מאיר אתה מצליח למכור מכל הבא ליד .
ואני לא מוכר גם מה ששלי .
איציק
Printable View
מאיר אתה מצליח למכור מכל הבא ליד .
ואני לא מוכר גם מה ששלי .
איציק
אני לא מוכר כלום,
וחיימקה לא לקוח שאני צריך למכור לו,
וזה דיון תיאורטי על החפזות למכירה
איציק אם לא הבנת הטיעון שלי זה לא למכור!!!
מאיר,
אני לא רוצה לקלק לך את חדוות המכירה (עשיתי את זה למספיק סוכנים בשנה האחרונה ;) ), אבל, בא ננסה להבין מה כתוב בכל הפירסומים האלו -
1- בשנת 2008 הפסידו העמיתים בקופות הרבה כסף!
2- בגדול, השוק מאוד לא יציב והעתיד לא ברור.
3- מתחילת השנה, השוק מגיב בעצבנות (ראה מקרה אפריקה ישראל שנתכה בלמעלה מ 95%, היתה הראשונה לטפס, וכבר נפלה שנית).
4- בממוצע, הקופות החזירו 41% מההפסד של 2008 (ומדמי הניהול שכחנו).
ע"מ שבסוף שנת 2009 הערך (המוחלט, לפני הצמדה, שחיקה...) של הכסף יהיה כמו בסוף 2007, על הקרנות לייצר 60% נוספים עד סוף השנה!!!
אם אתה מאמין שזה מה שהולך לקרות- הנה לך עסקת חייך :confused:
תן בטחונות מתאימים, קח את הכסף שלי, תשקיע בקרנות, תעשה 60% עד סוף השנה, ולי תתן חצי מזה - 30% (אני מסתפק במועט).
הנה לך 30% בלי לעשות כלום.
כמו כל אדם שפוי, אתה לא תסכים לעסקה.....
במלים אחרות, אתה מודה שאין סיכוי, שמי שנתן כסף לקרנות בסוף 2007 יהיה מסוגל לקבל שנתיים אחרי זה (סוף 2009) את הקרן של הכסף (ללא הצמדה, ללא רווח כל שהוא!, ובאובדן דמי ניהול)
וזה עדיין התסריט האופטימי שאתה לא מוכן "לבטח" לי, כלומר גם אתה לא מאמין בתסריט כל כך אופטימי (שהוא עדיין סרט רע מאוד).
בקיצור, לא אמרתי למכור בחודשים האחרונים (מי שלא עשה את זה לפני חצי שנה ומעלה, כבר אבוד לו..).
עכשיו זה עניין של שנים להתאושש!!!
האם יש קרן אחת! שמוכנה להתחייב מתי הערך של המשקיעים בה יחזור לערך של סוף 2007???
אז אני לא מציע למכור, אבל בחייך, גם אתה על תמכור לי את הכתבות יחצנות האלו על ה 41%.....זה מדדידה רגעית ולא עננינית.
מאיר שכנעת אותי - מותר לומר משהו ?.
אל תתקרבו לפניקס גם מטווח של קילומטר וחצי.
הנה - הוספתי לפניקס עוד 50%..............
זיו,
הסיכוי שהשנה מישהוא ידביק את ההפסדים מתרקב לסיכוי לזכות בלוטו ואף פחות מכך,
כל מה שאמרתי מתחילה ,
מי שכבר הפסיד ,והפסיד הרבה זו הייתה שטות למכור
ועל כך אין חולק,
עכשיו מה לעשות עם הכסף שכבר הפסדת??
מי אני שאייעץ לך על כך,
אני רק אומר צעדים נחפזים ללא שיקול דעת מספיק פוגעים בראש ובראשונה במי שמבצע אותם,
מי שמכר לפני חודשיים "קיבע" את ההפסד שלו,מי שנשאר עד כה הקטין,
שים לב לא מחק,רק הקטין את הפסדיו,
מי שייספר לך שבשנתיים הקרובות ירוויחו לך את ייתרת ההפסד אני לא הייתי מאמין לזה,
מי שמכר בהפסד פוליסה עם מקצבי קיצבה ששווים 50 אחוז יותר מהיום הגדיל את ההפסד האישי שלו עשרת מונים,
ומי שמאמין שחברת ביטוח כמו פניקס תפשוט את הרגל אשריו,
אבל מי שמאמין שאם חברת בטוח ישראלית תפשוט את הרגל והמבוטחים ינזקו,
נסיון העבר מלמד שאין זה כך,
רק בריאות כל השאר שטויות
מאיר,
כראה שעל העובדות אנחנו מסכימים.
