תגובה להודעה: מחירים נמוכים מאוד של ג'יפ ליברטי
נעילה אחורית אוטומטית? למה להמנע?
אסף.
בזמנו היתה לי בסופה נעילה אחורית noslip ולא משנה מה, לא הצלחתי להתרגל אליה, הקפיצות בסיבובים שנותנים גז או מרפים מהגז יכולים לגרום לתאונה אם נוסע ברכב מישהו שלא מכיר את זה ובגלל זה אמרתי שאם זה רכב למשפחה ויש סיכוי שעוד מישהו יסע בו, לדעתי לא כדאי. אם זה רכב שרק נהג אחד יסע בו ולא מפריע לו ההתנהגות של הנעילה, אין ספק שנעילות אוטומטיות חזקות אמינות וזולות יותר מ arb , לי זה לא התאים.
בהרבה כלי רכב מותקנות נעילות אחוריות אוטומטיות בלי להיות מורגשות. ועדיין- יש כאן עניין של תחושה, כך שאני מקבל את התחושה הסובייקטיבית שלך, אבל לא מסכים לקביעה הגורפת שזה לא אפשרי ברכב בו גם אחרים נוסעים.
בקיצור - לא להיות נעולים על נעילה נשלטת...
אסף.
אפשר קצת הסבר לגבי הנעילות שאתם מדברים עליהם? השרשור הוא של מתחיל ביותר שצריך קצת הסברים על מנת שיבין את השפה שלכם ג'יפאים ותיקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
בזמנו היתה לי בסופה נעילה אחורית noslip ולא משנה מה, לא הצלחתי להתרגל אליה, הקפיצות בסיבובים שנותנים גז או מרפים מהגז יכולים לגרום לתאונה אם נוסע ברכב מישהו שלא מכיר את זה ובגלל זה אמרתי שאם זה רכב למשפחה ויש סיכוי שעוד מישהו יסע בו, לדעתי לא כדאי. אם זה רכב שרק נהג אחד יסע בו ולא מפריע לו ההתנהגות של הנעילה, אין ספק שנעילות אוטומטיות חזקות אמינות וזולות יותר מ arb , לי זה לא התאים.
או שאתה עדין כעכוזה הענוג של מלכת אנגליה, או שהנעילה היתה מותקנת בצורה שגויה.
הנו סליפ כמעט ואינה מורגשת.
המקרים היחידים בהם ניתן להרגיש בה, וגם זה בערבון מוגבל של "לפעמים", הם יציאה מחניה כשההגה מסובב עד הסוף או בפניית פרסה (בה גם ההגה מסובב עד הסוף).
למרות שאני לא מכיר אותך, אני ארשה לעצמי להמר שאתה לא מתאים לכיסא המלוכה באנגליה, מה שמותיר את האופציה של התקנה שגויה (או תקלה בנעילה).
כל הכתוב לעי"ל מתבסס על שני יסודות חזקים:
1. היתה בבעלותי סופה עם נו סליפ במשך שנתיים \ שלוש
2. התקנתי בעצמי שלושה או ארבעה נו סליפים, ומה שיותר חשוב, בגלל שאני חמור גרם, אחת לפחות התקנתי באופן שגוי, מה שגרם לתופעות מרגיזות מאוד. (אין חכם כבעל נסיון, רק חבל שהוא חמור).
בברכה,
יוני5
מלכת אנגליה? עכוז? מה נהיה פה, לרגע חשבתי שאני בפורום אחר...
הנעילה היתה מותקנת בדיוק כמו שצריך ולא אמרתי שזה בלתי אפשרי לנסוע כך אבל מעצם האופן שבו עובדת נעילה אוטומטית, בסיבובים כשעוזבים את הגז ונותנים שוב גז, יש קפיצה שמה לעשות, מהגיעה מהנעילה. נוסליפ מורגשת כמו כל נעילה אוטומטית, היא רק לא נשמעת כמו כל השאר זה הכל.
כבעלים של ג'יפ ליברטי מ 2005 , הסכם עבורך מה צריך לשפר לדעתי.
שלב א':
- החלפה של הבולמים והקפיצים, המקורים רכים מדי ונמוכים. אני ממליץ על Old Man מגבהים רק 1.7" אבל לא צריך לבצע ברכב שינויים נוספים, והרכב משתנה לטובה גם בכביש וגם בשטח. עלות 7K +-
- הוספת אוזני גרירה קדימה ואחורה (ישנה אוזן אחת בלבד בכול צד)
- נעילה אחורית, לדעתי נשלטת ARB . עלות כ 9K כולל קומפרסור.
