מוני, עזוב, זה ויכוח מתסכל.
אתה לא מכיר, כנראה את ההגדרה ליחס דחיסה.
Printable View
מוני, עזוב, זה ויכוח מתסכל.
אתה לא מכיר, כנראה את ההגדרה ליחס דחיסה.
כל מילה מיותרת.ציטוט:
יש לך כאן טעות חנן - ההבדל בנפח נובע ממהלך בוכנה ולא משינוי נפח בראש עצמו (וגם לא בבלוק לצורך הענין)
אני מציע, לפני שאנחנו מדברים על שיפורים, שנדע את ההגדרות הבסיסיות של מכניקת רכב שרשומות בספרי תיאוריה של מקבלי רשיון נהיגה?
???
נראה לי ששנינו מדברים על משהו שונה לגמרי.
אבל מכול מלמדי השכלתי :wink:
ההגדרה של יחס דחיסה:
Displacement
The combustion chamber is the area where compression and combustion take place. As the piston moves up and down, you can see that the size of the combustion chamber changes. It has some maximum volume as well as a minimum volume. The difference between the maximum and minimum is called the displacement and is measured in liters or CCs (Cubic Centimeters, where 1,000 cubic centimeters equals a liter).
מתוך how staff works (אתר שאתה מרבה לצתת ממנו)
אם תחליף ראש של CJ בשל סופה מה תשנה?
1. הצילינדר זהה.
2. הטלטל ומהלכו זהה.
3. השקערעורית בראש המנוע של סופה ושל CJ זהה.
אז מדוע שיחס הדחיסה ישתנה ?!
לנוחיותך אני מביא תאור סכמתי של מנוע.
http://auto.howstuffworks.com/engine3.htm
אנא הסבר לי במטוטא. הרחב את השכלתי.
ובבקשה בו לא נהפוך את זה למשהו אישי.
על סמך מה?ציטוט:
השקערעורית בראש המנוע של סופה ושל CJ זהה.
זה לא אישי, מוני, הרי ברור לך שאני מעריך אותך, אבל אני פשוט לא יכול לדון איתך על שיפורי מנוע, כשנושא בסיסי כמו יחס דחיסה עדיין לא ברור לך.
יחס הדחיסה במנוע 258 הוא 1:9.2
במנוע ה 242 הוא 1:8.8
תוספת של 7.5% מעלה את היחס מ 8.8 ל 1:9.46 ... הממ..
טוב מה זה משנה :lol:
המנוע עובד ובארה"ב טוענים שאפילו להשאר עם קרבורטור נותן שיפור בכח וגם בצריכת הדלק..
גם מבחינתי זה לא אישי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן א.
לכתוב שטענה של משהו היא שטות ללא הסבר זו לא הדרך לנהל דיון.
אשר לשקערעורית. זה נבדק על ידי אותו בחור. וגם ניתן למצוא כמה תמונות ברשת
http://monsterslayer.com/jeep/40Head/40Head.htm
אשר ליחס דחיסה. נראה לי שאני יודע מהו. ואם לא אז אחרי קריאת הקישור הבא לבטח אני יודע.
http://www.google.com/search?hl=en&l...PRESSION+RATIO
עשיתי את זה מקודם בצורה גסה, נעבור למספרים מדויקים יותר שנלקחו מספרי הטיפולים בספריית ג'יפולוג, נלקחו:
נפח מנוע של סופה 3960 סמ"ק : יחס דחיסה 1:8.8 . חישוב נפח תא שריפה 75 סמ"ק.
נפח מנוע של CJ 4229 סמ"ק : יחס דחיסה 1:8.6 . חישוב נפח תא שריפה 82 סמ"ק .
כמעט 10 אחוז הפרש!!!
