תגובה להודעה: גיר אוט' מתחמם - למה?
אין מה להיבהל מבדיקת חנק. המומנט שהמנוע מספק בבדיקה הזו הוא זהה לחלוטין למומנט שהוא מספק בעלייה במצערת פתוחה. למנוע לא איכפת והוא לא יודע אם מה שמתנגד לו זה ההידראוליקה בממיר, או עלייה קשה. הוא מקבל דרישה מהמצערת למקסימום כוח ואת זה הוא נותן.
כנ"ל עם הגיר.
רק צריך להקפיד על משך הבדיקה והפסקות מספיקות בין בדיקות עוקבות כדי למנוע מטמפ' השמן להגיע לערכים גבוהים מדי.
הבוקר בדקתי, עוד לפני שראיתי את התגובות האחרונות. הבדיקה נעשתה כשהמנוע חם.
התוצאה שקיבלתי היא איפה שהוא בין 2600-2650, כך שזה נראה תקין על פניו. מצד שני, לא חיכיתי יותר מ-5 שניות, כך שעל פי דבריו של איציק, יכול להיות שלא מיציתי את הבדיקה.
אחה"צ אולי אספיק לבדוק שוב, הפעם למעט יותר זמן.
לבינתיים, תודה על התגובות והעצות.
עמי
נו, מה נהיה עם הגיר?
יש תשובות/מסקנות?
ברוך (וכולם),
כמה בדיקות חנק שערכתי ביום ו' האחרון, לאחר החלפת השמן (מספר פעמים, בסה"כ כ-15 ליטר), הניבו אותה תוצאה - סל"ד מקסימאלי של 2600~.
בסוף השבוע נסעתי עם הרכב בערך 500 ק"מ, כולל מחמל וחווה (בעליה) וזיק (בירידה) - השמן נותר אדמדם וצלול והגיר לא התחממם.
כנראה שצדקת (מי כמוך יכול להעריך את הסיטואציה הנדירה בה עו"ד אחד מסכים עם השני, ועוד בשמחה :)); אני מקווה שהזמן לא יוכיח אחרת.
בכל אופן, תודה לכולם על העצות המועילות.
עמי
יפה, אני שמח לשמוע.
כשאני נתקלתי בבעיה, היא נבעה מכך שבתחרויות עבירות הרכב נמצא פעמים רבות בשיפועים חדים, מה שגורם לשמן להצטבר מאחור ולפגוע בפעולה התקינה של הגיר.
אנחנו, ברוב חוכמתנו וכמי שיודעים הכל :twisted:, החלטנו שבכדי להתגבר על הבעיה, פשוט צריך להוסיף לפחות 1.5 ק"ג שמן גיר.....
הוספנו, בלי תוספים ובלי להקפיד על שמן יצרן באיכות טובה ונכונה, ומה שאתה תיארת זה מה שקרה, מכיוון שברוב הזמן היה בגיר עודף שמן ולכן גם הקצפה, וכן הלאה.
אם החלפת שמן מספר פעמים (וגם יצא שמן במידת האפשר מהטורק), נסעת הרבה, עלית, ירדת וחזרת בשלום, בלי התחממות ובלי שהשמן גילה סימני רתיחה, הקצפה וסרחון, אתה(והקלאצ'ים בגיר) בסדר :cool:.
דרך אגב, אני משתתף בצערך על המקצוע בו בחרת; כנראה שאני לא המטומטם היחיד, מה שמהווה נחמת מה.....
אני רוצה להבין .
לא צריך לשפץ את הגיר ;)
רק להחליף שמן והכל בסדר :(
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
אם החלפת שמן מספר פעמים (וגם יצא שמן במידת האפשר מהטורק), נסעת הרבה, עלית, ירדת וחזרת בשלום, בלי התחממות ובלי שהשמן גילה סימני רתיחה, הקצפה וסרחון, אתה(והקלאצ'ים בגיר) בסדר :cool:.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
אני רוצה להבין .
לא צריך לשפץ את הגיר ;)
איציק
אני מקווה שאכן כך, יש כאלו שטוענים (מקווים?) שימיו של הגיר קצובים והוא ימות די מהר. יכול להיות שלפעמים פשוט קשה לרדת מהעץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
דרך אגב, אני משתתף בצערך על המקצוע בו בחרת; כנראה שאני לא המטומטם היחיד, מה שמהווה נחמת מה.....
זה בסדר, אני חי עם זה כבר 10 שנים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
אני רוצה להבין .
לא צריך לשפץ את הגיר ;)
איציק
כן, בדיוק ככה.
