משהו כזה :
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1264144535
על החלק הצהוב יושה הקפיץ, את מיקומו על גוף הבולם אפשקר לקבוע (בחלק מהמקרים).
איתי.
Printable View
משהו כזה :
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1264144535
על החלק הצהוב יושה הקפיץ, את מיקומו על גוף הבולם אפשקר לקבוע (בחלק מהמקרים).
איתי.
נראה לי שעצם החלפת התושבת של הבולם הקידמי מאפשרת לנו להרים את הרכב, להשתמש במגוון גדול יותר של בולמים ולקבל מתלה מתאים יותר למשקל הרכב. בלי ריתוכים והתאמות על הבולם עצמו. אפשר יהיה להכנים קפיץ ארוך יותר ובולם ארוך יותר, לקבל גם גובה ומהלך מתלה משופרים.
בנוסף, לקבל תושבת בריאה וחסונה יותר, ולהימנע מתופעת גזירת "הכובע" העליון.
נכון שתהליך כזה יקר יותר, מסובך יותר ולא קל ופשוט ייחסית כמו הפתרון הסטנדרתי.
אבל בסופו של דבר זה יכול להיות שיפור מהותי לרכב.
מסתובבים פה חבר'ה שעשו דבר כזה?
איתי, אתה מוזמן לבוא לראות. קפה עליי!
זה מה שמצאתי באוסטרליה
http://cgi.ebay.com.au/40mm-Suspensi...item1c0f8850a9
הם שולחים לארץ
מושיק
?
בנוסף, שמעתי על אנשים שנוסעים עם דרופ-קיט, וכאלו שהוציאו את הבולם במתלה הקידמי מתוך הקפיץ.
האם זו גם אופצייה טובה? וכיצד ניגשים לפרויקט שכזה?
האם הוצאה של הבולמים מחוץ לקפיץ ושינויי מיקומם לא יהווה בעייה בטסט?
דרך אגב איזה קפיצים נמצאים ברכב שבתמונה?
40מ"מ זה נראה לי מעט מידי, לסט שקיים רק בתמונה, לאף אחד אין ניסיון איתו, אם הוא ממהר לשקוע.. ולא יודע, נראה ליבא מערכת מיתלים ולהיות שפן ניסיונות שלה זה לא ביכולת שלי כרגע.
איתי, לא עובד.... :(
אני עוד לא הבנתי מה ההיצע שיש בארץ, לא יכול להיות שאין שום כלום.
הרי יש יבואן לטאף דוג ולאולדמן, להם אין סטים מתאימים?
למה צריך לרתך?
שנית, גם אם נוציא את הבולם החוצה, ונשים בולם יותר ארוך, וקפיץ יותר ארוך, וצינורות בלם .. וגם הינע, ומוטות רדיוס .. ושינוי שידרש בוודאי להגה... זה לא יגמר.
...אז כבר עדיף אולי לשים קוילאוברים אמיתיים, של פוקס, אם קפיץ בדיוק במידה...ולתפור בולם מתאים בול. אז זה לא יגמר ואין לי כוח
אני חושב שהגבהה מעל 2" הינה מיותרת, אלא אם כן אתה מחליט שזה אוטו לתחרויות.
אין סיבה לטעמי לטרוח יותר מידי.
הגבהה 2" מרימה מספיק מקום לגלגל 235?
אם כן אז זה מספיק, גבוה מעל ומעבר, יציב בצורה מספקת אך לא מסוכנת מידי..
מהלך מתלה יותר טוב מהמקור + נעילה אחורית.. זה מספיק בשביל הרוב.
אגב גם בשביל להגיע ל-2" האלה נראה שאין בכלל מבחר.. אין מספיק מידע על אופציות קיימות.
נראה לי שקפיץ TJM ובולם KONI .. תיאור כללי מידי ונשמע לי אוברקיל על ה-900קילו שלי..
צריך לדעת איזה בולם של קוני, קצת מידע על הקפיץ כמו קבוע שלו, ולנסות להשוות באופן תיאורתי לסטים אחרים בשוק.
אבל גם זה כנראה שאין... באסה.
אני מגיב לכמה במקביל פה, אז שכל אחד יתייחס לפסקה שלו :)
לגבי הטענה על חוסר היצע - אין היצע כי אין ביקוש. הסמוראים הבודדים שנמכרו בשנים הללו לא מצדיקים ייבוא סדרתי כי גם עד לשנתיים האחרונות (בערך) לא היה ביקוש לבולמים משופרים עבורם. יבואני קוני, החכימו ועשו כן והביאו מוצר משופר.