עכשיו אני לא יודע כמה מתוך תא השריפה הוא בראש וכמה במרווח אטם הראש והאם הבוכנות הן שטוחות ומגיעות בדיוק עד לקצה הבלוק, אבל אני חושב שאתה צריך לעשות קצת חשיבה מחודשת על הנחות היסוד שלך:
ציטוט:
השקערעורית בראש המנוע של סופה ושל CJ זהה
יש מקרים שבהם מותר לכתוב על טענה של מישהו שהיא שטות, בלי שיהיה צורך להסביר.ציטוט:
לכתוב שטענה של משהו היא שטות ללא הסבר זו לא הדרך לנהל דיון
אתה היית עושה את אותו דבר אם מישהו היה טוען שCJ סטנדרטי נוסע על זחלים ולא על גלגלים.
ראשית, רשמתי כבר, שיחס הדחיסה ב 258 גבוה יותר בתור בתחלה והוא 1:9.2.
שנית הנה תמונה
http://monsterslayer.com/jeep/40Head/image5a.jpg
The 4.0L head has a smaller combustion chamber than the old 4.2L/258 on the left.
לידיעתכם והמשך טיפולכם, אודה. :roll:
ערן:
ציטוט:
ראשית, רשמתי כבר, שיחס הדחיסה ב 258 גבוה יותר בתור בתחלה והוא 1:9.2.
הנתון שלי נלקח , כאמור, מספר הטיפולים הצבאי. כמובן שגם בו יכולות להיות טעויות.ציטוט:
נפח מנוע של CJ 4229 סמ"ק : יחס דחיסה 1:8.6
נדמה לי שהנתון בJEEPTECH תומך ב1:8.5 . זה גם הגיוני יותר, כי בדרך כלל יחסי הדחיסה גדלים עם השנים ולא קטנים, תודות לדלקים באוקטן גבוה יותר, תכנון תא שריפה טוב יותר ומערכות ניהול מנוע טובות יותר.
http://www.off-road.com/jeep/tech/cj-8.htm
יחס הדחיסה במנועים הישנים יותר הוא 1:8.3
בחדשים יותר הוא 1:9.2
http://www.off-road.com/jeep/tech/engine/amc258.html
9.2 זה במנועים עם מאייד קרטר מנוהל מחשב, וזה לא מה שיש אצלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן א.
ההבדל בנפח (ה 10%) אינו משנה לצורך הענין. ידוע שהנפח של יותר גדול
יחס הדחיסה הוא זה שקובע וכאן ההבדל הוא מזערי ( 8.8 מול 8.6 3%)
ההבדל בשקערעורית מזערי (ניתן לראות בתמונה) וזניח.
אגב הטלטל לא מגיע עד שפת הראש.
אם יש הבדל ניתן לבטלו על ידי אטם שונה.
ובמבחן המעשה - אין בעית צלצולים ויש הבדל משמעותי.
וכאשר אני לפחות עונה למשהו אני משתדל לא לומר שהוא מדבר שטויות ללא הסבר.
מזכיר לי שפעם דברתי עם משהו שטען שכל הכוכבים בשמים הם כוכבי לכת.
וכאשר אמרתי לו (תוך כדי חניקת חיוך) שהם שמשות כמו שלנו הוא אמר שאני מדבר שטויות.
:roll:
הבנתי. אז אם לחרמש המוטורי שלי, עם נפח מנוע של 22 סמ"ק יש יחס דחיסה כמו לDR600 , אז אני יכול להחליף ביניהם ראשים? איך בכלל חשבתי אחרת?ציטוט:
ההבדל בנפח (ה 10%) אינו משנה לצורך הענין. ידוע שהנפח של יותר גדול
יחס הדחיסה הוא זה שקובע וכאן ההבדל הוא מזערי ( 8.8 מול 8.6 3%)
די. אני פורש מהדיון.
חוץ מזה - טעית לגבי הכוכבים.
רואים גם כוכבי לכת, גם שמשות אחרות וגם צבירי כוכבים - כולם נראים בעין לא מזויינת בערך אותו הדבר.
