תגובה להודעה: בניית באגי badland st-3
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eilonoz
אני מתכוון לזוווית אקרמן אני חושב (הזווית שבתמונה)
אני מדבר על זווית הפנייה שכדאי לתת לרכב כדי שיוכל לבצע פניות כמו שצריך
תודה
כ - 15 מעלות ( כשהגלגל הפנימי כמובן יותר בכמה מעלות ) אבל זה תלוי באורך בסיס גלגלים ועם הדיפרנציל נעול או לא ,זה בעיקר תלוי ברצון שלך לכמה הכלי יסתובב ברדיוס קטן או גדול בנסיעה איטית, מה שלא פחות חשוב וזאת לא שאלתה זה מסרק הגה עם 2/3 1 סיבובים מנעילה לנעילה.
עידו
1 קבצים מצורפים
15 מעלות זה נשמע מעט
העלתי שרטוט כדי לוודא שאנחנו מדברים על אותה זווית
תגיד לי אם לזווית שסימנתי התכוונת
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eilonoz
15 מעלות זה נשמע מעט
העלתי שרטוט כדי לוודא שאנחנו מדברים על אותה זווית
תגיד לי אם לזווית שסימנתי התכוונת
בגדול כן ,אבל לשם יצירת זווית אקרמן הגלגל החיצוני בסיבוב צריך לקבל 15 מעלות והגלגל הפנימי בערך 19- 20 מעלות, ראה תרשים מצורף.וזה לא מדע מדויק אין אידיל יש מה אפשר וצריך.
עידו.
8 קבצים מצורפים
סופשבוע טוב
השבוע סיימתי את הזרועות, את הפרונט ואת הכלוב (הכל בפיקים כמובן)
הבאגי כבר ממש מקבלת צורה אם כי לא יפה במיוחד- ה"תקרה" מאוד גבוהה וזה נראה חסר פרופורציה. (אגב היה ויכוח מאוד רציני אם באגי זה זכר או נקבה אשמח לשמוע דעתכם)
הנה קצת תמונות מתהליך בניית הזרועות שיכול להיות מגבילות כרגע את זווית הפנייה. בסוף תגיע שאלה
זה הזמן להסתכל....
שאלה-יש שתי תמונות להמחשה של המיסוב של הזרועות
-הצינור שמהווה את הציר בזרוע הוא צינור 1" סקדיול 40 שנחרט בפנים לקוטר 28 מ"מ
-משני צידיו הוכנסו בושינגים מפוליאורטן בעלי קוטר חיצוני 28 מ"מ וקוטר פנימי 16 מ"מ
-בתוך זה יושבת צינורית חלולה קוטר חיצוני 16 מ"מ ופנימי 12 מ"מ
-בתוך כל זה מגיע בורג 12 שמהדק את הצינורית יחד עם האזניים ונותן חופש סיבוב בינו לבין הבושינגים
-מסובך אבל לא נורא-
במצב מפורק כל חלק מוחדר יחסית בקלות אחד לתוך השני אבל אחרי שהבושינגים מוחדרים נהיה בלתי אפשרי להחדיר את הצינורית
-מה כדאי לעשות? וכמה חזק צריך כל דבר לשבת שם?
תודה
8 קבצים מצורפים
3 קבצים מצורפים
בתשובה לשאלתך, את האינסרטים-הצינוריות שיושבות בתוך הבושינג, תצטרך להכניס בפרס של מוסכים או (בעדינות) על מלחציים. על פניו המצב נשמע תקין.
קובי
שאלה
אני רוצה להשתמש בגלגלים אחוריים -/26/12
לאיזה טרקטורון יש ג'אנט מספיק רחב בשביל כזה צמיג?
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eilonoz
שאלה
אני רוצה להשתמש בגלגלים אחוריים -/26/12
לאיזה טרקטורון יש ג'אנט מספיק רחב בשביל כזה צמיג?
