תגובה להודעה: זה שאתה פרנואיד לא אומר שלא רודפים אחריך...
איתי , אתה טועה.
מי שמפחד מהמשטרה הם אלה שמטבעם לא יסעו בצורה בריונית. אלה אנשים שאיכפת להם והם מתחשבים. כי הם גם מפחדים להיתפס על שטויות ולא יודעים איך להתמודד עם המצבים הללו.
מי שפועל בצורה עבריינית באמת, בריונית באמת - שם זין עליך ועל המשטרה. יש לו בדר"כ גם עו"ד מפולפל ומספיק קשרים וכסף כדי לצאת בזול-חינם מעבירות שהוא נתפס עליהם ויש גם עבירות שמעלימים עין כי הן קלות מידי לעבריין רציני... בעוד שלך ישחילו את מלוא אורך ועובי הצינור כאילו תפסו את הדג השמן ביותר.
וכאן בדיוק הבעיה.
http://www.nehiga.co.il/ArticleView.aspx?aid=106
גם העבריינים הכבדים מטופלים. המשטרה בשנתיים האחרונות מבצעת אכיפה רק של עבירות איכות אשר מוגדרות יותר מסוכנות כגון עבירות ביריונות כביש.
אין אכיפה (אלה במקרים מאוד נדירים) על שטויות כמו רשיונות שלא נמצאים ברכב (לא רכב ללא רשיון), איתותים וכל מיני קשקושים.
אני לא אומר שהמשטרה ורשויות החוק עושות הכל מושלם, אבל לא צריך להגזים ולהפוך את המשטרה למקור הבעיה.
הבעיה היא בין 400 ל 500 הרוגים בשנה כל שנה והמצב כבר היה גרוע יותר לפני 4 שנים שהיו מעל 550 הרוגים. השאלה היא אם להתמודד אם הבעיה גם ע"י אכיפה או כמו שדרור אומר, להפסיק לאכוף עבירות תנועה ולתת לכל אחד לנהוג לפי הבנתו, אני במקרה הזה חולק עליו.
ושוב, תמיד יהיו שוטרים/מתנדבים בעייתיים אבל הם באמת לא מייצגים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
חבורה של אנשים שחיים בסרט אתם...
כן, בטוח שעקבו אחרי הפורומים כדי לראות מתי הסמוריאדה... כנראה הם עצרו רכב והוא אמר להם שהוא בדרך לשם...
אני לא רציתי להכנס לזה, כי יש בי סלידה מסוימת משרשורים עם פוטנציאל התלהמותי, אבל רק בשביל לתקן את עניין ההוא אמר להם שהוא בדרך לשם, אז אני אמרתי שאני בדרך להושעיה ומשם ליער ציפורי. זה אפילו היה התכנון הראשוני שלי. ואז שאל אותי השוטר אתה בטוח שאתה לא בדרך לסמוריאדה? מבט אחד על מספרי הגלגלים שלי (215) והוא ידע שלסמוראים מותר עד ל-205 (אמר לי שעשה תחקיר לפני), ולא מעניין אותו שזה רשום ברשיון, ושהוא יודע שיש במה שהוא עושה אקט קצת לא חוקי, אבל הוא מעדיף להוריד נהגים כמוני שנוהגים על מכוניות כאלה מהכביש שלו כי זה נותן לו שקט. והם היו פקד, ועוד אחד שרוצה להיות פקד כשיהיה גדול.
וזאת היתה רק התחלה של סאגה מתישה ומיותרת שעלתה לי בהרבה עצבים כסף וזמן ועורבבו בה הרבה סימני שאלה לגבי חוקיות כל התהליך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itayt
גם העבריינים הכבדים מטופלים.
הצחקת אותי!
כנראה שבגלל זה כל חודשיים אנחנו שומעים על נהג משאית שהרג איזה ילד ובאמתחתו 50/60/70/80 עבירות תנועה
קודמות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי itayt
המשטרה בשנתיים האחרונות מבצעת אכיפה רק של עבירות איכות אשר מוגדרות יותר מסוכנות כגון עבירות ביריונות כביש.
אין אכיפה (אלה במקרים מאוד נדירים) על שטויות כמו רשיונות שלא נמצאים ברכב (לא רכב ללא רשיון), איתותים וכל מיני קשקושים.
ושוב הצחקת אותי (ולהצחיק אותי ככה פעמיים תוך דקה זה באמת נדיר...)
עצר אותי אופנוען של מתנ"א כאשר נסעתי בשול הדרך (הימני) ונתן לי דו"ח של 750 ש"ח על מעבר קו הפרדה רצוף (קו לבן).
לא עזר שניסיתי להסביר לו שהקו הוא צהוב! ויש הבנה בין המשטרע לרוכבי דו-גלגלי שמותר בעת עומסים לנסוע על השול.