עכשיו נשארה הטקטיקה - אם ברור שבשנתים הקרובות לא נראה את הערך בחזרה, מה כל הסיפור הזה של הכתבות שתוך רבעון הוחזר 41% - מבלי להכנס לנכונות של המידע, זו לא כותרת שנועדה להטעות? ליצור רושם שאוטוטו...סוגרים את הנזקים?
זה כל מה שאמרתי - שכל מי שמכר לנו את הקרנות האלו, או שיקר ביודעין או שפשוט לא מכיר את החומר.
ולכן, לפחות עכשיו, שהאמת התגלתה במלוא מערומיה - צריך כל אחד להבין, שאם כל הכבוד, על האנשים האלו אסור לסמוך (ושכל אחד יחליט לבד אם הם שקרנים או טיפשים).
חוכמה בדיעבד הינה חוכמה קטנה מאוד, בניתוח פיננסי אמיתי ואובייקטיבי יתבררו דברים וגודל הפסדים ריאליים שונה בתכלית ,
יש לזכור כי כל הדיון הזה החל מכך שחיימקה קרא לברוח מהפניקס ולמכור הכל ,
אני טענתי שזה טעות
ועדיין עומד על דעתי ,
שים לב שאני נקי כפיים בעניין איני בעל מניות בפניקס איני מייצגם וגם איני מייצג את חיים כלל,
כל דבר צ"ל בשיקול דעת,
וזה שיש לכולנו הפסדים זו עובדה , מצערת אבל עובדה ,
בנקודת הזמן של ינואר -מאי והלאה מה עושים??
שוקלים,ושוב שוקלים מהן האופציות העומדות לרשות המשקיע הממוצע,
שנית, אני שמח כי אנחנו נמצאים פה ולא במקומות אחרים על פני הגלובוס כי מצבינו טוב מאחרים,
אולי כי לא היינו קפיטלסטים מספיק כפי שנתניהו רצה,
סיימתי כאן, ולסיום אומר כי החוק של סבתא שלי תמיד היה נכון ותמיד יהיה נכון
שליש ,שליש,שליש,
גוון השקעותיך:D
אני לא טענתי לברוח מהפניקס.
טענתי נגד היחס של כלב שאתה כלקוח מקבל ממנה בעת דרישתך לפדיון.
לכן טענתי שלא להתקרב אליה מטווח של שני קילומטרים בעת רכישת ביטוח.(הגדלתי עכשו את הטווח).
והכי חשוב - לעולם אל תעשה שום ביטוח שאתה לא חייב לעשות אצל אף אחד ,כי בשורה התחתונה כולם זהים. איך זהים? לא דורש הסברים.
באותה הזדמנות ,כדאי גם שתשמידו את כרטיסי האשראי שלכם. לי אין כרטיס כזה כבר 10 שנים ,ורק טוב יצא לי מזה.
אז מה היה לנו בשבועיים האחרונים?????????
אחרי שסיפקתי את כל המסמכים שבע פעמים ויותר התגלה לפניקס שיש עיקול על הביטוח מלפני 8 שנים - לא פחות. את זה הם לא ידעו בשבועות האחרונים.
בדקתי את הענין הארכיאולוגי והסתבר שהעיקול בוטל אך עורך הדין לא טרח מעולם לבטל את העיקולים.
חלף שבוע והעיקול הוסר.
צילצלתי לברר שהכל בסדר עכשו ,כי הרי ניבדקתי כבר על ידי 17 פקידות שונות ומעולם לא חזרה אלי אותה פקידה פעמיים.
ואז הודיעה לי הפקידה של היום. שימו לב.
1. התמונה ששלחת בדואר של צילום תעודת הזיהוי לא ברורה ,וזה לאחר ששלחתי את הצילום הזה לפחות עשר פעמים.