תודה
RZR ,רינג'ר ואפשר גם יבוא מארה"ב.
עידו
1-אתה זוכר מה מידת הג'אנט של הריינג'ר המדובר?
2-יש סיכוי שייבוא יהיה יותר זול מלקנות כאן?
תודה
איילון
רנג'ר 12X8 או 12X7 מעגל חלוקה 4X156
רזר 14X7 או 14X8 מעגל חלוקה 4X156 (לא בטוח על מעגל חלוקה)
אפשר לנסות גנטים של תומקר אחורי 12X12 ולהכין מתאם אם צריך
לדעתי לא כדאי להזמיו גנטים מחול יייייייםםםםםם בכסף המשלוחה
יוסי
שלום רב
ימים קשים עוברים על כוחותינו בנסיון למצוא את עסקת המנוע המושלמת
אם הייתי בונה באגי חד מושבית הייתי שם 600 סמק וסותם את הפה וגם חוסר כסף וסבל למכלולים. (ממליץ לקרוא את תחילת הכתבה "השוואה בין תומקאר לרייזר" באתר, בה מספר הכותב את סיפורו של באגי פירנאה מושקע).
מכיוון שאני בונה דו מושבית חשבתי ש R750 יהיה מושלם אבל הועלו טענות רבות שזה מנוע יקר יחסית לגודלו וגם החלפים יקרים.
עלתה גם השערה שבאותו מחיר ש הנ"ל אפשר להשיג גם 1000 סמק מאותה שנה
מה אתם יודעים על כל זה?
תודה אילון
אני מדבר על אופנועים מ 2007 ומעלה
אני לא כל כך רוצה מנוע ישן שיכלול התעסקות ותיקונים
תודה
אילון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eilonoz
אני מדבר על אופנועים מ 2007 ומעלה
אני לא כל כך רוצה מנוע ישן שיכלול התעסקות ותיקונים
תודה
אילון
אילון שלום
הבעיה של כלים כאלו זה לא רק המנוע .
זה גם כל השאר , ועם אתה בונה לפי תוכניות מהאינטרנט אז זה מתפרק אפילו יותר (במרוצים יותר ובפן קצת פחות תלוי כמה אתה אגרסיווי עם הכלי)
גם כילים בגודל כזה דורשים חלקים איכותים עם מתחרים איתם במרוצים ואז מחיר המנוע לא היקר ביותר,יחסת לשאר המיכלולים .
כלים כאלו דורשים מערכת ברקסים ברמה גבוה , שוקים ברמה גבוה מערכת הגה איכותית מיסבי קצה למתלים ולא תפוחים רגילים ציריות איכות וגיר הפחתה עם רברס וכו' וזה מעלה את מחיר הבניה וזה אותי לא מפליא שפירנה מגיע לעלות של 150K ולא גמר את מחלות הילדות של הכלי שמלכתחילה לא בנוי לעמוד במרוצים (יש לי קלינט שסובל מאותו תסמין פירנה :confused:)וזה לא שאני מזלזל בכלים אלו.
תעליך הבניה ברכב בכלל אמור להתחיל ב מרוצים /פאן ,כמה עולה לבנות /כמה יש לי
ולא רק כמה עולה מנוע ועם הוא אמין , שגם אלו שאלות חשובות אבל לא היחידות שעולות
הרבה כסף
עידו
עידו,
אני חושב שהמחירים שאתה נוקב פה הם מופרזים...
דיברתי עם מספר אנשים שבנו פיראנות וסידווינדרים, אף אחד לא הגיע לסכומים האלו.
כנראה שאתה שם להם ברקסים מקארבון והשלדה מזהב :cool:
הכל ברוח טובה, לא מזלזול חס וחלילה;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אילון שלום
הבעיה של כלים כאלו זה לא רק המנוע .