בולמים שבנויים לנסיעה מהמורתית במהירות גבוהה, ירגישו "קשים" בנסיעה רגועה ולכן לא תמיד זה נכון לשים כברירת מחדל בולמים ל"מהירות גבוהה" כי לעיתים הנהג ואו שאר הרכב לא בנויים לנסיעה במהירות כזו, ההנאה שבנסיעה אובדת ויצא שכרו בהפסדו.
בהתחשב בכך שמדובר בבניית סט-אפ מתלים עצמאית ולא במוצר מדף מקצה לקצה, יש לא מעט FINE-TUNING למי שלא מנוסה. בולמים באורכים ובעומסים שונים, קפיצים כנ"ל.
לצורך העניין, למורי יש די והותר נסיון בשביל לדעת להמליץ על השילוב הנכון וגם על כאלה שירצו את ה"מעבר לסטנדרטי". אלה שרוצים לנסות לבד (ואין פסול בכך בכלל!) צריכים לקחת בחשבון שהמוצר הסופי לא בהכרח יגיע עם ההרכבה הראשונה.
הפרדת בולם מהקפיץ היא הפתרון הכי אידאלי על מנת לשפר מהלך באופן משמעותי, אבל יש עניין של איכות העבודה ויותר מכך - חשש ל"שינוי מבנה". נכון, כל שיפור מהלך בתחום הזה מצריך סדרה של שיפורים על מנת שיהיו אפקטיביים ויש גבולות ליכולת הזו (לא צריך להסחף לבולמי פוקס).
המונח אובר-קיל אינו קיים בעולם השיפורים...:cool:
חפרתי די להיום :)
אולי עכשיו זה יעבוד :
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1264193177
איתי.
חן השאלה שלך היא כמו שאלות דומות בתחום(צמיגים)
עקרונית לא! אבל לא כול בוחן שם לב לעניין הזה וגם להרבה דברים אחרים
לכן זה תלוי איך זה נראה וכו...
אם העבודה נעשית כראוי, אין סיבה שזה יפול בבדיקת בוחן. המקום היחיד שיכול להוות בעיה וגם עליו אפשר לתת דיון בסיוע בעלי מקצוע הוא בעת תאונה, לא עלינו ובמידה ואכן בוצעה בדיקת בוחן מלאה ונטען כי בוצע שינוי מבנה ברכב שבגללו התאונה נגרמה.
עד לסעיף הזה, יש דרך ארוכה מאד.
היי אמיר,
כשאתה מדבר על ייבוא סידרתי, אתה מדבר כאילו באמת קיים משהו מעבר לים..
אני לא הצלחתי למצוא משהו של חברה איכותית מלבד pedders האוסטרלים.
יש את הקיט שמוישיק הציג כאן בדיון וזהו.
אז גם אם היה לי חבר טוב (ממש טוב) לא הייתי יודע מה לבקש ממנו.
גם בפורומים אוסטרלים התשובה לשאלה נשארת כמעט תמיד פתוחה או נסגרת בלינק שצירף מוישיק.
בנוסף, החברה האוסטרלית, Snake Racing, מציעה מוטות פנהרד מתכווננים ומוטות רדיוס מונמכים אבל שום קיט הגבהה, שיט איתם!
לגבי קוני, לא יודע מה בדיוק היבואן מביא.
אבל לא מצאתי בהיצע שלהם דגם שמתאים לסמוראי SJ80, אולי תוכל להאיר את עיניי?
אני בסה"כ מעוניין הגבהה של 2" , שתשפר את הנוחות, בכביש וגם בשטח.. , תוסיף למהלך מתלה ותאפשר הכנסה של גלגל 235, ושתהייה מיצרן עם שם.
זאת כנראה בקשה גדולה מידי לדגם שנמכר מעט כל כך..
מה שמורי מציע נשמע לי קשה מידי, אני מתכוון לעשות סיבוב על כזה רכב כדי לקבל נקודת מבט אמיתית.
עדיין, לא נשמע לי טוב לרתך לבולם, אני עדיין מעדיף קיט שהוא בולט-און.
לא בולם בחוץ ולא דרופ קיט, אני מבין שאין לי שום צורך בכל אלה.
לגבי הפוקס כהגזמה.
אני שואל רק כי אין לי באמת מושג.
מה העלויות של זוג בולמי קוילאובר בסגנון, אפילו king, bilstein, racerunner כאלה, מכמה מתחילים?
