תגובה להודעה: קטגוריית סוזוקי-רייד בראלי חרמון-אילת - מי מצטרף?
אורי - תת-קטגוריות עושות טוב, תסתכל על מרוצי שטח בארה"ב - במרוץ יש 20-25 קטגוריות, בחלקן יש 30 מתחרים ובחלקן 3, ולפעמים אפילו רק 1. אז מה? כמה שיותר גביעים יותר טוב, כבוד למי שמסיים את הראלי, ופרנסה נוספת בזמנים קשים לחנויות המתנות. וכאמור, מדובר בתת קטגוריה בRAID. וגם אתה בתור משתתף בקטגוריה נחותה מסתכל למעלה ומתגאה בכך שסיימת במקום גבוה יותר מאשר מתחרים בקטגוריות הבכירות יותר.
אני רק מקווה שמכל הדיבורים פה יהיו כמה שיותר רכבים ב-Raid, ככה נהנה יותר ויהייה פחות מצ'עמם על השבילים.
לכל בעלי הסוזוקים שרואים עצמם כנחותים מול הג'יפים הגדולים והחדשים, הנה כמה תובנות שלי בעניין הזה:
אני מאד מסכים עם אורי בעניין זניחות ההשפעה של הרכב על תוצאות הראלי ב- RAID. רכב מהיר הוא לא בהרכח רכב מנצח בקטגוריה הזאת. ברכב מהיר יהיה לנהג הרבה יותר קשה להתאפק וסיכויי השבירה גדולים יותר.
אחד האלמנטים החשובים בראלי הזה הוא שרידות הרכב והאם יהיו תקלות בדרך. ע"פ רוב, יש לסמוראים בעניין הזה ייתרון גדול (ראו את ההודעה של אורי בעניין תחזוקת הרכב!).
הנווט הוא אחד הגורמים היותר משפיעים בראלי ורכב מהיר עם נווט גרוע לא יצליח. נקודה!
בנוסף, היכולת של הנהג לא באה לידי ביטוי רק בכמה מהר הוא יכול לנסוע, אלא (ואולי אפילו בעיקר) האם הוא יצליח להביא את הרכב שלם לסוף הראלי. מספיק לקרא את הכתבות על הראלים השוטפים ועל הקטגוריות הבכירות כדי להבין את המשמעות של העניין הזה. במילים אחרות:
"זה לא נגמר עד שזה לא נמר..."
לגבי הראלי ב- 2007: מי שייקרא שוב את הכתבה שכתבתי, יראה שיותר מרמזתי שם שקטעי הכביש שהיו חלק מהזמן הכללי היוו למעשה את הגורם שבגללו זכינו "רק" במקום השני. מבלי להיכנס למי ולמה, בואו נגיד שעל כביש 6 (מעל 100 ק"מ) החברה במקום הראשון נסעו במהירות ממוצעת של למעלה מ-40 קמ"ש יותר מאיתנו (וזה לא כולל את שאר קטעי הכביש). חשבון פשוט מראה שבמהירויות שנוסעים בהם בכביש 6 זה נותן ייתרון של בערך 20 דקות שזה לבד פחות או יותר הייתרון שהיה להם עלינו... (וזה לא כולל בערך חצי שעה תוספת שהיה לנו לתדלוקים, ועוד קטעי כביש למיניהם...)
במילים אחרות, ומבלי לפתוח מחדש את הראלי ההוא, הסמוראי יכול ועוד איך להיות מהיר יותר בשטח מרכבים אחרים.
מי שרוצה עוד עיצות מוזמן בהחלט ליצור קשר.
בהצלחה לכולם!
יונתן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
מבלי להיכנס למי ולמה, בואו נגיד שעל כביש 6 (מעל 100 ק"מ) החברה במקום הראשון נסעו במהירות ממוצעת של למעלה מ-40 קמ"ש יותר מאיתנו (וזה לא כולל את שאר קטעי הכביש). חשבון פשוט מראה שבמהירויות שנוסעים בהם בכביש 6 זה נותן ייתרון של בערך 20 דקות שזה לבד פחות או יותר הייתרון שהיה להם עלינו... (וזה לא כולל בערך חצי שעה תוספת שהיה לנו לתדלוקים, ועוד קטעי כביש למיניהם...)