זה גם כל השאר , ועם אתה בונה לפי תוכניות מהאינטרנט אז זה מתפרק אפילו יותר (במרוצים יותר ובפן קצת פחות תלוי כמה אתה אגרסיווי עם הכלי)
גם כילים בגודל כזה דורשים חלקים איכותים עם מתחרים איתם במרוצים ואז מחיר המנוע לא היקר ביותר,יחסת לשאר המיכלולים .
כלים כאלו דורשים מערכת ברקסים ברמה גבוה , שוקים ברמה גבוה מערכת הגה איכותית מיסבי קצה למתלים ולא תפוחים רגילים ציריות איכות וגיר הפחתה עם רברס וכו' וזה מעלה את מחיר הבניה וזה אותי לא מפליא שפירנה מגיע לעלות של 150K ולא גמר את מחלות הילדות של הכלי שמלכתחילה לא בנוי לעמוד במרוצים (יש לי קלינט שסובל מאותו תסמין פירנה :confused:)וזה לא שאני מזלזל בכלים אלו.
תעליך הבניה ברכב בכלל אמור להתחיל ב מרוצים /פאן ,כמה עולה לבנות /כמה יש לי
ולא רק כמה עולה מנוע ועם הוא אמין , שגם אלו שאלות חשובות אבל לא היחידות שעולות
הרבה כסף
עידו
תקרא עוד פעם את ההודעה אולי הפעם תבין את הכתוב;)
עידו-אתה צודק במאה אחוז
ואני כבר יגיד- אני בונה באגי בשביל הפאן ולא לתחרויות והתקציב המקורי עמד על 30K שעדיין נראה לי הגיוני לגמרי אבל יש גם אופציה להרחבה
ושתי נקודות לגבי המנוע
-איך שלא תהפוך את זה הוא תמיד יהיה החלק היקר ביותר
-בניגוד למנוע את שאר המכלולים אני יכול לתקן/לבנות/להחליף בעצמי ואת המנוע לא. הוא יוצר תלות בגורם חיצוני
לשאר החלקים אני גם יודע להעריך את האיכות יותר טוב כי הנתוני מדף של מיסב קצה ידועים מראש
אילון
עידו, הבנתי את כוונתך בהודעה.
אני דווקא התייחסתי לחלק שרשמת שעלות של פיראנה מגיעה ל150K. :D
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eilonoz
עידו-אתה צודק במאה אחוז
ואני כבר יגיד- אני בונה באגי בשביל הפאן ולא לתחרויות והתקציב המקורי עמד על 30K שעדיין נראה לי הגיוני לגמרי אבל יש גם אופציה להרחבה
ושתי נקודות לגבי המנוע
-איך שלא תהפוך את זה הוא תמיד יהיה החלק היקר ביותר
-בניגוד למנוע את שאר המכלולים אני יכול לתקן/לבנות/להחליף בעצמי ואת המנוע לא. הוא יוצר תלות בגורם חיצוני
לשאר החלקים אני גם יודע להעריך את האיכות יותר טוב כי הנתוני מדף של מיסב קצה ידועים מראש
אילון
אילון שלום
מנוע של אופנוע עולה בין 7000 ל15000 ש"ח. אם הלך מנוע מחליפים. להבדיל מרכבים גדולים פה המלכה קלה כי כל המנועים של אופנועים עם גלגל שינים ביציאה ורק תושבות מנוע צריך לשנות והן די פשוטות וזולות . בקיצור 15K ביחס לרכב שכל שאר המיכלולים שלו אמינים (ויותר יקרים בטוטל ) אבל אותם קשה עד בלתי אפשרי לשנות ויקר מאוד כי לשנות גאומטריה של מתלה ולשנות בו את המיסוב גורם לשינויים נוספים שנימצאים באותה סביבה (מה שנקרא תלות של חלק בחלק שכן או אפילו שמחובר לו )
יקר מסובך ואפשר להימנע מזה עם תיכנון מראש ואת זה התוכניות שנימכרות באינטרנט לא נותנות ,אלה
תיכנון שאינו בשל עד הפרט האחרון .
עידו