2. אני צריכה צילום תעודת הזיהוי של אישתך לצורך העברת הכספים אליה.
3. הצילום של הצ'ק ששלחת של חשבון אישך - לא ברור בו משהו -שלח אותו פעם נוספת.......
4. וגולת הכותרת - תשלח לנו מכתב מאשתך שהיא מוכנה לקבל את הכסף.............
אחרי שנאלצתי לצחוק מהדרישה האחרונה ,סיכמתי איתם שנער שליח יגיע עם כל הנדרש מחדש על ידם.
עכשו אני מארגן את הטעון אירגון ולאחר שאשלח את החומר אשמח לעדכן אותכם בסאגה הנקראת - הפניקס.
בסוף - כמו שזה נראה מכאן - הם יפשטו את הרגל לפני שאצליח לתת להם את כל ההמצאות שהם ממציאים.
דבר אחד הם הבטיחו לעצמם - זר הפרחים הראשון שיונח על מצבת הפניקס - יהיה ממני- ובשמחה.
היום כבר נמסרו שאר הניירות עם נער שליח ,עקב האמון הרב שיש לי בחברה.................
עכשו נמתין לתירוץ הבא.
שיא בפוליסות המשתתפות ברווחים: תשואה חודשית ממוצעת של 4.15%
מדובר בתשואה החודשית הממוצעת לענף הגבוהה ביותר בחמש השנים האחרונות ■ מתחילת 2009 צברו הפוליסות של חברות הביטוח 12.85% בממוצע, וצמצמו כ-53% מהפסדי 2008 ■ בראש הדירוג: מנורה מבטחים, איילון וכלל ביטוח
18/05/2009, 19:41 http://www.globes.co.il/serve/images/convert_author.gifרון שטיין http://images.globes.co.il/images/si...Article_ON.gif
הגדל הקטן הדפס כתבה שלח לחבר עדכוני RSS לתגובות twitter !Digg it Del.icio.us הדלק בהZרקור
תגיות: כלל ביטוח, מנורה מבטחים, פוליסת ביטוח, איילון
רוצה את זה תמציתי, איכותי וחינם? גלובס בשבילך בניוזלטרים, בהתראות, ב-SMS, ב-twitter
בעוד אנשי ההשקעות דנים בינם לבין עצמם בשאלה האם המשבר בשוקי ההון מאחורינו או שהרע עוד לפנינו, התשואות באפיקי החיסכון הפנסיוני של הציבור ממשיכות בהתאוששות המהירה שלהן. באפריל רשמו הפוליסות המשתתפות ברווחים תשואה ממוצעת של 4.15% - התשואה החודשית הגבוהה ביותר בקרן י' מזה יותר מ-5 שנים.
זאת ועוד: מתחילת 2009 צברו חברות הביטוח תשואה נומינלית ברוטו של 12.85% בממוצע. זאת, אחרי תשואות חודשיות מרשימות היסטורית גם בינואר ובמארס.
עם זאת, השפעות המשבר החריף עדיין מורגשות היטב בתשואות הפוליסות המשתתפות ברווחים, וב-12 החודשים האחרונים, ממאי 2008 ועד אפריל 2009, הן רושמות תשואה מצטברת ממוצעת של כ-7%. עם זאת, בארבעת החודשים הראשונים של השנה צמצמו חברות הביטוח כ-53% מההפסד ההשקעתי הנומינלי שרשמו ב-2008, ומאז ינואר 2008 התשואה המצטברת הממוצעת בקרן י' עומדת על 9.1%-.
את דירוג התשואות לארבעת החודשים הראשונים של 2009 מובילה מנורה-מבטחים, שאת השקעותיה מנהל יוני טל. בתקופה זו רשמה החברה תשואה מצטברת של כ-17.6%, וגם באפריל היא מובילה עם 5.73%. ב-2008 הייתה מנורה מבטחים מהחלשות בענף. אולם לאורך המשבר היא המשיכה לשמור על הפוזיציה שלה, מתוך אמונה שהאפיקים שהייתה חשופה אליהם יותר ממתחרותיה יתאוששו וישיבו חלק מההפסד העודף שנרשם על הנייר אשתקד. עד כה, גישה זו מוכיחה את עצמה, למרות שבדירוג ל-12 החודשים האחרונים מנורה עדיין שנייה מהסוף.
