תגובה להודעה: החלפת פילטר אוויר סגור בפתוח,והשפעתו,או השלכות על המנוע
תיאורטית זה נכון, מעשית היית מקבל משטח בעל חוזק קריעה נמוך.
פילטר לא בנוי משכבה אחת כמו רשת סינון ולא עשוי ממתכת, פילטר מכל סוג בנוי שכבות מרובדות, אינן אחידות, אפקט הסינון הוא פועל יוצא של צפיפות (חורים) כל שכבה וכפולה של מספר השכבות ושטח הפנים. החומר הוא מעין נייר או פוליאוריטן.
ושוב, הגדלת כמות החורים בשכבה תיצור ריבוד חלש עם סבירות גדולה יותר לחפיפה.
מעבר לכל הנאמר לעיל, למה לטרוח על תחזוקת פילטר כאשר ניתן להחליף לאחד חדש בעלות של 100-150 ש"ח? במיוחד כאשר אין תועלת מוכחת בפילטר רב פעמי.
כן כדאי לבחור בפילטר חד פעמי איכותי, כזה שקיפולי הנייר בו אחידים, צפופים ואם יש אז גם שכבת ספוג בתחתית הפילטר, בחלקו החיצוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
פילטר דרופ אין הוא בעל אותו שטח פנים בהכרח מעצם היותו מתאים לאותה קופסה.
.
לא בהכרח, פילטר של K&N לדוג' בעל כפלים עמוקים יותר מאשר הכפלים של פילטר מקורי של טויוטה, בנוסף למקורי יש רשת מתכת בשביל חוזק מבני שחוסמת לא מעט ממעבר האויר.
אם ניקח את הדיון על יעילות הסינון הצידה עדיין בהשוואה בין 2 הפילטרים אתה יכול לראות שאתה מרוויח הרבה שטח פנים מסנן ביחס למקורי.
טוב,לאחר כל מה שקראתי כאן,,,והתענינות עם כמה חברים ,וויכוחים לא קטנים,,,
האם הם צודקים באומרם שנכון שפילטר אוויר פתוח לא נותן יותר כח למנוע, אבל מצד שני הם טוענים שבסך הכל,אם אני לוקח לצורך העיניין פילטר בעל רמת סינון כמו המקורי ונותן לו אפשרות לינוק כמות אוויר יותר גדולה ,זה בסך הכל בריא למנוע ולכל המערכת שעובדת בחום...וגם פה אם אנני טועה ,קראתי שמנוע טורבו או בכלל,אם יש לו יניקת אוויר יותר קרה,דהיינו מבחוץ,יותר טוב למנוע, תקנו אותי אם אני טועה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rikmik
אם אני לוקח לצורך העיניין פילטר בעל רמת סינון כמו המקורי ונותן לו אפשרות לינוק כמות אוויר יותר גדולה ,
אין לגמרי ארוחת חינם- אם רמת הסינון זהה=נכנס X כמות של אבק פנימה אז במכפלת נפח אויר גדול יותר אתה מכניס יותר אבק..
השאלה האם זה מה שמשנה משהו?
בקשר לתוספת הכח, אז כך.
השאלה היא האם המנוע דורש יותר נשימה ממה שהפילטר המקורי נותן. כי אם לא, אז בההחלט אין שום תופסת כח אם תשים לו פילטר פתוח או גדול יותר.
בקשר לאוויר קר, ייתכן והוא יתרום משהו למנוע ברמה מסויימת, ואולי זניחה. אך בכל מקרה, פילטר פתוח שואב את האויר מתא המנוע החם בדרך כלל. ולא רק זאת, אלא שתא המנוע, הוא אחד המקומות המאובקים והמלוכלכים יותר בנסיעת שטח ובכלל.
מרגיש שהמנוע נחנק ע"י פילטר אויר קטן מידי? נסה למצוא פילטר אויר גדול יותר שיכנס לך בתא המנוע. כך גם תשפר את יכולת הנשימה וגם תשפר את איכות הסינון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
בקשר לתוספת הכח, אז כך.
השאלה היא האם המנוע דורש יותר נשימה ממה שהפילטר המקורי נותן. כי אם לא, אז בההחלט אין שום תופסת כח אם תשים לו פילטר פתוח או גדול יותר.
בקשר לאוויר קר, ייתכן והוא יתרום משהו למנוע ברמה מסויימת, ואולי זניחה. .
בקשר לאויר "קר", לאחר העברת פתח היניקה של הרכב החוצה לגמרי=שנורקל לא הרגשתי שום שינוי, לא לטובה ולשמחתי גם לא לרעה, לא בהרגשת בטן של סחיבה ולא בצריכת דלק שונה.