נכון שמרשים לנו לנסוע על השול הימני הוא הוסיף אבל טען שאני נסעתי על שול לבן ולא צהוב.
ביקשתי, התחננתי שיבוא איתי 70 מטר אחורה ויראה במו עיניו שהשול צהוב ולא לבן.
הוא הגיש לי את הדו"ח בחיוך מזלזל ונסע...
אם הייתה לי אז מצלמה בסלולרי אולי הייתי מצלם והולך למשפט.
מכיוון שלא הייתה לי מצלמה ויש לי עבר נקי של 11 שנה ללא דוחו"ת ו/או נקודות העדפתי לשלם את ה750 ש"ח ולשתוק.
ממש עבירת "איכות"....
איתי
וואללה דרור אתה כבר נהייה פאטתי בעניין,
בטלנים,עלובי נפש, מתנדבים בעלי זיין קטן, מושחתים, וכו וכו וכו ,
יאללה יודע מה, למרות היותי מתנדב וותיק במשטרה הרי אתה יודע את דעתי במיוחד לאור העובדה כי שני מתנדבים "תקעו" לי דוח בעל חשיבות עליונה בגין נסיעה עם אוזניות,
ולא אנקוב בשמו של קצין בעל דרגה שסיפרתי לו באקראי על כך(אחרי ששילמתי 250 ש"ח קנס)
לסנן בעצבים, אין להם מה לעשות?? נמאס לי מהם,
אבל ההם מחזיקים את המשטרה,
במקום לקטר כל הזמן על המושחתים,עלובי הנפש, האפסים , בוא תצטרף אלינו לפעילות ,
תראה התייחסות אחרת , תראה שוטרים ברמה טובה שעובדים בשכר שאני מתבייש לומר,
יודע למה?
כי אצלינו נותנים את הנשמה ולא מבקשים כלום.
ויודע מה , לך תתרום, תשנה, הכי קל זה לשבת ולצעוק,
זונות ,
מנייאקים ,
חארות ,
אכלו לי שתו לי נשכו לי,
נ.ב אתה כמו המשטרה, זבל, הברזת שישי ולא הגעת י:D:D זבל אמרתי?
נ.ב 2 בוא תצטרף אלי ברכב שלי לפעילות בערב פסח, תכתוב מה שבא לך, בלי לדווח לי כלום ,
לשיקול דעתך המוחלט בלי עריכה בלי צנזורה בלי כלום,ואז תוכל לקבל נקודת מבט שונה מהקונספציה שאתה שרוי בא,
דרך אגב הרמת כפפה שכזו מחייבת אותך אחרת כל באי הפורום יאמרו כי הינך צר מוחין, ולא מוכן אפילו לשקול דעה אחרת ,
אחח איזו הרמה להנחתה
נסיעה בשול מוגדר כעבירת ביריונות.
שול מוגדר כקו צהוב והדוח על זה הוא 750 ש"ח, אם נסעת והיה בכביש קו לבן (בד"כ בשול שמאל) אז העבירה היא חציית קו הפרדה רצוף והדוח הוא 500 ש"ח. תחליט מה עשית ומה קיבלת כי משהו לא הגיוני שם.
אני מאוד אוהב להצחיק ולשמח ואני שמח לשמוע שעשיתי לך את היום.
לגבי נהגי משאיות וילדים, אני מסכים איתך, המצב קשה אבל אני לא מסכים שהפתרון הוא להפסיק לאכוף עבירות של אותם נהגים בעייתיים. רק חיזקת את מה שאמרתי.
אני מניח שמעצם השרשור אתם כבר מניחים שאני קשור לנושא אז גילוי נאות :
אני מתנדב כבר כ-8 שנים במשטרת התנועה, התחלתי את התנדבותי בגלל נהג משאית שהזכרת, שהרג חבר שלי שעמד עם רכב תקוע בשול ימין.
אני גם חושב כמו מאיר, שבמקום להתלהם ולדבר שטויות בלי שאתם מכירים את המערכת, תעשו משהו ותנסו להצטרף ולנסות לשנות את המצב, 500 הרוגים בשנה לא חייבים להיות גזירה ואפשר לשנות את זה.
גם מאיר בטח יודע שיש שוטרים ויש מתנדבים שמוציאים שם רע למערכת ומן הסתם עליהם כולם שומעים, אבל קשה יותר לראות את העבודה הקשה של טיפול בתאונות, עזרה לרכבים תקועים, הכוונות תנועה שיש בעיות, וכן, גם אכיפה נגד אותם נהגים בעייתיים.
המשטרה לא מושלמת, בדיוק כמו שאין דבר מושלם במדינה, אבל במקום לקטר, תעשו משהו.
חבר יקר (לפחות בגלל שקוראים לנו באותו השם)
אני יודע בדיוק מה עשיתי וגם יודע בדיוק מה קיבלתי ומה רשום בדו"ח.
