תגובה להודעה: איסוזו טרופר מסרב לעצור
סיכום של הנושא עד כה ועוד שאלה קטנה:
משאבת הבלמים הראשית אכן הייתה פגומה ודרשה החלפה בכל מקרה (ידעתי את זה עוד לפני שרכשתי את הרכב).
גם אחרי ניקוזי אוויר חוזרים ונשנים וניקוז הפוך, אין כושר עצירה מרשים.
האלטרנטור מייצר יופי של וואקום.
נבדק הכיוון שהציע שמוליק - דיפרגמה קרועה, על אף העובדה שלא היה רעש של זרימת אויר (די אופייני כאשר יש חור בדיאפרגמה).
בשל מבנה הבוסטר - אי אפשר לפתוח ולהחליף את הדיאפרגמה ולכן נרכש בוסטר חדש ומיכל וואקום חדש על הדרך.
היה שיפור, אבל הדוושה עדיין די ספוגית.
נוקז כל האוויר, כהלכה, למהדרין שבמהדרין (סה"כ הוזרמו למעלה מ-1.5 ליטרים של נוזל!).
הבלימה חזקה עשרות מונים, אבל עדיין לא מושלמת, אסביר:
בוקר, ברקסים קרים (לא בוצעה שום בלימה) נוסע על 100 קמ"ש, כביש יבש, בלימת חירום - הרכב מאט די יפה, אבל מרגישים את ה-ABS מגיב רק לקראת העצירה (נניח שמ-30 קמ"ש ומטה).
אחרי 3-4 עצירות כאלו (100 קמ"ש, כביש יבש, בלימת חירום), הבלימה הופכת ליעילה יותר, זאת אומרת, מרגישים את הABS נכנס לפעולה מייד עם הדריכה על הדוושה (כבר ב-100 קמ"ש) והעצירה הרבה יותר החלטית.
האם זה קשור לטמפרטורת הדיסקים, או שיש לי עוד מה לבחוש בנושא מערכת הבלימה עצמה?(כל הניסויים הללו נערכו בטמפרטורה חיצונית של 5-10 מעלות צלסיוס).
תודה לכל מי שעזר עד כה ובמיוחד לשמוליק (אגב, פגשתי את ארני שלשום והוא מוסר לך ד"ש :)).
תגובה להודעה: איסוזו טרופר מסרב לעצור
איזה כיף לקבל ד"ש מארני באתר :D
די עשית לי את היום
אני הייתי מציע לך לנסות להחליף רפידות ההחלפה די פשוטה וגם די זולה
תתפלא כמה רפידות שונות עושות הבדל
מעבר לכך יכול להיות שלפניך מישהו חימם את הבלמים יתר על המידה ונוצרה שכבה כמו זכוכית על הרפידות
שיוף עם ניר זכוכית אמור לעשות את העבודה
תתחיל בזה
בנוסף יש על הסרן האחורי שסתום חלוקת לחץ/שסתום העמסה
אם הוא לא מכוון הבלמים האחוריים לא תורמים את חלקם או שעושים את ההיפך (ננעלים מוקדם מדי ומפעילים את הabs)
אגם השסתום לא יושב על הסרן אז אל תחפש אותו שם אלא על השלדה מעל הסרן והוא מחובר במוט מתכת דק לסרן
מחכה לעדכונים
אגב אתמול יצא לי לנסוע על הרבה איפונים /דימקסים כולם בלמו מצויין ללא יוצא מן הכלל כך שהבעייה אינה בעיית תכנון