יונתן-חשוב להסביר לאלה שיוצאים לראלי פעם ראשונה :
קטעי הקישור (וביניהם גם קטע הקישור הארוך על כביש 6) אינם קטעים מדודים ולא נחשבים בספירה של הזמנים, הקטעים היחידים שנכנסים לספירה הם הסטייג'ים התחרותיים.
נכון שלכל קטע קישור יש זמן גג סביר לסיום (אם אני לא טועה משהו כמו שעה ו-20 דקות לכביש 6), אבל רק אם אתה חורג מזמן הגג שמוקצה לקטע הקישור השעון מתחיל לעבוד לרעתך.
אין צורך 'לתת בגז' בקטעי הקישור כי זה לא מקנה שום יתרון, אתה תזנק בדיוק בסיום זמן הגג שהוקצה לך גם אם הגעת חצי שעה לפניו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
כנראה שדבריי לא הובנו כראוי - אורי, אני כותב בעיקר אלייך אבל גם לאחרים.
לא יהיה פיצול מהקטגוריה של RAID , אלא בתוכה תהיה תת קטגוריה של סוזוקי. (מעין תחרות פנימית בינינו, שהמארגנים מעודדים ולכן מאפשרים גם פודיום נוסף עבורנו).
כלומר, אני (והנווט המהולל שלי איתי) אתן לך ולטראנו שלך בראש אם אני ארצה (זה מאד פשוט, כמה שיותר חבוט , ככה יותר טוב ושלי הרבה יותר חבוט משלך)
ואוכל להגיע לפניך ולקחת גביע מסוים ועדיין לא לקחת ב רמת הסוזוקי כי טומיג למשל (בחלומות שלו) יהיה יותר מהיר ממני.
הפניה לפתיחת קטגוריית סוזוקי הגיעה מתוך כוונה להמריץ (אם אומרים ככה) גם את הקטנים שבדר"כ חושבים שאינם יכולים, להכנס. ולדרבן את הרצון להשתתף באירועי ספורט מוטורי ולפתח אותו. אין הרבה הזדמנויות לחובבים להשתתף ראסמית באירועים וזו הזדמנות כפולה שכן האירוע עצמו אדיר מימדים (בארצנו).
ובקיצור - מה אתה קורא את זה ? לך לטרנו ותחליף שמנים :mrgreen:
טומיג - יש הרבה שאמרו שהם רוצים להשתתף אבל איש לא נרשם רשמית אצל נעם ואירגונו עד לשעם זו. אני הרשום היחידי ממה שידוע לי מבחינת סוזוקי. מחר אני אתעדכן מולו שוב בהקשר הזה. אנא הרשם או לפחות שלח לו מייל על הכוונה, כדי להתחיל בתהליך הרישום ושתלקח בחשבון.
איזה צירף מקרים גם לנווט שלי קוראים איתי :-)
לגבי ההרשמה היום דיברתי בטלפון עם נועם והוא שולח לי את כל החומר במייל שאני יוכל להסדיר את ההרשמה.
על תדאג אני יהייה שם לתת בראש!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ugross
יונתן-חשוב להסביר לאלה שיוצאים לראלי פעם ראשונה :
קטעי הקישור (וביניהם גם קטע הקישור הארוך על כביש 6) אינם קטעים מדודים ולא נחשבים בספירה של הזמנים, הקטעים היחידים שנכנסים לספירה הם הסטייג'ים התחרותיים..
אני דיברתי על הראלי שלי. 2007- בקטגורית הרייד השעון נפתח בזינוק ונסגר בנחל רודד:confused:
לסיבה שזה כבר לא ככה יש אולי קשר למייל ששלחתי לנועם בנושא הזה אחרי הראלי.