כך שב 16K ש"ח אתה מיישר קו עם רוב רכבי כבישטח.
שלב ב':
- החלפת צמיגים ל AT ומידה ל 31"
- נעילה קדמית ARB. עלות כ 6K
בסה"כ בתוצאה הסופית אתה מקבל הגבהה של 2.7" (מרווח גחון של כ 24 ס"מ).
מיגונים יש ברכב, שווה בשלב מאוחר יותר להוסיף מיגון סף.
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יהודה גדיש
כבעלים של ג'יפ ליברטי מ 2005 , הסכם עבורך מה צריך לשפר לדעתי.
שלב א':
- החלפה של הבולמים והקפיצים, המקורים רכים מדי ונמוכים. אני ממליץ על Old Man מגבהים רק 1.7" אבל לא צריך לבצע ברכב שינויים נוספים, והרכב משתנה לטובה גם בכביש וגם בשטח. עלות 7K +-
- הוספת אוזני גרירה קדימה ואחורה (ישנה אוזן אחת בלבד בכול צד)
- נעילה אחורית, לדעתי נשלטת ARB . עלות כ 9K כולל קומפרסור.
כך שב 16K ש"ח אתה מיישר קו עם רוב רכבי כבישטח.
שלב ב':
- החלפת צמיגים ל AT ומידה ל 31"
- נעילה קדמית ARB. עלות כ 6K
בסה"כ בתוצאה הסופית אתה מקבל הגבהה של 2.7" (מרווח גחון של כ 24 ס"מ).
מיגונים יש ברכב, שווה בשלב מאוחר יותר להוסיף מיגון סף.
בהצלחה
אני חושב שאשאר בשלב א' ניראה לי יספיק לפחות לשנה הקרובה;)
ברור שאם היה כסף בלי סוף הייתי עושה גם את שלב ב'.
איזה מיגונים יש ברכב? אני רוצה מיגון מלא, לפי דעתי דווקא בגלל שאני מתחיל אני עלול לעשות טעויות שללא מיגון מלא אני עלול לשלם עליהן ביוקר.
חשבתי שלב א' לעשות קפיצים, בולמים ומיגון מלא.
האם הנעילות האלו הן הכרחיות? התחלתי לקרוא מהלינק שצירפו לי על הדיפרנציאל אבל קצת הסתבכתי..
לדעתי, הנעילות לא יהיו הכרחיות בשלב הראשון, אלא רק כשאתה תתחיל להרגיש בחסרונן, כשתגיע למצבים בהם רמת השטח הטכני שתרצה לעבור בו תגביל אותך. תתחיל בצמיגים, מיגון ומתלים, צא לשטח ועם הזמן תחליט אם אתה צריך את הנעילות.
קובי
מה שחשוב בשלב 0 כדי לקרוא לרכב "רכב שטח" זה צמיגים נורמליים, ובמקרה של ליברטי זה דורש הגבהה. יש את הקיט של אולדמן שיהודה המליץ עליו, יש את רסטי'ס שהתקננו לא מזמן בליברטי 2002, ויש עוד המון קיטים בשוק, ברמות שונות ומחירים שונים.
אם הליברטי מדבר אליך, והמחיר באמת נוח היום, זה רכב לא רע, אבל דע מראש שזה לעולם לא יהיה רכב שטח ברמה שמתקרבת לרנגלר שהיה הג'יפ הראשון ששווה את לבך, ובצדק. ליברטי גם לא יתקרב לרמה של צ'רוקי/גראנד צ'רוקי דורות קודמים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
מלכת אנגליה? עכוז? מה נהיה פה, לרגע חשבתי שאני בפורום אחר...
הנעילה היתה מותקנת בדיוק כמו שצריך ולא אמרתי שזה בלתי אפשרי לנסוע כך אבל מעצם האופן שבו עובדת נעילה אוטומטית, בסיבובים כשעוזבים את הגז ונותנים שוב גז, יש קפיצה שמה לעשות, מהגיעה מהנעילה. נוסליפ מורגשת כמו כל נעילה אוטומטית, היא רק לא נשמעת כמו כל השאר זה הכל.
1. אתה טועה.
2. מכיוון שאני לא מפקפק בנסיונך \ כשרונך המולד \ חוכמתך... אני חוזר על הסברה שהנעילה לא הותקנה כראוי. את הדיסקית עם השגם ניתן להתקין בשני אופנים, שאחד מהם, יגרום לתופעות שציינת.