במקום השני ניצבת איילון, לה נוכחות קטנה בענף והיא לא נמנית על חמש הקבוצות הגדולות. בארבעת החודשים הראשונים של השנה רשמה איילון, שאת השקעותיה מנהל תמיר חרמץ, תשואה מצטברת של כ-15.5%. באפריל היא השיאה 4.6% וב-12 החודשים האחרונים היא צברה תשואה שלילית של 2.4% - התשואה השלישית בגובהה בענף.
במקום השלישי ניצבת החברה השנייה בגדולה בתחום, כלל ביטוח, שאת השקעותיה מנהל רועי יקיר. החברה, שמנהלת כ-17.6 מיליארד שקל בקרן י', רשמה באפריל תשואה של 5.1%, כך שמתחילת 2009 היא צברה תשואה של כ-14.7%. ב-12 החודשים האחרונים רשמה החברה תשואה מצטברת של כ-3.7%-.
הראל מתברגת למקום הרביעי, ולמקום השלישי מבין חמש קבוצות הביטוח הגדולות. הראל, שאת השקעותיה מנהל אמיר הסל, רשמה באפריל את התשואה השנייה בגובהה בענף, 5.3%, כך שמתחילת השנה היא צברה 14.5%. בפוליסות מסלולי ההשקעה התמונה חיובית ביותר מתחילת השנה, בדומה בקרן י'. במסגרת זו בולטים לחיוב מסלולי ברירת המחדל של כלל ביטוח ושל מנורה מבטחים. *
סתם לצורך העניין לאלו שהפוליסות משתתפים ברווחים.
נ.ב קטן קטנטן,
ההשקעה שלך הייתה באגרות חוב של המדינה ,איגרות חוב מיועדות עם ריבית של מעל 4 אחוז:!:
כל בנקאי מתחיליאשר לך שזה בריביות של היום זהב טהור ועדיין אתה רץ לפדות??:?:
ונניח שלשיטתך הפניקס תפשוט את הרגל ,מה זה מעניין אותך??
כספך בידי המדינה גם כך,
אז תהגר מכאן כי לשיטתך המדינה פושטת רגל
מי מתענין בתשואות כשהיחס אליך פחות מלכלב רחוב.
ומה יעזור לי כל ה''עושר'' שמנפיקה לי חברה עבריינית אם בסופו של יום לא אראה את הכסף ממנה,באלף תירוצים שונים,עוד לפני שפשטה את הרגל.(אהבתי את הקטע של ההגנה שמעניקה לי המדינה הדפוקה הזו.....)
זה פחות או יותר מתאים לכל חברות הביטוח בארץ - שיעשו הכל כדי להוכיח לך שאתה בעצם גנב.
מזמן, כל תביעת ביטוח שלי - (שאני עושה רק מחוסר ברירה)-מתחילה קודם כל אצל עורך הדין שלי ,וכשהתביעה המשפטית מוגשת,רק אז אני פונה לסוכן הביטוח או לחברה בתביעה הביטוחית.
זה נעשה עוד לפני ששמעתי מהם אם הם מוכנים לשלם או לא.מנסיוני - הכל ניראה אחרת כשתביעה משפטית רצה במקביל לתביעה מהביטוח.
והכי יפה זה כשפוגע בי רכב מבוטח באשמת הנהג השני.
הוא יוצא מהרכב נותן לי את פרטיו ומפנה אותי לחברת הביטוח שלו. שאני ארוץ אחריהם עם תביא לי,תביא לי, תביא לי.....
אני מצלצל לסוכן ואומר לו בקיצור נמרץ - ''שלחתי לך בפקס. את התביעה שלי מאלף עד תו כולל תיקונים, ירידת ערך, שכירות רכב חלופי,הוצאות, דו''ח שמאי וכו' וכו'.'' - ''עכשו - שים לב - תוך שבוע אני רוצה את הצ'ק ממך,כי בשבוע הבא מוגשת תביעה נגד הלקוח שלך, היות ואותך אני לא מכיר ולא רוצה להכיר- מלבד לקבל ממך צ'ק ''.
