לא ויתרו ולא בטיח. קיבלתי קנס 250 ש"ח על תקנה 306.
נכתב במפורש בכתב ידו של השוטר "צמיגים בולטים". עכשיו מה?
יש לי את התקנות ואין שם שום התייחסות לצמיגים בולטים ממרכב הרכב (6-5 ס"מ בערך מחוץ לכנפונים).
Printable View
לא ויתרו ולא בטיח. קיבלתי קנס 250 ש"ח על תקנה 306.
נכתב במפורש בכתב ידו של השוטר "צמיגים בולטים". עכשיו מה?
יש לי את התקנות ואין שם שום התייחסות לצמיגים בולטים ממרכב הרכב (6-5 ס"מ בערך מחוץ לכנפונים).
אכן 306 היא התקנה הנכונה.
מה שכתוב בספר האדום באופן כללי (דיברתי עם הבוחן לפני מס' שנים)-
לסוליית הצמיג יש נטייה "להעיף" אבנים ובוץ ותפקיד הכנפון הוא להגן על הסובבים.
במקרה ההוא דובר על היילקס עם ג'נטים 10" שדופן הצמיג בלט, זה לא עזר.
בהצלחה.
(למרות שאני מניאק שמתנדב במ"גב)
שלום דרור ביום א הקרוב אני נפגש עם בוחן משטרתי שיוכל לענות על השאלה אני אברר.
ציטוט מתקנה 306 שרלוונטי למקרה שלך דרור :
"רכב וכל החלקים, האביזרים והציוד המורכבים עליו או המותקנים נו יהיו בכל עת במצב תקין ובמצב שאין בו כדי לגרום רעש, הפרעה, נזק או סכנה לנמצאים עליו, בתוכו או על ידו, לעוברי דרך או לרכוש...."
בעקרון זה הסעיף שקיבלת עליו ברירת משפט. אם אתה חושב שתוכל להוכיח שהצמיגים שמותקנים ברכב שלך ובולטים 5-6 ס"מ לא מעיפים אבנים בוץ או חרא של פרות, לך על זה.
דרך אגב, זה תלוי על איזה שופט אתה נופל, אתה כמובן יכול לטעון שלא מוטלת על אזרח לדעת את כל תקנות התעבורה ומכיוון שברשיון שלך מופיע סוגל צמיג מסויים, זה מה שהתקנת, אם תיפול על שופט מזדהה, אולי ימירו לך את זה לאזהרה, לדעתי לא פחות מזה, קח בחשבון ששופטי תעבורה שיש להם 200 תיקים ביום, מתעצבנים לפעמים שמבזבזים להם את הזמן, לשיקולך.
יצא לי להיות נוכח במשפטי תעבורה ואני יודע טוב מאד איך המערכת עובדת.
שופטי התעבורה והמשטרה הם יד אחת נגד הנאשמים. זה בית חרושת לכסף שבמקרה הטוב רק מבזה את דגל ישראל שמתנוסס בו. ההגדרה שלך לשופט "שמתעצבן על האזרחים (שמשלמים לו משכורת שמנה), על שהם מעיזים לבזבז את זמנו" היתה עדינה בלשון המעטה.
אני לא מתכוון לבקש הישפט על דו"ח של 250 שקל ולהגיש את צווארי לשחיטה לשופטים שלא ש"צדק" מבחינתם זה אולי רק שם של כוכב-לכת, לא יותר מזה. כמו ששמיל רמז מאוד בעדינות, זה בהחלט יעלה לי יותר.
אבל אני כן מתכוון לרדת לעומק הסיפור הזה - אם אין תקנה ספציפית בנושא הזה ובעצם כל בוחן יכול לעצור כל נהג בכל רגע נתון ולהמציא לו סיפורים סתם כדי להכניס לו דו"ח לפי סעיף 306 שהוא כללי שבכלליים - אני בהחלט רוצה לכתוב על זה ולא רק כאן.
כמובן - לא לפני שנברר את העניין לעומקו. אולי בספר האדום תימצא התשובה?...
דרור, רק קח בחשבון שמלחמה כזו זה עלולה לעלות לך בכניסה לספר השחור...:twisted:
איל
סעיף.
153. * (א) לא ינהג אדם ולא יגרור רכב שגלגליו, חישוקי גלגליו, או כל חלק אחר ממנו או ממטענו, אבזריו או ציודו גורמים או עשויים לגרום נזק לדרך או הפרעה לתנועה, בין בשל מבנה הרכב או מצבו ובין בשל אחזקתו הלקויה, אלא לפי היתר מאת קצין משטרה.
אם יש לך סבלנות לקרוא..
http://www.nevo.co.il/Law_word/law01/P230_011.doc
אז תלך לבית משפט, ואולי תכתוב על זה בעיתון, אז מה.. זה יתן משהו?
למחרת יוסיפו סעיף 153 א1 לגבי "גלגלים בולטים".
המלחמה צריכה לבוא מכיוון אחר, יש לך כבר את הקול שלי לכנסת הבאה...:D
דרור - אני יכול לחסוך את הבילבול מוח ,
אבא שלי קיבל דוח בסיגנון הזה , לפני כמה שנים טובות
והוא אדם פדנט ועקשן - משהו לא מהעולם הזה ,
הוא נהג עשרות שנים בלי תאונה או דו"ח , (גם במילואים בתור נהג)
והיה את השוטר החכם שהחליט לעצור אותו , חיפש על מה לתת דוח ,
בסוף לא מצא , אז נתן לו דוח בסיגנון של מה שאתה קיבלת, (הראשון והאחרון שקיבל)
הטענה היא אותה טענה - שבוץ מהגלגל יכול להגיע לרכב אחר , וזה יכול להיות מכל סיבה - גם גלגלים בולטים , או כמו אצלו - גומי מגן מאחורי הגלגל שלא מכסה את כל הגלגל
הוא כמובן לא וויתר , פנה למשטרה , ולכל מי שקשור , ועד שר התחבורה הגיע
עם הסברים טכניים ושירטוטים למה זה לא יתכן (הוא מהנדס מכונות)
בקיצור - לא עזר כלום , ואת הדוח בסוף שילם ...
אז תשמור את האנרגיה שלך לדברים יותר מועילים ...כלום לא יצא מזה.
אמיר.
שלום לכולם שוחחתי עם בוחן משטרה ואכן כל התשובות שכבר כתבתם נכונות הסעיף הוא מה שנקרא סעיף כולבו מה שאומר שאם השוטר מחפש אותך הוא ימצא אותך, גלגלים בולטים ללא הגנות בוץ מתאימות קרי כנפונים מגיני בוץ אחוריים וכוליי יכולים להיחשב כעברה אם השוטר מניאק.
יחד עם זאת הבחור אמר שמדובר חיפוש קטנות מכוון ואם הצמיגים במידה שעלהים נכתב הדוח תואמים לרשיון הרכב ואם עברת במצב הרכב כפי שניתן עליו הדוח את משרד הרישוי וטסט אזי יש על מה לדבר בבימ"ש המקסימום זה שהשופט לא יקבל את עמדתך ויטיל עליך את אותו הקנס המקורי.
רמי