לא יודע איך זה היום אבל אני מאד מקווה שזה השתנה. מעבר לעובדה שזה לא ספורטיבי, זה גם מאד לא לעניין מבחינת החוק...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
2007- בקטגורית הרייד השעון נפתח בזינוק ונסגר בנחל רודד:confused...
יונתן, אני מתחרה אצל נועם on & off כבר 5 שנים ואומר לך בוודאות שמעולם לא נמדדו קטעי הקישור וגם ב-2007 לא.
אני מניח שהיה בלבול / חוסר ארגון בנושא מדידת הזמנים לקטגוריית ה-Raid, אני לא זוכר כי באותה השנה התחריתי ב-T2.
בכל אופן תפקיד חשוב וקריטי של הנווטים בראלי כזה הוא למלא את כרטיס הזמנים במדוייק - גם של הסטייגי'ם התחרותיים וגם של קטעי הקישור. ככה גם אם המארגן פספס במדידה, עדיין יש לצוות הוכחות לגבי תוצאותיו.
אורי עזוב, זה שייך להסטוריה...
אבל רק בשביל לעמיד דברים על דיוקם, אין שום סיכוי שאני טועה. ה -RAID קיבל יחס שונה משאר הקטגוריות, ומדידת הזמנים בוצעה כפי שתיארתי. ניסינו מאד לבקש מהמארשלים שיימדדו לנו את זמני ההגעה והיציאה בכל קטע וקטע אך ברגע שהם הבינו שאנחנו שייכים ל- RAID הם ניסו לזרז אותנו כי הזמן שלנו לא נעצר...
גם נעם הדגיש בתדריך שהוא פותח תשעון בתל פאחר ועוצר אותו בנחל רודד והכל בשביל שלא ניכנס לחושך...הוא הצליח! ;)
(והוא גם הסכים איתי במייל שכתבתי לו שאכן יש מקום לחשוב על שינוי הדבר בראלים הבאים)
אחרי כל החפירה ההכרחית הזו והסטת הדיון - אתה מוכן להזיז את התחת שלך ולהרשם גם לקטגוריה ?
אני מבטיח לשמור לך את המקום השני, מיד אחרי :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אמיר,..
כל מה שאתה רושם פה זה טוב ויפה, אבל אתה יודע שזה רק במידה ותצליח לעקוף אותי נכון?!
והסיכוי היחיד שתצליח לעקוף אותי זה במידה שהספונסרים שלי מבטלים לי.:twisted:
ולכן עכשיו למשהו קצת יותר חשוב כרגע, (אחרי שסגרנו את המיקום שלך בהיררכיה ;)).
מה נסגר לגבי סיקור? חוץ מגיפולוג ואלוהים יש עוד מישהו שיודע על זה?
אני צריך להביא שמות, וחוץ מכמה אתרי אינטרנט אין לי שום דבר ממשי ביד.
מה קורה עם זה ??
מישהו יכול לעזור פה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הכוכב הכחול
מישהו יכול לעזור פה?
פניתי בנושא הזה כבר בשרשור המקביל בפורום הספורט המוטורי לנועם וירון, אבל בינתיים חוץ מב'פול-גז' אין שום אזכור, מה שמקשה לצרף ספונסרים לחבילה.
אני מציע להפעיל לחץ מתון יעיל על שניהם במייל ובשרשורים, בסופו של דבר זה גם אינטרס שלהם.
אני יודע שבשתי תכניות הספורט המוטורי בערוץ 1 עובדים אנשים יקרים שמכירים ומוקירים את תחום הראלי-רייד (און יעקובסון ודני לוי/דובי מילר), פרסום שם על קיום הראלי יכול להיות מדהים, רק צריך שמישהו מוסמך יפנה אליהם.
חברה תחשבו בהגיון,
לצירנו יש סיבה שנועם לא מפרסם, החשש מפני "אנשים" רעים.
אתם יכולים לומר לספונסרים שלכם שחשיפה תהייה אחרי המרוץ- הווה אומר שיראו את התמונות שלכם.