בסיבובים התופעות שציינת יחשבו תקינות רק כשקוטר הסיבוב קטן מאוד (חנייה, פניית פרסה), אחרת ישנה בעיה בהתקנת הנעילה, בסרן (אתה בטוח שהוא ישר?) או במקום אחר.
אם אתה מתעקש להמשיך לטעות, זכותך, אבל אל תטעה אחרים.
יוני5
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה שחשוב בשלב 0 כדי לקרוא לרכב "רכב שטח" זה צמיגים נורמליים, ובמקרה של ליברטי זה דורש הגבהה. יש את הקיט של אולדמן שיהודה המליץ עליו, יש את רסטי'ס שהתקננו לא מזמן בליברטי 2002, ויש עוד המון קיטים בשוק, ברמות שונות ומחירים שונים.
.
מה רע בצמיגים שבאים עם האוטו?
והאם ההחלפה היא לצמיג רחב/גדול יותר או פשוט צמיג שונה? האם הכוונה בהחלפת צמיג גם החלפת ג'נטים למידות אחרות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
knight
מה רע בצמיגים שבאים עם האוטו?
והאם ההחלפה היא לצמיג רחב/גדול יותר או פשוט צמיג שונה? האם הכוונה בהחלפת צמיג גם החלפת ג'נטים למידות אחרות?
קודם כל-צמיגי שטח, בהמלצה לצמיגי AT (המכונים כביש שטח או "חצי-חצי), בהנחה שהרכב מיועד קודם כל לכביש. רצוי שיהיו הגדולים ביותר בקוטרם שניתן להרכיב באופן חוקי על הרכב, מכיוון שצמיג יותר גדול הוא בהגדרה עביר יותר, וכן בגלל שצמיג גדול מגדיל את מרווח הגחון הנקי, כולל הרמת ה"ביצים", ומרחיק את הרכב מסכנת מכות וחבטות בגחון בנסיעה בשטח. אין חובה להחליף את מידת הג'אנט, וניתן בהחלט להסתפק בצמיג בעל קוטר גדול יותר על הג'אנט המקורי.
קובי
היי, אני הבעלים של הליברטי 2002 שנימרוד דיבר עליו,
עוד כמה פרטים, שים לב, ישנם מס' מועט של ליברטים 2002 ותחילת 2003 שהגיעו לארץ ונקראים PRELOWERD, הכוונה היא לרכבים שגבוהים באינץ' בודד מרכבים חדשים יותר שנקראים איך לא?...LOWERD,
לגבי השינויים שבוצעו ועלותם, קיט של ראסטי'ס 2.5" + זרועות עליונות קדמיות + קיט ניתוק מהיר למוט מייצב קדמי עלה כ 10K, לא מומלץ להגבייה יותר מ2.5 אינץ' למרות שאפשרי כי אז נוצרות בעיות בזוית מע' ההנעה הקדמית , ניתן לפתרון אך עולה כסף...
צמיגי שטח מלא במידה 245/75/16 עולים כ- 4K, המידה המקורית הינה 235/65/16 ולא קוטר 17 כמו שאסף אמר, היבואן לא מאשר החלפת מידה, ASK NO QUESTIONS GET NO LIES...
מיגון קדמי מקורי די טוב, כלומר יחסית עבה ולכן ניתן לדחות את החלפתו אך מיגונים למיכל דלק, טרנספר וספים זה חובה, עלות כ- 5.5-7K
נעילות עדיין אין לי אך היתרונות ברורים במיוחד שגם לאחר כל השידרוגים אתה מקבל רכב עם מהלכי מתלה קצרים יחסית.. אבל... אישתי נוהגת ברכב ביום יום והיא מאוהבת בו, התנהגות הכביש כמעט ולא נפגעה, מעט רעש צמיגים ותאוצה חלשה יותר אבל עדיין אוטו רמזורים גיבור לעומת כל יפני דיזל או אפילו משפחתומטית ממוצעת!