לציין שהשנורקל שיפר משמעותית גם את יכולת הנשימה התאורטית כי קוטר צנרת האויר עלה מ2" בערך לקוטר של 3" פילטר אויר מקורי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
אך בכל מקרה, פילטר פתוח שואב את האויר מתא המנוע החם בדרך כלל. ולא רק זאת, אלא שתא המנוע, הוא אחד המקומות המאובקים והמלוכלכים יותר בנסיעת שטח ובכלל.
זה לא נכון בהכרח, הרבה פילטרים דוג' K&N או UNI יושבים בתוך בית הפילטר המקורי עם הצנרת שמובילה החוצה מתא המנוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
בקשר לתוספת הכח, אז כך.
השאלה היא האם המנוע דורש יותר נשימה ממה שהפילטר המקורי נותן. כי אם לא, אז בההחלט אין שום תופסת כח אם תשים לו פילטר פתוח או גדול יותר
[B]ערן ,לא זאת הייתה הכוונה.לתוספת כח[/B]
בקשר לאוויר קר, ייתכן והוא יתרום משהו למנוע ברמה מסויימת, ואולי זניחה. אך בכל מקרה, פילטר פתוח שואב את האויר מתא המנוע החם בדרך כלל. ולא רק זאת, אלא שתא המנוע, הוא אחד המקומות המאובקים והמלוכלכים יותר בנסיעת שטח ובכלל.
יש הטוענים שכן ויש שלא,אבל הכוונה איננה מתא המנוע ,אלה ליצר כונס חיצוני על מיכסה המנוע,
והכוונה איננה דווקה לרכב שטח,נניח שזה ל,,,סתם כל רכב אחר אם מנוע 1600 ומעלה...
מרגיש שהמנוע נחנק ע"י פילטר אויר קטן מידי? נסה למצוא פילטר אויר גדול יותר שיכנס לך בתא המנוע. כך גם תשפר את יכולת הנשימה וגם תשפר את איכות הסינון.
המנוע לא ניחנק...סתם עלו לי כל מיני מחשבות ומנסה להבין לעומקו של הדבר...
תודה על תשובתך
מיקי
לציין שהשנורקל שיפר משמעותית גם את יכולת הנשימה התאורטית כי קוטר צנרת האויר עלה מ2" בערך לקוטר של 3" פילטר אויר מקורי.
דורו,,,,יש דווקא מי שטוען ,שגם כמות האבק\לכלוך,תיהיי יותר גדולה....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rikmik
דורו,,,,יש דווקא מי שטוען ,שגם כמות האבק\לכלוך,תיהיי יותר גדולה....
אז כמי שהתעסק בעניין באופן מקצועי אני אומר לך חד משמעית שזה לא נכון.
יש לזה הסבר ארוך למדי אבל בקצרה זה נעוץ בגודל גרגרי חול ואבק (גדלים נפרדים) שהרוח ורכבים אחרים מרימים באויר, כמה שאתה עולה גבוה יותר יש פחות חלקיקים שהצליחו להתרומם ופחות ג'יפה שמגיעה לפילטר.
כלומר פתח יניקה של רכב סטנדרטי חוטף את כל הג'יפה וככל שפתח השאיבה גבוה יותר אתה מקבל פחות ג'יפה.
"כלומר פתח יניקה של רכב סטנדרטי חוטף את כל הג'יפה וככל שפתח השאיבה גבוה יותר אתה מקבל פחות ג'יפה."
אז אם נניח שאני כן מייצר כונס על מיכסה המנוע,פתח יניקה גדול,,,סינון מקסימלי,ברמת הגרב ניילון,,,
אז...טוב ,יעיל,או לא שווה כלום,,,עלומר לא עשיתי בעצם כלום?
מיקי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
rikmik
"כלומר פתח יניקה של רכב סטנדרטי חוטף את כל הג'יפה וככל שפתח השאיבה גבוה יותר אתה מקבל פחות ג'יפה."
אז אם נניח שאני כן מייצר כונס על מיכסה המנוע,פתח יניקה גדול,,,סינון מקסימלי,ברמת הגרב ניילון,,,
אז...טוב ,יעיל,או לא שווה כלום,,,עלומר לא עשיתי בעצם כלום?
מיקי
בגובה של המכסה מנוע לא עשית כלום אם לא שיפרת את יכולת הסינון.
דורון...כתבתי...."...,סינון מקסימלי,ברמת הגרב ניילון,,,"...
הרבה פתח יניקה..הרבה סינון...