אם אין קשר בין השניים זה בגלל שהשוטר הנכבד חיפש על מה לתקוע...
כן נסעתי מימין לשול הימני (צהוב).
כן שכחתי לכתוב שזה היה עם קטנוע... (אפשר להאשים את זה שיש לי ילדה בת 3 שבועות בבית ואני לא ישן בלילות?)
כן קיבלתי דו"ח על חציית קו הפרדה לבן.
כן ביקשתי מהשוטר שנלך ביחד 70 מטר אחורה כדי להוכיח לו שהקו אכן צהוב ולא לבן (במקום שבו עמדנו אגב הקו היה כתום בגלל עבודות בכביש).
כן השוטר זרק עלי זין ולא מוכן היה לבדוק את עצמו שוב.
כן השוטר חייך אלי בזלזול ואמר לי שאני מוזמן ללכת לבית משפט וזה מילה שלי מול שלו.
כן טעיתי בסכום שעל הדו"ח ובאמת כתוב שם 500 ש"ח (בדקתי כרגע, סליחה, גם לי מותר לטעות)
לא! נסיעה בשול עם קטנוע (שלי ספציפית 50 סמ"ק) אינה נחשבת עבירת בריונות וישנה הבנה בין מתנ"א לבין ציבור הרוכבים שנסיעה מתונה על שול הדרך בעת שיש פקק בכביש עצמו, מותרת.
אגב, עצרו אותי עם הקטנוע יותר מפעם אחת על שול הדרך לבדיקת רשיונות ותמיד שחררו אותי לשלום.
לא חושב שיש לך מה לחנך אותי על עשייה במקום קיטורים.
אני עושה מה שנראה לי חשוב ונכון.
אם סיורים במסגרת מתמידים של מג"ב בישוב שלי ובישובים בסביבה ע"מ לנסות למנוע פריצות לבתים (מה שקורה פה על בסיס יומיומי) ואם התנדבות ארוכת שנים במד"א.
.
500 הרוגים בשנה זה המון! אבל מלחמה באמצעים הנוכחיים כבר הוכחה ככושלת!
עובדה שלא משנה כמה אוכפים יותר משנה לשנה המספר הזה נשאר קבוע פחות או יותר.
אגב, אם היו מעבירים חצי מכוח האדם של מתנ"א לסיור אולי היו פחות פריצות לבתים ורציחות ברחובות?
אני אשמח אם ניידת סיור תעבור פה פעמיים בלילה ותפגין נוכחות.
כבר הוכחנו שהנוכחות של מתנ"א בכבישים לא עוזרת להפחית תאונות...לא? לפחות שתפחית את מספר ההרוגים על רקע פלילי.
אבל התנדבות במתנ"א זה אקשן, זה לעצור רכבים, זה לתת דו"ח במיידי ולהרגיש גבר-גבר (חלילה אני לא מדבר עליך, רק נותן דוגמאות).
התנדבות ב"סתם סיורים של המשמר" לא מספקת ולא נותנת ריגושים כמו תקיעת דו"ח אחר דו"ח לחסרי אונים
שלא עצרו עצירה מלאה בשלט עצור אלה גלשו בעשירית קמ"ש לקו-ראיה וכמובן לא ראו את המתנ"איסט שהתחבא מאחורי העץ. (ושוב חלילה אני לא מדבר עליך ולא מכליל, רק מקרים שאני רואה מעת לעת ואם אתה לא יודע על מה אני מדבר אני מזמין אותך למקומות ספציפיים בהוד השרון/כפר סבא).
איתי
איתי, העובדה שאתם קופצים בראש מכל מיני סיבות כדי ללבוש את המדים האלה, רק מנציחה את המצב האבסורדי שהמשטרה נמצאת בו.
למה למדינה להשקיע במשטרה כשיש אלפי מטומטמים שמוכנים לעשות את העבודה הזו בחינם? אתם אלה שמנציחים את העליבות של המשטרה. כדי להבריא אותה היא מוכרחה להיפטר קודם כל מכל המתנדבים המתלהבים, ולהתחיל להכשיר אנשים מקצועיים, שזו עבודתם ופרנסתם. וכמובן - לשלם להם כמו שצריך ולאפשר להם לעבוד. מי שאשם ואחראי כאן היא המדינה ולא המשטרה, אבל זה כבר נושא לויכוח אחר.
כבר היום הרבה יותר מחצי מכוח האדם של המשטרה הוא מתנדבים - אנשים משועממים, לא מקצועיים (לא יעזור לכם - עם כל גאוות היחידה שלכם, אתם לא באמת שוטרים מקצועיים. אתם רק שוטרים-חובבים אם יש הגדרה נכונה לזה, עם כל הרצון הטוב שלכם), חלק גדול ממכם חדורי מוטיבציה חולנית לחנך ולהעניש את כל העולם. בחייך איתי - אתה באמת חושב שכשאתה שם את הכובע של מתנ"א על הראש אתה מונע הרוגים ותאונות? זה במקרה הטוב מגוחך.