הם לא צריכים להיות ארוכים במיוחד, או גדולים, אפילו די קטנים ביחס לאפליקציות שהם משמשים בד"כ.
הם ניתנים להתאמה מלאה הרי, אולי אפשר לקבל אותם עם תושבות מתאימות עם הקוטר והמהלכי סגירה ופתיחה המתאימים.
איתי,
מה זה הבולם שהעלת את התמונה שלו?
ערב טוב,
אורי..
אורי- אין לך מה להתבאס.
הסמוראים שלנו הגיעו לארץ כול'ה במשך שנתיים וחצי. וזה היה לפני למעלה מעשר שנים.
מבחינת כמויות אני מניח שהם לא נמכרו במאסות אדירות.
לארה"ב הדגם הסלילי בכלל לא הגיע- כל זה הביא למצב שלרכב הזה יש פחות קיטים ופחות שיפורים בשוק.
כמו כל דבר בחיים, יש יתרונות ויש חסרונות.
גם אני בהתחלה התבאסתי לאללה שהרכב הזה טיפה שונה. היום אני ממש לא חושב ככה לאור היתרונות שבו.
הוצאת הבולם או דרופ-קיט וכו' לא ממש עונים לצורך שאתה הגדרת כאן.
לדעתי, מדובר בשיפורים "כבדים" יותר שדורשים הרבה יותר כסף ועבודה.
ההיצע הקיים בארץ, בדוגמת קוני, אפילו שהוא לא אידאלי בהחלט נותן תשובה מספקת ואף יותר מכך.
אני לא יודע להעריך כמויות, אבל נראה לי שיש לא מעט נסיון עם הסט הזה על סמוראי- כך שאין לך מה לדאוג.
אם הייתי במקומך היום- שווה לבדוק מה עוד השוק הישראלי יודע להציע.
פעם ב... אני שומע על כל מיני קיטים לסמוראי (חדשים) שמוצעים ע"י משפרים למניהם.
שווה להתחיל להרים טלפונים לכל מי שבתחום ולא להסתפק בדפי האינטרנט ובפורום היקר שלנו.
בי קשר, תבוא תעשה סיבוב על האוטו שלי.
איתי, אין פרטים על הבולם שאתה מראה. אז לא ניתן לדעת.
בגדול, בעין, ניראה הפוך, כאילו הקפיץ אמור לשבת על הצד ההפוך למבנה של בולם בסמוראי.
האם אפשרי להפוך את הטבעת הזו שישנה על הבולם? אם הבנתי נכון הוא בהברגה?
תן מעט יותר פרטים... שנבין במה מדובר... (מידות, עומסים וכו')
יום נעים חבר'ה!!
בזמנו העתקתי (עבור מישהו שכבר לא מגולשי הפורום הזה) רעיון של מעין "כובע צילינדר" שמתלבש על הבולם, ותומך את הקפיץ - בלי צורך בריתוך. הפטנט קיים בחו"ל. לדעתי זה יחסית פשוט לביצוע, ומאפשר שימוש במגוון גדול של בולמים. מה אתם אומרים?
אסף.
אסף יש לך תמונות או קישור ?
אורי,
קיבלת הצעה גם ממני וגם מעומרי לבוא לעשות סיבוב (למרות שאצל עומרי זה רק סט חלקי :rolleyes:).
לפני שאתה מחליט שהסט "אובר קיל" לסמוראי, קשה מידי / לא מתאים וכו'. תקפוץ, תעשה סיבוב ותחליט. לפני שהרכבתי גם לי היו לא מעט חששות שהאמת דיי התפוגגו כבר מהנסיעה הראשונה שלי.
להלן מס' תמונות הממחישות את פתיחת / סגירת המתלה ברכב לאחר הרכבת הסט. מצטער על האיכות, הן צולמו בפלאפון בנסיעת הניסיון בזמנו.
אז קודם כל תודה לכולכם על ההיענות.
יש לקוח נוסף של מורי קרוב אלי, 98 פתוח כמו שלי עם סט מלא של קוני ו-TJM, וקבענו לבצע נסיעת מבחן עוד השבוע.
אני בהחלט יעשה נסיעת מבחן לפני שאני ממהר להגיע למסקנות תלושות מהמציאות.
ואני גם אדאג לעדכן כאן את התרשמותי..
במקביל אני עדיין בודק אופציות נוספות, לאור העלויות הגבוהות של סט כזה על הרכב..
אני סטודנט תפרן. :(