תגובה להודעה: מה קונים - דיפנדר/לנד קרוזר/פטרול/אחר?
גילעד, אני לא מכיר אותך, אבל הנה לך הבחנה פסיכולוגית.
זוכר את פרק ההדחה האחרון של הישרדות? 3 אנשים שידעו שאם יואב לוקח את הסובארו ופורש הם בגמר, שלושתם נתנו ליואב יעוץ "אוביקטיבי" לקחת את האוטו ולעזוב.
למה אני מזכיר את זה, מפני שרוב משתתפי הדיון הזה, לא המליצו מה טוב לגלעד, אלא מה הם אוהבים ;) מה מתאים להם.
לפי התיאור שלך :
"בערך 40-50K ק"מ בשנה, רובם הגדול בכביש
טיולי שטח ברמה בינונית פלוס בשאיפה פעמיים בחודש
כנראה שיצטרפו ילדים למשוואה בשנה-שנתיים הקרובות
רצוי מקום נח לכלב "
1- אין סיבה לקנות דיפנדר (אם שלמה אוהב לנסוע בטרקטור בלי מזגן, זה לא אומר שהמשפחה המורחבת שלך לא צריכה מזגן).
2- רמה בינונית פלוס, לאף אחד מהרכבים המוזכרים (בהנחה שיעברו שיפורים והתאמות) אין בעיה! נקודה!
3- 50K בשנה לא נוסעים בדיפנדר. זה מתיש, לא בריא, .....
4- מקום ואיכות חיים - היפנים לוקחים עם ידים קשורות מאחורי הגב....
5- כלב - עיין ערך מקום ומרווח => פטרול \ טיוטה.
6- עוד "עקיצה קטנה", שהמשפחה גדלה, הזמן הפנוי קטן. אתה רוצה רכב אמין, אין לך זמן לתחזוקות אין סופיות. איפה היפנים ואיפה האנגלים?
אז איפה הפסיכולוגיה?
כי אתה יודע את התשובות האלו, אתה פשוט לא יכול נפשית להודות שאתה מתבגר והצרכים משתנים.
תאמין לי, עוד 15-20 שנה, תגיע "למשברים" שלנו, הילדים כבר לא מטילים אתך, ואז חוזרים לחפש רכב קטן יותר ואפילו ספרטני יותר.
אבל המשפחה, מה הם אשמים? תארגן להם יפני והם יאהבו אותך.
לפי דעתי התשובה ,גראנד צירוקי ביבוא אישי (אולי דיזל אם תמצא)
נוחות נסיעה בכביש יותר טובה מכל המועמדים
פוטנציאל שיפורים אין סופי
ועוד ישאר לך עודף בכיס מכולם
#1 צודק, זו אופציה מצויינת לדרישות שהוצגו.
#2 לאופציה הזו, יש גם סיכוי לקבל את הקול של נמרוד.
ניסאני:
הנה לך אבחנה פסיכולוגית אלטרנטיבית:
נוסע כ-40K קילומטר בשנה ונהנה מכל רגע, יש מזגן (בטח בדגם של 2009).
נוסעים איתי ברכב שני ילדים בני שנתיים תינוק בן חודשיים ואישה ויש מקום גם לכלב ולציוד.
לכולם נוח, כולם נהנים, רמת הטיולים היא בינונית + לפעמים קשה וזה כיף לא לדאוג לצרות בטיול.
אז:
1. הנחת המוצא שלך שאין מזגן פשוט לא נכונה.
2. רמה בינונית + זה עניין של השקפה, מי שנסע בדיפנדר מעריך דברים אחרת וחלק ממה שהוא חושב שזה בינוני + נחשב קשה וקשה + ברכבים אחרים (במיוחד הפחד משריטות בלנד קרוזר חדש;))
3. מקום, היפנים לא לוקחים עם ידיים קשורות, בנוחות כן, גם עם רגליים קשורות.
4. בטיוטה לא יכנס לך כלב וציוד עם הילדים, אולי בפטרול בדיפנדר בטוח. מניסיון גם עם טיוטה עכשיו (של חבר, חלילה לא שלי).
5. אם אין זמן לתחזוקה של דיפנדר 2009, אז גם אין זמן לטייל, הסטיגמה של לנד רובר מתייחסת לדיסקו בעיקר, אבל לגישתך, פשוט תשב עם הילדים בסלון :? וככה לא תצטרך לנסוע למוסך.