בולשיט. אתה רק שליח של מערכת ששמה לה למטרה לגבות מיסי דרכים. עובדה שרמת האכיפה כל הזמן עולה, ואין ירידה במספרי ההרוגים והתאונות. בישראל נהרגים כי נוהגים רע. העובדה שכל כך הרבה עבירות מוגדרות כ"בריונות כביש" זה כדי להצדיק את האכיפה, והיא לא תעזור לכם לשכנע אותנו - לא נולדנו אתמול, ומשחקי מילים וסמנטיקה כבר לא עושים על אף אחד רושם מאז שסיימנו כיתה ג'.
מספיקה תאונה אחת ספקטקולרית כמו זו של אוטובוס התיירים מרוסיה, שתקלקל לכם סטטיסטיקת אכיפה של שנה שלמה. וברור גם לך שאפילו 10000 שוטרים לא היו מונעים תאונות כאלה. אבל במקום לקנות אופנועי ב.מ.וו מנקרי עיניים ולהתקין 300 מצלמות מהירות, אולי אפשר היה לשים את הכסף בשיפור התשתית באותם כבישים מועדים לפורענות, כדי שגם אם יש מקרה של נהג פושע כמו נהג האוטובוס ההוא, זה לא היה נגמר כפי שנגמר. בינתיים - הכבישים והרחובות מלאים במשטרה בכמויות שאין להן אח ורע בעולם המערבי, ואני מסתובב קצת על כבישים בעולם - לפרנסתי. ובכל זאת יש כאן הרבה יותר תאונות והפשיעה כאן גואה. מעניין למה. תן לי לנחש? מבחינתי כל שוטר שמבלה את המשמרת שלו בחיטוט במידות צמיגים של איזה סמוראי, זה נטו על חשבון מניעת פשיעה. כל מפעיל ממל"ז תורם את חלקו להפקרת הרחובות לעבריינים האמיתיים. כל שוטר תנועה הוא שוטר שרודף אחרי אזרחים תמימים ולא אחרי גנבים.
סיפורי ההקרבה ההירואיים שלכם מהמיתולוגיה של מתנ"א כבר לא עושים רושם על אף אחד. אני, את ההתנדבויות והתרומות שלי לחברה שומר לעצמי בדלת-אמותיי, ולא מנפנף בהם כמו שאתם מתנדבי המשטרה נוהגים לעשות באופן תדיר, כאילו אתם מצילים את עם ישראל ומחכים בתמורה לאיזה צל"ש.
רוצה להתנדב? בוא נראה אותך גיבור גדול במד"א, בפתחון-לב, ביד-שרה או סתם במילואים: לך לשמור בשבת באיזה מחסום בשטחים - גם תתרום הרבה יותר לביטחון וגם תשחרר איזה מילואימניק או סדירניק הביתה למשפחה שלו.
למה משום מה לא נראה לי שזה יקרה? אולי כי סתם תעבוד שם קשה בלי הילה של גיבור סרטי אקשן סוג ג', וזה לא יחזק לך את האגו כמו האזיקים והאקדח והצ'קלקה.
מדינה חפצת חיים שבאמת רוצה למנוע תאונות, תשקיע בחינוך - ואני מבטיח לך שלא תצטרך לקרוא לאזרחים שלה "בריונים" ו"מחבלים", ובטח לא תצטרך לשסות בהם כל כך הרבה שוטרים. משום מה נראה לי שהמצב הקיים מועדף על ידי הממסד, פשוט כי המשטרה הפכה למכשיר גבייה.
מצטער על נימת הזלזול. אבל אני באמת לא יכול להבין ולהעריך את מי שנותן את ידו למערכת כמו מתנ"א.
אם אתה חושב שעשו לך אוול, גש לבית משפט.
לגבי ההבנה על נסיעה בשול לאופנועים, החוק עדיין אוסר את זה אבל ההבנה היא שכשיש עומסי תנועה (פקק אם לא הבנת כי יש לך ילדה בת 3 שבועות) והרוכב נוסע בזהירות ובמהירות שאינה עולה על 40 קמ"ש לערך, אין לאכוך כנגדו בגין נסיעה בשול, כל מקרה אחר יחשב כנסיעה בשול.
גם אני רוכב על אופנוע הרבה מאוד שנים ואני חושב שההבנה הזאת היא די נכונה.
לגבי זה שהוכחנו שמשטרת התנועה לא מונעת תאונות, כנראה שפיספסתי משהו כי לא הוכחנו/הוכחת כלום.
מה שכן מוכח זה שנוכחות משטרתית בכבישים כן מונעת תאונות.
