תגובה להודעה: אם אני מחורר את הפח אני מרתך בזרם גבוה \ נמוך מידי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
מיכה הפעם אתה צודק רוב האלק' דורשות (+) בידית.
עידו
בחוברת ההפעלה של הרתכת שלי כתוב שבריתוך MMA (למיטב הבנתי - ריתוך "רגיל") תנין = מינוס, אלקטרודה = פלוס, אלא אם צויין אחרת על ידי יצרן האלקטרודות. הדבר מסתדר עם מה שמיכה אמר - בדר"כ האלקטרודה = פלוס, למעט 6013 (בפועל - ברוב המקרים האלקטרודה = 6013 = מינוס...).
עוד מצויין בחוברת שבריתוך TIG - החיבור הפוך.
והנה שאלה - אני צריך להאריך "קוצים" של ברזל בניין שקבועים בניצב לקרקע (עומדים). "מומחה" אמר שמומלץ להאריך על ידי ריתוך, מפני שהקוצים לא גבוהים מספיק לתפסנות רגילה. כמובן שישר קפצתי על התירוץ לשלוף את הרתכת מהמחסן, כולי בהתרגשות לקראת לילה סגול נוסף.
לשאלתי - אני זוכר שראיתי איפה-שהוא שיש "כיוון" לריתוך, אבל אני לא זוכר אם מתחילים למטה ועולים, או להיפך. מה אומרים המומחים?
אתה יכול לתפוס אותם בפיקים ולא ריתוך מלא. איזה עובי הקוצים ומה האורך שלהם? מאיזה ברזל ? (6-8-10?)
בעיקרון מתחילים מלמטה ועולים כלפי מעלה, הזווית של האלקטרודה היא בניצב או \| לחומר, לא /| לחומר. / זו האלקטרודה.
הסיבה היא בשביל חדירה טובה יותר אבל בתכל'ס למה שאתה צריך זה לא ממש משנה.
מיכה - תודה.
הברזל בעובי 10 מ"מ (למעשה - קוטר 10 מ"מ), לא נראה לי שתהיה בעיה.
אני יודע שאפשר להסתפק בפיקים אבל כמו שאמרתי, אם סוף סוף יש סיבה לרתך - אני ארתך לו את האמאמא שלו......
חג שמח!
יובי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלסקופ
מיכה - תודה.
הברזל בעובי 10 מ"מ (למעשה - קוטר 10 מ"מ), לא נראה לי שתהיה בעיה.
אני יודע שאפשר להסתפק בפיקים אבל כמו שאמרתי, אם סוף סוף יש סיבה לרתך - אני ארתך לו את האמאמא שלו......
חג שמח!
יובי
עד כמה שאני יודע אסור לרתך ברזל בנין ועם כן אז עם אלק' מתאימה ועם הראות מפורשות של מהנדס
עידו
יש לך מושג למה? אמת היא שזה נשמע מוכר אבל אני לא זוכר מי אמר לי משהו כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
יש לך מושג למה? אמת היא שזה נשמע מוכר אבל אני לא זוכר מי אמר לי משהו כזה.
לגבי ברזל בניין - הריתוך משנה את התכונות שלו בדבר עמידות למתיחה וכיפוף - ולכן ההמלצה המפורשת היא להמנע מלרתך אותו.
רון.
בחזרה לבעיית הריתוך שלי -
הסתכלתי היום על המספר שמופיע על אלקטרודות הנירוסטה שקניתי -
מסתבר שאלה אלקטרודות מסוג E316L.
עברתי באתר של זיקה וכתוב שם "ייבוש מוקדם - שעתיים \ 300C"
אני מניח שהכוונה היא ל"אפיה" של האלקטרודה - האם יכול להיות שבגלל שלא עשיתי את זה לחבילה שנמצאת אצלי היא נצתה באופן כל כך רעוע?
ושתי שאלות אחרונות:
1. האם חייבים 300 מעלות \ שעתים? 200 מעלות 4 שעות יעשו את העבודה? [הטוסטר שלי מגיע ל200 מעלות בלבד]
2. האם אצטרך "לאפות" את האלקטרודות בכל פעם מחדש, או שמספיקה אפיה אחת לכל החבילה? [אני הולך למשוך את זה על פני משהו כמו חודש-חודשיים] בין לבין הן מאוכסנות במחסן, פתוחות לאוויר.