אז עדיף לנדרובר, כי כשנוסעים לשטח כיף להשאיר את צרות החיים מאחור, וטיוטא לא תיתן לך את זה, פסיכולוגית, דיפנדר כן, כי זה state of mind זה לא רכב. זה כמו ההבדל בין ללכת לקאנטרי ולחדר כושר עם בריכה, בקאנטרי אתה מבלה, בחדר כושר ובריכה אתה מתעמל.
whisky
את הדיפנדר שלי יחליף רק דיפנדר, מבטיח לך כבר מהיום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
ניסאני:
הנה לך אבחנה פסיכולוגית אלטרנטיבית:
נוסע כ-40K קילומטר בשנה ונהנה מכל רגע, יש מזגן (בטח בדגם של 2009).
נוסעים איתי ברכב שני ילדים בני שנתיים תינוק בן חודשיים ואישה ויש מקום גם לכלב ולציוד.
לכולם נוח, כולם נהנים, רמת הטיולים היא בינונית + לפעמים קשה וזה כיף לא לדאוג לצרות בטיול.
אז:
1. הנחת המוצא שלך שאין מזגן פשוט לא נכונה.
2. רמה בינונית + זה עניין של השקפה, מי שנסע בדיפנדר מעריך דברים אחרת וחלק ממה שהוא חושב שזה בינוני + נחשב קשה וקשה + ברכבים אחרים (במיוחד הפחד משריטות בלנד קרוזר חדש;))
3. מקום, היפנים לא לוקחים עם ידיים קשורות, בנוחות כן, גם עם רגליים קשורות.
4. בטיוטה לא יכנס לך כלב וציוד עם הילדים, אולי בפטרול בדיפנדר בטוח. מניסיון גם עם טיוטה עכשיו (של חבר, חלילה לא שלי).
5. אם אין זמן לתחזוקה של דיפנדר 2009, אז גם אין זמן לטייל, הסטיגמה של לנד רובר מתייחסת לדיסקו בעיקר, אבל לגישתך, פשוט תשב עם הילדים בסלון :? וככה לא תצטרך לנסוע למוסך.
אז עדיף לנדרובר, כי כשנוסעים לשטח כיף להשאיר את צרות החיים מאחור, וטיוטא לא תיתן לך את זה, פסיכולוגית, דיפנדר כן, כי זה state of mind זה לא רכב. זה כמו ההבדל בין ללכת לקאנטרי ולחדר כושר עם בריכה, בקאנטרי אתה מבלה, בחדר כושר ובריכה אתה מתעמל.
whisky
את הדיפנדר שלי יחליף רק דיפנדר, מבטיח לך כבר מהיום.
קצת התבלבלת ..:)
אני המלצתי על גראנד ,עד שיהיו לבחור שלושה ילדים וכלב יעברו עוד כ 5 שנים ,ואז יחליף שוב לקינדרוואגון ,עד אז יוכל להנות מכל העולמות .
חשבתי שכן המלצת על יפנית (זה היה הרושם שלי)
אבל לגבי צ'ירוקי, אז מה היתרון ב"אמינות" היפנית?
הרי האמריקאית לא אמינה יותר מהאנגליה.
whisky
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
חשבתי שכן המלצת על יפנית (זה היה הרושם שלי)
אבל לגבי צ'ירוקי, אז מה היתרון ב"אמינות" היפנית?
הרי האמריקאית לא אמינה יותר מהאנגליה.
whisky
לא טענתי גם זאת :)
הגבת לא לתגובה שלי...
טענתי שבשיקול צרכים +עלות פשוט והגיוני ,לדעתי הגראנד מוביל בהפרש גדול , לא לשכוח שגראנד חדש עלה בארץ לפני שנתיים 430K
הגראנד הוא יותר פרייבט מאשר רכב שטח. ובעיקר אין בו יותר מדי מקום.
התקציב שלך זה משהו הזוי לגבי רובינו, אני הייתי הולך על רוביקון, אבל...
מבין שלושת המועמדים שלך?
טויוטה 120 (זה שקוראים לו בארץ "לנדקרוזר", בזיון ובושה לשם עתיר המוניטין הזה) אני לא אקנה גם אם תכוונו לי רובה ציד לראש. הטויוטה החדשה היחידה שבאמת בא לי עליה היא בכלל לא יפנית אלא דרום-אפריקאית. לנדקרוזר 76 V8 שזה הכלאה ביזארית ונפלאה בין לנדקרוזר 200, דיפנדר, סופה ונגמ"ש. היא מיוצרת רק עם הגה ימני ולעולם לא תגיע לכאן וככה נחסך ממני כאב הלב...:mad:
פטרול משומש? מעניין. בהחלט מעניין. אחד הכלים שאני יותר מעריך מבין היפנים.