את תיקח בחשבון שבכל שנה עולים לכביש כ 200000 רכבים חדשים, אל מול העובדה שבכל שנה בשנים האחרונות יש פחות הרוגים, אז משהו כן השתנה. אפשר לייחס את זה להרבה דברים וזה יהיה נכון שזה לא רק משהו אחד, אבל יש שיפור והוא קשור גם לאכיפה.
תרשה לי לדלג ולא להתייחס ל"גבר גבר" וכל שאר השטויות שדיברנו עליהם כבר, יש שוטרים/מתנדבים שלא עושים את תפקידם כראוי.
דרך אגב יש כבר כמה שנים יחידה חדשה במשטרת התנועה שכל מה שהיא עושה זה לבקר פעילות של מתנדבים ושוטרים והם בודקים אותם כל הזמן.
שלא עצרו עצירה מלאה בשלט עצור אלה גלשו בעשירית קמ"ש לקו-ראיה וכמובן לא ראו את המתנ"איסט שהתחבא מאחורי העץ. (ושוב חלילה אני לא מדבר עליך ולא מכליל, רק מקרים שאני רואה מעת לעת ואם אתה לא יודע על מה אני מדבר אני מזמין אותך למקומות ספציפיים בהוד השרון/כפר סבא).
איתי[/quote]
נו איתי,
אותם מתנדביםשתקעו לי דוח "אייכות" הם משלוחת שרון,
אז מה?
זה אומר ששוטרי שלוחת שרון הם כאלו? מהכרות אישית ממש לא,
לדעתי מתנ"א באזורינו הנם הכסף הקטן לעומת מתנדבי ית"מ והם אלו שמתחבאים מאחורי העץ לתקוע דוחות ,
כמו אותו מתנדב ית"מ שתקע דוחות במגרש חניה ציבורי ליד המשרד עד שצילצלתי לבוס שלו שלא ידע מזה בכלל והנוהל הניבזי הזה הופסק,
או כמו מתנדב ית"מ שהחנה את מכוניתו ליד משרדי על המדרכה כדי להתחבא ולתת דוחות לאלו שלא אותתו ביציאה ,
שדרשתי ממנו להוריד את מכוניתו שהפריעה לי ללכת על המדרכה למשרדי סרב ופתח עלי פה,רק שהוא לא ידע עם מי נתקל, אמרתי לו שייתן לי את פרטיו ושיהיה גבר שיחכה במקום עד שאני יורד מהמשרד עם מצלמה, יודע מה עשה?
ברח,
אלו המתנדבים אשר מוציאים שם רע למשטרה באשר היא,
אז מה? נאמר נואש??לא,
חייבים לשנות ,והשינוי רק מבפנים,
מאיר שמתנדב כבר 9 שנים במתנ"א(אני מצטער ביחידה שלנו היחפ"ץ לא ממלאים דוחות
לא נוסעים עם שילוט ,באים עושים את העבודה והולכים)
עם עוד שמונים גיפ'אים כמותכם וכמוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
את תיקח בחשבון שבכל שנה עולים לכביש כ 200000 רכבים חדשים, אל מול העובדה שבכל שנה בשנים האחרונות יש פחות הרוגים, אז משהו כן השתנה. אפשר לייחס את זה להרבה דברים וזה יהיה נכון שזה לא רק משהו אחד, אבל יש שיפור והוא קשור גם לאכיפה.
אתם טועה ומטעה ובטח שלא בתמימות - אין כמעט שיפור, בטח לא עקבי. וגם אם לרגע נדמה שכן - זה לא קשור לאכיפה.
סטטיסטית - בכל שנה יש יותר תאונות. אם יש פחות נפגעים זה אך ורק בגלל ש-200,000 כלי הרכב החדשים שעולים לכביש כל שנה, הם פשוט בטוחים יותר. מערכות בטיחות מתקדמות חוסכות הרבה דם - נוכחות של שוטרים? בספק. אכיפה? בחיים לא. וכאמור - מספיקה תאונה אחת גדולה של אוטובוס או רכבת כדי לקלקל את חגיגת הטפיחות על השכם שלכם.
האכיפה נועדה למלא את קופת המדינה ותו לא. אני לא מכיר ציניות גדולה מזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
מאיר שמתנדב כבר 9 שנים במתנ"א(אני מצטער ביחידה שלנו היחפ"ץ לא ממלאים דוחות
לא נוסעים עם שילוט ,באים עושים את העבודה והולכים)
עם עוד שמונים גיפ'אים כמותכם וכמוני.
אחרי שתגמור להתלהב, תזכור שכשהג'יפ המרשים שלך מסיים לבצע עבור המשטרה את העבודה השחורה, עדיין כל שוטר תנועה זוטר יכול להתקרצץ לך על הצמיגים וההגבהות והכונס-אוויר, ולהאשים אותך בפשעי שינוי-מבנה כנגד האנושות. אם אתה חי עם זה בשלום ובהבנה - תהיה לי בריא. מבחינתי זה מספיק כדי לא להצטרף אליכם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
עכשיו הרגזת אותי. זה שאתה וחברים שלך מסתובבים על מדים כדי לדפוק דו"חות לאנשים ולפצות על בעיות פיזיות מסוימות, ובהרבה מקרים מסלפים עובדות בשטח, לא נותן לך את הזכות לעשות את זה גם כאן.