רון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron1999
בחזרה לבעיית הריתוך שלי -
הסתכלתי היום על המספר שמופיע על אלקטרודות הנירוסטה שקניתי -
מסתבר שאלה אלקטרודות מסוג E316L.
עברתי באתר של זיקה וכתוב שם "ייבוש מוקדם - שעתיים \ 300C"
אני מניח שהכוונה היא ל"אפיה" של האלקטרודה - האם יכול להיות שבגלל שלא עשיתי את זה לחבילה שנמצאת אצלי היא נצתה באופן כל כך רעוע?
ושתי שאלות אחרונות:
1. האם חייבים 300 מעלות \ שעתים? 200 מעלות 4 שעות יעשו את העבודה? [הטוסטר שלי מגיע ל200 מעלות בלבד]
2. האם אצטרך "לאפות" את האלקטרודות בכל פעם מחדש, או שמספיקה אפיה אחת לכל החבילה? [אני הולך למשוך את זה על פני משהו כמו חודש-חודשיים] בין לבין הן מאוכסנות במחסן, פתוחות לאוויר.
רון.
1.כן חיבים 300 מעלות
2. כן האפיה היה לא רק יבוש היה מכינה את האלק' לריתןך התפעה של ההדבקות נעלמת ,אופים כל פעם את הכמות הרצויה.
תחניקה של מסגרי מדרכה זה להכניס אלק' לידית ולהצמיד אותה לחומר לחצי דקה עסרים שניות וזה מסיג את האפיה . לא מומלץ
בכלל יש הרבה סוגים של אלק' שצריכות אפיה.
עידו הטיפ היה מעולה [הצמדת האלקטרודה למשטח למשך כמה שניות]
היום חזרתי לעבוד עם אלקטרודות נירוסטה. כמו שהזכרת - הצמדתי את האלקטרודות למשטח לכ-10-15 שניות ואחר כך עבדתי.
לצערי ב30 \ 60 אמפר לא הצלחתי לייצר קשר טובה מספיק כדי לרתך, אבל בעבודה ב-90 אמפר הצלחתי לבצע כמה ריתוכים לא רעים בכלל, בלי לחורר את הנירוסטה ובלי להרוס שום דבר מסביב.
מקווה להמשיך בתנופה הזו ולהתחיל בריתוכי אמת בימים הקרובים.
[תמונות יועלו בהמשך]
רון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron1999
עידו הטיפ היה מעולה [הצמדת האלקטרודה למשטח למשך כמה שניות]
היום חזרתי לעבוד עם אלקטרודות נירוסטה. כמו שהזכרת - הצמדתי את האלקטרודות למשטח לכ-10-15 שניות ואחר כך עבדתי.
לצערי ב30 \ 60 אמפר לא הצלחתי לייצר קשר טובה מספיק כדי לרתך, אבל בעבודה ב-90 אמפר הצלחתי לבצע כמה ריתוכים לא רעים בכלל, בלי לחורר את הנירוסטה ובלי להרוס שום דבר מסביב.
מקווה להמשיך בתנופה הזו ולהתחיל בריתוכי אמת בימים הקרובים.
[תמונות יועלו בהמשך]
רון.
בבקשה ,אבל (כמו תמיד יש אבל:twisted:)לא בריא לרתכת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
בבקשה ,אבל (כמו תמיד יש אבל:twisted:)לא בריא לרתכת.
מדובר במפלצת של 40 קילו עם כבלים של כ-15 מטר, היא כבר בת כמה עשרות שנים ואם זה יהיה מה שיהרוג אותה - So Be It - אני בעיקר מחכה להתפגרות שלה כדי לקנות רתכת אלקטרונית....
נ.ב. - אם מישהו יודע איפה קונים פצירות מסתובבות באיזור המרכז - רמלה \ לוד \ יהוד \ תל אביב אני אשמח לשמוע.
רון.