למה לא לחכות עד למוות מכובד ורק אח"כ לטפל בקבורה?!?
הרי לא מדובר בגיר חדש אלא בבהמה עייפה שבכל מקרה סובלת משחיקה כזאת או אחרת, וברור שכאשר יפתחו אותה ימצאו בה לא מעט זבל.
בחאקולטה לפקלאות, התשובה הנכונה תהיה - הורד מייד גיר, פתח אותו, וערוך שיפוץ מלא לפי נוהל שש וחצי מחר יומולדת.
בפאקולטה של החיים, אם לא מוכרחים לא עושים, בעיקר כשהרכב עבר מסלול ארוך ומכובד הכולל מעלה מחמל ועוד, ולא רק שתפקד כשורה אלא שחזר עם שמן נקי ולא התחמם.
ההערה שלך, איציק, בלי חלילה לפגוע או לייחס לך דבר מה(בעיקר כששיפוץ גירים הוא לא התחום שלך), מלמדת על מנטליות של מכונאים מדופלמים ובעלי מוסך, אשר בעיני רוב הציבור נראית ונשמעת אינטרסנטית ולא נקיה, וגורמת לחוסר אמון כלפי הרבה מהקולגות שלך.
ברוך המכובד !
אנחנו נפגשנו פה ושם . ואתה כבר צריך להכיר את תגובותי הציניות .
ואת דעתי על המכונאים ו .
הספק היחיד שהיה לי לגבי הגיר הזה אולי אולי יש החלקה בטורק .
לא היה ספק שהגיר פנימית אינו מחליק .
כי גיר מחליק לא נוסע יותר מכמה ימים מסביב לבית .
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
הרי לא מדובר בגיר חדש אלא בבהמה עייפה שבכל מקרה סובלת משחיקה כזאת או אחרת, וברור שכאשר יפתחו אותה ימצאו בה לא מעט זבל.
הגיר הספציפי הזה הוא גיר "משופץ", שלא נסע יותר מ 1000-1500 ק"מ לפני המקרה הנ"ל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
הגיר הספציפי הזה הוא גיר "משופץ", שלא נסע יותר מ 1000-1500 ק"מ לפני המקרה הנ"ל.
זה לא משנה - כשאתה פותח לנד רובר, ולא חשוב מתי, אתה תמיד מוצא זבל....:twisted: :twisted: :twisted:
הגיר האוטמטי הזה הוא של יצרן גרמני רציני ביותר ZF
מערכת מאד אמינה .
הגיר הזה נמצא אצל עוד יצרני רכב
הגיר נמצא אצל BMW VOLVO ועוד
איציק
סליחה, רק לך מותר להתבדח ולהתלבט? :cool: ?
העיקר, האוטו נוסע ובינתיים הכל טוב, וזה מה שחשוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
זה לא משנה - כשאתה פותח לנד רובר, ולא חשוב מתי, אתה תמיד מוצא זבל....:twisted: :twisted: :twisted:
ברוך !!!!!!!!!!!!!
כרטיס צהוב - לפני הפסקת פינוי זבל !!!!!!!!!!!!!!!
לא מכיר טוב ZF אבל הכרתי בעבר הלא רחוק די טוב אליסון. באליסון ישנם מס' קומבינציות לכל גיר ולכל ייעוד, בעיקר ישנן מספר עוקות שמן לבחירה לייעוד שונה בדיוק למה שברוך מתאר כאשר הקיצונית שבהן היא מע' עוקה יבשה (בד"כ נבחרת עפ"י הכרח גיאמטרי).
החישובים לעוקה אמורים לבחון תרחישי קצה של שיפועים והטיות. יש לגירים האלו הגדרות ולא אותו גיר ישמש ברכב SUV/שטח כמו רכב שמכיר רק אספלט. אבל ברובר הם באמת תמוהים כיוון שמשירשורים אחרים כאן הבנתי שהגיר זהה ברכבי ה V8 וה TDI (כולל טורק זהה) - האופטימיזצייה היא הרחק מהם.
תשתדל להבא לשמור על גובה נוזל ממסרה במרכז הטווח (לא מקס' ולא מינ') ובדיקה עפ"י הוראות יצרן.
להגיע להקצפה של נוזל ממסרה או שמן מנוע צריך כשרון מיוחד או של הנהג או של היצרן.
ZF הוא אכן יצרן רציני, הספק שלי הוא על רובר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gali
(כולל טורק זהה)
זה לא נכון בהכרח:
http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/part_18.html