ראשית כל, תבדוק כמה מהדוחות שמגיעים לבית משפט מבוטלים. עכשיו תבדוק את אותה הסטטיסטיקה בדוחות שחולקו ע"י מתנדבים. אם המשטרה עושה משהו נכון, הוא בטוח לא קשור אליכם.
לי, אישית, בשנתיים שאני על הכביש, יצא להיתקל שלוש פעמים בשוטרים שעצרו (פעם אחת אותי ופעמיים חברים) על עבירת תנועה, ובגלל שאני מסתובב עם ספר חוקי התעבורה מתחת למושב האחורי המתנדב המהולל ברח עם הזנב בין הרגליים.
אם משהו (שלא קשור לרכבים עצמם) הוריד במעט את כמות ההרוגים בתאונות דרכים בשנים האחרונות, זה השינוי בתפיסת החינוך לתעבודה (ע"י עמותות כמו אור ירוק ודומיהן שעושות עבודת קודש, חלילה לא משרד התחבורה) והמודעות הגוברת לתאונות דרכים ודברים "פעוטים" כמו חגורות בטיחות ונהיגה בשכרות.
ביום שהמדינה הזו תבין שהגורם לתאונה הוא לא 110 קמ"ש באיילון או צמיגי 215 על סמוראי, ותשקיע את המשאבים בשיפור תשתיות וחינוך. ביום שיורידו את המיסים המטורפים שמשלמים פה על רכב חדש ולא מאפשרים "יציאה מהמחזור" של מיני גרוטאות חבוטות, ביום שלא כל הגבהה או פגוש תהיה "שינוי מבנה" ויהיה מישהו מסודר שיבדוק מה כן ומה לא, ויאפשרו שיפורים בטוחים ומקצועיים, המצב על הכבישים שלנו יהיה טוב בהרבה.
מאיר,
מתנדבי ית"מ/מתנ"א או איך שלא תקרא להם, אין לי מושג בהבנה הסמנטית/מחוזית מי שייך למי ולמה.
מבחינתי מי שעולה על מדים כדי לעמוד מאחורי עץ ולדפוק דו"חות או כדי לצעוק ברמקול "סוזוקי תעצור בצד" בגלל שהוא ראה גלגלים שנראים לו גדולים מדי, הוא הבעייתי.
לא חשוב לאיזה ארגון הוא משתייך במשטרה.
אני אחזור על זה שוב ברור יותר, מי שמתנדב ע"מ להתעסק בענייני תנועה כדי לתת דו"חות יש לו בעיית "גבר גבר" מבחינתי. (אני באמת חושב שהעבודה שאתם עושים היא קודש ולא חשוב כרגע עם או בלי צ'קלקות, ויסלח לי דרור על הדעה שלי בעניין הזה.)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתם טועה ומטעה ובטח שלא בתמימות - אין כמעט שיפור, בטח לא עקבי. וגם אם לרגע נדמה שכן - זה לא קשור לאכיפה.
סטטיסטית - בכל שנה יש יותר תאונות. אם יש פחות נפגעים זה אך ורק בגלל ש-200,000 כלי הרכב החדשים שעולים לכביש כל שנה, הם פשוט בטוחים יותר. מערכות בטיחות מתקדמות חוסכות הרבה דם - נוכחות של שוטרים? בספק. אכיפה? בחיים לא.
האכיפה נועדה למלא את קופת המדינה ותו לא. אני לא מכיר ציניות גדולה מזו.
+10
שוטרי סיור לא מכניסים כסף לקופת המדינה. נקודה.
שיתחילו לתת עבודות שירות או ימי מעצר לכל מי שעבר עבירת תנועה "איכותית" אז אולי
אני אחשוב שעבודת מתנ"א חשובה באמת. (או שתהיה פחות עבודה כי הציבור באמת יתחיל לפחד מעבירות תנועה אמיתיות).
ובאמת אין סיבה שמי שעבר באור אדום לא יכנס ל3 ימי מעצר כדי לחשוב על זה, 1000 שקל לא באמת מרתיעים, רק מרגיזים.
איתי
(תומר מהמחשב של דובי)
דרור- " אנשים משועממים, לא מקצועיים... " אני מבין שאתה מכיר את כולנו.
קרציות תמיד היו ותמיד יהיו בכל מקום ההכללות ממש לא במקום.
לצערי הרב אנחנו לא גרים במדינה נורמלית ולכן המשטרה זקוקה למתנדבים.