עמי הטענה שלו היתה ש - כול הכוכבים שרואים הם כוכבי לכת. ולהדגשה - לא רואים בכלל שמשות חוץ משלנו. יש מבין.ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמי
וחנן - אתה פשוט מתעקש לא להבין. הנפח לא משנה לדיון כאן בגלל שההבדלים נובעים ממהלך בוכנה ארוך יותר - לא כי קוטר הצילנדר או נפח השקערעורית שונה - ולכן אין כאן חשיבות לנפח.
אבל אני אכן מסכים שמיצינו את הדיון - אנחנו מסכמים לא להסכים.
כל אחד יקרא כאן את הדיון ויחליט מה שהוא רוצה.
חנן אם אתה רוצה אני מוכן לכתוב את הכתבה ולהראות שהעסק עובד. במידה ואתה לא רוצה גם טוב. זה האתר שלך.
ההבדל בנפח הוא מינורי, ישנם מנועים לאחר שיפוץ עם אוברסייז עד ל4.7 והכוונה ל4.0 במקור.
ועדיין המנוע עובד מצויין ללא צילצולים.
בנוסף, יש חברות המציעות ראשי מנוע של 4.0 מוכנים להרכבה על 258, כלומר ללא מעברי המיים העודפים. וזה אומר דרשני- אם חברות עוסקות ביצור סידרתי של כך מן הסתם ישנה דרישה מכיוון השוק ומכך ישנה תועלת מסוימת מכך. השאלה היא מהי ואם שווה את הטרחה.
Clifford's Performance
http://cliffordperformanceshop.com/c...on_2196617.htm
סוף סוף שאלה לענין.
שינוי הראש בלבד לפי הרשת ישנה עד כ 20 כוח סוס.
במעשי אותו בחור טוען שיש שינוי משמעותי.
האם שווה - זה מאוד תלוי בך. אם ממש חסר לך כוח או לחילופין לא יעלה לך הרבה (או שניהם) אז כן.
הוספת מערכת הזרקה מעבר לכוח מוסיפה גם אמינות (בשיפועים בבוקר וכו... ) האם שווה 10K לדעתי לא אבל אותו בחור חושב שכן.
בכל מקרה יש שיפור משמעותי. האם כדאי זה כבר השיקול שלך.
מוני, גם אני לא מצליח להבין את ההנחות והטענות שלך.
אם ע"י החלפת הראש לראש סופה אתה מקטין את נפח תא השריפה, אזי אתה מעלה את יחס הדחיסה, נקודה. מהתמונות זה נראה שיש הבדל לא קטן, אני לא יודע מאיפה ערן הביא אותן אבל גם המלל שהוא צירף תומך בכך.
לדעתי בגלל הגדלת השסתומים אתה גם מעלה את ספיקת האוויר בבוכנה, אם זה נכון אז אתה גם דוחס יותר מולקולות של אוויר ביחס לנפח ומעלה עוד יותר את היחס.
בכל מקרה אלו נקודות שצריך להתיחס אליהן וקל לבדוק אותן, ישנן דרכים לפצות על כך אבל זה לא כזה טריוויאלי.
מוני, אתה מוזמן לכתוב, כמובן.
אבל, כרגיל אצלנו, אנחנו לא משחררים דברים שאנחנו לא מסכימים איתם (בינתיים זה רק אני, שאר חברי המערכת יביעו את דעתם כשתהיה טיוטת כתבה) , כמו שהם. כמינימום אנחנו נוסיף את ההסתייגויות שלנו בסוף, במקרים קיצוניים יותר, כתבות לא נכנסות או יורדות מהאתר, גם זה קורה.
בכל מקרה, אם אתה טוען לשיפור הספק, אז רצוי לצורך כתבה רצינית לראות בדיקות דיינו או מינימום בדיקת האצה בהילוך גבוה, לפני ואחרי.
לגבי טענות על אמינות, מכיוון שברור שאתה לא הולך לנסוע 300000 ק"מ כדי להוכיח טענות כלשהן, אז אין צורך שתכניס הוכחות. טענה לאי פגיעה באמינות פשוט תוגדר כטענה שלא הוכחה-לגיטימי.