום לכולן,
אני חדש פה באתר, ורציתי להגיד לכן שלמרות שהגעתי הנה בטעות (ניסיתי להיכנס לאתר שקוראים לו ג'יפולוג, ומטבעו הוא די גברי, שלא לומר שובניסטי), והנה, הגעתי לאתר מגזין לאישה.
האתר שלכן מגניב ומעבר לדיון על איכות המזרונים, שבאמת אני לומד ממנו המון, אודה לגולשת שתוכל להפנות אותי לדיונים בנושא העצמה נשית ובעיקר בנושא פסיכולוגיה וגינאלית.
בתודה,
יוני ענבר
(שעוד דיון כזה, וממש יתחיל להתחבר לצד הנשי שלו)
אני משתמש במזרון של SALEWA מתנפח בפה שמתקפל לכדור קטן מאוד (הכרחי כאשר עושים טרקים וצריך להכניס הכל לתרמיל).
אמנם קצת ישן,
אני שם מחצלת על הקרקע, עליה מזרון ( עד עכשיו האלו ב 10 שח - גם אני קניתי משם ) ועל זה סדין ועל זה אני ועל זה שמיכה.
זה הכי טוב שיש.
הבעיה עכשיו היא המזרון...