כאשר אני מגיע לארוע - לדוגמא ילדים שמרעישים ב 03:00 שעתיים אחרי שהוא דווח
זה לא בגלל ששתיתי קפה וגירדתי תביצים אלא בגלל שבמקרה הטוב 1 מתוך 4 ארועים הוא אמיתי
ושלושת האחרים לא היו ולא נבראו.אעל המוקד לברר כמה שיותר פרטים בכדי לסנן "ארועים" כאלו.
איתי- אם היה לי שקל על כל מטומטם שחשב שאני יכול לראות אותו ועקף אותי מימין לא הייתי נוסע
על טאטא.
חציית קו הפרדה רצוף שלא לצורך עצירה (פנצ'ר וכדומה) היא עברה ללא קשר לצבע הקו
תומר א.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayhi
ובאמת אין סיבה שמי שעבר באור אדום לא יכנס ל3 ימי מעצר כדי לחשוב על זה, 1000 שקל לא באמת מרתיעים, רק מרגיזים.
איתי
אתה יודע איזה פיצוץ אוכלוסין יהיה במתקני המעצר והכליאה מדינה? וכמה יעלה למדינה כל רמזור אדום כזה?
משום מה לעתים נדמה שיותר מאשר המשטרה זקוקה למתנדבים, המתנדבים זקוקים למשטרה ולמנת האקשן שהיא מספקת להם. אלמלא ההתנדבות למשטרה, רק השד יודע לאן היו מתעלים את המוטיבציה החולנית שלהם לחנך ולהעניש את כל העולם.
אבל זה באמת כבר עניין לפסיכולוגים ופסיכיאטרים. אותי מעניין רק שהמשטרה תרד לג'יפאים מהגב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
זו ההנחיה,
מי שלא מבצע אותה תהיה בטוח דרור יקירי זה לא השוטרים אלא המתנדבים צמאי הדם
ציטוט:
ולא אנקוב בשמו של קצין בעל דרגה שסיפרתי לו באקראי על כך(אחרי ששילמתי 250 ש"ח קנס)
לסנן בעצבים, אין להם מה לעשות?? נמאס לי מהם,
אבל ההם מחזיקים את המשטרה,
יופי, עכשיו הזנב התחיל לקשקש בכלב?
ולא, דרור לא פתאטי. המתנדבים הם משתפ"ים. ומבחינתי, אתה וצפריר, (שני המתנדבים היחידים שאני מכיר) אתם הראשונים לעמוד התליה בכיכר רבין.
חלאס עם: זה מתנ"א זה מתנדבי ית"מ, אבל לא ממחוז מרכז, אלא מאגף צפון, שלוחה 264...
נשמע כמו: "מה אתם רוצים מגדודי חללי השאהיד מוחמד, הפיגוע בכלל נעשה ע"י פלוגות נאכבה אל קודס?"
משטרת ישראל היא גוף שאם לא היה לו כוח, הוא היה שיא הפתאטיות, אך מכיוון שיש לו כוח, הוא רק עושה נזק, ובגדול.
דיברו כאן בשרשור על השנאה לשוטרים. זה לא נפוץ בעולם המערבי, לגמרי לא. יש מקומות שיותר אוהבים, ויש מקומו שפחות. אבל לפחות מעריכים אותם.
הבעיה אצלנו, שלא משנה לאיזה שלוחת מתנדבי מתנ"א אל שאהיד אתה משתייך, אף אחד לא משייך את הביטוי "הערכה" בהקשר של משטרת ישראל, נכון? לא בתנועה, לא בפשעים קטנים, לא בטיפול באונס, רצח, שוד... מישהו רוצה לומר משהו על הטיפול בפשע המאורגן? (לפחות יצאה מזה 'סוגה עילית' בדמות הסדרה הטלביזיונית - הבורר)
משטרת ישראל היא גוף רע, אימופוטנטי ומושחת.
מי שמתנדב אליו = משת"פ.
אסור להתנדב אליו ולהאריך את יכולתו לשרוד. הלוואי והוא יקרוס, ויקום גוף חדש תחתיו, שבאמת יהיה ראוי להיקרא משטרה.
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
אתה יודע איזה פיצוץ אוכלוסין יהיה במתקני המעצר והכליאה מדינה? וכמה יעלה למדינה כל רמזור אדום כזה?
לי היה ברור (כנראה שלך לא) שמדובר בציניות נטו.
הלוואי ורעיון כזה היה בר ביצוע.
הכוונה הייתה שהשיטה הנוכחית בה אדם נתפס ומשלם סכום כלשהוא שהוא לא בשמיים (פחות מרבע עלות ביטוח שנתי) לא רלוונטית ולא מרתיעה.
