תגובה להודעה: שאלה בשבילים מסומנים ואחרים
שלום לכולם
שמי גילי, ואני רוצה לעשות מעט סדר בדיון, היות ואני רכז סימון שבילים בועדה לשבילי ישראל.
הועדה היא אכן מופעל על ידי החברה להגנת הטבע, שהינה עמותה ולא גוף ממשלתי. אם זאת, בועדה חברים גופים ממשלתיים (ולא ממשלתיים) כמו רט"ג (רשות הטבע והגנים), קק"ל, משרד התיירות וכו'.
לגבי מעמד סימון השבילים. אין חוק המחייב מטיילים לדבוק בסימון שבילים ככלל, וטוב שכך. אם זאת, רט"ג החליטה, מסיבות של שמירת טבע, שבשמורות טבע (שאת גבולותיהן ניתן לראות הן במפות הרט"ג והן במפות סימון שבילים, ומקור המידע הוא זהה - רט"ג) אסור לרדת מסימון שבילים. כלומר, לסימון שבילים יש מעמד סטטוטורי בתוך שמורות טבע וגנים לאומיים.
לכן, שבילים המסומנים בשמורות טבע מסומנים תמיד בתאום ואישור רט"ג, מכיוון שאלו הם הצירים היחידים עליהם מותר לנוע בתוך השמורה.
לסיכום, מחוץ לשמורת טבע - סימון שבילים הינו בגדר המלצה והוראת דרך
בתוך שמורות טבע - סימון שבילים הוא מחייב, בעל מעמד סטוטורי ומסמל את השבילים היחידים בהם מותר לנוע, על פי החלטת רט"ג.
הערה אחת בעניין - ייתכן וישנה דרך עפר בשמורת טבע המאושרת להליכה אך לא לנסיעה ברכב. במקרה זה הדרך תסומן במפה כדרך 4*4 עם סימון סגול של ג'יפ עם קו אלכסוני.
יום טוב לכולם
נכבדי,
מפאת כבודך,,,אתם עושים עבודת קודש.
הקשר בין קודש לחוק אינו קיים!!(במקרה זה ובמקרים רבים אחרים!!!)
אין בחוק רשות הטבע והגנים כל איזכור בנושא האצלת סמכויות ( הכוונה כאן לנושא סימונים שונים)
אין בחוק רשות הטבע והגנים כל איזכור לאימוץ!!!!
אין בחוק רשות הטבע והגנים הגדרה מהו סימון שבילים
ולכן קביעתך החד משמעית כי סימון השבילים של העמותה שבה אתה עובד יש איזה מעמד חוקי , לוקה במידה מסויימת של בעיתיות!!.
ואנחנו נמשיך לשמור על הטבע למרות הכל.
אתה קצת סותר את עצמך.
רט"ג הוא לא גוף סטטוטורי לעניין סימון בשטח או מיפוי ולכן אין לו יכולת להחיל את מה שאמרת על סמ"ש.
רט"ג הוא גוף אכיפה, יש במדינה רשויות לצורך תמרור ושילוט לגבי דרכים לרכב וזה לא רט"ג.. ולא כולל סמ"ש- הווה אומר לסמ"ש אין תוקף חוקי מבחינת תמרור במדינת ישראל לגבי רכבים-מתי ראית אותו מופיע במבחן התיאוריה למשל?..
אם אתה רוצה לקחת את זה לקיצוניות, לפי החוק בתחילת כל דרך תמרור, כלומר בכל כניסה לשמורה אמור להיות תמרור המתיר או אוסר כניסה.
מה גם שסמ"ש משתנה ואין שום חוק או תקנה המחייבת מטיילים (גם לא בשמורות טבע) להחזיק מפת סמ"ש, לא להחזיק אחת מעודכנת ובטח ובטח לא להבין מה כתוב בה.
סמ"ש זאת יוזמה טובה לניתוב מטיילים אבל זה ברח מפרופורציה בשימוש של רט"ג, אני עוד זוכר שפעם הכלל לתנועת רכב בשמורה היה "שביל המופיע בשטח ובמפה".
וכמו ששמשוני סיכם-למרות זאת נמשיך לשמור על הטבע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gilig
שלום לכולם
רט"ג החליטה, מסיבות של שמירת טבע, שבשמורות טבע (שאת גבולותיהן ניתן לראות הן במפות הרט"ג והן במפות סימון שבילים, ומקור המידע הוא זהה - רט"ג) אסור לרדת מסימון שבילים. כלומר, לסימון שבילים יש מעמד סטטוטורי בתוך שמורות טבע וגנים לאומיים.
אהלן גילי,
אני שמח שאתה כאן על מנת לשפוך מעט אור על העניין הזה.
אשמח (ואולי לא כל כך...) לדעת מתי רט"ג החליטה את ההחלטה הנ"ל, ואיפה ניתן לעיין בה. אח"כ נדון במעמד הסטטוטורי (=החוקי) שלה, אם בכלל.
עמי