אבל אני לא אוהב את הגישה היפנית, את מחירי החלפים היפניים, את עודף הפלסטיק ביפנים. משום-מה גם קצת קשה לשכנע אותי באמינות שלהם... ומה יקרה אחרי תום תקופת האחריות?...
אז מה נשאר? דיפנדר 110 חדש בלי לחשוב פעמיים. המון מקום לילדים ולכלבים, מזגן בסדר גמור, ידני כמו שאוטו אמיתי צריך להיות, נוחות נסיעה טובה, עבירות....
נכון שאי אפשר להשוות לפינוקים של SUV, מצד שני יש לו אופי ובשטח הוא כל כך הרבה יותר טוב ומהנה אז לדעתי התשובה ברורה. מי שנהג קצת בדגם החדש עם מנוע הטרנזיט, גיר 6 הילוכים ומערכת ANTI-STALL מבין טוב מאוד למה אני מתכוון. האמת היא שחוץ מהשתוללויות עם המתלים (בולמים איכותיים וכאלה) כמעט ואין צורך בכלל לשפר בו כלום.
התלבטות מרעננת יש לגלעד,בדרך כלל מתלבטים פה,איזו גרוטאה ב 50K כדאי לקנות כדי לגלות שלא נשאר כסף לאחזקה.
באופן אישי,אני הייתי בוחר דיפנדר ולא רק בגלל האהבה.
יש סיבה אחת עיקרית שאני לא יודע אם מישהו שם עליה את הדעת בעבר.
בגלל מבנה תא הנוסעים של הדיפנדר,צורת הישיבה,התקרה הגבוהה והקירות הרבועים-הדיפנדר בנוי כמו חדר נעים ולא כמו רכב(במיוחד כשהרכב חדש ממוזג ,מבודד מרעשים,ומושב אחורי ראוי לנוסעים)-אין כמעט הפרדה בין הנהג והנוסע שלצידו לספסל האחורי,האינטראקציה בין היושבים ברכב היא מעולה מבחינה ויזואלית ותחושתית-אנחנו כמשפחה(אז היינו +2 גדולים וכלב היום יש גם תינוק),נהננו מהבילוי המשותף בתוך הרכב בנסיעות ארוכות.
אני חושב שמי שחושב שרכב כמו טויטה או כל סאב אחר,נח יותר למשפחה טועה במידה-צריך לנסוע עם המשפחה בתוך החדר הנוסע הזה ולהבין את הכיף הזה-כמובן לכאלו שמעדיפים לאשפז את הילדים מאחור עם הDVD אין שום משמעות למה שאני מתאר.
הדיפנדר הוא רכב משפחה מעולה-גם ל50K בכביש-צריך קצת לצאת מהסטיגמה ולנסות.אני כיום נוסע בלנד קרוזר 80,לטעמי הרבה פחות נעים ונח למרות האיבזורים והפינוקים מסביב
גלעד- מה עם יבוא אישי מאירופה,דיפנדר בן שנה בגרמניה-יעלה הרבה פחות ותקבל אותו במבחר צבעים רחב(ולא רק לבן)ועם תוספות שלא מגיעות לארץ.
דרור הראל
שלשום עשיתי סיבוב על דיפנדר 130 חדש מהניילונים.
אין ספק שיש שיפור אדיר ביחס לדיפנדר הקודם (ועל אחת כמה וכמה לאחד שיצא ממג"ב) - אפשר ממש לדבר תוך כדי נסיעה למשל...
מצד שני, עדיין מדובר בסוג של טרקטור מודרני - עם הגה עצום, 6 הילוכים שדורשים בחישה מתמדת, שדה ראיה אפסי ורמת גימור שמתחרה עם נגמש במילואים...
המנוע הרבה יותר נעים ואפילו מושך עד 140 בלי בעיה רק שאז הרכב פחות משתף פעולה ומתחיל להרגיש שלא לזה הוא מיועד (ובצדק).
אני לא חושב שלסוע אתו 150-200 ק"מ כל יום בכביש יהיה תענוג גדול, אפילו אם אני אשקיע במערכת סטריאו איכותית.
יצא לי אתמול לראות את הפטרול - אמנם רק בחניה אבל הפנים שלו נראה מזעזע לדעתי. שילוב של עור ועץ כמו במיטב מכוניות הערסים ולא נראה ברמת גימור גבוהה כל כך.