העונש על עבירות איכות שכאלו כמו רמזור אדום, קו לבן (חציית קו לבן ולא מגע של הגלגל בטעות עם הקו למשך חצי שניה) וכו' צריך להיות מרתיע באמת ולא להסתיים בתשלום קנס סמלי וצבירת נקודות דמיוניות שלא מעניינות אף אחד במקרה הטוב או שלא עושים איתן כלום במקרה הרע (ולראייה אני חוזר שוב על עניין נהגי המשאיות עם עשרות עברות נהיגה קודמות שממשיכים לנסוע עם עומס יתר של עשרות אחוזים וצמיגים שכבר ראו ימים טובים יותר).
השיטה הנוכחית טובה אך ורק להעשרת קופת המדינה.
מה שכן, כדאי ואף רצוי להגדיל כעת את כח האדם של מתנ"א/ית"מ/you name it כי עם ממשלה של 38 שרים וסגני-שרים צריך להכניס כסף מאיפהשהוא... (ו50% ויותר מיסים על הכנסות/רכבים/דלק זה בהחלט לא מספיק.)
תומר,
כנראה שלא הובנתי בפעמיים הקודמות אז אחזור על כך פעם נוספת:
משטרת התנועה הצהירה קבל עם ועדה שבזמן פקקי תנועה הם מעדיפים שדו"ג יסעו בשקט ובבטחה (ולא מהר מדי)
מעברו הימני של השול הימני (פס צהוב! ) מאשר יזגזגו בין הרכבים. עד כאן לא צריך להיות ואין ויכוח ביננו (אני מקווה)
השוטר הנכבד החליט שאני נסעתי על פס לבן (מה שלא היה ולא נברא) ולא מוכן היה לבוא איתי למקום הארוע ע"מ לאמת את דברי.
הוא העדיף להביא עוד דו"ח להקצבה היומית שלו ולהעמיס עוד קצת על מערכת בתי המשפט לתעבורה שהרי ידוע שהם משועממים ואין להם בכלל עבודה...
וזה חביבי, זילות האזרח שאותו הוא אמור לשרת מתוקף היותו עובד מדינה!!!
(ומבחינתי העניין הזה סגור, אני לא מתכוון להסביר שוב את עמדתי)
איתי
יוני היקר,
אני שמח שאתה שם אותנו מועמדים לעמוד התליה,
זה כבר יותר טוב מעמוד הקלון של דרור,
אבל מר דרדס קטן שלי יש לך בעיה אקוטית איתי ועם צפריר,
,
1. אין לי מדים
2.אין לי פנקס דוחות
3.אני מקבל דוחות לא פחות ממך(בטוח יותר)
4.אני לא צריך להוכיח למי יש זיין יותר גדול כי אני יודע ששלי הכי גדול:D
5. אנחנו לא עושים כלום עבור המשטרה
6.אנחנו פועלים אך ורק לטובת האזרח בפקקים וזה כולל לצערי כי רב גם אותך
7.אנחנו נמשיך ונגביר את פעולותינו לטובת האזרח במדינת ישראל
8.אני מסכים עם כל מילה של דרור לגבי האימפוטנטיות של ניהול המדינה
9.יש לנו 80 גיפאים כמוני וכמוך(טוב לא כמוך כי הם לא בטלנים כמוך)
10.היחידה שלנו גדלה ,טור המטלות גדל ואתה ודרור הינכם מקדמי המכירות הכי טובים של היחידה שלנו
11. כנס לאתר שלנו ואם תמצא שם את כל מה שאתה "מברך" אחזיר את מדי השוטר שאין לי
12. המשך להחזיק בדעותיך זה חיוני לדמוקרטיה
13. במדינה מתוקנת לא היו זקוקים ליחידה כשלי עם 300 ארועים בחודש
14. להערכתינו אנחנו חוסכים לאזרח מליונים כל יום ומעל מאה הרוגים בשנה בגין פינוי רכבים שעומדים בשול לפני שמשאית תעלה עליהם
15, ביום שתעשה פעיליות כמו בתמונה המצ"ב שהוצאנו,כן אנחנו המתנדבים לא משטרת ישראל,
את האישה והילדה בחיים לא אענה לך יותר,בנתיים תלך ל...... בעצם אז אני מפרגן לאישתך אז
לא,
http://lh6.ggpht.com/_arfVCqSuY9I/R7...w/DSC00118.JPG
או כאן יש לך אלבום תמונות חפש את החברה שלנו בימים ובלילות "תוקעים" דוחות
http://picasaweb.google.com/miki6970/2008#
או כנס לאתר שלנו,
http://www.yachpatz.org.il/
אחרי זה תדבר לא לפני כן,
טוב שאני יודע שאתה קורע עכוזך השמנמן במילואים אחרת בכלל לא היה מה לדבר,
חג שמח לכולנו
וד"ש משני הבטלנים,רודפי הפרסום שעבדו שעה מתחת למשאית סמיטריילר שהייתה תקועה על כביש 4 ושיחררו את הפקק של המדינה