ותאמינו זה עובד יופי והכל מתקתק.
אם זה הולך למשפט התביעה גדלה גם עבור ההוצאות המשפטיות.
וכשלא קיבלתי 3000 ש''ח מחברה ששילמה לי 24000 ש''ח עבור תאונה של לקוח שיכור שלה, וקיצצה את הזנב עקב שכירת רכב חלופי- גררתי את הנהג לתביעה קטנה וקיבלתי עוד 500 שקל הוצאות משפט שגם אותם שילמה חברת הביטוח.
הם מתיחסים אלינו כמו לכלב ואנו צריכים להתיחס אליהם כמו לכלבים.
חיים מה הכלבים אשמים, כלבים זה טוב. תיקרה להם "נבלות אוכלי אדם".
טל
צודק. ההצעה שלך מתאימה יותר.
לפני 5 ימים נמסרו יתרת המסמכים במסירה אישית על ידי שליח.
בבירור שנעשה היום נאמר לי שאין ברישומי החברה כל מידע על מסירת המסמכים.
הפקידה ה-52 הודיעה לי ששלחה מייל לאן שהוא ובתוך 3 ימים היא תודיע לי את מר גורלי המדויק.
לא שאני מאמין לה - אבל ניפגש כאן בעוד מספר ימים.
לפחות תהיה לי סיבה לחגוג כשתשובה יפשוט רגל בקרוב.
הרי למה ציפיתם ? שהם יחזרו אלי לאחר הבדיקה.
עברו 4 ימים ואין מהם שום התיחסות, למרות הבטחתם להתקשר.
אנחנו כלבים בשבילם - את זה כבר אמרנו ?
לא תאמינו, אבל הכסף עבר לפני שלושה ימים.
עכשו אני יכול להסביר את השיטה של החלאות האלה.
אתה מצלצל בכדי לבקש שיחרור של כספי הביטוח שלך.
הם מבקשים שתשלח בקשה כתובה. מקבל פקס ושולח.
הם לא חוזרים אליך. אתה מצלצל אחרי יומיים שלושה ,ואז מבקשים ממך צילום תעודת זיהוי. אתה שולח.
עוברים מספר ימים הם לא מצלצלים אליך. אתה מתקשר כבר עם פקידה שלישית שאומרת לך שהצילום בתעודה לא ברור.......אתה שולח מכתב עם צילום התעודה.
עובר שבוע אתה מתקשר כי הם לא מתקשרים אליך. הצילום בסדר, שלח בבקשה העתק של צ'ק של החשבון אליו לשלוח את הכסף. אתה שולח צילום.
עובר שבוע הם לא מתקשרים. אתה מצלצל ואז אומרים לך שבשנת 2002 היה עיקול על החשבון. תשלח ביטול. עוברים שלושה ימים ,אתה שולח ביטול.
הם לא חוזרים אליך אתה מתקשר . הגיע הביטול אך מספר תיק העיקול לא ברור - תשלח שנית. אתה מגדיל את הצילום ושולח.
הם לא חוזרים אליך. אתה מתקשר הביטול הגיע ונמצא אצל מנהלת המחלקה. לא - אי אפשר לדבר איתה,כשהיא תסיים התיק יועבר לתשלום.
עובר שבוע - אתה מצלצל - אני אברר ואחזור אליך. לא חוזרת . אתה מתקשר וחוזר ומתקשר וכו' וכו' וכו' עד שחלפו בדיוק מספר חודשים עד שקיבלת את הכסף שלך.
וכאן עוד לא פירטתי את כל התלאות שהצטברו לתיק בעובי 10 ס''מ.התיק כולל פירוט של כמאה שיחות טלפון שמטרתן רק לדחות את התשלום עד שיפשטו רגל.
ולכן - בירחו ככל האפשר רחוק מחבורת הגנבים השורצת בחברות הביטוח ונוסעים לדרום אמריקה על חשבונכם לקרנבל בריו.
אבל בטח זה עוד לא נגמר, חברת ביטוח אחרת כבר ממתינה להונות אותי.
בנתיים הם שילמו 350 מליון שקל במזומן על אקסלנס
פשיטת רגל נכון????