מישהו יודע אם קיימת גרסא עם ריפודים נורמלים ובלי עץ?
דרור - יש לך פרטים לגבי יבוא אישי מגרמניה של דיפנדרים? לדעתי אי אפשר ליבא HD מאחר והוא נחשב לרכב משא.
חג שמח לכולם
גלעד
לפטרול יש גרסא עם ריפוד קטיפה במקום עור. רק שאת הפלסטיק בטעם עץ הם מתעקשים לדחוף גם לשם.
ייבוא של דיפנדר מגרמניה עלול להיות בעייתי. משרד התחבורה מתעקש לאפשר ייבוא אישי רק מארץ הייצור וכידוע דיפנדר לא ממש מיוצר בגרמניה.
אאל"ט ייבוא מאנגליה לא אפשרי אלא אם אתה מוכיח מעל לכל ספק שההגה בצד הנכון.
יניב
כמו שכתבתי מקודם, יש לפטרול גירסה ללא ריפודי עור, מחיר 330k. לדעתי בחירה מושלמת, גם רכב מאוד נוח ליום יום, גם מאוד קשוח בשטח, מכלולים עבי כרס כמו של משאית, מפנק הרבה יותר מדיפנדר זה בטוח, גם בגירסה הבסיסית, אין בעיה לנסוע איתו 150 ק"מ כל יום, לא תרגיש את זה. אין גם בעיה לעשות איתו שטח טכני, הוא מאוד חזק ובגלל הגודל שלו, אין כמעט הרגשה מפחידה בשפצים, כמובן שהגודל הוא לא תמיד יתרון אבל לי הוא מרגיש מעולה בשטח.
קישור לאתר של ניסן לגירסה הבסיסית :
http://www.nissan.co.il/catalog/fami...D=2&familyID=7
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
שנפתח מועדון תאומים בני שנתייים? :cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אני בעד (בזכותם יש לי את הדיפנדר...)
נראה לי שעלינו פה על תגלית עולמית...;););)
הקשר הבלתי מוסבר בין תאומים ובין הבעלות על דיפנדר...
אה..גם לי יש תאומות בנות 12.5 ...שכבר לא מצטרפות לטיולים - יותר מעניין אותן קניון "7 הכוכבים" מאשר קניון עדה...:(:(
גלעד
למה בדקת/ שקלת את ה- 130 דווקא...
אני ביצעתי נסיעת מבחן על הדיפנדר הקצר החדש - אכן שידרוג מהותי מבדור הקודם אבל יסלח וויסקי..עדיין איכות החיים בהשוואה נניח לפטרול היא על הפנים..נסיעה של 50K ק"מ בשנה רובם בכביש...המממ...
למרות המגרעות האלו אני עדיין הייתי בוחר בדיפנדר ..מה לעשות אהבה היא לא רציונאלית ולא פרקטית ...
ה-130 אפילו לא נשקל, פשוט זה הדיפנדר היחידה שהיה אפשר לעשות עליו נסיעת מבחן
גלעד,
לנסוע על 130 ולקבל מסקנות לגבי 110 ,זה כמו לנסוע על F150 כשרוצים לבדוק פוקוס.
בכלל חשבתי הרבה לאחרונה על הסיטואציה של גלעד-ואני ממשיל את זה למי שעומדות לפניו שלוש יפיפיות-בר רפאלי(להלן-לנד קרוזר),יעל בר זוהר(להלן פטרול),שירז טל(להלן דיפנדר).והוא צריך לבחור-קשה,קשה(וגם אין נסיעת מבחן)
דרור הראל
דרור - מבחינת נוחות תפעול ורעשים לא נראה לי שיש הבדל בין 110 ל-130.
ה-130 בהחלט הפתיע לטובה מבחינת נוחות נסיעה. דגם HD בלי גרם של משא נסע לא רע בכלל ובשטח בכלל גיהץ מצוין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
גלעד,
אני ממשיל את זה למי שעומדות לפניו שלוש יפיפיות-בר רפאלי(להלן-לנד קרוזר),יעל בר זוהר(להלן פטרול),שירז טל(להלן דיפנדר).והוא צריך לבחור-קשה,קשה(וגם אין נסיעת מבחן)
דרור הראל
דרור, אני מציע את ההקצאה הבאה (לפי ביצועים):
לנדקרוזר- אתה יודע מה, נשאיר בר רפאלי.
פטרול - פמלה אנדרסון.
דיפנדר - ג'נה גמסון.
עכשיו צריך להחליט מה יותר חשוב יופי וסטייל או ביצועים...