ולא לשכוח, עלויות חלפים סבירות ויכולת טיפול עצמי מה שלא טריוויאלי ביפנים הגדולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gooli77
היי, אני הבעלים של הליברטי 2002 שנימרוד דיבר עליו,
עוד כמה פרטים, שים לב, ישנם מס' מועט של ליברטים 2002 ותחילת 2003 שהגיעו לארץ ונקראים PRELOWERD, הכוונה היא לרכבים שגבוהים באינץ' בודד מרכבים חדשים יותר שנקראים איך לא?...LOWERD,
לגבי השינויים שבוצעו ועלותם, קיט של ראסטי'ס 2.5" + זרועות עליונות קדמיות + קיט ניתוק מהיר למוט מייצב קדמי עלה כ 10K, לא מומלץ להגבייה יותר מ2.5 אינץ' למרות שאפשרי כי אז נוצרות בעיות בזוית מע' ההנעה הקדמית , ניתן לפתרון אך עולה כסף...
צמיגי שטח מלא במידה 245/75/16 עולים כ- 4K, המידה המקורית הינה 235/65/16 ולא קוטר 17 כמו שאסף אמר, היבואן לא מאשר החלפת מידה, ASK NO QUESTIONS GET NO LIES...
מיגון קדמי מקורי די טוב, כלומר יחסית עבה ולכן ניתן לדחות את החלפתו אך מיגונים למיכל דלק, טרנספר וספים זה חובה, עלות כ- 5.5-7K
נעילות עדיין אין לי אך היתרונות ברורים במיוחד שגם לאחר כל השידרוגים אתה מקבל רכב עם מהלכי מתלה קצרים יחסית.. אבל... אישתי נוהגת ברכב ביום יום והיא מאוהבת בו, התנהגות הכביש כמעט ולא נפגעה, מעט רעש צמיגים ותאוצה חלשה יותר אבל עדיין אוטו רמזורים גיבור לעומת כל יפני דיזל או אפילו משפחתומטית ממוצעת!
ולא לשכוח, עלויות חלפים סבירות ויכולת טיפול עצמי מה שלא טריוויאלי ביפנים הגדולים.
תודה על ההודעה, כמה שאלות:
1)האם השינוי בצמיג יעשה לי בעיות בטסט? כי המידות הרי שונות מאשר מה שרשום ברישיון רכב.
2)מה גרם לתאוצה החלשה יותר שרשמת עליה? הרי נשארת עם 16 אינץ'
3)באיזה סדנה עשית את השיפורים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
knight
תודה על ההודעה, כמה שאלות:
1)האם השינוי בצמיג יעשה לי בעיות בטסט? כי המידות הרי שונות מאשר מה שרשום ברישיון רכב.
2)מה גרם לתאוצה החלשה יותר שרשמת עליה? הרי נשארת עם 16 אינץ'
3)באיזה סדנה עשית את השיפורים?
תשובות,
1) כן, כל עוד מידת הצמיגים ברשיון לא תואמת את המידה בפועל יש לך בעייה בטסט.
2)קוטר החישוק (ג'אנט) נשאר 16 אבל קוטר הגלגל גדל משמעותית!
3)הכל עבודה עצמית, אה, היה גם פועל שחור אחד שכל הזמן ביקש קפה ועשה נזקים, קוראים לו נימרוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gooli77
תשובות,
1) כן, כל עוד מידת הצמיגים ברשיון לא תואמת את המידה בפועל יש לך בעייה בטסט.
2)קוטר החישוק (ג'אנט) נשאר 16 אבל קוטר הגלגל גדל משמעותית!
3)הכל עבודה עצמית, אה, היה גם פועל שחור אחד שכל הזמן ביקש קפה ועשה נזקים, קוראים לו נימרוד.
אני לא מעוניין בבעיות מהסוג הזה, עברתי הרבה על הבשר שלי עם בעיות בטסטים,בוחני תנועה וכו'... ממש הספיק לי.
אפשר להחליף צמיג לאותה מידה אבל צמיג שטח כמו שאמרת לא? או שאין טעם אם לא עולים בגודל/רוחב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
knight
אפשר להחליף צמיג לאותה מידה אבל צמיג שטח כמו שאמרת לא? או שאין טעם אם לא עולים בגודל/רוחב?
התשובה לשאלה נמצאת אצלך, אין שום דבר בחינם בעולם... שקט בטסט או קוטר גדול לעבירות, כל אחד עושה את השיקולים שלו.
בהצלחה במה שתבחר
גולי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gooli77
התשובה לשאלה נמצאת אצלך, אין שום דבר בחינם בעולם... שקט בטסט או קוטר גדול לעבירות, כל אחד עושה את השיקולים שלו.
בהצלחה במה שתבחר
גולי
אז צמיג שטח-כביש לא יתן כלום בלי עליה במידות?