גם באתרי האינטרנט הגדולים והמובילים בתחום: ג'יפולוג, פול גז, נזימה, אוטו והגה וכמו כן אתם יכולים לומר שבעבר, (הדגש הוא על בעבר כי אתם לא יכולים להתחייב למה שיהייה אבל כן להסתמך על מה שהיה...) גם בערוץ 1, 2, ואני חושב שגם בערוץ 10 היה סיקור / ידיעה על הראלי.
אני בעד תתי קטגוריה,
ומאחל לכל מי שמצטרף הנאה צרופה והצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
חברה תחשבו בהגיון,לצערנו יש סיבה שנועם לא מפרסם, החשש מפני "אנשים" רעים.
עד שלא אשמע את הסיבה הזאת מפיהם של נעם (שאותו אני מכיר כ-5 שנים) או של ירון, אני לא מאמין שזו הסיבה שבגללה הם לא משקיעים בשיווק קדם של הארוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הכוכב הכחול
אמיר,..
כל מה שאתה רושם פה זה טוב ויפה, אבל אתה יודע שזה רק במידה ותצליח לעקוף אותי נכון?!
מה קורה עם זה ??
מישהו יכול לעזור פה?
אני יודע מה הולך אצלך בטרנספר ובמנוע. אתה תגיע אחרנו.... (אולי על גרר).
חברים, אני מבקש להעביר את הדיון על פרסומים וספונסרים לשרשור הרלוונטי שפתח אורי.
כאן מדובר במצטרפים לקטגוריית סוזוקי ופרטים בנושא הזה.
כוכב כחול - אשמח לחלוף על פניך בדרך לפודיום :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudu
חשוב לי לציין כבר בשלב הזה שבמידה ואנו משתתפים נעשה הכל על מנת לעזור לכם לתפוס את המקומות שני ושלישי מיד אחרינו ולא אין צורך להודות לי כזה אני...ספורטיבי ומפרגן:D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אני (והנווט המהולל שלי איתי) אתן לך ולטראנו שלך בראש אם אני ארצה (זה מאד פשוט, כמה שיותר חבוט , ככה יותר טוב ושלי הרבה יותר חבוט משלך)
ואוכל להגיע לפניך ולקחת גביע מסוים ועדיין לא לקחת ב רמת הסוזוקי כי טומיג למשל (בחלומות שלו) יהיה יותר מהיר ממני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomig
אל תדאג אני יהייה שם לתת בראש!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הכוכב הכחול
אמיר,..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itay
אני יודע מה הולך אצלך בטרנספר ובמנוע. אתה תגיע אחרנו.... (אולי על גרר).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
כוכב כחול - אשמח לחלוף על פניך בדרך לפודיום :D
קשקשנים, כמה הצהרות (-:
תזכרו שבראלי בסופו של דבר רק השעון מדבר ! ! !
לאור בקשת הקהל, העליתי רשימה של טיפים ועצות למי שרוצה לצאת לראלי בקטגוריית ה-Raid (חובבנים).
http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=35464
בהצלחה,
אורי.
אורי , תודה רבה על העזרה שלך!
דיבורים דיבורים ועד אתמול בערב, נרשמו רק שני סוזוקיים לראלי - הצוות שלי/איתי ועוד אחד.
אז מה קשקשתם ? מהיום העלות היא בתוספת 15% וגם זה מוגבל עד חמישי הבא.
לא ראיתי אף אחד מאלה שבירברו כאן שהם נרשמים עם סוזוקי, בהדרכה אתמול (שהייתה מצויינת)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
דיבורים דיבורים ועד אתמול בערב, נרשמו רק שני סוזוקיים לראלי - הצוות שלי/איתי ועוד אחד.
לברבר לא עולה כסף, לצאת לראלי כן. תעשה את החשבון לבד מה עדיף.
בכל אופן, מי שכן יבחר לשים את הכסף איפה שהפה שלו, אני יכול להבטיח לו מנסיון אישי עשיר שהחוויה שווה כל סכום.
בהצלחה,
אורי.